Coronavirus / COVID-19
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Coronavirus / COVID-19

19.12.2021 | 13:07
Bertone kaže:

Ako je 2019. bilo 51 794 umrlih, a 2020. 57 023 umrlih, onda je to u prosjeku dnevno 14 ljudi više, a to nije autobus nego minibus. Ako ćemo usporediti 2015. godinu kad je bilo 54 205 umrlih, sa 2019. godinom, onda je to 7-8 ljudi više, a to je monovolumen dnevno.

Naravno, kada višak umrlih na godišnjoj razini, kojih je više nego što prosječno umre ljudi u jednom mjesecu, podijeliš na cijelu godinu, dobiješ relativno mali broj.
Ali, problem je u tome što je većina od tog viška umrlih, umrla u jednom mjesecu (prosincu), a ne ravnomjerno tijekom cijele godine.

Da me se ne shvati krivo, i minibus i monovolumen dnevno više umrlih je puno, ali tome nisu krivi ljudi koji se ne žele cijepiti.

Ono što možemo primijetiti u statistikama zemalja koje su cijepile većinu stanovništva, je to da im sada umire znatno manji broj, u odnosu na broj registriranih zaraženih (iz čega se može zaključiti da samo cijepljenje smanjuje rizik od smrti), kao i to da su u istim uvjetima (sa istim mjerama zaštite) zarazi manji broj ljudi nego prije cijepljenja.
19.12.2021 | 14:31
Bertone kaže:
Djelomično si u pravu jer ne očekujem neki novi odgovor osim onog da nam to kaže struka ili kako bi to Capak rekao: "Pročitao sam u literaturi".

Ali opet ću ponoviti, nisam protivnik cijepljenja kao što nisam protivnik ni necijepljenja.
Dapače, sad kad me netko pita kako je bilo kad smo imali doma koronu samo kažem: "Fala Bogu dobro je prošlo i za sad ne vidimo da imamo neke posljedice toga što smo bili bolesni", no ono što ću uvijek reći je da su trenutno znanstvenici i liječnici (s obje strane medalje) koji su gotovo svakodnevno prisutni u medijima sami sebi nepovratno uništili kredibilitet.

Puno previše pretpostavljaš, pa onda i ne očekuješ neki drugi odgovor. Smješno…

Kako je već m@ksim napisao… i ne kaže struka niti Capak noti Beroš. Od kad je cijepljenje krenulo znatno manji broj je umrlih od posljedica zaraze Covidom. Sad ja bi pretpostavio da je to jedno s drugim povezano, ali ti ćeš vjerojatno imati neku drugi teoriju.
19.12.2021 | 15:41
Daddo kaže:
Uopće nije stvar odbacivanja ičijih rješenja.
Ja ovo gledam otkad je počelo, skroz izbliza. I ne sviđa mi se. Uopće. Nego mi je smiješno, upravo zato jer oko sebe vidim koliko pizdarija se događa i kako se na njih reagira "sustavno" kad ti pišeš o nekoj uroti na svjetskoj razini...

Hoćeš okrenut to na politiku... nema problema, okrenuo sam na politiku... pa si promijenio temu.
Hoćeš pričat o ekonomiji... ok, izabrao si Šonju kao meritornog (nomen est omen tu nije slučaj, sram ga bilo tko pomisli...) i to sam recimo prožvakao i pronašao dijelove s kojima se slažem... i s kojima se ne slažem i smatram ih "budalaštinama".

Ali ne kužim tvoju borbu protiv Pfizera... imao si AstraZenecu, Modernu... mogao si i po Sputnik u Beograd u jednoj fazi, pa i po onaj kineski koktel... SVEGA je bilo...

Prošlo je godinu i 10 mjeseci.... i ti i dalje hebeš zid i pričaš o nekim nuspojavama strašnim na 4 milijuna doza administriranih samo u HR. Uz 5000 prijavljenih teških nuspojava i "samo" 29 smrti od kojih je službeno jedna jedina dokazano posljedica cijepljenja... za ostale se "nije dokazalo".

Dnevno, veli Katarina Peović - službeno... pun autobus. Sad da se koristim tvojom retorikom i pretpostavkama rekao bi da je to ukupan dnevni vozni red Autotransa sa Žabice (12 autobusa ili 15?)... ali recimo da je u pitanju samo tih 50 ljudi dnevno... ovih 5000 nuspojava je 100 dana, a ovih 29 smrti je recimo 13 sati jednog dana.

Taj "autobus mrtvih od covida dnevno" uzimam sa zrnom soli. I to kažem s dva argumenta: prvi je taj da sveukupni broj mrtvih u godinama prije pandemije i sada to ne pokriva, a drugi je taj što se za svaku smrt s covidom slučaj vodi kao "umro od covida". I neću pričati sada o "rekla-kazala", nego o onome što znam iz prve ruke: moj tetak se vodi kao umro od covida, a realno bio je cijepljen dva puta i imao je teške komplikacije na plućima i prije covida, umro bi vjerojatno jednako tako da je dobio gripu. Drugi je barba od frenda, pomorac cijeli život, zadnjih godina jedva složen od raka na plućima, isto tako zaveden kao "umro od covida". Znači sva moguća statistika tjera vodu na taj mlin - i zato nemamo realnu situaciju s takvom statistikom.

