17.11.2022 | 01:22
m@xym kaže:
Ja sam naivan, a ti si povjerovao da su FDA i "big pharma" uspjele natjerati sve države svijeta da rade za njihov račun?!
Da li su ruski, indijski i kubanski proizvođači cjepiva za koronu također u 'deal'-u sa FDA i "big pharmom"
Da li su vlade njihovih zemalja također u nekom 'deal'-u sa američkom vladom?
Da, naravno, ja sam u krivu, tisuće ljudi koji su razvijali cjepiva protiv korone su u krivu, stotine tisuća zdravstvenih radnika diljem svijeta su također u krivu, a mnogi su očito i na platnom spisku "big pharme".
Svi smo mi, ili naivni, ili na platnom spisku ovih par velikih igrača.
Ali, par harlekina sa YouTube-a i Facebook-a su u pravu?!
Eeeee... oni su pravi stručnjaci.
Sve su znali i prije nego se dogodilo.
Čim je počela epidemija, odmah su "znali" da je virus pobjegao iz laboratorija.
Onda kad je razvijeno cjepivo, odmah su znali da to cjepivo zapravo nije cjepivo nego da unutra ima svega i svačega što izaziva strašnu smrt i nesagledive posljedice po zdravlje.
A sad je evo umiješana i trgovina kripto valutama, i rat u Ukrajini.
Strah me i pomisliti čega će se sutra dosjetiti ti internet eksperti.
I, nemoj mi molim te, spominjati zdravi razum (common sense) kao argument, jer zdravi razum također ovisi o znanju, a u ovom slučaju ni ja, ni ti, ni oni harlekini sa YouTube-a i Facebook-a, nemamo ni djelić znanja ljudi koji su stvarno stručni u ovim pitanjima.
Sve to što ti pričaš vezano je isključivo za jednu državu (SAD) i jednog proizvođača cjepiva (Pfizer), a usto vrijeme, sve države svijeta su imale manje-više jednak pristup suzbijanju širenja korone i razvijale su svoja cjepiva.
Jesu li se baš svi oni zajedno urotili protiv svojih stanovnika, samo da bi donijeli zaradu američkoj "big pharma"-i?!
Ja ne vjerujem, a ti vjeruj što god želiš.
Sve što si sada napisao kao neke kontra-argumente se može vrlo logično i uvjerljivo objasniti, a većina i dokazati činjenicama koje su u međuvremenu isplivale. Situacija danas nije nimalo "mistična" kao na početku.
I ne zamjeram ti na tvom stavu, pa možda bih i ja govorio isto što i ti u nekoj drugoj stvarnosti u kojoj nisam došao do vrlo uvjerljivih informacija radi kojih sada vidim stvari iz te perspektive. I siguran sam da si i ti, kao i većina na ovom forumu, vrlo inteligentan i razuman čovjek, ali jednostavno s krivim ili nepotpunim informacijama dođeš do krivog zaključka. Kako bi stara garda informatičara rekla - GIGO princip.
Ja sam ti strpljiv i sustavan:
1) Nisu "sve države", daleko od toga; sjetimo se i Indije i kako su oni sredili problem, sjetimo se Švedske koja je sve hendlala vrlo labavo, ali da ne širimo... direktni odgovor na tvoje pitanje: da, vjerujem da su političari činili to što su činili iz četiri razloga: u panici i iz straha da ne budu napadnuti da nisu "učinili sve što su mogli", iz dobronamjernog, ali naivnog vjerovanja u korumpirani FDA, a dio (kao naš Plenky) jer su tek poslušnici Brisela, on mora raditi što mu EU gazde kažu. Zadnja grupa su neskriveni WEF-ovci kao Trudeau, Macron, Jacinda... njima je to bio zadatak po naredbi šefa Klausa Schwaba koji to nije niti skrivao, legendarno "we pentrated the cabinets".
2) Nitko ne spori da je virus stvaran i opasan, ali nije onoliko i na taj način kako nam je predstavljeno. Postoji skupina ljudi kojoj cjepivo može spasiti život. To isto nitko ne spori. No, razlika između toga i politike koja se provodila je drastična. Rusi, Indija, Kuba itd... to su druga cjepiva i drugi interesi i drugi mehanizmi kontrole.
