28.08.2018 | 12:28
Ajde malo mozgalice za znalce da se zabavljaju sa nečim dok čekam termin kod majstora
Na G6 su mi počele tresti gume kad se vozim iznad 130 i to se očituje u trešnji koja je pulsirajuća. Dakle ne trese kontinuirano nego trese jako pa se smanji pa opet jako pa se smanji i tako svakih sekundu i pol recimo. Mislio sam da je do balansa, otišao u Vulkal, čovjek veli stara guma (a fakat je, DOT 2012) i guma se izobličila pa je vjerojanto do toga. Ok to mi ima smisla i druge godine ionako planiram uzeti nove ljetne gume.
Nadalje, kad kočim iznad 100+ drma se sve ko blesavo. Tj blesavoća ovisi koliko jako stisnem papučicu kočnice. Ionako su mi pločice dosta izlizane pa bi zamijenio sve diskove i pločice.
Moram napomenuti da sam bio mijenjao i nosač motora jer je bio napuknuo. I pritom su mi u servisu rekli da moram raditi geometriju jer se promijenila kad su to sve mijenjali.
Postoji li neka koincidencija sa recimo lošom geometrijom i iskrivljavanjem diskova koji bi utjecali na to tresenje prilikom kočenja.
Koji bi bio pametan redoslijed rešavanja problema?
Morao bi srediti:
-geometriju
-kočnice
-gume druge godine
Dal radit kočnice neovisno od špura ili prvo špur pa onda možda prestane nešto i drmati, pa nakon toga kočnice ili koja kombinacija?