23.04.2018 | 09:10
Moj stav prema cijepljenju je prije 7 godina bio indoktriniran, po inerciji rijeke koja nas nosi. Prihvaćao sam cijepljenje kao normalu. Tada nisam niti bio svjestan pojmova indoktriniran i institucionaliziran i kako se oni sve mogu pogubno manifestirati u našem životu.
Ako se dokazalo da farmaceutska industrija nije tu radi dobrobiti čovječanstva i svakog čovjeka nego isključivo radi svoje materijalne zarade, tada neću slijepo vjerovati svemu što nudi / inzistira / dokazuje. Naprotiv bježati ću od onoga tko ima loše namjere a “prodaje” mi stručnost. Gomilu primjera imamo u ekonomiji kada bankari stručnjaci (ako visoko obrazovane definiramo kao stručnjake) dokazuju našu “isplativost” kada nam na lihvarski način uzimaju novce
Ljudi još ne shvaćaju da su kombinacija stručnosti i loše namjere put propasti čovječanstva pogotovo ako su ostali nezainteresirani, lijeni (ili nešto treće) da aktiviraju svoj zdrav razum ili misle da će netko drugi raditi za njihovu dobrobit.
Pogotovo neću slijepo vjerovati kada je zdravlje u pitanju, jer znanja potrebna za izgradnju zdravijega čovjeka su poznata i dostupna već tisućama godina
. Ali ta znanja nisu temelj djelovanja konvencionalne medicine (naprotiv bježe od tih znanja), tako da većina njihovih proizvoda (farmaceutskih proizvoda) ne izgrađuju zdravije čovječanstvo nego ga čine ne zdravijim i ljude podupiru u njihovom lošem odnosu prema zdravlju.
Da ovdje budem razumljiv: njihovi zaposlenici (inženjeri, doktrori) jesu stručnjaci u svojim područjima ali ono što rade - njihov konačni proizvod nije u skladu cilja izgradnje zdravijeg čovjeka / čovječanstva, naprotiv štetan je za svakog čovjeka, primjer su korištenje štetnih / kancerogenih boja, teških metala, “križanje” čovjeka sa genima biljaka i životinja, itd.
Ovdje ljudi čine jednu grešku i misle da je klasična medicina razlog produljenja životnog vijeka čovječanstva. Nije. Naprotiv citirati ću smayoo
zaključak: “cilj je čovjeka pretvoriti u doživotno “bolesnog” klijenta” sukladno tomu se lijekovima truju ljudi i skraćuje im se životni vijek - što je suprotno produljenju životnog vijeka. Za produljenje životnog vijeka čovječanstva zaslužna je dostupnost raznovrsnije hrane i veća higijena u odnosu na prethodne generacije. Mnogi će ovdje automatski skočiti da to nije tako imajuću u vidu kirurgiju i neuroznanost i dijelove hitne medicine koja je ekstremno napredovala i pomaže u mnogim slučajevima, ali oni ne isključuju najveći dio konvencionalne medicine koji stvara “pacjente”.
Da se vratim, prije 7 godina rodila mi se curica. Potpuno zdrava. Supruga je madicinsko laboratorijski inženjer te je po znanju i saznanju birala “kvalitetnije” cijepivo. Nakon zadnjeg nadocjepljivanja (cca 6 mjesec) su nastale promjene. Do tada smo gledali zdravo dijete, nakon toga dijete je reagiralo kožnim osipom (takozvani neurodermatitis) na hranu koju je majka konzumirala - primjerice mrkvu, celer, kupine, borovnice i mnoge druge prirodne namirnice. Curica je isključivo kozumiral majčino mlijeko. U konačnici je bilo jednostavnije nabrojati što smije jesti a što ne. Nakon toga smo ponukani novonastalim promjenama počeli intezivno kopati po pojmovima zdravlje i cijepljenje kao jedina promjena koja se desila od rođenja. Kada čovjek postane svjedok navedenoga tada je u mnogim slučajevima kasno. Konačne zaključke našeg istraživanja sam naveo u prethodnim postovima.
Navedni link sam naveo jer su objedinili puno toga na jednom mjestu. Naravno da ima dijelova koji su gluposti i nekom će neispravno srušiti kredibilitet ostalih informacija, ali na nama je da skupimo potrebna znanja i razlučimo u šumi svih informacija ispravno od ne ispravnog.
