20.12.2021 | 12:45
Bertone kaže:
@Moonlike, evo onda pitanje bez odgovora unaprijed
Koliko ljudi umre u vozilu hitne medicinske pomoći na putu do bolnice?
Sa pitanjem ne ciljam na to da imaš podatak iz prve ruke nego da si pročitao o takvim slučajevima u medijima, a razlozi smrtnosti mogu biti teška prometna nesreća, infarkt, anafilaktički šok na ubod kukca ili konzumaciju lijeka,... ili bilo koji drugu životno ugrožavajući razlog.
Posteno!
Evo i moj odgovor.... posto vidim da pretpostavljas moje misljenje oko umrlih od covida. Naime ja nikada nisam rekao da je iti jedna osoba umrla od covida
(da se vratim, ajde malo citajte sto ljudi pisu, pa iako vam se to mozda i ne svida). Ljudi su, nazalost, poumirali od komplikacija uzrokovanih covidom, a posljedicno od bolesti koje su vec imali. No, da nisu bili zarazeni covidom, koji je smo pospijesio komplikacije kod i onako bolesnih i oslabljenih organizama, mozda bi ti ljudi pozivjeli jos koju godinu vise.... U kategoriju umrlih od komplikacija uzrokovanih covidom naravno ne ulaze saobracajne, infarkti (to je upitno takoder da li covid moze pospijesiti razloge infarktu... kod zdravih ljudi vrlo vjerojatno ne), anafilakticki sokovi od uboda kukaca, pad niz stepenice i to sve sto si nabrojao. I ljudi oboljeli od covida ne umiru u hitnoj, vec mahom u bolnicama. Eto, jel dovoljno...
I jos uvijek imamo za 2020-u 4.500 vise umrlih nego sto je prosjek zadnjih 9 godina (od 2019 unazad).
Ja sam se odlucio cijepiti dvijema dozama ne zbog stozera, Berosa ili Capaka, nit zbog umirovljene pedijatrice, Dikica ili ne znam niti ja koga sve nismo uveli u ovu pricu. Na isto sam se odlucio iz navedenih razloga:
- radim to sto radim, jako puno putujem, na dnvenoj bazi sam okruzen i radim sa ljudima koji dolaze sa svih strana svijeta, konstantno sam vrlo izlozen zarazi... samo radno mjesto, aerodromi, avioni, helikopteri, blindirana vozila sa 10 ljudi natrpanih unutra, itd. da ne idem u detalje... uglavno jako sam konstantno izlozen zarazi
- 50 mi je godina, zdrav sam ko dren, jos uvijek mogu istracati 10 km i nakon toga otici u teretanu, ne pusim, popijem alkohol kako ono kazu "prigodno rijetko"
- Cijepio sam se sa svim zivim i nezivim, te imam i neka dodatna cijepiva koja nisu u onoj kategoriji "obaveznih", iz razloga sto puno putujem po "egzoticnim" djelovima planete, pa da sebe zastitim
- Nikada apsolutno nikakve posljedice tih cijepljenja nisam imao, kako rekoh zdrav sam ko dren, a to mogu potvrditi jer sam duzan jednom godisnje odraditi detaljan zdravstveni pregled
- prije nego sam se odlucio na cijepljenje (ovo sad za covid) citao sam za i protiv (ukljucujuci i ovdje na jabucnjaku
), te stavio pluseve i minuseve s obzirom na moju situaciju, pa je prevagnulo na plus
- vjerujem znanosti, vjerujem u medicinu, jer se u mom slucaju pokazala ispravnom (nisam bio kod doktora, osim onog godisnjeg sistematskog i na cijepljenjju, valjda 20 godina. Zadnji put kad sam bio u hr, sam ustanovio da je moja doktorica ne u penziji, vec nazalost preminula, pa sam morao promjeniti doktora)
Eto, to je moja odluka, koju sam donio iskljucivo za sebe. Ja nikoga ne tjeram i uvjeravam da se mora cijepiti, niti sam za bilo kakve diskriminacije ili polarizacije drustva. Ako ikada ili jednom kada me netko uvijeri da necijepljeni gradani mogu mene ugroziti, promjeniti cu misljenje, no do tada nista od toga. @dpasaric je mozda stranicu prije ove sve lijepo napisao, gdje sam u komentar stavio da potpisujem sve receno...
No isto tako, ne vjerujem u teorije zavjere, i ne dopustam da me itko u iste pokusava uvjeriti, dok imam zdravog razuma. Zato i ovdje diskutiram.... 5G, Bill Gates, Pfizer u sprezi sa politicarima i te teorije su mi smjesne. Da cijeli svijetski zdravstveni sustav laze... to mi je smjesno. Govorimo o milionima ljudi koji bi svi trebali drzati istu pricu...
Obdukcije se rade, u HR je samo HZZO dao preporuku da se ne rade ako je u pitanju covid... Recimo Rusi imaju najmanju brojku umrlih od covida, jer im je obdukcija obavezna (mislim da je ukupni broj oko 2.500)... ali isto tako, imaju jednak broj umrlih od razno raznih drugih bolestina, koje je covid samo pospijesio... ljudi koji bi mozda pozivjeli jos koju godinicu vise, da se nisu zarazili covidom.