Coronavirus / COVID-19
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Coronavirus / COVID-19

26.09.2021 | 15:03
Daddo kaže:
Cjepiva ima.

Restrikcija zasad nema vezanih uz status cijepljenja. Brzi antigen testovi su dostupni u slobodnoj prodaji za relativno smiješne novce. Hrpa ustanova nudi testiranja. PCR test je besplatan ako te na njega uputi epidemiolog. U drugim slučajevima se plaća (390 kn). Negativan ne smije biti stariji od 48h da bi bio zdrav. Cijepljeni dobivaju Covid potvrde.

Od 01.10. se u sustav zdravstva uvodi kriterij za radnike - Covid potvrda ili negativan test. Ispočetka testiranje 2x tjedno na teret poslodavca, kasnije - tko zna.

Za sustav školstva odluke nema, makar i tu recimo pravni fakultet za one bez potvrda organizira online nastavu.

50% odrasle populacije je cijepljeno.

i eto tako ti 100 clanaka indexa skupi u 10tak recenica
26.09.2021 | 15:20
Jedino nisam shvatio je li tu sad trebao doći neki... ne znam... zaključak? Poanta? Ili... što?
  • Daddo
  • Posjetitelj
26.09.2021 | 15:23
@Robert_84: Sve piše na stranicama civilne zaštite RH i zavoda za javno zdravstvo… indeksi i slični portali imaju svoje razloge interpretacije mjera i odluka.

Meni bi bilo super da ja to sve ne moram znat i pratit ali mi to nažalost trenutno nije opcija.

Osobno, više od trenutno važećih mjera me zanima broj hospitaliziranih, broj osoba na respiratoru i ukupan broj novozaraženih.

@smayoo: uletio je tvoj upis dok sam ja pisao svoj. Ne mislim da postoji neki konačan zaključak ili poanta. Pratim broj osoba na respiratorima dnevno jer znam da je to prvo čega bi moglo nedostajati (navodno je na početku ukupan broj bio oko 400), odnosno smatram respiratore kritičnim resursom (i po pitanju ukupnog broja i po pitanju geolokacija na kojima su smješteni).
26.09.2021 | 15:27
Oprosti, valjda sam preglup da shvatim što želiš reći.
26.09.2021 | 15:49
Možda čovjek ima firmu kaj renta respiratore bolnicama pa mu je bitno pratiti kretanje broja novozaraženih i hospitaliziranih radi pravovremene distribucije istih.
26.09.2021 | 16:29
26.09.2021 | 16:58
Meni nije jasno kako legalizirati test koji se kupi u slobodnoj prodaji?
26.09.2021 | 17:16
Daddo kaže:
@smayoo: uletio je tvoj upis dok sam ja pisao svoj. Ne mislim da postoji neki konačan zaključak ili poanta. Pratim broj osoba na respiratorima dnevno jer znam da je to prvo čega bi moglo nedostajati (navodno je na početku ukupan broj bio oko 400), odnosno smatram respiratore kritičnim resursom (i po pitanju ukupnog broja i po pitanju geolokacija na kojima su smješteni).

I opet ne kužim poantu? Što? Dosadno ti je pa kratiš vrijeme brojanjem osoba na respiratorima? Ili iz toga što brojiš izvlačiš neki konkretan zaključak? Ako da, koji?

Jer ja u principu isto očekujem da će sad informacijski filter ići u smjeru da će se svima cijepljenima koji se razbole reći da imaju gripu i, eto, polupani lončići, trebali su se cijepiti protiv gripe, a onima koji se nisu cijepili će biti - eto, imate coronu, šteta što se niste cijepili...
26.09.2021 | 17:17
I, naravno, indikativno je to kako prošle zime ne da nitko nije umro od gripe, nego se nitko od gripe nije ni razbolio. Jbt, baš čudno je to, ha...?
  • Daddo
  • Posjetitelj
26.09.2021 | 18:27
@smayoo... broj respiratora je konačan i kreće se oko 800.

26.09.2021. je hospitaliziranih 692, od čega 99 na respiratoru.
19.09.2021. je hospitaliziranih COV-19 pozitivnih bilo 683, od čega se 81 osoba nalazila na respiratoru.

U zadnjih 7 dana 18 respiratora.

12.09. je bilo 622 ljudi hospitalizirano od čega 62 na respiratoru.

Dakle u tjednu prije ovog 19 novih respiratora.

05.09. je u bolnicama bilo 485 ljudi od čega 52 na respiratoru.

Školska godina je počela 06.09.

