Automobili (i sve oko toga...)
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Automobili (i sve oko toga...)

24.01.2022 | 16:06
Pa jura22 vjerojatno nije neki fnatik za vozila, pa možda i ne zna za ta beskorisna govanca. To jedino funkcionira tamo gdje nema vozila pored tebe, tvoja privatna garaža i sl.
Među prvima, ako se ne varam, to sam viđao kod BMW prije dosta godina. Vidi se da nije postalo hit(korisno), sa razlogom.
24.01.2022 | 16:24
JOHN kaže:
To jedino funkcionira tamo gdje nema vozila pored tebe, tvoja privatna garaža i sl.

Na što točno misliš? Na automatsko parkiranje ili na ovo tamo-amo daljincem?

Automatsko parkiranje (na tom Priusu od prije 12 godina) radi na razini da parkira u uvjetima uličnog prometa bolje od prosječnog vozača općenito, ali npr. u Rijeci to nije dovoljno dobro jer gotovo nikad ne naiđeš na parkirno mjesto po standardima (široko i duboko), a niti s prometnicom dovoljno širokom za "školsko" parkiranje.
24.01.2022 | 16:30
Ovo na amo-tamo. Zakaj? Zato što ne vidim potrebu za time na parkiralištima. Ako nemaš dovoljno prostora za parkiranje, a potom i otvaranje vrata, moraš biti poprilično glup da se time uparkiraš. Osim ako vlasnika ne smetaju udarci od vrata susjednog auta.
Active Parking Assist je super stvar i relativno uspješno odrađuje manevre. Provjereno kod Vag, Infinity i Mercedesa.
Parking Assist(gdje ti moraš motat po uputama) s druge strane je pak totalno sranje. Imao iskustva kod Mercedesa.
24.01.2022 | 16:36
Automatsko parkiranje radi i kod mog i to, uključiš ga i polako rrolaziš po parkiralištu i kad nađe rupu označi ju i ti aktiviraš parking na što on sam daje gas i volani dok te ne smjesti u tu rupu.
A ovo na šta ja mislim je, dođeš do parkinga i vidiš da će biti usko izaći iz auta, napenališ ga, izađeš i ključem ga pokreneš tih metar dva u rupu, kad se vratiš ključem ga izvučeš iz rupe dok ti se ne oslobode vrata- uđeš i magla. To znači pokretanje u jednom gradu od točke A do točke B bez da je iko u autu.

Vidi:

24.01.2022 | 16:38
Inače je taj ključ teško sranje, bar tako kažu vlasnici prijašnjih linija 5 i 7.
Velik, nije baš najbolje touch responsive i punjenje
24.01.2022 | 16:45
JOHN kaže:
Ovo na amo-tamo. Zakaj? Zato što ne vidim potrebu za time na parkiralištima. Ako nemaš dovoljno prostora za parkiranje, a potom i otvaranje vrata, moraš biti poprilično glup da se time uparkiraš. Osim ako vlasnika ne smetaju udarci od vrata susjednog auta.
Active Parking Assist je super stvar i relativno uspješno odrađuje manevre. Provjereno kod Vag, Infinity i Mercedesa.
Parking Assist(gdje ti moraš motat po uputama) s druge strane je pak totalno sranje. Imao iskustva kod Mercedesa.

Mini je to super i nema potrebe za strahom od udaraca, samo nanišaniš drugom (susjednom) autu, tvoja vrata vozača na njegova vrata suvozača nekih 10 cm i svako će sjesti na vozačevo mjesto i izaći iz rupe da pusti suvozača da uđe, osim toga tvoj drugi susjed ima dovoljno mjesta na strani vozača, jer si ti parkirao dovoljno daleko od njega. Trebaš biti poprilično glup ako ti ovo nije logično.
24.01.2022 | 16:58
Kad tražiš savršeno slobodno mjesto, koji k…c će ti onda taj sustav?
Uostalom, boli me k…c kaj radiš sa svojim autom. Sustav je beskoristan u stvarnom životu, tek možda u iznimnim situacijama gdje je okolina pod tvojom kontrolom.
Glup sigurno nisam, a ti si poprilično naivan(možda glup) ako misliš da svi paze na svoja vozila, a tuđa još više.
24.01.2022 | 17:22
smayoo kaže:
Toyota Prius je još prije 12 godina imala tu foru za samostalno parkiranje, a Tesla ti se doveze po parkiralištu do tebe na ulaz u trgovački centar

Top feature za ultra debelu americku naciju koja hoda unakazenih tijela od hard core pretilosti

Cudo tesla ne nudi paid upgrade, neka invalidskla stolica da iskoce iz gepeka pa da te voza i po shopping mall. Da slucajno ne nakupis par stotina koraka dok si unutra u kupovini
24.01.2022 | 17:29
@ drlovric Mislim da se tino1 pali na takve opcije.

