23.08.2024 | 19:22
m@xym kaže:
Meni je malo vjerojatno da neke slučajna osoba, bez obzira da li je medicinska sestra, auto-limar ili doktor znanosti, može, onako, što se kaže: s nokta, dešifrirati oznake cjepiva i stvarno znati što koja oznaka točno znači, a da i sami nisu dio te zavjere.
Probaj sam, uzmi neki uređaj ili više njih, pročitaj serijske brojeve, pa probaj dešifrirati što koja znamenka ili slovo znači, a bez da imaš ikakve informacije od proizvođača, pa ćeš vidjeti koliko će ti trebati. A slovenska "medicinska sestra" to provalila bez po muke.
S druge strane, čak i ako uzmemo da je to točno, tko će i na koji način kontrolirati kome će se davati koja verzija cjepiva. Potrebna ti je čitava logistika sa preciznim uputama i kontrolnim sustavom, jer će se inače dogoditi da se cjepiva pomiješaju i čitav trud ti je uzalud.
I zbog čega uopće postoje različite vrste cjepiva?!
Da bi proveo masovno testiranje?!
Bez da znaš tko je dobio koju vrstu cjepiva?!
Pa, cijela poanta kod testiranja bio kojeg lijeka ili cjepiva, je da točno znaš šta si kome dao, i onda imaš npr. dvije ili tri skupine, i uspoređuješ rezultate. A, ovako, ne znaš tko je dobio koju vrstu cjepiva, pa onda ne možeš ni znati prave efekte.
I što misliš što bi se dogodilo da je nakon npr. cijepljenja Pfizerovim cjepivom npr. poumirala trećina cijepljenih, misliš da Pfizer ne bi bio odgovoran i da bi ih zaštitilo to što su sa raznim državama potpisale ugovore o izuzeću od odgovornosti?!
Imaš dobrih pitanja i teza ovdje, sve to ima smisla, ali jednako tako ima i objašnjenje.
1) Nije neki veći problem skužiti numeriranje proizvoda, pogledaj samo kako se kodiraju oznake na računima iz mjeseca u mjesec. Isto tako, kada se prikupi gomila oznaka, stvara se prepoznatljiv uzorak. Tome je mnogo pomogla i "How Bad is My Batch?" baza. Kada se serijski brojevi usporede s bazom nuspojava točno se vide razlike.
2) Epidemiolozi to prate, ona moja "bliska osoba" koja je epidemiolog bilježi to i po dužnosti zove pacijente dan iza cijepljenja da vide kako su i ima li kakvih problema. Znači podaci postoje i mogu se kasnije analizirati. E sada, slažem se s tobom da je pitanje kada i kako se to pratilo i gdje se nije pratilo. Kršila se hrpa protokola po kojima se inače radi, ali vjerujem da se u većim i uređenijim sustavima to bolje radilo. Dobra potvrda je ona epidemiologinja iz Danske (s kojom ponekad razgovara "naš" dr. John Campbell) koja je išla i toliko daleko da je kemijski analizirala uzorke i uočila da postoje barem tri ili četiri različite "recepture".
3) Različite verzije postoje radi testiranja, ali i zato da se zaštite oni kod kojih se ne smije riskirati nuspojava. Big-pharma ekipa, WEF mafija, podobni političari, medicinsko osoblje i tajne službe. Ovdje sam bio ostavio snimku kada su zaposlenici Pfizera u parlamentu u Australiji priznali da su imali posebna "cjepiva" za internu uporabu. A sjeti si one epizode kada sam pričao kako je jedna druga meni poznata medicinska sestra rekla kako je odmah skužila "koliko je sati" kada je vidjela da se cjepivo za njih interno ne čuva po onim pravilima za "pravo" cjepivo, već su ga držali u običnom frižideru zajedno s parizerom.
4) Da, naravno da mislim da Pfizer ne bi bio odgovoran! Objasni kako si mogao ne-vidjeti ono o čemu ovdje pričam sada već godinama - da su ugovori s big-pharmom tajni i da su oni potpuno zaštićeni, ali potpuno! Ne može im se apsolutno ništa! A zahvaljujući ludim (zapravo hrabrim) liječnicima u Albaniji na net su bile izašle otvorene kopije ugovora (bez crnila), to sam isto bio linkao ovdje. Pročitao sam sve, još sam i komentirao da nije tako strašno kako sam mislio - nije u pitanju otvoren plan za "smanjenje stanovništva", nego samo gomila njihove pohlepe i zaštita od bilo kakve odgovornosti. Najbolji dio mi je bio gdje su u ugovor stavili čak i to da ako se u međuvremenu pojavi bolji lijek/cjepivo, da to ne znači ništa, da se država mora držati njihovog. Toliko o njihovoj humanosti i brizi za pacijente.