Broj hospitaliziranih od početka školske godine do danas narastao je za 200. Istovremeno, broj na respiratoru se gotovo udvostručio.

Ajmo bit skroz konzervativni pa reć da u tjedan dana imamo 10 novih osoba na respiratoru (situacija prije početka škole)... od onih 800 zasad smo 100 potrošili. 700 respiratora, 10 osoba tjedno... 70 tjedana... godina i 4 mjeseca?
Ajmo ne bit jako konzervativni pa stavit 15 novih u tjedan dana (prosjek nakon 2 tjedna škole?)... 60 mjesečno... 700 respiratora ... godina dana?

Prije početka škole imali smo 4431 aktivan slučaj zaraze. Danas 3 tjedna nakon početka škole imamo 8184 zaražena.

I to su brojke koje nemaju veze sa statusom cijepljen/necijepljen, pa ne mislim da ih treba dodatno "filtrirati".
26.09.2021 | 18:33
Engleska dva mjeseca živi bez mjera
26.09.2021 | 18:33
Interesantno je da ako završiš na respiratoru za tjedan dana i umreš, a oni koji su odbili respirator i progutali antibiotik, danas živi i zdravi.

I naravno, shvatili smo da su brojke produkt nečije volje a ne stvarnog stanja stvari.
26.09.2021 | 19:01
jura22 kaže:
Interesantno je da ako završiš na respiratoru za tjedan dana i umreš, a oni koji su odbili respirator i progutali antibiotik, danas živi i zdravi.

I naravno, shvatili smo da su brojke produkt nečije volje a ne stvarnog stanja stvari.

Jeli to imaš neke "inside info" ili opet samo lupaš gluposti po običaju?

Inače, prema službenim izvještajima iz vremena kada smo imali najveći broj bolesnika na respiratoru, smrtnost bolesnika na respirator nije bila 100%, nego negdje oko 50%.
A ta insinuacija da bi, netko tko je primljen u bolnicu zbog teških nuspojava COVIDA, pa mu se stanje pogoršalo u tolikoj mjeri da mora biti stavljen na respirator, uopće bio u stanju to odbiti, ili samovoljno popiti antibiotik po svom nahođenju, je u najmanju ruku smiješna.
26.09.2021 | 19:01
Daddo kaže:
@smayoo... broj respiratora je konačan i kreće se oko 800.
(...)

Prije početka škole imali smo 4431 aktivan slučaj zaraze. Danas 3 tjedna nakon početka škole imamo 8184 zaražena.

I to su brojke koje nemaju veze sa statusom cijepljen/necijepljen, pa ne mislim da ih treba dodatno "filtrirati".

I dalje ne shvaćam koja ti je poanta? Vježbanje linearne ekstrapolacije?

Daj više reci što želiš reći jer, koliko god značajno izgledalo tvoje nabrajanje brojki, nešto što se tebi očito podrazumijeva - meni nije jasno.

Ako želiš reći da će nam za godinu dana ponestati respiratora, naravno da neće. Ni približno. Jer, nažalost, većina onih koji završe na respiratoru nakon nekoliko dana - umru.
26.09.2021 | 19:15
@m@xym, a ti imaš prave informacije? Frendica liječnica je potpisala da odbija respirator i živa je. Od šogorice mama isto odbila, i živa je , tatu priključili i umro je.

Zašto svi liječnici koje znam i koji su dobili koronu, odmah su popili antibiotike?

Navodno ljudi umiru od bakterijske upale pluća (koja ima iste simptome kao i korona bez gubitka okusa i mirisa). "Navodno", jer se teško potvrđuje zbog zabrane obdukcija.
  • Daddo
  • Posjetitelj
26.09.2021 | 19:19
@smayoo: Upravo to ti i pričam. Da unatoč tima koji nakon nekoliko dana na respiratoru - umru, nama broj ljudi na respiratoru raste u zadnja 2 tjedna za skoro 20 ljudi tjedno.
Mogu ti izvaditi i ukupan broj umrlih (od 05.09. do 26.09. - 225 osoba) u ta 2 tjedna (155 ljudi ) a ti si proizvoljno odaberi koliko je njih umrlo a prethodno bilo na respiratoru (pa da dobiješ realniju sliku koliko stvarno ljudi završava na respiratoru, jer pretpostavljam da ako ih umre 10 a ukupan broj naraste za 20 imamo onda 30 ljudi kojima respirator treba?).

Mogu ti reći i da po prvi put otkad je ovo počelo u službene objekte karantene smještaju se maloljetne osobe i da i ti brojevi rastu.

