Coronavirus / COVID-19
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Coronavirus / COVID-19

23.12.2021 | 05:52
Tijekom 2020 su ljudi umirali od corone... sad u 2021 ljudi umiru od cijepiva
  • Daddo
  • Posjetitelj
23.12.2021 | 06:21
@Moonlike: Ako si iz Sinja i imaš momka, onda si alkar. Na prstenac je druga regija (i ideologija). Nije važno pogoditi metu, nego metati u cilj. Ljepota je u pluralizmu. Pa makar i mišljenja.
23.12.2021 | 08:17
Daddo, kako tumačiš odluku struke da na dane 24./25. i 31./1. radno vrijeme ugostiteljskih objekata produže do dva sata iza ponoći osim da je to politička odluka? ... osim ako Capak nije pročitao u literaturi da je znanstveno dokazano da se virus brže i više širi u vremenu od 02 do 06 sati
  • Daddo
  • Posjetitelj
23.12.2021 | 08:29
Struka daje preporuke. Struka nema ovlasti za donošenje odluka. Malo se igraš Zorana M. i Zorana Š.?

Jasno je definiran ustroj vlasti i trodioba iste u RH, pa "se zna" tko je za što zadužen i tko što smije. To što se građani RH odlučuju svoje demokratsko pravo prakticirati referendumima, posljedica je "loših zakona i propisa koji nisu usklađeni s potrebama društva", te sustava koji su ciljano "sabotirani" godinama...

No to je valjda krivica "pijanog Vladimira" i "nadobudnog Mislava", a ne društva koje takve izabire.

Meni je radno vrijeme formalno do 13h na badnjak i staru godinu... ostalo će bit prekovremeni i "fuš" koji ću morat imat jer je bolje na staru godinu radit nego bit kod punice na rođendanu 85-om.

A kad pričaš o struci... ima li ijedna koju nismo obezvrijedili i ponizili? I pritom ne mislim na financijski dio priče... jer kvaliteta nečijeg rada se ne mjeri samo količinom love koju je taj rad isproducirao.
23.12.2021 | 08:58
Odlična.

Zamalo se upišah od smijeha na kraju.
23.12.2021 | 08:58
Ma ne igram, ti si nam par puta spočitao da od zdravstvenog problema radimo politički
  • Daddo
  • Posjetitelj
23.12.2021 | 10:00
Pa da. Da se sluša struku imali bi Oesterreich režim. Ovako smo Švicarska. Šatro neutralni. Nego znaš li hoće li tvoj vrhovni vođa i ove godine jest ostanjke od domjenka ili je na dijeti? Nešto ga kamere ne vole baš.
  • Air
  • Korisnik
  • 72
23.12.2021 | 14:09
Imam pitanje za pobornike masovnog cijepljenja:

Kakvo vam je razmišljanje o realnom mogućem scenariju za godinu, dvije, tri, ako dođe do masnovnih teških bolesti većine onih koji su se cijepili, prema iskazanoj sumnji mnogih znanstvenika?

Zamislite stanje u državi u kojoj je većina cijepljena...

A sve zbog straha i jednoumlja iako je relano ugroženo od Covida možda samo 10 posto populacije zbog njihovih bolesti.
23.12.2021 | 14:33
@Air

Moje razmišljanje je da je taj "realni" scenario potpuno nerealan.

U nekim zemljama je već prošla godina dana od prvog cijepljenja, neke zemlje već imaju većinu (preko 80%) stanovništva cijepljeno, i baš se i ne primjećuje neki nastanak novih teških bolesti koje more njihove stanovnike.

Ne moramo zamišljati takve države. jer one već postoje, i imaju znatno bolju statistiku (po pitanju broja umrlih uz coronu) nego što je to kod nas slučaj.

Ali eto, zbog pojedinaca koji su podlegli jednoumlju i strahu od nepoznatog, nama umire duplo više ljudi po broju stanovnika, nego većini zemalja koje su cijepile većinu stanovnika.

Inače, nije mi poznato niti jedno cjepivo koje je nekome prouzročilo nuspojave nakon 2-3 ili 5 godina, ali ja nisam stručnjak u tom području, pa mi je može bit nešto promaklo.
23.12.2021 | 15:02
@Air, ja sam naježio kako god se uzme

Ja necijepljen popušio kovid, bio u izolaciji i ukupno su kolege na poslu umjesto mene dok sam bio na bolovanju delali oko dva tjedna.

