19.11.2022 | 21:56
m@xym kaže:
@mbp2009,
Da li bi bio tako dobar pa mi naveo, koji su to "svi", od mojih neistomišljenika na ovoj temi, koje sam ja nazvao ravnozemljašima (osim ove zadnje poruke)?
BTW "Strawman argument", nema nikakve veze, niti sa onim što sam ja navodno govorio, niti sa tim primjerom koji si ti naveo.
Ja se prema svim svojim sugovornicima odnosim sa poštovanjem (respektom), čak i onda kada se ne slažem sa njihovim stavovima.
Stvari su vrlo jednostavne, ili postoji zavjera big farme, političara, i medijskih kuća, kao što to tvrde oni koji "znaju stvarnu istinu", ili te zavjere nema.
Ako ta zavjera postoji, onda sam ja, i ne samo ja, nego svi oni koji kategorički tvrde da takve zavjere nema, u krivu.
Ako pak zavjere nema, onda sam ja, i svi oni koji tvrde da zavjere nema, u pravu, a ovi drugi su u krivu. Ne mogu biti u pravu i jedni i drugi.
Nema tu nikakve religioznosti ili ekstremizma, jer neka tako kategorična tvrdnja, može biti točna ili netočna.
Inače, kad ideš kod nekog doktora, onda ga u pravilu ne poznaš, tako da, htio - ne htio, moraš imati povjerenje u njega, tj. vjerovati da je on stvarno u stanju napraviti to što tebi treba, pogotovo ako se radi npr. o operaciji (bio sam u nedavno u takvoj situaciji, pa znam iz prve ruke).
Da se razumijemo, ne sumnjam u to da su političari (mnogi od njih) pokvareni i korumpirani, da mediji pišu ono što njihovim vlasnicima ili financijerima odgovara, i da velike farmaceutske tvrtke nastoje "stimulirati" liječnike da prepisuju upravo njihove lijekove, ali ovo što se propagiraju ovi "stručnjaci" na YouTube-u, je ipak malo previše za povjerovati.
"Evo, sad sam i dresiran, a
neki ovdje hodaju sa poklopcem od aluminijske folije na glavi (...)" zašto se ovo ne računa? Zašto mora biti "osim ove zadnje poruke"? Ako si to napisao sad, očigledno to misliš kroz cijelu raspravu.
Boldano (tvoje): Pa eto, vidiš da znaš o čemu govorim. Umjesto da pišeš tekstove i spominješ neke folije na glavi i ravnu zemlju, fokusiraj se na taj dio. Ja ni ne gledam te YT stručnjake, ali čim iznesem svoj stav koji se kosi sa onim što propagiraju na TVu i ostalim medijima, odmah je odgovor "a šta ti misliš da je pametniji onaj na jutjubu?"
Na kraju krajeva, dok ti ne pokažeš svoju diplomu iz epidemiologije, ti i taj jutjuber stručnjak ste u mojim očima isti, bez obzira na koju stranu naginjali. Pošteno?
Nisam za ovakve rasprave jer nisam dovoljno stručan, no social credit system u Kini mi daje razlog da makar u jednu ruku uzmem neke teorije zavjere u obzir.