Ali čemu, kad tebe muči gripa? Paracetamol, tekućina, mirovanje i za par dana si ko nov
  • Air
  • Korisnik
  • 72
26.09.2021 | 19:20
Čemo non-stop nabacivanje brojki koje nisu točne (broj zaraženih, broj umrlih od posljedice Covida)?

Koja je svrha???

Ne kužim.
26.09.2021 | 19:38
@jura22,

Što točno želiš reći?

Da doktori namjerno ljude stavljaju na respirator kako bi povećali broj umrlih i natjerali većinu ljudi da se cijepi, umjesto da im daju antibiotike, i spase im život?

Zašto misliš da i ostali pacijenti isto tako nisu dobili antibiotike od doktora nakon što su zaraženi?

Moj pokojni otac je umro od upale pluća (prije pojave epidemije), a zadnjih par dana je disao doslovno kao riba na suhom, stalnim kratkim udisajima i izdisajima. Zar stvarno misliš da mu doktori namjerno nisu davali antibiotike, niti ga stavili na respirator (da je to bilo potrebno), samo zato da bi umro, pa da se više ne moraju mučiti liječeći ga?
26.09.2021 | 20:30
Daddo kaže:
Ali čemu, kad tebe muči gripa? Paracetamol, tekućina, mirovanje i za par dana si ko nov

Ajde, kad već analiziraš brojeve, potraži malo koliko je ranijih godina (2019. i ranije) u sezoni gripe umiralo ljudi od gripe.

U vezi ljudi na respiratoru, OK, sad mi je jasno što želiš reći. Hvala i ispričavam se. Vidjet ćemo kako se razvija. Ako ne bude geometrijskog rasta, neće biti ni problema, jer će na proljeće opet biti pad, kao i s gripom.
26.09.2021 | 20:32
m@xym kaže:
Da doktori namjerno ljude stavljaju na respirator kako bi povećali broj umrlih i natjerali većinu ljudi da se cijepi, umjesto da im daju antibiotike, i spase im život?

Ti sad to namjerno ridikuliziraš temu svojim pitanjem ili zaista ne razumiješ? Mislim - pitam zato što si već i ranije pokazao da se ne znaš služiti emotikonima da naznačiš kad se negdje šališ.
  • Daddo
  • Posjetitelj
26.09.2021 | 21:13
smayoo kaže:
Daddo kaže:

Ajde, kad već analiziraš brojeve, potraži malo koliko je ranijih godina (2019. i ranije) u sezoni gripe umiralo ljudi od gripe.

U vezi ljudi na respiratoru, OK, sad mi je jasno što želiš reći. Hvala i ispričavam se. Vidjet ćemo kako se razvija. Ako ne bude geometrijskog rasta, neće biti ni problema, jer će na proljeće opet biti pad, kao i s gripom.

Nemaš frke za podebljano... i to ću provjeriti. Zasad imam ovo:

U sezoni gripe 2017/2018. zabilježeno je temeljem zbirnih tjednih izvještaja 64 836 oboljelih od kojih su 23 smrtna ishoda u Hrvatskoj.

izvor je HZJZ izvješće o zaraznim bolestima .

Ove sezone bilježi se veći broj dojava o smrtnim ishodima zbog gripe i njezinih komplikacija u uspredbi s prethodnim sezonama, pa je tako do sada dojavljeno 117 smrtnih ishoda, dok je u sezoni 2017./2018. bilo prijavljeno ukupno 29 umrlih. Navedeni podaci upućuju na tzv. višak smrti odnosno povećani broj umrlih u odnosu na broj umrlih izvan sezone gripe. To je posljedica činjenice da je gripa u određenim rizičnim skupinama kao što su osobe u dobi od 65 godina i stariji te kronični bolesnici neovisno o dobi, češće praćena komplikacijama i smrtnim ishodom. Teško je reći koliko stvarno osoba umre izravno ili, što je češće, neizravno od gripe (kao posljedica pogoršanja osnovne bolesti ili komplikacije, poput upale pluća ili sepse). Procjenjuje se da u Hrvatskoj zbog gripe umire do 500-tinjak osoba godišnje, od kojih samo manji broj bude i službeno prijavljen.

izvor je HZJZ - Gripa u Hrvatskoj u sezoni 2018./2019. (14. 4. 2019.)

Za 2019/2020 nisam našao ništa kao ni za 2020/2021.