Poltiku uvodim jer su mi sami liječnici u neformalnom razgovoru to priznali, da su pod političkim pritiskom. Da su mjere političke, a ne stvarno epidemiološke, da su potvrde krive i "pucanje u nogu", znači to kaže struka, a ne ja. Nuspojave su češće nego se priznaje, gomila toga se ne zavede. Liječnici bi trebali odlučivati na razini svakog pacijenta osobno koliko mu je rizično cijepiti se ili ne, a ovdje se gura politika koja nema logike, pogotovo ovo s djecom što je sada aktualno, a svo to "silovanje" i guranje nečega silom stvara kontraefekt, pa se na kraju ne žele cijepiti niti oni koji bi zaista trebala i gdje im to može spasiti život. Metoda prisile i ucjene ne može biti dobar put, a to se sada dokazalo i u praksi.
19.12.2021 | 16:12
Moonlike kaže:

Puno previše pretpostavljaš, pa onda i ne očekuješ neki drugi odgovor. Smješno…

Kako je već m@ksim napisao… i ne kaže struka niti Capak noti Beroš. Od kad je cijepljenje krenulo znatno manji broj je umrlih od posljedica zaraze Covidom. Sad ja bi pretpostavio da je to jedno s drugim povezano, ali ti ćeš vjerojatno imati neku drugi teoriju.

Sve je pretpostavka. Inače na poslu (gdje nam je procjepljeno valjda 90% zaposlenika) prije 2-3 tjedna je krenuo val razboljenja od kovida. U tih dva tri tjedna svi koji su pobrali kovid su dva puta cijepljeni i svi oni pretpostavljaju da bi umrli da se nisu cjeplili,... eto pretpostavke kud god se okreneš

Ono što je zanimljivo u navedenoj priči je da u ovih 2-3 tjedna imamo više oboljelih nego za godinu i pol dok nije bilo cjepiva.
19.12.2021 | 16:27
Koga stave na ECMO ima jako malu šansu preživjeti ili preživjeti bez posljedica. Tako da se to pitanje o umrlim od Covida ili s Covidom ne postavlja.
Ko god je umro na ECMO-u nije umro od upale jajnika, možda ju je imo i ona je dovela do smrtnosti u kombinaciji sa Covidom i nedostatkom kisika, kad tijelo ima ozbiljnog posla da se riješi vitalne ugroze. Ja sam dijabetičar i svjestan sam opasnosti moje bolesti. Najveći problem u kombinaciji alkohola i dijabetesa je da jetra kao prioritet uništava otrov, a to je alkohol. Sve ostale zadatke stavlja u drugi plan pa tako i lučenje šećera u metabolizam, tako da ljudi u tom stanju najviše umiru od Hipoglikemije (manjak šećera) i ako je njihov primarni problem Hiperglikemija (višak šećera) i zbog toga se liječe. Jeste li ikad čuli da je neko umro od alkohola ako je pao u komu zbog Hipoglikemije? Ali de fakto je! Čak i obdukcija će za pravo pokazati da nije umro od alkohola nego od kome u koju ne bi pao da nije pio.
To je stvarno već prežvakano, ili po vama nema Korone pa ni mrtvih od Korone?
Ako mi to dokažete, uzimam Kalašnjikov i borim se s vama rame uz rame.
Ako ne onda šutite na tu temu ako ne zbog ničeg, zbog pijeteta.
19.12.2021 | 17:44
[quote="Bertone" post=199858]Moonlike kaže:

Sve je pretpostavka. Inače na poslu (gdje nam je procjepljeno valjda 90% zaposlenika) prije 2-3 tjedna je krenuo val razboljenja od kovida. U tih dva tri tjedna svi koji su pobrali kovid su dva puta cijepljeni i svi oni pretpostavljaju da bi umrli da se nisu cjeplili,... eto pretpostavke kud god se okreneš

Ono što je zanimljivo u navedenoj priči je da u ovih 2-3 tjedna imamo više oboljelih nego za godinu i pol dok nije bilo cjepiva.

Isto je oko mene, svi koji su se cijepili dva puta, a nisu preboljeli, sada su na kraju dobili covid, znači identično kao i da nisu cijepljeni. A oni koji su stvarno bili rizični, oni su umrli i potpuno cijepljeni (kao moj tetak). Gotovo da ispada da je cjepivo sada postalo toliko neefikasno da je skoro pa placebo. I ok, mogu to sve razumijeti, sojevi-adaptacija-virusa-ovo-ono, ali onda ne mogu razumijeti da se to toliko forsira svim silama i ucjenom građana propisima van Ustava.
19.12.2021 | 17:48
Malo o "cjepivu" od susjeda. Za kovid vjernike
advokatmirnesajanovic.com/wp-content/upl..._VijeceMinistara.pdf
19.12.2021 | 18:07
Haha, hvala @jzelko, to je onaj odvjetnik iz emisije s BiH TV i ovo su znači oni dokumenti o kojima je pričao.
  • Air
  • Korisnik
  • 72
19.12.2021 | 23:38
Moonlike kaže:
Air kaže:
Moonlike kaže:
Air kaže:
Daleko od toga da je situacija oko Covida samo zdravstveno pitanje.
Sve više je sumnji i dokaza da je najmanje u pitanju zdravstveno pitanje.

Imali smo nedavno video u kojem je Dr. Jurinčić jednostavno i razumljivo svima, ukazala na nekoliko katastrofalni propusta u medicinskoj struci.
Logično pitanje, za sada bez odgovora, kako da su se ti katastrofalni propusti desili i dešavaju u cijelom svijetu?
Cijela jedna znastvena struka dobila je sinkopu kako se neke stvari rade u njihovoj struci. Kako?