3) Nikakvi "harlekini" s YouTubea. Ta ismijavanja različitog mišljenja su većinom radilli (opet dokazano plaćeni) "Fact Checkeri" kojima je bila agenda zgaditi svakoga i svako mišljenje koje nisu bilo u skladu sa službenim narativom. Jako dobro sjećam što su govorili i kako su etiketirali nas koji smo rekli da cjepivo ne djeluje i da ne spriječava niti zarazu niti širenje. A tebi je to sada "deplasirano".
Ja sam svoj stav zauzeo, a mogao si to ovdje pročitati više puta, kada sam dobio info iz prve ruke od meni bilske osobe koja je ugledni specijalist epidemiologije i koju poznajem preko 30 godina. To nije "harlekin s Facebooka", nego netko kome je to najuža struka i tko je doktor znanosti iz te domene. I kada sam od te osobe dobio "pod pritiskom smo, ne smijem reći što mislim", vidio sam koliko cijela situacija smrdi. I sve što sam tada, i to vrlo rano, saznao iz prve ruke je sada dokazana istina. Dalje od toga ti neću niti nabrajati koji ugledni znanstvenici i liječnici su na vrijeme upozoravali o čemu se radi, ali su bivali ušutkani.
4) Zaista moraš biti jako mudar za postaviti (tada zabranjenu!) hipotezu da je pobjegao iz laba kada je Fauci, dokazano u američkom Kongresu, slao novac za istraživanje "gain of function" u Wuhan. Ono bokte što bi još trebao napraviti da tu tebi nešto postane sumnjivo?
5) Što je u cjepivu se ne zna do kraja niti danas i dio ne žele objaviti, što je neprihvatljivo i krivo po svim osnovama. I da, naravno da je u ranoj fazi bilo i budala (onih pravih zadrtih antivaksera) koje su lupale sve i svašta, ali na kraju je ispalo da su dobrim dijelom i u pravu jer je sve to bilo nedovoljno testirano (što je logično i to mi je ok), ali na kraju je ispalo da su nuspojave česte i često opasne. To smo i ovdje na forumu saznali iz prve ruke od nekih, a ja sam iznio i slučaj moje poznanice koju je satro CLS sindrom induciran cjepivom. Zadnje na tu temu je pravna bitka koju sada vodi senator Ron Johnson i žviždači iz američke vojske koji su objavili poražavajuće podatke o nuspojavama među vojnim licima.
6) Pogledaj kako je Danska promijenila stav sada kada imaju podatke - a koje su morali čekati da ih dobiju sudskim putem. Pogledaj samo razinu korupcije u FDA gdje 75% prihoda dobivaju od big-pharme, a onda još testove za njih provodi druga agencija koju vodi - pazi sad - Faucijeva žena. Gori su od HDZ-a. I tebi je to sve "slučajno" i "deplasirano"?
7) Ovo za FTX je barem sve dokazivo, i financiranje Ukrajine tim putem i onog istraživanja za big-pharmu da izbace konkurenciju - i sada ovo zadnje s lovom za izbore za Bidena. Postoji trag transakcija, u drugom threadu sam stavio i jedan od screenshota, imaš toga koliko hoćeš, to su barem stvari koje se sada ne mogu sakriti, isto kao što Fauci nije mogao sakriti da je slao lovu u Wuhan. Zašto misliš da je SBP pobjegao u Argentinu? Jer je sve bilo divno i krasno i po zakonu, a on je dirljivi dobrotvor i humanitarac kakvim ga je WEF-ov medijski stroj prikazivao? Molim te... Gurali su ga svom silom svuda, to nije moglo biti slučajno.
Razumijem da ljudi nemaju vremena sve to pratiti, ali kako imam kvalitetne izvore kojima je to posao, onda sam vrlo dobro informiran i mislim da se to u ovom mega-threadu i dokazalo. Sve što sam govorio od početka je na kraju tako i bilo, znači izvori su mi bili stručni i vjerodostojni.