Oni cijepljeni popušili kovid, otišli u izolaciju i još se nisu vratili raditi a prošlo je već više mjesec dana (jedan je popušio upalu pluća, drugom srce preskače).

U budućnosti ako se taj tvoj crni scenarij ostvari, ja bum i dalje delao, oni će i dalje biti na bolovanju i jbg,... naježio sam svakako osim kaj će možda biti manja gužva u prometu
  • Air
  • Korisnik
  • 72
23.12.2021 | 19:20
m@xym kaže:
@Air
Ali eto, zbog pojedinaca koji su podlegli jednoumlju i strahu od nepoznatog, nama umire duplo više ljudi po broju stanovnika, nego većini zemalja koje su cijepile većinu stanovnika.

Nije u pitanju strah od nepoznatog ako su u pitanju nuspojave od cjepiva.
Mnoge nuspojave se u stvarne i dokazane.

Jednoumlje je isključivo od strane većeg broja vaksera - samo oni govore cijepljenje je isključivi izlaz. Što naravno nije točno.
Oni koji su protiv cijepljenja ne idu okolo i govore nitko se ne smije cijepiti.
Oni koji su protiv cijepljenja upozoravaju na nuspojave koje su prisutne i na cijeli niz nepravilnosti, nerazuma, kršenja pravila medicinske struke i drugih negativnosti vezano uz cijepljenje i političke mjere zbog korone.

Meni osobno je vrlo glupo da se zdrav čovjek zbog Covida izloži riziku cijepljenja.
Upravo to pokušava napraviti jednoumlje političara i zdravstva.
Siguran sam da 90 posto ljudi po svom zdravstvenom stanju nije ugroženio od Covida.
23.12.2021 | 20:59
@Air

Znači tebi nije strah od nepoznatog kada s ljudi ne cijepe zato što ih je strah od nečega o čemu ne znaju dovoljno?

Što znači "mnoge" nuspojave? Koliko je to "mnogo"?

Da, postoje stvarne i dokazane nuspojave, i postoje oboljeli i umrli od koronavirusne bolesti.

Od skoro 700.000 oboljelih od korone, umrlo ih je 12.000.

Koliko je umrlo ljudi od 2.000.000 cijepljenih?
Koliko ljudi je od tih, de facto pola stanovništva hrvatske imalo mnoge nuspojave?

Da je isti postotak cijepljenih, kao što je i oboljelih od covid-a koji je umro, umro ili imao teške nuspojave, imali bi smo u ovih godinu dana od početka cijepljenja, 34.000 umrlih, ili teško oboljelih. Toliki broj ljudi nemoguće je sakriti.

Oni koji su protiv cijepljenja, govore da cjepivo nije dovoljno ispitano, da to nije ono pravo cjepivo, da farmakološke kompanije misle isključivo na profit, da su vlade i zdravstveni sustavi svih zemalja u nekakvom zajedničkom "deal-u" sa farmakološkim kompanijama, da postoji uzročno posljedična veza 5G mobilne mreže sa corona virusom, i slične gluposti.

Meni je recimo glupo to što je tebi glupo da se zdrav čovjek cijepi, jer bolesnome cjepivo ne pomaže ako mu se da kada se razboli, nego dok je zdrav.
I zato što je opće poznata stvar da se cijepe samo zdrave, a ne bolesne osobe.

Ne znam koliki postotak ljudi je ugrožen od covid-a (bilo zdravstveno - da završi u bolnici, ili životno - da umre od corone), ali znam da bolnički kapaciteti, ne samo hrvatske, nego bilo koje države, nisu dovoljno veliki da bi smo mogli pustili virus da se slobodno širi i sve nas zarazi u kratkom vremenu.
24.12.2021 | 01:55
Ne znam koliko su zakoni u BiH ostali slični našima u Hrvatskoj, ali pretpostavljam da je inercija pravosuđa iz stare države još uvijek velika, a onda je u tom kontekstu zanimljivo poslušati odvjetnika Ajanovića koji analizira situaciju s potvrdama i testovima iz perspektive zakona:

24.12.2021 | 05:57
Ajanoviću slušaj:

- ako je Zakona propisao Covid potvrdu i neko postupa po tom zakonu, ti mu ne možeš ništa. I svaki sud će presuditi u njegovu korist.
Diskvalifiraš se! Ili nas praviš budalama.
Ima presuda kojom se oslobađa osoba koja je napravila propuste i nepravde ali po pozitivnom zakonu. Zakon je zakon.
A ovo što ti sad radiš je pozivanje na građanski neposluh i to je kažnjivo. Ali srećom živiš u žlibetini, u kojoj vladaju u najmanju ruku upitni karakteri i time si isti među istima.
Ako je Covid potvrda ne zakonita, a oni je uvedu, imaš pravne instance koje bi trebale preispitati tu odluku! Ali da sam zaključim da nešto neću i to idem onda provoditi ne pada mi napamet i ne navodi me na to, jer hoćeš li ti platiti meni oštetu jer sam zakurčio s nekim od organa i na kraju popušim pred kadiom, a popušit ću sigurno, ako postoji zakon.
A ovo što ti hoćeš je da gomilom tužbi mi odradimo tvoj posao, preispitamo ustavnu ispravnost takve odredbe, naputka ili zakona. Niko nije vesla siso, moj Ajanoviću.
@davore ovaj njegov savjet je opasniji nego cjepivo! Molim Te nemoj, da te moram posjećivati nekoliko ulaza od kreativnog.
Da mi je samo vidjeti kako Ajanović drotu u Sarajevu objašnjava da je njegov zdrastveni karton tajan. Ej....

EDIT: kad Ti je Ajanoviću ikad iko rekao "Halt" u BIH?
24.12.2021 | 06:35
Air kaže:
Imam pitanje za pobornike masovnog cijepljenja:

Kakvo vam je razmišljanje o realnom mogućem scenariju za godinu, dvije, tri, ako dođe do masnovnih teških bolesti većine onih koji su se cijepili, prema iskazanoj sumnji mnogih znanstvenika?

Zamislite stanje u državi u kojoj je većina cijepljena...

A sve zbog straha i jednoumlja iako je relano ugroženo od Covida možda samo 10 posto populacije zbog njihovih bolesti.

Vidim ti si spreman 10% populacije razduzit!? Nema potrebe njima pomoci ako se moze!? Onda govoris da farmaceuti, vlade i svi koji su u "sprezi" hoce odraditi depopulaciju planete.... ti si vidim po svom razmisljanju puno gorih svjetonazora.

samo 10 posto populacije
Jesi li probao staviti ovo u brojku? Broj ljudi...
  • Air
  • Korisnik
  • 72
24.12.2021 | 06:59
m@xym kaže:
@Air

Znači tebi nije strah od nepoznatog kada s ljudi ne cijepe zato što ih je strah od nečega o čemu ne znaju dovoljno?

Kakav ti je to pristup? Da ti se kaže da će možda doći svemirci (koji predstavljaju to nešto nepoznato) i da imaju cjepivo protiv tog nepoznatog, ti bi se cjepio?

Što znači "mnoge" nuspojave? Koliko je to "mnogo"?

A koliko je to “malo”?

Da, postoje stvarne i dokazane nuspojave, i postoje oboljeli i umrli od koronavirusne bolesti.

Točno.

Od skoro 700.000 oboljelih od korone, umrlo ih je 12.000.

Opet brojke koje nisu točne.
Čemo služe? Osim da stvaraju strah kod ljudi?

Koliko je umrlo ljudi od 2.000.000 cijepljenih?
Koliko ljudi je od tih, de facto pola stanovništva hrvatske imalo mnoge nuspojave?

Da je isti postotak cijepljenih, kao što je i oboljelih od covid-a koji je umro, umro ili imao teške nuspojave, imali bi smo u ovih godinu dana od početka cijepljenja, 34.000 umrlih, ili teško oboljelih. Toliki broj ljudi nemoguće je sakriti.

Ja se držim znanstvenog istraživanja koje kaže da je prije korone broj nuspojava od lijekova / cjepiva 99 posto veći od registriranog. S obzirom da su cjepiva protiv Covida još uvijek eksperimentalna broj bi mogao biti i veći. Ali to u mom upisu nije bilo bitno.

Oni koji su protiv cijepljenja, govore da cjepivo nije dovoljno ispitano, da to nije ono pravo cjepivo, da farmakološke kompanije misle isključivo na profit, da su vlade i zdravstveni sustavi svih zemalja u nekakvom zajedničkom "deal-u" sa farmakološkim kompanijama, da postoji uzročno posljedična veza 5G mobilne mreže sa corona virusom, i slične gluposti.