Da... ti kada si bolovao od covida imao si politickih problema ne zdravstvenih

Kada kažem zdravstveni problem tada se to ne odnosi samo na osobe ugrožene od Covid bolesti, tada se to odnosi i na zdravstvenu struku koja je nekim “čudom” okrenula leđa znanosti i postala kurva političara.
Kako?
Glavne probleme je iskazala dr. Jurinčić ja ću navesti samo jedan:
Ukinuta obdukcija
Svatko imalo razuman i s imalo znanja o znanosti iz područja medicine neće objavljivati brojke koje se već dvije godine sustavno objavljuju u kojima insuliraju broj umrlih od posljedica izazvanih Covid-19 virusom. Zašto?
Jednostavno, jer kada bi “to” učinio na medicinskom faksu tada bi sigurno pao na ispitu ili bi pao i godinu jer to je ekstremni “prekršaj”.
Onaj tko je čuo što je dr. Jurinčić rekla o obdukciji i nastavi širiti lažne brojke o broju umrlih taj je po meni bezobrazan i/ili zao i/ili pokvaren jer to je laž i to produbljuje postojeći problem oko Covida jer izaziva paniku kod ljudi i otežava rasplitanje cijele situacije.

Rasplitanje cijele situacije je potrebno jer situacija oko Covida smrdi sa mnogih strana od strane političara, farmaceuta i vladara medicinske struke (jer trenutno medicinskom strukom ne vlada znanost nego sumnjivi pojedinci).

Od kada je objavljen video o dr Jurinčić i dalje se nastavlja iznositi lažne brojke.

Umjesto toga bi trebali iznesti sve registrirane probleme i hladne glave ih staviti na vagu.
A vaga u ovom trenutku moraju biti znanost i zakoni.

Znam da je mnoge strah i da žele da prestane ovo ludilo.

Međutim ovo ludilo se neće zaustaviti ako se ne uključimo svi koji možemo u “rasplitanju” ovog ludila. To bi nam već trebalo biti jasno po mnogim događanjima u mnogim zemljama koja upućuju na čisti nerazum koji nije “slučajan”(primjerice za cijepljenje daju Covid potvrdu na godinu dana a onima koji su preboljeli daju 6 mjeseci - iako znanost nedvojbeno desetcima godina potvrđuje da je prirodno stečeni imunitet najjači imunitet koji čovjek može imati).

Ovo je jedan od primjera demokracije - imamo ono što smo zaslužili.

Znaci u ovom slucaju prihvacas misljenje pedijatrice u mirovini jer isto odgovara tvojim uvjerenjima. No one strucnjake i znastvenike kojima je uza struka virologija, epidemiologija, a koji bas i ne govore u skladu s tvojim uvjerenjima... njih nazivas korumpiranim lazovima. Svaka cast!

Mislim da nije bitno od koga dolazi informacija. Može biti i od Pere Perića, bito je da je točna.
Pitanje obdukcije je vjerujem i tebi razumljivo samo ti se ne sviđa jer ruši svu statistiku oko Covida pa tražiš neki izlaz za svoja uvjerenja.

Dakle, pitanje je samo da li razumiješ one osnove koje je opisala dr. Jurinčić.
Ako razumiješ tada znaš da je točno ono što je rekla jer situacija oko obdukcije je vrlo jednostavna.
Ako ne razumiješ tada je pitanje koji ti je motiv, ako znanja nemaš o tome, da tu tvrdnju osporavaš s tim što je ona u mirovini?
Općenito, kakve veze ima što je netko u mirovini ili crn ili bijel ili lijevi ili desni ako je izjava točna?

Odgovor na pitanje o obdukciji ujedno govori kakvi su ostali znanstvenici i liječnici, kojima bi po tebi trebao prvo vjerovati, a koji su prihvatili tu "novu" političku metodologiju utvrđivanja uzroka smrti i time okrenuli leđa svoj struci, znanosti i što je najvažnije čovječanstvu.

Volio bih čuti neki argument koji stručno / znanstveno pobija tvrdnju dr. Jurinčić oko obdukcije.
20.12.2021 | 04:57
tino1 kaže:
Koga stave na ECMO ima jako malu šansu preživjeti ili preživjeti bez posljedica. Tako da se to pitanje o umrlim od Covida ili s Covidom ne postavlja.

(...)
Čak i obdukcija će za pravo pokazati da nije umro od alkohola nego od kome u koju ne bi pao da nije pio.

Tino, kako je napisao Bertone, kad usporediš broj umrlih prije pandemije i danas, očito je da bi značajan dio onih koji su umrli od Covid bolesti - umro isto tako od svoje kronične bolesti koja ih je učinila lakšom žrtvom za covid. Žao mi je što su ljudi umrli, ali ne vidim kako propitivanje o stvarnoj smrtnosti od covid bolesti može biti - manjak pijeteta?

Važnije od toga, svi vi koji inzistirate na tome da je necijepljenje - nekakav manjak solidarnosti i odgovornosti - morate shvatiti da - to što se netko nije cijepio ni na koji način ne ugrožava one koji su se cijepili.
20.12.2021 | 08:34
Air
Mislim da nije bitno od koga dolazi informacija. Može biti i od Pere Perića, bito je da je točna.

Khmmm… ne bih se bas slozio s ovom izjavom. Treba validirati tocnost infomacije…. Prije nego Pero Peric zavlada Facebookom

Air
Pitanje obdukcije je vjerujem i tebi razumljivo samo ti se ne sviđa jer ruši svu statistiku oko Covida pa tražiš neki izlaz za svoja uvjerenja.

Vidim ti tocno znas koja su moja uvjerenja, I sto ja mislim o obdukcijama. Ovo je modus operandi ko I u nekoliko prethodnih postova sa @Bertone…. Postavi pitanje I onda unaprijed da odgovor, jer eto on tocno zna zasto I kako ja mislim I koja su moja uvjerenja. Isto I ti radis… prestanite sebe uvjeravati kako tocno znate tko kako I sto misli… radije citajte sto ljudi pisu, s razumijevanejm I bez ignoriranja drugih, oprecnih ili “s one strane” stavova, koji su u jednakoj mjeri validni kao I tvoji stavovi.