@tino1 Kaj veliš na tu opciju?
Skupa sa sjedalom se izbaciš van, lebdiš, vadiš daljinac ili mob iz džepa i upeljaš auto na parking. Radiš ono što ti je super cool. Zatim tim istim daljincem se navigiraš skup sa sjedalom po centru. To bi bilo extra.
24.01.2022 | 18:27
JOHN kaže:
@ drlovric Mislim da se tino1 pali na takve opcije.

@tino1 Kaj veliš na tu opciju?
Skupa sa sjedalom se izbaciš van, lebdiš, vadiš daljinac ili mob iz džepa i upeljaš auto na parking. Radiš ono što ti je super cool. Zatim tim istim daljincem se navigiraš skup sa sjedalom po centru. To bi bilo extra.

Bravo, točno tako. Kao u Münchenu pred Nachtcaffe-om.
24.01.2022 | 18:36
Ali dečki, standard za širinu parkirnig mjesta je od 1993 ne promjenjen a VW Polo je sada veći nego što je onda bila 3- rojka Golf. Onda je stvarno nešto što ti zadnji metar odveze auto dobra stvar. Meni posebno pomaže na Rivi u Rijeci. I svako ko je ikad parkirao auto tamo može posvjedočiti da je sranje izlazit iz auta. Ali bujrum, tiskajte se slobodno, šta bi moja punica znala reć, svak svašta voli.
24.01.2022 | 18:53
Kad tražiš savršeno slobodno mjesto, koji k…c će ti onda taj sustav?

Taj sustav traži za mene slobodno mjesto, dok mi jedna plavuša...

Uostalom, boli me k…c kaj radiš sa svojim autom. Sustav je beskoristan u stvarnom životu, tek možda u iznimnim situacijama gdje je okolina pod tvojom kontrolom.

To si u pravu. ali kad bez sustava parkiram auto isto nemam okolinu pod mojom kontrolom, za to imam kasko.

Glup sigurno nisam, a ti si poprilično naivan(možda glup) ako misliš da svi paze na svoja vozila, a tuđa još više.

Normalno da nisi glup. Oprosti mi molim te.
24.01.2022 | 20:50
tino1 kaže:

To si u pravu. ali kad bez sustava parkiram auto isto nemam okolinu pod mojom kontrolom, za to imam kasko.

Čekaj malo, treba ti kasko za parkiranje? Molim te da se nikada ne parkiraš blizu mene.

Nisi me baš najbolje shvatio kada sam mislio pod okolinom koja je pod tvojom kontrolom .Često viđam u zgradama ali i po obiteljskim kućama, da vlasnici gomilaju kojekakve gluposti po garažama do te mjere da jedva uparkiraju auto u garažu(nije ostava). Pa recimo da zavaljaš auto na neko usko mjesto između dva nepomična elementa. Ono bujna mašta i tako to. Takva ili slična okolina je pod kontrolom. Na to sam pomislio
24.01.2022 | 20:55
tino1 kaže:
Ali dečki, standard za širinu parkirnig mjesta je od 1993 ne promjenjen a VW Polo je sada veći nego što je onda bila 3- rojka Golf. Onda je stvarno nešto što ti zadnji metar odveze auto dobra stvar. Meni posebno pomaže na Rivi u Rijeci. I svako ko je ikad parkirao auto tamo može posvjedočiti da je sranje izlazit iz auta. Ali bujrum, tiskajte se slobodno, šta bi moja punica znala reć, svak svašta voli.

Ja nisam nikad imao problema sa širinom parkinga u Rijeci. Ok su, da su mogli biti i širi mogli su. Ovo u Zagrebu, a naročito neke podzemne garaže su neviđena sranja. Čak i vanjska parkirališta novih stambenih zgrada su katastrofalno uska. Al jedno znam. Auto parkiram samo tamo gdje ja i oni do mene mogu normalno otvoriti vrata. Nikad se ne bi tiskao do nekoga. Ali to sam samo ja.
24.01.2022 | 20:59
Čekaj malo, treba ti kasko za parkiranje? Molim te da se nikada ne parkiraš blizu mene.

Ti nemaš kasko?

Nisi me baš najbolje shvatio kada sam mislio pod okolinom koja je pod tvojom kontrolom .Često viđam u zgradama ali i po obiteljskim kućama, da vlasnici gomilaju kojekakve gluposti po garažama do te mjere da jedva uparkiraju auto u garažu(nije ostava). Pa recimo da zavaljaš auto na neko usko mjesto između dva nepomična elementa. Ono bujna mašta i tako to. Takva ili slična okolina je pod kontrolom. Na to sam pomislio

Ne mogu, ne daju mi senzori. Osim toga on zadnjih 50 m vožnje memorira i sam se vraća ako ti to hoćeš.
Pametan, a?
24.01.2022 | 22:30
tino1 kaže:

Ti nemaš kasko?

