18.11.2021 | 09:41
Air kaže:
Mislim da su za diskusiju o stanju u pandemiji Covida važni odgovori na pitanja:
Zašto službene osobe javno i konstantno ne govore / upozoravaju ljude (jer mnogi ljudi ne znaju) da su cjepiva eksperimentalna?
Da li je uredu od strane službenih osoba prešutiti ljudima (jer mnogi ljudi ne znaju) da su cjepiva eksperimentalna?
Da li je uredu nagovarati ljude da se cijepe eksperimentalnim cjepivima (jer mnogi ljudi ne znaju težinu riječi eksperimentalno)?
cariblanco kaže:
Kolega @Air, koliko mogu primjetiti iz tvojih postova, ti čvrsto zastupaš "svoju" stranu i samo tražiš istinu tamo gdje ti paše. Nadam se da nitko neće ovo shvatiti kao neki osobni napad. Jesi li ponekad probao istraživati argumente "druge" strane ili je to čisti fake ?
Ja čvrsto zastupam stav da se u današnjim društveno, političkim, gospodarskim i vojnim odnosima treba propitivati sve jer s druge strane imamo mnogo ljudi koji nemaju dobre namjere ili su oportunisti spremni gaziti preko žrtava da bi ostvarili svoje ciljeve. To i činim, propitujem i naglašavam ono za što mislim da nije uredu.
Moj stav oko cijepljenja protiv Covida je da cjepivo koristi ljudima koji su u teškom zdravstvenom stanju na način da je rizik od smrtnog ishoda veći nego rizik od posljedica nuspojava. S druge strane ljudima koji nemaju teških bolesti je veći rizik od posljedica nuspojava nego od smrtnog ishoda nakon zaraze.
Na osnovu toga moje uvjerenje je da nije uredu prisiljavati zdravog čovjeka da cijepi i riskira nuspojave.
Pogotovo nije niti znanstveno niti moralno to činiti sa eksperimentalnim cjepivom.
Jedno pitanje za tebe...npr u ratu si i nemaš oružja i onda od nekud dobiješ oružje bez svih atesta. Hoćeš li se s tim oružjem braniti, ili ćeš dozvoliti da izgineš ?
Ili da si na Titaniku, jel bi skočio u čamac koji nema sve ISO standarde ?
Zanimljiva paralela, ali mislim da ne pokriva sve aspekte situacije oko Covid pandemije.
Da skočio bi u čamac.
Za oružje ne znam.
A da mi sada odgovoriš na moja pitanja?