Recimo da su u pravu i da je procjena 500-ak osoba godišnje umrlih od gripe... pa nek je zbog kompletne situacije u zdravstvu s obzirom na pandemiju ta brojka se uduplala, i dalje je to "samo 1000" umrlih godišnje, odnosno 2000 dosad (nisam našao podatke za zadnje dvije sezone, zato uzimam procjenu i duplam) u vrijeme trajanja pandemije. Slobodno oduzmemo tu brojku od broja umrlih koje vodimo pod korona smrti (8500) i dalje dolazimo do 3x većeg broja umrlih od korone nego što ih umre od gripe u 2 sezone (2000)?

Ja uopće ne tvrdim da je gripa "nestala" i da ju je pojeo covid, ali nažalost podatke za zadnje dvije sezone nemamo (a bili bi nam svakako korisni).

Što se dijela vezanog uz respiratore tiče... i ja se nadam da neće biti geometrijskog rasta, no treba uzeti u obzir da imamo u ovoj školskoj godini kontaktnu nastavu, a da je gotovo cijela prošla išla online, da smo dobar dio godine bili u lockdownu i da cirkulacija ljudi nije ni blizu bila tolika kao što je sad. Uz to, imamo deltu koja je navodno zaraznija. I mjere koje su ljudima dozvizdile (na stranu kakve te mjere i koliko jesu učinkovite).

Uz sve to imamo te klince na nastavi koji skupe koronu i prođu bez većih problema što je super za njih, ali malo manje super za nas ostale, jer ispada da je bolest "manje opasna" nego što stvarno jest. Ako u nekom trenutku ti klinci u školama počnu razvijati teže kliničke slike i budu trebali hospitalizaciju... odu svi modeli i sve u krasni klinac...
26.09.2021 | 21:32
Gripa se ne prati kao korona. Ne javljaju se svi koji imaju gripu ljecniku, dok se danas na svaki porast temperature radi test. Podaci za gripu su nepozdani.
26.09.2021 | 21:44
@Daddo, ovo je link kojeg je postao u ovoj istoj temi prošle godine Davor:

www.rtl.hr/vijesti-hr/novosti/hrvatska/3...se-tisuca-oboljelih/

Moje je mišljenje da im je kod gripe bolje pogodovalo da pišu uzrok smrti neku osnovnu kroničnu bolest koju je preminula osoba imala, ili pak neku generičku dijagnozu (zastoj rasa srca, respiratorni arest, što ja znam), a sad im kod covida bolje pogoduje (radi financiranja, pretpostavljam) da sve što mogu prijave kao smrt od corone.
26.09.2021 | 21:58
@smayoo,

Ne ridikuliiziram temu, nego lijep pitam čovjeka da li stvarno misli ovo što sam ja zaključio na temelju njegovog odgovora.

Jer, ako tvrdi da doktori sami uzimaju antibiotike za COVID, a drugim pacijentima koji su oboljeli od COVID-a ne daju antibiotike nego ih stavljaju na respirator, i ako time implicira da uzimanje antibiotika liječi pacijente od COVID-a, a stavljanje bolesnika na respirator dovodi do sigurne smrti pacijenta, onda se može zaključiti da:

- doktori namjerno stavljaju pacijente na respirator kako bi ih ubili, a ne daju im antibiotike kako bi ih izliječili
- su doktori nesposobni, i ne znaju kako treba liječiti pacijente, pa ih ubijaju iz neznanja

A, što se tiče mojih sposobnosti korištenja smajlija, ne brini, koristim ih već dvadeset i kusur godina, i imam prilično dobru predodžbu kada i kako ih koristiti.
  • Daddo
  • Posjetitelj
26.09.2021 | 22:10
@smayoo - U linku kojeg je stavio Davor a ti sad ponovio nitko ne spominje umrle od gripe.

Razumijem što želiš reći i ne sporim da bi tako nešto kod gripe (ili korone) bilo moguće - navesti drugi uzrok smrti a da nije gripa. Moje pitanje je - zašto bi to itko radio za gripu?

Pa sve i da je trebalo podebljavat brojke smrtnosti koroni, ako su procjene smrti od gripe 500 ljudi godišnje da to pripišeš koroni - od ukupno 8500 korona umrlih u godinu i pol dana njih 750 bi bilo umrlih od gripe? U periodu najveće smrtnosti (prosinac 2020) imali smo 78 umrlih dnevno od korone. 10 takvih dana ti pokrije sve smrti od gripe u pandemiji?