Tako sam i ja stavio primjer Amiša koji je za neke ne relevantan (smješan), ali ako uključimo neka znanja o funkcioniranju imunološkog sustava čovjeka tada je statistika o Amišima vrlo indikativna
Današnja konvencionalna medicina je samo desna ruka farmaceutske industrije i njihovih interesa. Farmaceutska industrija financira većinu istraživanja i određuje što će liječnici učiti i kako će raditi. Današnja klasična medicina zabranjuje liječnicima (bez obzira na hipokratovu zakletvu, humanizam, ozdravljenje pacijenta kao temeljni zadatak liječnika -
danas sve češće samo markentiška fora) da liječe pacijente drugačije od “njihovog” učenja, tako da od liječnika endokrinologa nećete primjerice čuti: trebate utvrditi i otkloniti najčešći uzrok bolesti štitnjače - nedostatak joda. Korištenjem veće količine joda stanje će se normalizirati - kupite lugolovu otopinu… i vidite jer ne košta vas ništa a možete dobiti sve. Iako je to bila metoda klasične medicine prije 60-70 godina i
bila je ekstremno učinkovita - ali jeftina. Ne oni će uvaliti svoju farmaceutsku
doživotnu terapiju, a ako pacjent ode kod kirurga na pregled štitnjače (u slučajevima uvećane štitnjače) ćuti će: to je za vađenje (jer on zna samo to i njega ne zanima izlječenje). Ovo navodim iz osobnog iskustva.
To je meni razbilo iluziju da je zdravstvo za dobrobit pacijenta bez obzira koliko želio vjerovati u to.
Moj stav je da ne odbijam ništa a priori (što je smayoo zaključio). Uvijek se treba preispitivati - to nam treba biti cjeloživotni proces.
U slučaju cijepljenja moja obitelj je otkrila toplu vodu - procjepljivanje nije isto što i prirodna imunizacija. Niti je trajno niti je sto postotno (primjer vodenih kozica je da je samo preboljevanje te bolesti između cca 3 i 7 godine najbezopasnija i trajna imunizacija).
Ako malo saznamo o virusima i bakterijama (njihovoj “jednostavnosti” a opet nepredvidljivosti i prilagodljivosti, te koliko malo znamo o njima) trebalo bi nam biti jasno da nećemo iskorjeniti niti jednu bolest uzrokovanu njima. Možemo ih samo suzbiti, a jedini ispravni način je higijena - postoje i statistički dokazi tomu.
Problemi dokaza o štetnosti procjepljivanja
Oni koji ih proizvode ne zanima ih i ne žele ih.
Političari su prodali naše interese kada su farmaceutskoj industriji dozvolili da plasiraju nedovoljno istražene, pa čak i ne istražene proizvode.
Istraživanja su skupa i dugotrajna tako da treća strana (korisnici) nemaju potrebnih sredstava
... opet primjer loše namjere i loših djela.
Moj stav je da svi trebamo imati usvojena znanja za
razumjeti osnovne životne potrebe
i naravno djelovati u skladu sa njima (zdravlje - kako ga izgrađivati i održavati, kako se ispravno postaviti prema negativnim društvenim djelovanjima: primjerice bankarskom lihvarstvu, farmacutskom iskorištavanju i uništavanju čovječnstva, političkim odlukama o ratovima i poticanje nasilja između ljudi (nacionalizam, rasne i druge netrpeljivosti, itd.),
a ne se bezrezervno prepuštati “stručnjacima” da nas vode.
Cilj ovog teksta nije:
“Bezrezervno vjerujte da je cijepljenje štetnije od koristi!"
nego:
Zastanite i dajte si prostora i vremena, razmislite da život nije samo danas, nego i sutra i da će vaša djeca željeti imati zdravu djecu -
saznajte koji su uvjeti za to! Još jedan primjer ću dodati da nekom proširim temu i možda kod nekog očvrsnem potrebu za ispravnim zdravstvenim temeljima, temeljnim znanjima o zdravlju čovjeka i čovječanstva: primjer GMO hrane za koju je znanstveno dokazano da 2 i 3 generacija koja ju konzumira postaje sterilna. Ali ta činjenica današnjem prosječnom čovjeku uđe na jedno uho izađe na drugo. A njegova djeca se neutemeljeno nadaju da će imati djecu ili unuke… Djeca će kasnije saznati da smo mi čuli tu informaciju i svjesno ju zanemarili. Što će tada djeca misliti o nama?