Air
Dakle, pitanje je samo da li razumiješ one osnove koje je opisala dr. Jurinčić.
Ako razumiješ tada znaš da je točno ono što je rekla jer situacija oko obdukcije je vrlo jednostavna.
Ako ne razumiješ tada je pitanje koji ti je motiv, ako znanja nemaš o tome, da tu tvrdnju osporavaš s tim što je ona u mirovini?
Općenito, kakve veze ima što je netko u mirovini ili crn ili bijel ili lijevi ili desni ako je izjava točna?

Odgovor na pitanje o obdukciji ujedno govori kakvi su ostali znanstvenici i liječnici, kojima bi po tebi trebao prvo vjerovati, a koji su prihvatili tu "novu" političku metodologiju utvrđivanja uzroka smrti i time okrenuli leđa svoj struci, znanosti i što je najvažnije čovječanstvu.

Volio bih čuti neki argument koji stručno / znanstveno pobija tvrdnju dr. Jurinčić oko obdukcije.

Izneseni su razlozi zasto se obdukcije izbjegavaju I u kojim slucajevima (nisu ukinute, ne znam gdje ste nasli taj podatak, odnosno gdje ga je nasla pedijatrica u mirovini?). Tako da u startu iznosi neistine…. Nema potrebe slusati cijelu pricu, kad joj je osnova bazirana na neistini. Ponekad je tuzna ta zelja kod nekih ljudi za malo medisjke paznje. No kako je Andy Warhol rekao: “Svatko ima svojih 5 minuta slave”.
20.12.2021 | 09:24
smayoo kaže:
Tino, kako je napisao Bertone, kad usporediš broj umrlih prije pandemije i danas, očito je da bi značajan dio onih koji su umrli od Covid bolesti - umro isto tako od svoje kronične bolesti koja ih je učinila lakšom žrtvom za covid.

Svi ćemo mi (i bolesni i zdravi, i cijepljeni i necijepljeni) umrijeti, samo je pitanje kada i kako.

Ako iz statističkih podataka (izvor: www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/u-prosi...jecnja-2017-15046670) znamo da nam je u "pandemijskoj" 2021. godini umrlo 4.700 ljudi više od prosjeka u 9 godina prije pandemije, i da je nešto više polovice toga viška umrlih umrlo baš u 12. mjesecu kada smo imali najviše umrlih sa covid-om, onda je teško zaključiti da bi ti ljudi baš tada umrli od svojih kroničnih bolesti.

Neki bi umrli tada, neki kasnije, a neki bi i poživjeli još koju godinu, i onda svakako ne bismo imali ovakav "šiljak" na grafu umrlih, baš u prosincu 2021. godine.

Važnije od toga, svi vi koji inzistirate na tome da je necijepljenje - nekakav manjak solidarnosti i odgovornosti - morate shvatiti da - to što se netko nije cijepio ni na koji način ne ugrožava one koji su se cijepili.

Kako to misliš, ni na koji način ne ugrožavaju one koje su se cijepili, ako znamo da:
- to što je osoba cijepljena ne znači i da je razvila dovoljno jak imunitet da se ne može zaraziti
- čak i osoba koja je razvila imunitet ne može biti 100% sigurna da neće biti zaražena, jer znamo da uspješnost cjepiva nije 100% niti na soj alfa za koji je razvijena
- u ovom višku umrlih, tj. među umrlima uz covid ima i necijepljenih i cijepljenih (doduše u znatno manjem postotku)

Do pojave ove zadnje (omikron) varijante, države koje su cijepile većinu stanovništva imale su manji broj zaraženih, i daleko manji broj umrlih (iako su neke od njih u potpunosti ukinule mjere zaštite od virusa) od država u kojima se cijepio manji broj stanovnika.

Dakle, ako se u zemljama sa većom procijepljenošću zarazi manji broj ljudi nego prije cijepljenja, i ako umire znatno manji broj ljudi (u odnosu na broj zaraženih) nego prije cijepljenja, kako onda on koji se ne žele cijepiti ne ugrožavaju one koji su se cijepili?

Ugrožavaju i sebe i druge (cijepljene i necijepljene).
20.12.2021 | 10:19
Evo nešto fora za zabavu, poslao mi frend s Facebooka!

Zanimljvo je da fact-checkersi ne negiraju istinitost novina iz 2011. godine, nego pravdaju Gatesa da on nije to tako rekao nego su ga novinari krivo razumijeli, a on je zapravo tvrdio suprotno. Hm.

Moj je komentar samo da je manje štete činio dok se bavio softverom.
20.12.2021 | 11:38
@Moonlike, evo onda pitanje (ne samo za tebe) bez odgovora unaprijed

Koliko ljudi umre u vozilu hitne medicinske pomoći na putu do bolnice?

Sa pitanjem ne ciljam na to da imaš podatak iz prve ruke nego da si pročitao o takvim slučajevima u medijima, a razlozi smrtnosti mogu biti teška prometna nesreća, infarkt, anafilaktički šok na ubod kukca ili konzumaciju lijeka,... ili bilo koji drugu životno ugrožavajući razlog.
20.12.2021 | 12:28
Dodatak o smrtnosti, isto iz susjedstva: www.bitchute.com/video/EphFj85W38yP/
20.12.2021 | 12:45
Bertone kaže:
@Moonlike, evo onda pitanje bez odgovora unaprijed

Koliko ljudi umre u vozilu hitne medicinske pomoći na putu do bolnice?

