18.01.2021 | 10:24
m@xym kaže:
Koje su to insititucije dokazale svoju korumpiranost i na koji konkretno način?!
I koji su tvoji dokazi da sustav ne funkcionira?
Ti se šališ. Reci mi da je tako. To ću lakše podnesti
Ako ti za ovo trebaju dodatni dokazi ja se pitam da li ti živiš u HR?
Air: Poslao sam ti link liječnice koja je utvrdila kako funcioniraju naše institucije i agencije kada je u pitanje hrvatski regularni "znanstven"i pristup cijepljenju (njegovoj kontroli, praćenju i analizi kojih niti nema). Trebao bih svatiti da su u našim državnim aparatima većinom uhljebi kojih nije briga za ništa. I da često kod mnogih od njih nema zle namjere. Ali to nije bitno jer su posljedice isto negativne.
Da te odmah preteknem, nije ona jedina iz svoje struke koja je argumentirano utvrdila navedeno. Ima ih još.
Znači sustav ne funkcionira i ljudi masovno umiru zbog korumpiranog sustave, ali, gdje su se onda sakrili ti silni mrtvaci i ljudi sa ostalim teškim nuspojavama?!
Ne moraju ljudi umirati da bi se znalo / vidjelo da sustav ne funkcionira, da ga velika grupa pojedinaca zlorabi. Zar nam treba Mengele pristup da bi shvatili da ljude nije briga?
Gledaj, da bi mogao tvrditi da sustav ne funkcionira, onda bi morao pokazati konkretne rezultate iz kojih se vidi da je šteta nanesena od strane sustava veća od koristi koju taj sustav donosi, a to možeš jedino tako da uspoređuješ broj bolesnih, zaraženih, izliječenih i umrlih u onim državama koje imaju sustav, i onim u kojima taj sustav ne postoji.
Liječnica iz linka koji sam stavio je argumentirala činjenice vezane uz cijepljenje. Liječnica je znanstvenim pristupom utvrdila "propuste" i na osnovu svojeg radnog ugleda ih prikazala javnosti i poslala nadlježnim institucijama. TE institucije o kojima pričamo su
ignorirale sve navedeno.
Trebale su: ili optužiti liječnicu za klevetu ako nije govorila istinu ili su trebali poduzeti nešto kako bi se ispravilo navedeno. Ja ne vidim treću opciju. koja bi bila u skladu sa nekim uređenim sustavom.
Možda ne razumiješ te odnose? Ako ih razumiješ, zašto ih ignoriraš?
OK Trvdiš da su u našem sustavu sve uhljebi.
Da li broj zaraženih i umrlih od zaraznih bolesti u Hrvatskoj značajno odstupa od istih brojeve u drugim državama?!
Ne odstupa?!
Pa kako onda taj "korumpirani" sustav daje iste rezultate kao i oni sustavi koji nisu korumpirani?!
Ili su svi na svijetu korumpirani, farmaceutske korporacije bilježe odlične financijske rezultate, a opet u zemljama koje nemaju pristup tim lijekovima broj bolesnih i umrlih je opet veći od istog broja u zemljama u kojima "harače" farmaceuti?!
To što ne odstupa ili odstupa HR od brojki u drugim zemljama je posljedica drugih odnosa. U prvom krugu epidemije je HR bila među najboljima u EU jer je političarima bilo stalo zbog izbora koji su slijedili. Zašto u drugom valu nisu donijeli mjere koje su se pokazale učinkovite u HR? Nisi pratio? Čekao se Vukovar i Kolona sjećanja, opet zbog političkih bodova (ali od druge skupine HR birača)
Trebao bi gledati širu sliku.
Smisleni repertoar negativnosti?!
Kojih to?
Zar nije javna tajna da su velika većina liječnika cijelog svijeta "lobisti" farmacetske indutrije. Da ti točnije to opišem:
Velika većina liječnika su potkupljeni od strane farmaceutske industrije kako bi prodavali pojedine proizvode te industrije.
To ti znači: oni ne donose odluke - propisuju lijekove pacijenitima ne prema zdravom razumu i "znanstvenom" pristupu nego po novcima koje dobiju od one kuće koja ga više plati.
To ti je suprotno zakletvi koju su dali kao liječnici, to ti je suprotno pravnom ustrojstvu svih država.
Zar ti to nije dovoljno da shvatiš o čemu je tu riječ.
Prije svega, ja svaki svoj odogvor nastojim argumentirati, ako se ne slažeš sa argumentima, slobodno ih pobij, ali nemoj iznosti svakakve tvrdnje bez ikakvog pokušaja da te tvrdnje argumentiraš.
Ja sam ti napisao argumente: link liječnice i priznati javni podatak o lobiranju liječnika od strane farmaceutske industrije, a smayoo je naveo primjer HPV-a. Sad si ti na redu da ti navedeš neku bojku ili link na neki vjerodostojni podatak.
Ti "ne vjeruješ" insiticijama, a što radiš kada te zaboli zub, ili imaš neke zdravstvene tegobe?!
Ideš u te "korumpirane" institucije ili potražiš lijek od lokalnog vrača?!
Većinom se liječim prirodnim putem.
Ali to ti nije nikakav argument.
To što nemam u nekim slučajevima izbora nego se obratiti tim institucijama ne pobija činjenicu da su te institucije korumpirane i da to nije dobro, da je to negativno.
Air: hvaćaš li ti težinu, širinu i dubinu činjenice da nitko, ponavljam NITKO neće odgovarati u ovom procesu cijepljenja ako ono pođe po zlu?
Shvaćaš li ti da se time gaze svi znanstveni i pravni pristupi / oviri na kojima se temelji ovaj svjetski društveno politički poredak?
Shvaćaš li da je poslije toga iluzorno / smiješno / dvolično koristiti termine "Znanstveno" i "Pravno"?
Pa o čemu ti pričaš čovječe?!
Ako nešto gadno pođe po zlu onda više neće biti bitno "tko je kriv" jer će sve poć u tri fine materine.
Nisi mi odgovorio na pitanje.
To da li će ako nešto pođe po zlu (a možda neće), niti na koji način ne objašnjava išta od onog što sam pitao. A pitao sam obrazloženje za jednu činjenicu / argument (koji si tražio). Usput ta činjenica nepobitno dokazuje negativnost glavnih aktera: političara koji upravljaju zakonima i farmaceutske industrije.
Unaprijed: nemoj mi samo opet napisati kako sustav nije savršen i kako je ovo neki "propust".
Zašto izbjegavaš odgovoriti?
Pitanje je zašto ti misliš da je nekome u interesu da stvari pođu po zlu, ili možda misliš da su te institucije korumpirane u tolikoj mjerei da ih nije briga što će i oni biti u istoj gabuli ako nešto pođe po zlu?!
Trebao bi biti svjestan činjenice da većinu ljudi na svijetu nije briga što uništavamo egzistencijalne uvijete na Zemlji.
Trebao bi biti svjestan činjenice da su oceani i sve u njemu već zagađeni blizu granice teške otrovnosti raznim teškim metalima i drugim otrovima. To ti je samo jedan argument ali ogroman koliko su ogromni i oceani.
Trebao bi biti svjestan činjenice da smo već na putu zla.
Ne zato što netko želi uništiti čovječanstvo na zemlji
nego zato što nas nije briga.