Da li bi ja trebao shvatiti da time što si ubacio 5G zračenje poništio sve boldano što si napisao?

Meni je recimo glupo to što je tebi glupo da se zdrav čovjek cijepi, jer bolesnome cjepivo ne pomaže ako mu se da kada se razboli, nego dok je zdrav.
I zato što je opće poznata stvar da se cijepe samo zdrave, a ne bolesne osobe.

???
Pod zdravim čovjekom se prema onom što sam napisao odnosilo na zdravu osobu koja će preboliti bolest bez opasnosti od smrtnog ishoda.

Ne znam koliki postotak ljudi je ugrožen od covid-a (bilo zdravstveno - da završi u bolnici, ili životno - da umre od corone), ali znam da bolnički kapaciteti, ne samo hrvatske, nego bilo koje države, nisu dovoljno veliki da bi smo mogli pustili virus da se slobodno širi i sve nas zarazi u kratkom vremenu.
.

Sredstvima koja su utučena na cjepljenje ljudi koji su zdravi (koji bi prebolili belest bez rizika od smrtnog ishoda) mogli su se bolnički kapaciteti umnožiti.
  • Daddo
  • Posjetitelj
24.12.2021 | 08:01
Naravno da su se tim sredstvima mogli umnožit kapaciteti. Jer dr.med. i medicinskog osoblja ima ko i trumanovih jaja… samo razmutiš u vodi i voila.
24.12.2021 | 09:34
@Air,

Ovu tvoju "analogiju" sa svemircima i cjepivom baš i nisam shvatio, svemirce još nismo otkrili, a i da ih otkrijemo, vjerojatno bi smo im vjerovali onoliko koliko su žitelji Američkog kontinenta vjerovali konkvistadorima.
Ali, to nema veze sa mojom izjavom, jer sam ja govorio o strahu od nepoznatog sa stajališta običnog, prosječno (ne)informiranog čovjeka koji se treba cijepiti, a ne zna da li će mu to cjepivo naškoditi (iako je taj postotak malen, za onoga kome se nuspojava doista i dogodi, to je nebitno, jer je u njegovom slučaju nuspojava sto-postotna).

To malo (broj teških nuspojava i umrlih od cijepljenja) je evidentno znatno manje od broja ljudi koji umiru zbog posljedica oboljenja od covid-a.

Brojevi koji nisu točni zato što ti (i oni koji se drže da je sve ovo jedna velika zavjera) kažeš da nisu točni, i zato što se držiš samo onih znanstvenih istraživanja koja tebi odgovaraju, a zanemaruješ činjenicu da bez obzira na sve, imamo nezanemariv porast umrlih na godišnjoj i mjesečnoj razini, i da smo u jeku pandemije imali pune bolnice respiratornih bolesnika.

OK Ako je broj nuspojava 99% veći od evidentiranih, pomnoži te brojeve sa 2 pa vidi koje ćeš brojeve dobiti.

Pa recimo da je 5G jedna od najvećih (i najlakše shvatljivih) nebuloza koje protivnici cijepljenja spominju, ali ni ostale tvrdnje nisu ništa manje besmislene.

Pod zdravim čovjekom se prema onom što sam napisao odnosilo na zdravu osobu koja će preboliti bolest bez opasnosti od smrtnog ishoda.

Problem sa gornjom tvrdnjom je u tome što ni ti, ni ja, ni doktori, niti bilo koja druga osoba, ne možemo znati koja doista zdrava osoba će preboljeti covid bez opasnosti od smrtnog ishoda.
Da, znamo da je taj broj mali u postotku, i znamo da će takva osoba steći imunitet jači od imuniteta stvorenog cijepljenje, ali ne znamo unaprijed tko će proći tako, a tko će imati teške nuspojave, ležati mjesec-dva u bolnici, ili u konačnici umrijeti.

Zato, ne samo kod covid-a nego i svih ostalih zaraznih bolesti, cijepimo ljude koji su zdravi, prije nego što se zaraze i dođu u opasnost da obole.