Sa pitanjem ne ciljam na to da imaš podatak iz prve ruke nego da si pročitao o takvim slučajevima u medijima, a razlozi smrtnosti mogu biti teška prometna nesreća, infarkt, anafilaktički šok na ubod kukca ili konzumaciju lijeka,... ili bilo koji drugu životno ugrožavajući razlog.

Posteno! Evo i moj odgovor.... posto vidim da pretpostavljas moje misljenje oko umrlih od covida. Naime ja nikada nisam rekao da je iti jedna osoba umrla od covida (da se vratim, ajde malo citajte sto ljudi pisu, pa iako vam se to mozda i ne svida). Ljudi su, nazalost, poumirali od komplikacija uzrokovanih covidom, a posljedicno od bolesti koje su vec imali. No, da nisu bili zarazeni covidom, koji je smo pospijesio komplikacije kod i onako bolesnih i oslabljenih organizama, mozda bi ti ljudi pozivjeli jos koju godinu vise.... U kategoriju umrlih od komplikacija uzrokovanih covidom naravno ne ulaze saobracajne, infarkti (to je upitno takoder da li covid moze pospijesiti razloge infarktu... kod zdravih ljudi vrlo vjerojatno ne), anafilakticki sokovi od uboda kukaca, pad niz stepenice i to sve sto si nabrojao. I ljudi oboljeli od covida ne umiru u hitnoj, vec mahom u bolnicama. Eto, jel dovoljno... I jos uvijek imamo za 2020-u 4.500 vise umrlih nego sto je prosjek zadnjih 9 godina (od 2019 unazad).

Ja sam se odlucio cijepiti dvijema dozama ne zbog stozera, Berosa ili Capaka, nit zbog umirovljene pedijatrice, Dikica ili ne znam niti ja koga sve nismo uveli u ovu pricu. Na isto sam se odlucio iz navedenih razloga:
- radim to sto radim, jako puno putujem, na dnvenoj bazi sam okruzen i radim sa ljudima koji dolaze sa svih strana svijeta, konstantno sam vrlo izlozen zarazi... samo radno mjesto, aerodromi, avioni, helikopteri, blindirana vozila sa 10 ljudi natrpanih unutra, itd. da ne idem u detalje... uglavno jako sam konstantno izlozen zarazi
- 50 mi je godina, zdrav sam ko dren, jos uvijek mogu istracati 10 km i nakon toga otici u teretanu, ne pusim, popijem alkohol kako ono kazu "prigodno rijetko"
- Cijepio sam se sa svim zivim i nezivim, te imam i neka dodatna cijepiva koja nisu u onoj kategoriji "obaveznih", iz razloga sto puno putujem po "egzoticnim" djelovima planete, pa da sebe zastitim
- Nikada apsolutno nikakve posljedice tih cijepljenja nisam imao, kako rekoh zdrav sam ko dren, a to mogu potvrditi jer sam duzan jednom godisnje odraditi detaljan zdravstveni pregled
- prije nego sam se odlucio na cijepljenje (ovo sad za covid) citao sam za i protiv (ukljucujuci i ovdje na jabucnjaku ), te stavio pluseve i minuseve s obzirom na moju situaciju, pa je prevagnulo na plus
- vjerujem znanosti, vjerujem u medicinu, jer se u mom slucaju pokazala ispravnom (nisam bio kod doktora, osim onog godisnjeg sistematskog i na cijepljenjju, valjda 20 godina. Zadnji put kad sam bio u hr, sam ustanovio da je moja doktorica ne u penziji, vec nazalost preminula, pa sam morao promjeniti doktora)

Eto, to je moja odluka, koju sam donio iskljucivo za sebe. Ja nikoga ne tjeram i uvjeravam da se mora cijepiti, niti sam za bilo kakve diskriminacije ili polarizacije drustva. Ako ikada ili jednom kada me netko uvijeri da necijepljeni gradani mogu mene ugroziti, promjeniti cu misljenje, no do tada nista od toga. @dpasaric je mozda stranicu prije ove sve lijepo napisao, gdje sam u komentar stavio da potpisujem sve receno...

No isto tako, ne vjerujem u teorije zavjere, i ne dopustam da me itko u iste pokusava uvjeriti, dok imam zdravog razuma. Zato i ovdje diskutiram.... 5G, Bill Gates, Pfizer u sprezi sa politicarima i te teorije su mi smjesne. Da cijeli svijetski zdravstveni sustav laze... to mi je smjesno. Govorimo o milionima ljudi koji bi svi trebali drzati istu pricu...

Obdukcije se rade, u HR je samo HZZO dao preporuku da se ne rade ako je u pitanju covid... Recimo Rusi imaju najmanju brojku umrlih od covida, jer im je obdukcija obavezna (mislim da je ukupni broj oko 2.500)... ali isto tako, imaju jednak broj umrlih od razno raznih drugih bolestina, koje je covid samo pospijesio... ljudi koji bi mozda pozivjeli jos koju godinicu vise, da se nisu zarazili covidom.
20.12.2021 | 12:47
A jeste li čuli za napisani scenario za SPARS pandemiju koja je zamišljena za 2025. godinu uz novo VMax cjepivo i kasnije Corovax planiran za 2027. godinu? Ukratko, u toj "simulaciji" instituta John Hopkins planiraju pandemiju za pandemijom sve od 2019. godine i uz stalno cijepljenje... uglavnom su dokumenti sada uklonjeni s neta, ali može se naći snimke na Bitchuteu gdje se to sve pregledava i komentira. Da, da, znam da su oni jako diskutabilni, ali u mnogo toga su bili i u pravu, zato nije loše to uzeti u obzir kao jednu od distopijskih teorija koje možda i imaju neku podlogu.

