26.09.2021 | 23:20
@jura22,
Antibiotici se uglavnom ne uzimaju preventivno (osim npr. u slučaju profilakse), nego kada imaš bakterijsku upalu, i najčešće namjenski (različite antibiotike za različite skupine bakterija), ili rjeđe antibioticima širokog spektra.
Zaraženi od COVID-a ne završavaju u bolnici neposredno nakon infekcije, nego tek nakon tjedan dana, pa je preventivno uzimanje antibiotika "pucanj u prazno", tako da uzimanje antibiotika ima smisla tek nakon pojave simptoma.
Osim toga, prema sadašnjim podacima, znamo da umire samo vrlo mali broj zaraženih, tako da to što je netko uzeo antibiotik, pa nije umro, ne znači da bi umro da nije uzeo antibiotik.
Većina ljudi koja umire od COVID-a su uglavnom ljudi koji su, zbog svog zdravstvenog stanja, završili na respiratoru, tako da nije čudno da su svi koje znaš, a umrli su, bili na respiratoru. Ali, isto tako znamo da ne umiru svi koji završe na respiratoru, nego otprilike polovica njih.
Ne znam otkud ti informacija da je nekada obdukcija bila obavezna ako je pacijent umro u bolnici, jer, koliko ja znam, obdukcija se prije COVID-a radila samo u dva slučaja, ukoliko se sumnjalo u nasilnu smrt, ili ako je član porodice tražio obdukciju.
Da li bi ti riskirao svoj život zbog obavljana obdukcije nad pacijentom koji je zbog zaraze COVID-om završio na respiratoru?
I, još uvijek mi nisi rekao što je bila poanta tvog komentara, da li liječnici namjerno liječe pacijente "pogrešno", ili zbog neznanja? Ili si želio reći nešto treće?