25.01.2021 | 21:35
accom kaže:
Što se mene tiče, neka se cijepi, ko hoće. Ali cijela priča ima nekoliko momenata, koji nisu logični.
1. Način, na koji se komunicira s javnošću: maske nisu obavezne, maske štite, maske su obavezne ali ne štite... i tako u nedogled. Takva retorika stvara paniku, zbunjenost i ljudi jednostavno ne znaju više šta da misle, a kao rezultat toga ih je strah.
Točno, no jasno ti je da je to sve rezultat hodajućeg učenja? Ne znamo ništa o virusu i učimo u hodu.
2. Uz to se na globalnom nivou "teorije zavjere" lansiraju iz samih vrhova: krivi su kinezi, krivi su ameri (jer imaju bio-lab u Wuhanu), nemoguće je, da virus prijeđe sa životinja na ljude, logično je, da virus prijeđe sa životinja na ljude itd... slična, odnosno ista priča kao tč. 1
Gluposti. Dugo već znamo da virusi skaču s vrste na vrstu, kravlje ludilo npr.?
4. Kako su samo znali za drugi val, za novi sev virusa itd... previše slučajnosti...
Uvijek ima više valova, virusi mutiraju stalno, prošlo je godinu dana od pojave, bilo je za očekivati. Nema tu slučajnosti, običan virus gripe se mijenja, što ne bi ovaj napredni.
5. problematiziranje necepljenosti.
Pričaš o COVID ili generalno? Generalno antivaxxere treba u zatvor. Glede COVIDa, i ja sam stava da su prebrzo i s premalo testiranja došli do "lijeka".
6. razvoj sigurnog i učinkovitog cjepiva nikako ne može biti gotov tako brzo.
S druge strane, COVID je SARS-2, a njega istražuju već kusur godina, pa imaju neke temelje, ne?
A nemojte misliti, da mislim da je covid neka obična gripa... daleko od toga. Znam ljude, koji su je preboljeli iliti bez zapleta ili s jako neugodnim posljedicama.
Taj sam, između ostalih. Jebeno me jako dohvatilo i kao i Dr. Lovrić upala pluća i ostalo što ide uz to. I trajalo je 3-4 tjedna. A mojima doma samo pozitivan nalaz i ništa drugo. No meni je imunitet u banani, to sam znao i ranije...
Mislim, da je rješenje u buildanju imunskog sustava.
Slažemo se.
Maske štite druge s tim, što smanjuju širenje, a štete onom, koji ih nosi.
Ne slažemo se. Kakva je to glupost da maska šteti onome tko ju nosi? Kirurzi koji operiraju po 16h s maskom na nosu da zaštite pacijenta namjerno štete sebi iz dana u dan? Hajde...
Zato je moje mišljenje - nek se cijepi ko hoće.
I to je OK za početak, a kad se svi izredaju od dobrovoljaca, proći će neko vrijeme, vidjeti ćemo rezultate i nuspojave, a onda budemo i mi ostali.