Zato neka ovdje ostane zapisano da smo o tome pričali , pa ćemo do 2025. godine vidjeti istinu, a sve u nadi da su to izmišljotine maštovitih pisaca studija i zlonamjernih PowerPoint prezentacija. Prijatelj mi kaže da nisu izmišljeni dokumenti, naime bili su i za download jedno vrijeme, a rađeni su kao simulacije, prvo "Event 201" koji je "prorekao" Covid-19 pa nakon toga ide SPARS pandemija. I obje studije su od John Hopkins instituta u suradnji sa Bill & Melinda Gates zakladom i WEF-om.

Mene samo malo brine što se mnogo toga odvilo u ovoj pandemiji upravo u skladu s tim, a protuargument može biti da se takve studije i rade kako bi se što točnije predvidjelo kako će se reagirati u pandemiji i da je dobro da je sve to pogođeno. Ne znam, onako čisto intuitivno, nije mi baš to sve dobro sjelo, pogotovo što su WHO i američki CDC (nešto kao naš Stožer) tijela koja rade u svom interesu i bez vlastite odgovornosti i nadzora.
20.12.2021 | 13:53
dpasaric kaže:
A jeste li čuli za napisani scenario za SPARS pandemiju koja je zamišljena za 2025. godinu uz novo VMax cjepivo i kasnije Corovax planiran za 2027. godinu? Ukratko, u toj "simulaciji" instituta John Hopkins planiraju pandemiju za pandemijom sve od 2019. godine i uz stalno cijepljenje... uglavnom su dokumenti sada uklonjeni s neta, ali može se naći snimke na Bitchuteu gdje se to sve pregledava i komentira. Da, da, znam da su oni jako diskutabilni, ali u mnogo toga su bili i u pravu, zato nije loše to uzeti u obzir kao jednu od distopijskih teorija koje možda i imaju neku podlogu.

Zato neka ovdje ostane zapisano da smo o tome pričali , pa ćemo do 2025. godine vidjeti istinu, a sve u nadi da su to izmišljotine maštovitih pisaca studija i zlonamjernih PowerPoint prezentacija. Prijatelj mi kaže da nisu izmišljeni dokumenti, naime bili su i za download jedno vrijeme, a rađeni su kao simulacije, prvo "Event 201" koji je "prorekao" Covid-19 pa nakon toga ide SPARS pandemija. I obje studije su od John Hopkins instituta u suradnji sa Bill & Melinda Gates zakladom i WEF-om.

Mene samo malo brine što se mnogo toga odvilo u ovoj pandemiji upravo u skladu s tim, a protuargument može biti da se takve studije i rade kako bi se što točnije predvidjelo kako će se reagirati u pandemiji i da je dobro da je sve to pogođeno. Ne znam, onako čisto intuitivno, nije mi baš to sve dobro sjelo, pogotovo što su WHO i američki CDC (nešto kao naš Stožer) tijela koja rade u svom interesu i bez vlastite odgovornosti i nadzora.

Sam si sebi odgovorio Simulacije se rade, i tu nema nista novoga ili "zanimljivih predskazanja"... a dokumente su uklonili vjerojatno kako bi izbjegli teorije teoreticara zavjera...
20.12.2021 | 14:22
m@xym kaže:
Kako to misliš, ni na koji način ne ugrožavaju one koje su se cijepili, ako znamo da:
- to što je osoba cijepljena ne znači i da je razvila dovoljno jak imunitet da se ne može zaraziti
- čak i osoba koja je razvila imunitet ne može biti 100% sigurna da neće biti zaražena, jer znamo da uspješnost cjepiva nije 100% niti na soj alfa za koji je razvijena
- u ovom višku umrlih, tj. među umrlima uz covid ima i necijepljenih i cijepljenih (doduše u znatno manjem postotku)

Do pojave ove zadnje (omikron) varijante, države koje su cijepile većinu stanovništva imale su manji broj zaraženih, i daleko manji broj umrlih (iako su neke od njih u potpunosti ukinule mjere zaštite od virusa) od država u kojima se cijepio manji broj stanovnika.

Dakle, ako se u zemljama sa većom procijepljenošću zarazi manji broj ljudi nego prije cijepljenja, i ako umire znatno manji broj ljudi (u odnosu na broj zaraženih) nego prije cijepljenja, kako onda on koji se ne žele cijepiti ne ugrožavaju one koji su se cijepili?

Ugrožavaju i sebe i druge (cijepljene i necijepljene).

Oprosti, nije da sad nešto provociram, niti da se namjerno pravim glup, nego zaista ne slijedim tvoju liniju argumentacije. Kako si, iz svega što si napisao, došao do zaključka da necijepljeni ugrožavaju cijepljene (više nego što ih ugrožavaju drugi cijepljeni)?

I cijepljene, i necijepljene ugrožavaju oni koji se ne pridržavaju mjera zaštite, koji ne nose masku i ne održavaju distancu, koji izlaze među ljude kad imaju simptome koji mogu značiti covid... Zašto netko tko je zdrav i ne želi se cijepiti, koji ne ide u gužvu, nosi masku ne gura se u lift i autobus gdje je već prevelika gužva, ne izlazi iz kuće kad kašlje i ima temperaturu... - ugrožava ikoga?
20.12.2021 | 14:33
I dalje nema odgovora kad ste pročitali/čuli (da se toga možete sjetiti, ne da sad pretražujete internet) da je netko umro u vozilu HMP.
20.12.2021 | 14:46
Bertone kaže:
I dalje nema odgovora kad ste pročitali/čuli (da se toga možete sjetiti, ne da sad pretražujete internet) da je netko umro u vozilu HMP.

