27.01.2022 | 09:15
Dakle 7 dana karantene Grada Zagreba za 9 osoba je koštalo malo preko milijun kuna (ne da mi se tražit članak to je bila jedna od zadnjih afera pokojnog gradonačelnika). U toj karanteni bili su upravo necijepljeni i nečiji klinci. 150kkn dan za 9 ljudi, u grubo neka je 15k po čovjeku. Smještaj je bio kumov pa se brojka frizirala za recimo trećinu. 10k čovjekdan... izrečenih mjera izolacije i samoizolacije u RH imamo s jučerašnjim danom službeno 42466. 10% od tog broja je 4246, 1% je 424.
Da samo 0,5% tih izoliranih mora na skrb i teret lokalnih tijela javne vlasti, imamo dnevno 200 ljudi. 200 ljudi x 10kkn čovjekdan troška je 2 MILIJUNA KUNA DNEVNO. Za kako vi velite "lažno bolesne" kojima curi nos.
Pandemija traje od 26.2.2020. (pričam o ZG jer eto za to znam i provjeren je podatak i dosegljiv svima na internetima). 700 dana x 2 milijuna kuna dan. Bez potresa i Banije/Banovine i onih 200 zagrebačkih nezbrinutih koji koštaju isto neku lovu (no oni nisu u ovoj matematici pa ih neću gurati iako i o njima brine javni sektor).
I sva to bez online nastave prekovremenih doktorima i troškova bolnica.
Bez maski, dezinficijensa, cjepiva, sjednica, količina papira utrošenog na odluke, policajaca i službenika koji su izdavali propusnice i CIJEPISE online prijava i ePropusnica. I lockdowna.
Nije meni to sve skupa problem, uzmu mi jednako ko i vama poreze i prireze i realno me boli pipa koliko će sve skupa trajat... pao mi grah da sam di jesam. Da nije, vjerojatno bi ko i svatko iole normalan našao neku baku ulaz do ili kuću do koja treba nekog da joj ode u dućan/ljekarnu/plati režije u pošti...
Energija koju ste rasuli (i ja skupa s vama) je jalova.
Prirodni imunitet stečen preboljenjem je jednako za Q ko i cjepivo. Ali je veli smayoo sumjerljivo 1 cijepljen hospitaliziran na 3 necijepljena na respiratoru. Davor je veli "imao viška tetka" (karikirano, ali čovjek bi ionako umro i nije napravljena obdukcija pa je bolje za priču tvrdit da bi umro od primarne bolesti nego od pozitivnog PCR-a), a na moje pitanje tko ima "dijete viška" nema dobrovoljaca?
I pritom uopće ne tvrdim da ikog treba silom cijepiti. Na kraju krajeva imam doma onu koja je tek prekjučer dobila zeleno svjetlo za cijepljenje i to isključivo cjepivom proizvođača X na lokaciji Y i pod nadzorom. I evo je doma s nuspojavama. Sam sam cijepljen s 2 doze i booster dozom, svaki put sam imao nuspojave. Relativno "obične", daleko manje no ima ekipa koja je prebolila.
Kao što Gjuroo ima tu nesreću da mora zlim doktorima u bolnicu a ne može, ja imam tu sreću da su sva tri cjepiva prošla s meni prihvatljivim nuspojavama. I nitko me nije ni silio ni silovao na to. Vagnuo pro et contra, izračunao sebi vjerojatnost zaraze s obzirom na izloženost i vrstu posla koju radim... i napravio meni logičnu stvar.
Dobru? Reći ću vam za koju godinu. Japanci su 60 godina nakon postali najzdraviji mogući... i to platili sa 300k mrtvih. I opet si nuklearke rade u dvorištu. Ili nisu naučili ili su naučili i sveli stvar na prihvatljiv rizik.
Skroz mi je jasno da netko ne želi. I ne mora. Ali je matematički i logički nemoguće da ga i taj izbor ne košta nečeg.
To što nam premijer i predsjednik MOGU ono što mi mali ne možemo... svede se na onu latinsku "quod licet Iovi, non licet bovi".
A to da su mjere neprovedive - nisu. Samo nadzor je nemoguć. Ali to je zato što smo kao rasa (općenito ljudi) sebična stoka... i što me briga za Airovu klinku koju je zli dr. cijepio s nečim od čega je trajno stradalo joj zdravlje, a što Gjuroo mora doktoru svako malo.... actually me briga, ali ako hoćete mijenjat sustav... izaberite neke bolje predstavnike od Mosta i metodu od referenduma.
A nije da ste blesavi i nesposobni... više nas koliko nas tu raspravlja može napravit uz nekakav apple susret strateški i konkretno na razini dolje nego da idemo vilama na markov trg.
I siguran sam da svatko od vas, "mojih protivnika" ne jede žuti snijeg, jer je to common sense. Niste ni ludi ni glupi. Niti vas takvim držim. A još manje mi je cilj pobjedit vas pod svaku cijenu.
BAT, PCR, serološki... sve smo pretresli i argumentirali pro et contra... i nitko nije došao na bolju ideju od "pustimo nek se stvar odvija prirodno". To smo imali od 23.2.2020. do 26.12.2020. pa nas je službeno dočekalo 2000 mrtvih od "curenja nosa", s tim da je prvi bio tek krajem ožujka (Astarea, Istra, onaj vlasnik konobe), u fazi "ljetnih praznika" imali smo 165 (kraj kolovoza), a do prvih cijepljenja po staračkim domovima skoro 2000 umrlih (od čega gotovo 100 upravo tih korisnika domova).
Stvar se evo odvija prirodno... delta... omikron koji ima slabije simptome nam eto službeno ubije 200 ljudi tjedno. Da je 0,5% toga necijepljenih školaraca imali bi 2 razreda godišnje mrtvih klinaca. I to bi kao trebalo bit ok? Meni nije. A znam da nije ni vama. Bili cijepljeni ili ne.