Imam. Ali badava ti kasko ako ti svako malo neko rokne po jedna vrata. Kasko imam za situaciju kada me baš netko razvali dok me nema ili nedaj Bože ja nešto zaserem. Sva vozila koja sam imao nisu u mom vlasništvu imali ni traga oštećenja, naročito onda od tuđih vratiju. Ne zato kaj imam kasko nego zato što pazim gdje i pored koga se parkiram.
08.02.2022 | 22:07
Evo malo da se ljubitelji AR-a nerviraju

09.02.2022 | 16:27
Ne izgleda lose Tonale, ali nista sad wow Prednja svjetlosna grupa je bolesno dobra.

Nez koliko je uopce velik ovaj auto. Izgleda mi manji od Tiguan/Peugeot 3008.

Nisam nikada imao Alfu, isprepadali me ljudi
09.02.2022 | 18:09
Gle... ako ti je Peugeot dobar, Alfa će ti biti vrhunska.
09.02.2022 | 19:56
smayoo kaže:

Nisam se dugo ovako dobro nasmijao! Smayoo dobro si to zaokružio, nema šta.
@drlovric…..mogao bi pasti jedan leasing ha, odmah čim registriraš firmu u Splitu. A Pežo ostavi u Bosni.
Dizajnom je meni alfa uvijek bila među prvima, a o (ne)kvaliteti samo slušam sa strane.
09.02.2022 | 20:12
Talijani su, kao inženjeri i inovatori, uvijek i oduvijek bili bolji od Nijemaca. Nijemci su nekad znali uzeti dobru inovaciju i izbrusiti je do razine maksimalne efikasnosti. Odlični organizatori i izvršitelji. Danas ih je pojela lakomost (nisu tu jedini).

Talijane je uvijek i oduvijek je*ao mediteranski šlamperaj u izvršenju. Ujutro smisle nešto genijalno, napale se na to ko zečevi, razrade 80%, odu na marendu, opadne im radni elan, pukne ih dosada jer je to već stara stvar i ostatak zatalinđaju samo da maknu sa stola.
09.02.2022 | 21:00
smayoo kaže:

Zamalo sam se upišao
09.02.2022 | 21:08
smayoo kaže:
T
Talijane je uvijek i oduvijek je*ao mediteranski šlamperaj u izvršenju. Ujutro smisle nešto genijalno, napale se na to ko zečevi, razrade 80%, odu na marendu, opadne im radni elan, pukne ih dosada jer je to već stara stvar i ostatak zatalinđaju samo da maknu sa stola.

Ovo je kao da čitam o stanju u Hajduku
10.02.2022 | 16:02
smayoo kaže:
Talijani su, kao inženjeri i inovatori, uvijek i oduvijek bili bolji od Nijemaca. Nijemci su nekad znali uzeti dobru inovaciju i izbrusiti je do razine maksimalne efikasnosti. Odlični organizatori i izvršitelji. Danas ih je pojela lakomost (nisu tu jedini).

Talijani su super strojari i tu nema dileme (normalno ništa generalno) ali da su bolji od švapčadi!? To ne bi jednoj detaljnijoj analizi/provjeri prkosilo, bojim se. Ne zato što sam ja živio tamo, nego u svakom segmentu imaju isprobanih rješenja.
A u autoindustriji su nenadjebivi. Njihova auta naj leže na cesti, čak i talijanska policija zna to cijeniti pa vozi Bavarsko auto. Razlog tome je, jer Švabija nema limit brzine na Autobahnu. Rade uvijek koncentrirano nas svakom detalju, što ih čini boljim strojarima od Žabara.
Osim Toyote, to je stvarno najpouzdanije auto koje postoji.
10.02.2022 | 18:51
Stvarno nije. Ali da ne drvimo, ne osporavam ništa što si napisao, međutim, potpuno si promašio smisao onog što si napisao.
Kad su zadnji put Nijemci u nekom inženjerskom polju inovativno napravili? Kužiš? Inovativno. Ne kopirali od npr Talijana, nego smislili sami.
10.02.2022 | 22:37
Kada smo kod inovacija, evo nekih: nova Alfa Tonale ima opciju enkriptiranog otvaranja prtljažnika za dostavne službe; naručiš nešto s Amazona, dobiju koordinate gdje je auto i u bunker ti ostave pošiljku i obavijeste te. A povijest servisa i km se čuvaju kao NFT blockchain, tako da nema varanja kod polovnih.

Iskreno, mene te digitalne fore ne pale niti su to neke prednosti koje bi nešto značile tradicionalnoj Alfa Romeo publici, ali s obzirom da se radi o SUV-u, što je već u suprotnosti s kupcima Alfe, možda je takvim vozačima to zanimljivo.