Kao što je @Daddo napisao, bolničke kapacitete (a pri tom mislim i na zgrade, i na opremu, i na stručne ljude) ne možeš povećati tako brzo, jer niti se zgrade mogu napraviti u kratkom roku, niti se oprema može proizvesti i kupiti tako brzo, a pogotovo ne možemo školovati ljude u tako kratkom periodu.
A i da možemo, nakon pandemije bi imali ogromne neiskorištene kapacitete koji propadaju, i veliki broj ljudi koji se treba prekvalificirati.

Mislim da nema te države koja bi tako neracionalno mogla koristiti svoje resurse.
  • Daddo
  • Posjetitelj
24.12.2021 | 11:15
Jedan svećenik trenutno i tucet grobara se u Zg zlatom plaćaju (pogrebi na gradskim grobljima se čekaju 7-10 dana)… zašto nitko ne priča o zavjeri crkve i ceha topalovića koja se bogati i nabija cijene na nepostojećoj katastrofi?
24.12.2021 | 12:00
To je taj isti tim zavjere kao i onaj u kojem odjednom piloti dobivaju srčane i moždane udare više nego li prije, ali znamo da je to tek primjećivanje slučajnosti na koje prije nismo obraćali pozornost, naravno da su ih dobivali i ranije, sve je zapravo redovno...

www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/misterioz...-niz-letova-15137383
24.12.2021 | 12:09
Kod mene na poslu to nije tako, već godinama 2-3 kolegice oko 20.12. misteriozno obole i još čudesnije ozdrave iza 6.1. ... i svi to vide, ali što im možeš
24.12.2021 | 17:04
Sjećate se onog momka iz Senja od prije par poruka ovdje koji se srušio na treningu nakon cijepljenja?

Evo umro je:

net.hr/sport/nogomet/preminuo-23-godisnj...ec-9541-3e519f0a95b3

24.12.2021 | 18:55
O čemu ti pričaš? Pa dobro znaš da se ne može dokazati da to ima veze s cijepljenjem.
24.12.2021 | 22:34
smayoo kaže:
O čemu ti pričaš? Pa dobro znaš da se ne može dokazati da to ima veze s cijepljenjem.

Ma nemam ja problem s tim da ljudi imaju srčane udare, to zaista je normalno i ne bih na to niti trepnuo kao na nešto "sumnjivo", ja to gledam čisto matematički i moguće da je ovo u slučajevima koje ja pratim čisto slučajnost (zaista je moguće), ali dvije varijable me za sada brinu:

1) izuzetno kratko vrijeme između cijepljenja i takvih događaja, obično se radi o tek 2-3 dana.

2) to da je do sada 100% slučajeva bilo kod ljudi koji su cijepljeni, a znamo da nas je oko pola necijepljenih, pa je malo čudno da raspodjela nije ravnomjernija.

I zato samo kažem: "pratimo dalje"...
24.12.2021 | 22:55
Bertone kaže:
Kod mene na poslu to nije tako, već godinama 2-3 kolegice oko 20.12. misteriozno obole i još čudesnije ozdrave iza 6.1. ... i svi to vide, ali što im možeš

Ovo još ima najviše smisla, pukao im je film, piloti žele biti doma s obiteljma i lijepo koriste situaciju!
  • Air
  • Korisnik
  • 72
24.12.2021 | 23:36
Evo napokon lijepe upute za one koji vjeruju stožeru.
Stožer preko svoje desne ruke kaže: do daljnjeg se napokon ne trebate bojati.
Nova uputa kaže:
Link

...Iako su prije “dva” dana govorili o užasu omikrona uspkos što su iz Afrike stručnjaci odavno potvrđivali da omikron nije opasan...

...danas se mijenja retorika.
  • Daddo
  • Posjetitelj
25.12.2021 | 00:04
dpasaric kaže:
Sjećate se onog momka iz Senja od prije par poruka ovdje koji se srušio na treningu nakon cijepljenja?

Evo umro je:

net.hr/sport/nogomet/preminuo-23-godisnj...ec-9541-3e519f0a95b3

Boško Balaban je nakon potpisa za Aston Villu uživo u kameru na pitanje - koji je slijedeći korak - mrtav hladan odgovorio - sad napokon mogu maturirati (kao završiti srednju školu). A imao je tada 27 godina.

Dakle ne samo da je bavljenje nogometom opasno po život što tako zorno pokazuješ svojim linkovima, nego je uglavnom i za one koji su talentirani ali ne vole školu.

