11.04.2024 | 15:46
JOHN kaže:
Opa. Netko se lijepo ponovio. Puno sretnih kilometara želim.
Hvala,... i sad bi bilo vrijeme da popijemo neki sok i coffe za tvoj motor i moj auto
Vanjuška kaže:
Javljaj svakako i dalje dojmove, čitam kaj pišeš i jedva čekam da i meni dođe moj, pa da mogu komentirati slično. Imamo slični motor brijem, 130ks doduše kod mene no ovo kaj sam probno vozio po obilaznici i po Zagrebu mi je pokazalo da je za moje pojmove više nego odlična (sportskija?) zamjena za ovaj kombi H1 kaj sad vozim (125kw i 170 ks ali na 2,5 tone)..
A nemam sad baš vremena za vozikanje bez svrhe jer sam privatno pretrpan, planirao sam ovaj tjedan potegnuti do Slavonije jer sam obećao mamu otpeljati da obiđe grobove od dede i bake no izjalovilo se, da nije imao bih cca 600 km u jednom danu pa bi imao dojam kakva je na malo dužem putu no to će ostati za neku drugu priliku.
A ti čekaš što?
Vanjuška kaže:
S obzirom da su se pojačali s kamerama po Zagrebu, i to još na dionicama gdje sam znao nagaziti, nisam ni ja sretan
Jedino što s ovim automatskim mjenjačem u eco modu točno ima sekunda prije ozbiljnog odziva koliko sam primjetio, nisam probao sa sport. No koliko se vozim, rijetke će biti situacije da će mi smetati, vjerujem.
Kad si se već dotaknuo novih kamera, 3. travnja su postavljali nove u ZG i okolici pa tko još ne zna, prenosim ovdje popis mjesta gdje su ih stavili da se netko ne zaleti.
Vanjuška kaže:
S obzirom da ja često ni ne čujem pištanje u ovom svom, jer frekvencija je takva da ga jedva hvatam na slušnom aparatu veselim se kamerama sa svih strana. A ostali senzori ista priča, vjerojatno će mi suvozači vrištati da zgasim to sve
I ja sam malo nagluh na određene frekvencije, cvrčke kako cvrče upoče ne čujem na lijevo uho, na desno slabo i u tragovima, ali ove pištalice senzora čujem jasno i glasno, valjda su pogodili frekvenciju da me nerviraju
Vanjuška kaže:
Kako bili, javljaj se, malo osvježenja u temi! I neka te auto dugo i pouzdano služi!
Aj OK, kad ima želje za čitanjem javiti ću se tu i tamo kad bude nešto zanimljivo,... nisam ništa pisao dok me @Djuro nije pitao jer nisam htio daviti i da ne ispadne da se hvalim novim autom jer prema ovoj Kugi nemam nikakvih emocija, čisto prostrano prometalo za od toče A do točke B,... da mi nije trebao prostraniji auto, kupio bi Yarisa GR pa bi Vas onda smarao s njime po par puta dnevno
Vanjuška kaže:
I pitanje, kako si se baš za Kugu odlučio? Hyundai Kona nije bila u izboru?
Kona mi je premala (i ružna), u razmatranju su bili Hyundai Tuscon, Kia Sportage, Seat Ateca, Škoda Karoq i Kodiak, Suzuki SCross, Dacia Duster i Subaru XV. Kuga nije bila ni u razmatranju no kako sam odbacivao jednu po jednu razmatranu opciju vidio sam jedan dan reklamni pano uz cestu, otišao u dućan, popričao s trgovcem, malo googlao iskustva, probao je voziti i kupio
Uglavnom:
- Hyundai Tuscon i Kia Sportage = oba su mi ružna do bola, prethodne verzije su mi vizualno bile ok, ove nove/trenutne mi jednostavno ne leže dizajnom
- Seat Ateca - prodavač je bio izuzetno neljubazan i gledao me pogledom eto klošara koji je došao potrošiti vrijeme dok čeka ženu ili me došao samo smarati glupostima,... jbg, ne idem kupovati auto u odjelu, nego u trenirci u kojoj se osjećam ugodno pa ako kojim slučajem isti taj lik ovo pročita nek si razmisli o svom budućem pristupu kupcu
- Škoda Karoq - nisam ni stigao otići do dućana jer sam se već odlučio za Kugu
- Škoda Kodiak - kao i sa Karoqom s time da je cijena s novim modelom otišla u nebo, a i kuma mi vozi prethodnu generaciju pa da ne veli da je kopiram
- Suzuki SCross - njemu me srce najviše vuklo no ipak ima puno manje mjesta nego u Kugi (pogotovo po širini), pa ježi ga, otpao
- Dacia Duster - jedino sam razmatrao 4x4, a on dolazi uz dizel, a dizel nisam htio pa je otpao,... čak sam razmišljao pričekati još koji mjesec da na tržište dođe novi model koji ima benzinca s pogonom 4x4, no onda su opet presudile dimenzije (i kaj je ispod lima francuz)
- Subaru XV - je otpao zbog CVT mjenjača, možda je dobar, možda je super ali ga ne želim (zato u obzir nisam uzimao ni Toyotu)
Ponudu francuskih auta nisam ni gledao (osim Dacie, a nisam gledao ni Opela koji je danas isto Francuz).
cariblanco kaže:
Čestitke sused i nek te služi kao apple računala
Nisam ti dosad čestitao, jer me prala ljubomora, da imam suseda kojem nije bed dati 100 k E za auto
i.postimg.cc/qvw139X6/temp-Imagel0l-QWi.avif
i.postimg.cc/3R50Jw4X/temp-Imagef4-EDj-W.avif
Onda sam vidio domaći cjenik i sad mi ama baš ništa nije jasno !!!
Sad kad više nisi ljubomoran
... kad se vratiš iz Inguzije, Tunguzije ili gdje već jesi bumo popili nekaj u to ime
Kaj se tiče cijene koju si postao, vjerojatno se radi o full hibridu s najjačim paketom opreme i različitim davanjima (carine/porezi) od Hrvatske.