Bez pretrage interneta, nisam nikada cuo... ali mozda je to povezano sa tko i pod kojim uvjetima moze proglasiti smrt. (nije li Bandic umro u hitnoj )
20.12.2021 | 16:19
smayoo kaže:
tino1 kaže:

(...)
Čak i obdukcija će za pravo pokazati da nije umro od alkohola nego od kome u koju ne bi pao da nije pio.

Tino, kako je napisao Bertone, kad usporediš broj umrlih prije pandemije i danas, očito je da bi značajan dio onih koji su umrli od Covid bolesti - umro isto tako od svoje kronične bolesti koja ih je učinila lakšom žrtvom za covid. Žao mi je što su ljudi umrli, ali ne vidim kako propitivanje o stvarnoj smrtnosti od covid bolesti može biti - manjak pijeteta?

Zašto je to očito? Pa nije valjda da ima neki zacrtani broj koliko će ljudi umrijeti i od čega godišnje. Pa eto sa covidom ih isto toliko ko bez covida umrlo. Zaključak covida nema?! Ili covid nema teških sučajeva od kojih se umire, eto malte ne prehlada koju napuhavaju da bi uništili narod cijepljenjem. Daj Smayoo!

A to da ne cijepljeni ne ugrožavaju cijepljene objesi mačku o rep. Virus MUTIRA među necijepljenima! Jer u bolnicama ima više od 85 % inficiranih ne cijepljenih. A to da se ne cijepe je strašan egoizam i asocijalnost (da ne kažem m........t). Sad već imamo jaču i bržu mutaciju nego izvornik (molimo boga ili nekog drugog da je manje opasna i da ima manje teških slučaja). Ovo sam btw. naučio u prvom srednje! Tu nema nikakve dileme i sve izvrtanje ne pije ni malo vode.
Nego koju ideju imate vi, kako se riješiti ovog virusa i normalno živjeti i putovati. Pa da vidimo ako pije vode bit će sigurno prihvaćena od virologa.
20.12.2021 | 16:53
tino1 kaže:
Virus MUTIRA među necijepljenima!

Ne. Virus mutira bilo kako, među bilo kakvom populacijom. Virus mutira, jer virusi to rade.
20.12.2021 | 17:06
Po do sada skupljenim podacima, koji naravno podliježu cenzuri, ispada da cijepivo inducira mutacije, pa je tako i veće širenje zaraze među cijepljenima. Uz to prirodni imunitet je neusporedivo jači od pobuđenog "cijepivom" pa se i necijepljeni mane ili nikako zaraze. Iz osobnog iskustva (rodbina i prijatelji/znanci), koji su preboljeli (corona-gripu) nemaju nikakovih ili malih nuspojava u odnosu na "cijepljene".
20.12.2021 | 17:38
jzelko kaže:
Po do sada skupljenim podacima, koji naravno podliježu cenzuri, ispada da cijepivo inducira mutacije, pa je tako i veće širenje zaraze među cijepljenima. Uz to prirodni imunitet je neusporedivo jači od pobuđenog "cijepivom" pa se i necijepljeni mane ili nikako zaraze. Iz osobnog iskustva (rodbina i prijatelji/znanci), koji su preboljeli (corona-gripu) nemaju nikakovih ili malih nuspojava u odnosu na "cijepljene".

Wouw...Vidiš ti! Kako to da su onda necijepljeni u većini na respiratorima?

Nego koju ideju imate vi, kako se riješiti ovog virusa i normalno živjeti i putovati? Pa da vidimo ako pije vode bit će sigurno prihvaćena od virologa.
20.12.2021 | 18:23
smayoo kaže:

Oprosti, nije da sad nešto provociram, niti da se namjerno pravim glup, nego zaista ne slijedim tvoju liniju argumentacije. Kako si, iz svega što si napisao, došao do zaključka da necijepljeni ugrožavaju cijepljene (više nego što ih ugrožavaju drugi cijepljeni)?

To sam zaključio po statističkim podacima u zemljama kao što je Velika Britanija, gdje je, nakon cijepljenja velikog broja stanovnika, i potpunog ukidanja svih mjera, broj zaraženih bio manji nego prije, a broj umrlih (u odnosu na broj zaraženih) se drastično smanjio.

Zamisli koliko bi stanje bilo bolje da se npr. kod nas broj zaraženih dnevno kretao oko 3.000-4.000 (umjesto 6.000 do 7.000) na vrhu vala, i da nam dnevno umire 20-30 ljudi (umjesto 50-60).

I cijepljene, i necijepljene ugrožavaju oni koji se ne pridržavaju mjera zaštite, koji ne nose masku i ne održavaju distancu, koji izlaze među ljude kad imaju simptome koji mogu značiti covid... Zašto netko tko je zdrav i ne želi se cijepiti, koji ne ide u gužvu, nosi masku ne gura se u lift i autobus gdje je već prevelika gužva, ne izlazi iz kuće kad kašlje i ima temperaturu... - ugrožava ikoga?

Ovdje se u potpunosti slažem sa tobom, netko tko je zdrav (pa čak i netko to je zaražen), i bez cijepljenja neće ugroziti nikoga (ili će ga ugroziti sa znatno manjom vjerojatnošću, ako je zaražen), ako se dosljedno pridržava svih mjera, dakle nosi masku kada je u kontaktu sa ljudima, izbjegava gužvu, ne ide nigdje ako baš ne mora i ako ostane doma pri pojavi prvih simptoma COVID-19 infekcije.