Nije da igdje piše da je igranje nogometa obavezno... izbor je. Ovaj hej haj nehaj pokojni nogometaš je sam izabrao zanimanje u životu i odlučio se za nogomet. Da je bio recimo nuklearni fizičar možda bi ga neko njegovo čedo tipa NE ili nove generacije nuklearnog oružja zbog krivog matematičkog ili fizikalnog proračuna ubilo. I usput u smrt povuklo još nekoliko stotina tisuća ili milijuna, možda i milijarde ljudi?

Ovako se možemo tješit da je "ubio samo sebe" svojim izborom i da radi toga mi ostali nemamo nekog specijalnog troška. Trošak kisika necijepljenima ipak još uvijek svi plaćamo jednako... dok istovremeno oni koji nisu imali izbor hoće li ili ne trebati taj kisik (koji je ograničen resurs) plaćaju kaucije za spremnike i sami o svom trošku kupuju isti.

Kužiš ironiju?

Otprilike kao što je od svih božićnih filmova koji trenutno idu na svim FTA kanalima na teritoriju RH svakako najbožićniji onaj s John MClaineom i Hans Gruberom. Nakatomi Plaza rules.

@Bertone... dobraaa... ali to se zove pozitivna diskriminacija. I možeš im... ali ne smiješ.
25.12.2021 | 00:35
Air kaže:

...Iako su prije “dva” dana govorili o užasu omikrona uspkos što su iz Afrike stručnjaci odavno potvrđivali da omikron nije opasan...

...danas se mijenja retorika.

Nisu govorili o užasima omikrona, nego su inicijalno bili skeptični, pogotovo zato što je omikron znatno zarazniji od delte, i zato što je populacija tih afričkih država znatno mlađa od populacije u Europi

Ali eto, oni barem mijenjaju retoriku, ali anti-vakseri nikad ne odstupaju od svojih stavova, čak i kad im "nacrtaš" koliko su ti stavovi besmislen.
25.12.2021 | 01:49
Daddo kaže:
Ovako se možemo tješit da je "ubio samo sebe" svojim izborom i da radi toga mi ostali nemamo nekog specijalnog troška. Trošak kisika necijepljenima ipak još uvijek svi plaćamo jednako... dok istovremeno oni koji nisu imali izbor hoće li ili ne trebati taj kisik (koji je ograničen resurs) plaćaju kaucije za spremnike i sami o svom trošku kupuju isti.

Kužiš ironiju?

Ironija je u tome da se još uvijek nisi zahvalio i svima nama necijepljenima što smo ti omogućili svojom solidarnošću da se ti cijepiš. Svojim izborom.
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 5 sati, 30 minuta
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]
  • JOHN: Sve najbolje u novoj godini. Puno zdravlja, sreće i uspjeha.
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • Miro Spiro: Sretna Nova godina
  • Matija klc: Sretna Nova svima
  • Gjuroo: Sretna nova!
  • Bertone: Sretna Nova
  • Zdravac: Sretna Nova, i svako dobro vam želim!
  • dpasaric: Svako dobro i da vam 2025. bude još bolja! :)
  • smayoo: SRETNANOVAGODINAAAAAAAA!!!! :D
  • Yonkis: dpasaric, I think you're gonna love it :)
  • dpasaric: Kako imamo Lisu u Pikiju, to mi je na listi za gledanje!
  • Yonkis: [link] netko već gledao?
  • Zdravac: :)
  • JOHN: Jel prolazi integralni? :)
  • Zdravac: @JOHN, lagano sa ugljikohidratima (kruh), rakija je, s druge strane, preporučljiva :)
  • ping: Sretan Božić
  • JOHN: Sretan i blagoslovljen Božić. Pazite na slatko i slano. Samo kruh i voda i ajde može i pijača!:)
  • zoranowsky: Sretan Božić!
  • dpasaric: Sretan Božić i se najboljshe judi! :)
  • smayoo: Sretan Božić, svima svima neka bude veseo, miran, topao, sit i napit! :)
  • Gjuroo: Sretan Božić!
  • Zdravac: Sretan Božić!
  • drpongrac23: Sretan i blagoslovljen Božić!
  • Damirst: Sretan Božić svima!
  • Bertone: Sretan Božić
  • Yonkis: Sretan Božić svima, koliko god vas ima!
  • drlovric: Hvala hvala :)
  • Yonkis: Happy belated bday drlovriću!
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • JOHN: Sretan rođoš!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?