25.09.2021 | 11:04
Moram priznati da se slažem što se generalnog stava o oružju tiče sa svima koji su protiv nošenja istog, ali nikada ne bih nekome napisao da potiskuje neki strah ili traumu ili da ima psihičkih problema zato što ga nosi.
Kao prvo, ovdje se jako malo ljudi zaista - poznaje.
Ovo što ja znam o tri čovjeka koji su se izjasnili da imaju oružje mi ne daje nikakvu sumnju u njihovo mentalno zdravlje.
A jedan od njih ga je legalno nosio u ratu, pa bi bili malo bezobrazni kada bi rekli da sada nije sposoban, a onda je bio.
Ono što hoću reći, mislim da sva trojica znaju što imaju doma i da su sva trojica očevi (za dvojicu sam siguran, ali mislim da je i treći otac) i sigurno nisu tupsoni nego su eto prošli sve te testove i imaju oružje.
Zaštićuju ih sefovima (ako ih zaštićuju u sefovima) koji sigurno više nisu na ključ jer ne živimo u devedesetima ili osamdesetima.
Imaju tipkovnicu, čitač otiska - hoću reći - šta znamo tko je što kupio za zaštitu da se dijete ne domogne istoga?
Dojma sam da pištolj kada nije u upotrebi (općenito vatreno oružje, ali možda griješim) mora biti ispražnjeno full, čak i metak u cijevi.
Upravo da se što se moguće više spriječe tragedije sa djecom kojih je bilo, to nitko ne može poreći - diljem kugle zemaljske.
Da li je bolje da njih trojica imaju oružje ili da onaj mali kripl iz Splita snima video klipove kako juri 250 BMW-om i motorom (za koje ima nadimke kao da su mu najdraže prijateljice; motor Suzuki mu je Suzana) gradom i u samo jednom klipu zaradi 20ak kazni i prekršaja ukupne sume od koje prosječnu osobu zaboli glava.
Ali on je frajer, ima 20 godina - male glupačice ga obožavaju sve dok ne ubije nekog kao sličan idiot u Makarskoj.
Sve na tatin račun?
Nije oružje samo ono iz čega se puca.
U rukama tog malog taj BMW i Suzuki nabrijani do ibera (jer je mali prebogat) oružje su za masovno uništenje.
Tko se ne sjeća na koga mislim,
link je tu.
A klipove mu je YouTube poskidao.
Postavio bi GoPro kameru na cestu, drugu na kazaljku kmph, i ajmoooo.
Naravno, zbog mladeži kakva jest - mali je umjesto idiota postao buntovnik bez razloga, magnet za splitske sponzoruše, sve što mu je srce htjelo.
Ono što želim reći, imamo mi puno više ovakvih problema od oružja.
Oružje je bilo problem netom nakon ratova.
Sada je sve manje.
Ili griješim?
EDIT:
Koliko je otac glup, najbolje dokazuje primjer da je mali platio ove kaznetine kao da se radi o 50 kuna, opet napravio sranje i završio u zatvoru jer je bio na uvjetnoj. Pa je sada opet vani, ima oduzetu vozačku, ali taj se neće smiriti dok ne ubije nekog garant. A stari ga samo enabla, to mi je ono što ja ne mogu shvatiti.
Znam da sam postavio problem ili/ili - ali koliko nam je djece poginulo u posljednjem desetljeću zbog ovakvih, a koliko zbog oružja roditelja?