22.09.2021 | 17:36
drlovric kaže:
@Maxim:
Tako da ove price da fracunski auti ne valjaju, jer mi je neko tako rekao, kod mene ne drze vodu. Ja pricam iz svog iskustva, a ne rekla kazala.
Kad se samo sjetim muka koje sam imao s Renaultom... hvata me žgaravica i nervoza. Čim je istekla garancija, imao sam u roku godine i pol oko 15000-20000kn kvarova, jedan za drugim. Doslovno, izvezeš auto iz servisa, na putu do doma se popale sve lampice, pa opet nazad u servis.. katastrofa. Kaj je najgore, znam još ljudi s istim pričama. Danas me od francuza zanima samo sir i vino
Sada vozim Focusa iz 2016. i to mi je drugi Ford i mogu reći da sam zadovoljan (iako se aute nikada ne treba hvaliti), mada dosta sve ovisi o servisu. Kako sam ovaj kupio u Grand autu, još nekoliko mjeseci sam vezan na njihovu petogodišnju garanciju koja podrazumjeva da kod njih servisiram auto, a s tim nisam baš impresioniran. Kod Lackovića je upravo suprotno, uvijek sve korektno odrađeno, što je kada sam kupovao auto u velikoj mjeri odlučilo da opet kupim Ford. Tako da, prije kupnje novog auta svakako vidi gdje ćeš servisirati auto. I provjeri da li možeš promjeniti žarulje sam ili trebaš u servis i za to
Ova Kia Xceed koju Bertone spominje super izgleda, baš su dvije parkirane kod moje zgrade. Stari je kupio Ceeda prije godinu dana i jako je zadovoljan (diesel, 130KS), ali auto je još uvijek praktički nov i treba se pokazati na dulje staze. Ja sam s Focusom sada na 54000km, i jedino što sam mijenjao je zvučnik koji je počeo krčati (u vozačevim vratima). Druga stvar koju sam skužio je da se malo čuje prednji lijevi amortizer, što ću sada riješiti dok je još uvijek u garanciji. Inače, auto je skroz OK. Nedavno sam sjedio u novoj Kugi i začudio se koliko jeftino izgledaju materijali u autu koji košta preko 200k kn, a i sjedala su čudno prekratka, bar se meni tako čini.
P.S. stari je imao Renaulta s kojim je napravio 250000km bez greške, ali to su izgleda bila neka druga vremena.