22.09.2021 | 20:53
drlovric kaže:
@Maxim:
Ja gledam dizel automatik sa sto boljim paketom opreme. Razliciti su nam koncepti voznje. Auto mi se bas svidja.
Vagam izmedju P3008 i Tiguana.
Nekih 6-7 godina smo vozili u obitelji P308 (model 2010, 1.6hdi, 110ks), presao 230000 i na tom autu se pokvario akumulator
I mali hladnjak od klime pa je curio freon. Taj hladnjak je realno JEDINI kvar na tom autu, ostalo je redovito odrzavanje.
Tako da ove price da fracunski auti ne valjaju, jer mi je neko tako rekao, kod mene ne drze vodu. Ja pricam iz svog iskustva, a ne rekla kazala.
Trenutacno vozim Opel Insignia (2015.g) i osjetno je manje pouzdan auto od Peugeot 308. Ne znam vise sta nisam na njoj mijenjao. Ostao mi jos samo krov i sjedista
Pretpostavljam da izbor marke auta koje razmatraš - ograničavaš time koji su ti servisi dostupni, a da su prihvatljivi u smislu kvalitete? Jer, ako ti to nije kriterij, ne vidim koji bi drugi bio kriterij po kojem su ti iz izbora izbačeni orijentalni auti (japanski prvenstveno, pa onda korejski, pri čemu Nissan NIJE japanski auto ni po čemu osim po imenu).
Inače, svi Nijemci koje ja poznajem o Opelu pričaju viceve iste kao mi o Jugićima i ostalim Grunf-šklopocijama iz Kragujevca.
Što se tiče zadovoljstvom francuskim autom, znam samo još jednog čovjeka s takvim stavom. Kuma, čovjek je i strojarske struke i vrlo kompetentan konstrukter, radi u razvoju KTM-a u Austriji, i kune se u Renault, ono... do posljednjeg daha.
Još nekoliko ljudi znam koji se zubima i noktima drže za Peugeot ili za Citroen (kako tko), ali već godinama gunđaju da "nije to više to" i "ne znam što im se događa" ili sami sebe uvjere da su zadovoljni (slično kao m@xym, kome je OK da mu se infotainment svako toliko zaglupavi i da ga resetira time da stane, parkira, izađe, zaključa i ode na kavu dok se auto zbroji
). I onda barem 30-40 ljudi znam kojima ide pjena na usta kad im spomeneš francuski auto.
Ja sam nekad *IZNIMNO* cijenio francuze - 80-ih i 90-ih. Iako su i tada imali neke svoje tradicionalne probleme, ali u usporedbi s tim što su tada bili drugi auti na nama dostupnom tržištu, i dalje su bili u vrhu. Peugeot 205, 405, 406. Citroën GS, XM, AX, BX, CX (legendarnu "žabu" da i ne spominjem!). Renault 4. Alo. Ej! Kakav je to fkn nepoderiv i nenadjebiv autić! Spomenik bi mu digao! Čudo. Renault 5, 18, 20, 25. Eeee... Ali to je bilo davno.
Koliko su se od tada srozali, to je stvarno tužno.