Ali, kao što znamo, ljudi su "stoka" i često ih nije briga ni za sebe, a kamoli za druge, pa se većina njih ne ponaša tako, nego upravo suprotno.
U takvom scenariju (kada osoba ne pazi na razmak, ne dezinficira ruke, ne izbjegava gužvu, i redovito se druži sa većim brojem ljudi), cijepljena osoba će imati manju šansu za zarazu, a samim tim i manju šansu da svoju zarazu prenese na drugoga.
20.12.2021 | 18:37
m@xym kaže:
smayoo kaže:

To sam zaključio po statističkim podacima u zemljama kao što je Velika Britanija, gdje je, nakon cijepljenja velikog broja stanovnika, i potpunog ukidanja svih mjera, broj zaraženih bio manji nego prije, a broj umrlih (u odnosu na broj zaraženih) se drastično smanjio.

Sorry, ali to sve (što jest tako kako si napisao) ni na koji način ne dokazuje da NEcijepljeni ugrožavaju cijepljene. Samo dokazuje da - kad je više cijepljenih, manje je onih koji, kad se zaraze, iskazuju simptome, a još je manje onih koji se teško razbole i umru.

Iz toga eventualno možeš zaključiti kako necijepljeni ugrožavaju SEBE time što se nisu cijepili, pak i dalje ne shvaćam zašto bi onda bili etiketirani kao neodgovorni i nesolidarni u društvu, i oni koji svojim necijepljenjem ugrožavaju druge.

cijepljena osoba će imati manju šansu za zarazu, a samim tim i manju šansu da svoju zarazu prenese na drugoga.

Nema nigdje nijednog i nikakvog dokaza za takvu tvrdnju (da cijepljena osoba ima manju šansu da prenosi zarazu).
20.12.2021 | 18:40
tino1 kaže:
jzelko kaže:
Iz osobnog iskustva (rodbina i prijatelji/znanci), koji su preboljeli (corona-gripu) nemaju nikakovih ili malih nuspojava u odnosu na "cijepljene".

Wouw...Vidiš ti! Kako to da su onda necijepljeni u većini na respiratorima?

Jel se sad opet praviš glup ili ti se samo ne da čitati što piše u postu na koji odgovaraš?

Želiš reći da su ti necijepljeni koji su u većini na respiratorima - oni isti necijepljeni o kojima priča jzelko - koji su necijepljeni, ali su preboljeli covid?

Čitaj s razumijevanjem, odgovaraj s razmišljanjem.

Sve me više podsjećaš na onu teoriju Forda Prefecta o tome kako ljudi mora da pričaju neprekidno, samo zato da im ne zarastu usta.
20.12.2021 | 18:44
jzelko kaže:
...Uz to prirodni imunitet je neusporedivo jači od pobuđenog "cijepivom" pa se i necijepljeni mane ili nikako zaraze. ...

E, to sad lijepo objasni obiteljima svih onih koji su se zarazili i umrli od corona virusa prije nego što je počelo cijepljenje, jer oni nisu bili cijepljeni i imali su samo "neusporedivo jači" prirodni imunitet.

Da ne bude zabune, slažem se da osobe koje su preboljele coronu imaju bolju imunološku zaštitu od one koju nam daje cjepivo, ali problem i jest u tome što jedan dio osoba koji nije cijepljen, a dobije koronu, neće preživjeti.
Njima je sasvim svejedno što bi imali bolju zaštitu od iduće infekcije da su preživjeli, jer eto, stjecajm okolnosti nisu.
20.12.2021 | 18:45
smayoo kaže:
tino1 kaže:
Virus MUTIRA među necijepljenima!

Ne. Virus mutira bilo kako, među bilo kakvom populacijom. Virus mutira, jer virusi to rade.

Tako je, baš je Korado Korlević u jednoj emisiji objasnio da je to "glupost", da virus mutira među necijepljenima. Mene više brine PR koji je to izmislio i s kojim ciljem.
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 8 sati, 31 minuta
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]
  • JOHN: Sve najbolje u novoj godini. Puno zdravlja, sreće i uspjeha.
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • Miro Spiro: Sretna Nova godina
  • Matija klc: Sretna Nova svima
  • Gjuroo: Sretna nova!
  • Bertone: Sretna Nova
  • Zdravac: Sretna Nova, i svako dobro vam želim!
  • dpasaric: Svako dobro i da vam 2025. bude još bolja! :)
  • smayoo: SRETNANOVAGODINAAAAAAAA!!!! :D
  • Yonkis: dpasaric, I think you're gonna love it :)
  • dpasaric: Kako imamo Lisu u Pikiju, to mi je na listi za gledanje!
  • Yonkis: [link] netko već gledao?
  • Zdravac: :)
  • JOHN: Jel prolazi integralni? :)
  • Zdravac: @JOHN, lagano sa ugljikohidratima (kruh), rakija je, s druge strane, preporučljiva :)
  • ping: Sretan Božić
  • JOHN: Sretan i blagoslovljen Božić. Pazite na slatko i slano. Samo kruh i voda i ajde može i pijača!:)
  • zoranowsky: Sretan Božić!
  • dpasaric: Sretan Božić i se najboljshe judi! :)
  • smayoo: Sretan Božić, svima svima neka bude veseo, miran, topao, sit i napit! :)
  • Gjuroo: Sretan Božić!
  • Zdravac: Sretan Božić!
  • drpongrac23: Sretan i blagoslovljen Božić!
  • Damirst: Sretan Božić svima!
  • Bertone: Sretan Božić
  • Yonkis: Sretan Božić svima, koliko god vas ima!
  • drlovric: Hvala hvala :)
  • Yonkis: Happy belated bday drlovriću!
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • JOHN: Sretan rođoš!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.94 Seconds