03.06.2018 | 12:54
Slobodno komentiraj kako god hoces, ja se necu naci uvrijedenim, samo pokusavam rasclaniti koliko je cjepivo zapravo korisno kada se uzme u obzir sve ostalo...
Uostalom, tko kaze da recimo autizam ili neke druge nuspojave nisu dosle jer je taj dan "Franjo iz Omisa" pojeo nesusenog bakalara iz Kanade koji je u sebi imao to i to i na taj nacin je doslo do djelovanja cjepiva sa necim u tijelu? Shvacas sto zelim reci? Postoji milijun razlicith okolnosti koje se trebaju uzeti u obzir, a ne odmah napadati farmaceutsku industriju da namjerno zeli izazvati autizam kod ljudi
Evo, buduci da sam u UK, nasao sam ove podatke za HPV
vk.ovg.ox.ac.uk/hpv-vaccine
Ovdje imas i detaljnije objasnjeno na dnu sa nekoliko linkova koji vode do ISTRAZIVANJA koja su provedena sa zaključcima.
Ad3, ne kazem da nema toga, farmaceutske tvrtke se sluze svime kako bi povecale svoj profit, ali vjerujem da onda taj profit proslijeduju u daljnja istrazivanja, a ne u kupovinu jahti i sl
Ovdje takoder dolaze trgovacki putnici i nude, odrzavaju prezentacije/seminare, ali NIKAD nitko od njih meni osobno, a niti mi je sefica i jednom rekla MORAS prepisivati to i to.
Ad2 nisam bas siguran da zele od akutnih napraviti kronicne. Tijek bolesti kod nekih je nepredvidim i u nekim slucajevima akutni oblik bolesti prede u kronicni i ti tu ne mozes napraviti nista. Jednostavno je takav tijek bolesti, a ne da farmaceutski lobiji pokusavaju tako nesto napraviti... Eto, molio bih jedan primjer gdje se tako nesto pokusava ako je moguce?
Takoder, ponekad se u nekim istrazivanjima u proslosti dolazilo do jednih saznanja, danas, kada je medicina napredovala rade se nova istrazivanja i dolazi se do drugih saznanja. Da, nekada se kolesterol smatrao losim (ali postoji vise vrsta kolesterola u krvi, danasnja saznanja govore da (cini mi se) da je HDL-high density lipoprotein koristan kolesterol, a LDL los - opet ispravi me ako grijesim, ne da mi se sada googlati i traziti tocne podatke za kolesterol
) Nekada se smatralo da je bilo koji od njih los... Medicina napreduje i sa svakim novim istrazivanjem se moze doci do podataka kojima se pobijaju prijasnja istrazivanja, ali ne vidim zasto bi to nekog sprijecilo da cijepi svoju djecu i dovodi ih u opasnost ukoliko nisu cijepljenja?
P.S. Ne citam vise bas toliko HR medije, ali sam negdje nacuo da je u DU sada zavladala panika i da se u jednom danu od kako su dosle ospice islo cijepiti vise od 1500 ljudi... Ne znam da li je taj podatak tocan (opet ispravite me ako grijesim!), ali sta to govori o tim ljudima?
EDIT 1
@Air evo ti sastojci cjepiva, koji, zasto, koliko i u kojoj mjeri se koriste...
vk.ovg.ox.ac.uk/vaccine-ingredients#active%20ingredients
Eto, nadam se da ces odvojiti pokoju minutu svog zivota, procitati ovo i zastitit sebe, svoju djecu (ako ih imas), a i sve ostale... Takoder u svakom odjeljku dalje imas i linkove koji vode do istrazivanja i rezultata...
EDIT 2 Evo vam ovdje lijepo sve objasnjeno o MMR vaccine, opet na dnu sa istrazivanjima i dokazima...
vk.ovg.ox.ac.uk/mmr-vaccine
Eto, toliko od mene na ovu temu... Cisto sa medicinskog i znanstvenog stajalista, temeljenog na DOKAZIMA i ISTRAZIVANJIMA, ne na rekla-kazala dokazima