05.08.2024 | 14:27
dpasaric kaže:
Tucker Carlson je ispao svjetionik novinarske objektivnosti
Možda tebi i ljudima koji prate Tuckera Carlsona, ali onima koji ne prate slijepo pojedine likove na internetu to izgleda sasvim drugačije.
U svakom slučaju, "novinar" koji je mrtav-hladan slušao polusatno izlaganje Putina o povijesti Rusijje i Ukrajine, u kojemu je ovaj izrekao niz neistina i dezinformacija, bez da ga je "novinar" pokušao prekinuti, ili barem ukazati na pogreške u njegovom izlaganju, nije niti novinar, niti objektivan, a kamoli "svjetionik" (hajde, možda trajno ugašeni).
koji su, čini se, uspješno na tebi izveli operaciju reprogramiranja
Potpuno isto bih i ja mogao reći za tebe.
Jedina razlika je da ja, za razliku od tebe, ne promoviram "moju istinu" gomilom postova na raznim temama foruma, koji se sastoje samo od meme-ova ili linkova na dvosatne video uratke pojedinaca čija priča odgovara narativu sa kojim se ti slažeš.
Pratim tijek novca kroz dioničarska izvješća, putem eToro digitalne burze i putem praćenja rasprava u američkom kongresu, australskom parlamentu, a i u našem EU parlamentu zahvaljujući manjini zastupnika koji još imaju integritet i nisu kupljeni, pa se usude o tome govoriti.
Ti stvarno vjeruješ da bi sudionici tako velike prevare svjetskih razmjera objavljivali informacije o svojim financijskim transakcijama u dioničkim izvješćima? A ovo za parlamente... mislim, daj se stvarno uozbilji... financijske transakcije u parlamentima...
To što si čuo nekog političara da je izjavio u parlamentu nešto što tebi odgovara, a spominju se novci, nije nikakvo "praćenje traga novca", nego samo uobičajena "šuplja priča", omiljena priča svih političara, bez obzira koje su "boje".
Ja sam više nego dovoljno ozbiljan, uostalom nakon cijelog tog shitshowa nisi ti ispao u pravu, nego ja. Znači, na tebi je red da se počneš ozbiljnije informirati i da korigiraš stavove.
A, čuj, ja sam zadovoljan kada, nakon radnog dana dođem doma i stignem pregledati kćerkama domaći rad (dok traje škola), i napravim večeru (ako je žena popodne na poslu), dok ti, pored posla, praćenja burzi, diskusija u parlamentima svih važnijih država svijeta i meme-ova na 'X'-u, stigneš upratiti tri svjetske zavjere (COVID-15, Ukrajina, kripto-valute), tako da ti nisam ni do koljena, niti ću ikad moći biti, čak i ako korigiram svoja krivovjerna stajališta.
Baš me zanima kako bi se postavio u idućoj pandemiji?
Baš me zanima kome ćeš se ti obratiti kada idući put budeš, nedao Bog, imao neki zdravstveni problem, ekipi stručnjaka sa Rumble-a i ekspertu Tuckeru Carlsonu, ili svome doktoru obiteljske medicine...