Inače, osim što mi je grozno što rade još jedan SUV, potpuno sam deprimiran nakon što sam vidio da su uklonili one lijepe dizajnerske alfističke kvake ala Alfa 156 kakve je imao prototip - i stavili generic Audi-look kvake kao da se radi o nekoj dosadi od auta. Jako tužno.

A prototip jer barem bio lijep:

11.02.2022 | 14:40
smayoo kaže:

Kada sam se vratio iz turistickih angazmana po pustinjama kupio 2-2.5 god star Peugoet 308. Sluzio nas vrhunski. Prodao ga prosle godine za 5000e. Pregazio skoro 250K, lamelu zamijenili nismo nikada, niti zamajac.

Opel Insigniu isto tako staru 2-3 godine sam kupio 2017, samo krov na njoj nisam promijenio. I sjedista. Ostalo mislim sve da jesam Jos uvijek je kod nas, supruga oje vozi ponekad. Kupi prasinu ispred zgrade uglavnom. Kupio sam ju samo zato jer mi je brutalno lijep auto.

Prosle godine kupim iz dosade Peugoet 3008 (isto tako star 2.5 god) bez ikakve realne potrebe. Super mi je autic. Prvi automatik kojeg sam imao ikada. Svaki naredni ce biti SUV. I automatik...

Vjerovao ili ne, meni je Peugeot top auto. Moja iskustva su odlicna. Serviserima se ne svidja za odrzavanje, ali to nije moj problem. Plus ne moram strahovati da ce mi ga neko ukrasti kao za neke druge proizvodjace.

Dvoumio sam se izmedju Tiguana i P3008 i odabir je pao na Peugeot, jer mi je (pogadjas vec) ljepsi auto

ScreenShot2022-02-11at08.38.41.png
11.02.2022 | 18:36
@smayček.
Samo neke:
- Senzore za kišu.
- ASP
- ABS
- Zatamljive retrovizore.
- Zračni ovjes
- Keramičke kočnice.
- Automatske kočnice.
itd. itd.

A da ne govorimo o Common-Rail systemu.
11.02.2022 | 19:36
tino1 kaže:
@smayček.

Naprotiv, ajmo baš o Common-rail sistemu. Njega je izmislio Fiat, a patent je otkupio Bosch. Prvi auto na svijetu s common-railom je bila alfa 156. Onda je nakon nje došao Mercedes A-klase.
Dobro, veliš, mislio si na izravno ubrizgavanje u cilindar, ono kaj VAG zove TDI? Jbg, i to je Fiat izmislio i razvio. Prvi auto na svijetu s izravnim ubrizgavanjem u clindar za dizelaše je Fiat Croma DI.
Uf, jebemu, keramičke kočnice veliš? Brembo, kompanija iz Italije.
Ah, nismo se razumjeli, govoriš o aluminiju! Karoserija, ne? Jer Audi to koristi i izmislio je to? Mali problem, Carozzeria Superleggera je to proizvodila još od 60-ih. Alfa je imala GTA modele (Gran Turismo Allegerita) koji su imali dijelove karoserije od aluminija dok je Švapčad mislila da je buba zakon.
Te su alfe imale i pet brzina u mjenjaču, aluminijske motore s dvije bregaste u glavi, diskove na svim kotačima...
A ako tražimo prvi U POTPUNOSTI aluminijski auto, onda je to Honda NSX.
Prvi auto sa senzorom za kišu bio je Peugeot 406.

I tak...
11.02.2022 | 19:36
tino1 kaže:
@smayček.
Samo neke:
- Senzore za kišu.
- ASP
- ABS
- Zatamljive retrovizore.
- Zračni ovjes
- Keramičke kočnice.
- Automatske kočnice.
itd. itd.

Common rail su ti Talijani, dragi moj.
ABS Francuzi, još 1960-ih
Zračni ovjes, šališ se, zar ne?
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 5 sati, 3 minuta
  • ^SuperUnknown^: Jel to samo meni potrgan layout Oglasnika? :)
  • smayoo: Nije to baš besplatan način. To sve tako radi kako si opisao, ali windowsi te upozoravaju da nisu aktivirani
  • ping: @VanjusOS ima. Downloadiraj DEMO version parallelsa za M procesrore. To će ti downloadirati windows for arm kao .iso file. Instaliraj UTM virtual machine i windowse koje si skinuo.
  • JOHN: izuzev telekom operatera i sl.
  • JOHN: to je sve ilegala
  • JOHN: Pazite se skime imate aranžamne
  • JOHN: Čini se da više neće biti IPTVa, za đabalesku ili ga više uopće neće biti u ponudi.
  • smayoo: [link]
  • stefanjos: podsjetnik svim dobrim ljudima za iparty :)
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, Miro Spiro, temeljnik, VanjusOS, Anonimci (334)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.45 Seconds

Provided by iJoomla SEO