Trenutno smo ispod 20 umrlih dnevno od korone. A gripa je tek krenula u ovogodišnju sezonu.
26.09.2021 | 22:45
@m@xym, barem desetoro znam koji su zicali opcu praksu antibiotika i ovi su se borili rukama i nogama protiv. Do antibiotika se lako dolazi. Zato ti ne treba opca praksa.
Kako sam napisao, bakterijska upala pluca je u pitanju koja se javlja uz koronu ali ne svima. Zato antibiotikpreventivno.
Frendica je odbila respirator i to je morala POTPISATI!
Svi koje znam su pokojni a zavrsili su na respiratoru.

I nadalje ne odgovaras sto se tice obdukcije. Nekad je bila obvezna ako je netko umro u bolnici.

@Daddo, a kako znas da je svih 8500 umrlo zbog korone?
Zast sve umrle broje po godinamaa samo od korone u apsolutnom broju?
  • Air
  • Korisnik
  • 72
26.09.2021 | 23:05
jura22 kaže:
I nadalje ne odgovaras sto se tice obdukcije. Nekad je bila obvezna ako je netko umro u bolnici.

Ne odgovaraju niti o adekvatnosti PCR za utvrđivanje zaraženosti.

A kako da odgovore kada nema odgovora koji njima odgovara?

Bitno je da trkeljaju o brojkama i šire paniku.
  • Daddo
  • Posjetitelj
26.09.2021 | 23:08
@jura22: Prvi slučaj korone u RH je zabilježen 25.02.2020. Prva smrt od korone u RH zabilježena je 18.03.2020. Zanima te podatak za godinu dana?

Do 25.02.2021. bilo je 5489 preminulih.
Broj preminulih do 18.03.2021. bio je 5726.
26.09.2021 | 23:20
@jura22,

Antibiotici se uglavnom ne uzimaju preventivno (osim npr. u slučaju profilakse), nego kada imaš bakterijsku upalu, i najčešće namjenski (različite antibiotike za različite skupine bakterija), ili rjeđe antibioticima širokog spektra.
Zaraženi od COVID-a ne završavaju u bolnici neposredno nakon infekcije, nego tek nakon tjedan dana, pa je preventivno uzimanje antibiotika "pucanj u prazno", tako da uzimanje antibiotika ima smisla tek nakon pojave simptoma.
Osim toga, prema sadašnjim podacima, znamo da umire samo vrlo mali broj zaraženih, tako da to što je netko uzeo antibiotik, pa nije umro, ne znači da bi umro da nije uzeo antibiotik.

Većina ljudi koja umire od COVID-a su uglavnom ljudi koji su, zbog svog zdravstvenog stanja, završili na respiratoru, tako da nije čudno da su svi koje znaš, a umrli su, bili na respiratoru. Ali, isto tako znamo da ne umiru svi koji završe na respiratoru, nego otprilike polovica njih.

Ne znam otkud ti informacija da je nekada obdukcija bila obavezna ako je pacijent umro u bolnici, jer, koliko ja znam, obdukcija se prije COVID-a radila samo u dva slučaja, ukoliko se sumnjalo u nasilnu smrt, ili ako je član porodice tražio obdukciju.

Da li bi ti riskirao svoj život zbog obavljana obdukcije nad pacijentom koji je zbog zaraze COVID-om završio na respiratoru?

I, još uvijek mi nisi rekao što je bila poanta tvog komentara, da li liječnici namjerno liječe pacijente "pogrešno", ili zbog neznanja? Ili si želio reći nešto treće?
26.09.2021 | 23:32
Air kaže:
jura22 kaže:

Ne odgovaraju niti o adekvatnosti PCR za utvrđivanje zaraženosti.

A kako da odgovore kada nema odgovora koji njima odgovara?

Već ti je nekoliko puta odgovoreno na to pitanje, ali to uredno ignoriraš, jer ti takvi odgovori očito ne odgovaraju.

A kako ti objašnjavaš to da isti taj PCR test, koji "griješi u 90% slučajeva" pokazuje različite postotke zaraženih ovisno o valu epidemije (mali postotak kada je broj testiranih manji, a veći postotak kada je broj testiranih veći)?
Nešto što daje tako loše rezultate ne bi trebalo biti konzistentno sa rastom i padom broja zaraženih.
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 11 sati, 6 minuta
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]
  • JOHN: Sve najbolje u novoj godini. Puno zdravlja, sreće i uspjeha.
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • Miro Spiro: Sretna Nova godina
  • Matija klc: Sretna Nova svima
  • Gjuroo: Sretna nova!
  • Bertone: Sretna Nova
  • Zdravac: Sretna Nova, i svako dobro vam želim!
  • dpasaric: Svako dobro i da vam 2025. bude još bolja! :)
  • smayoo: SRETNANOVAGODINAAAAAAAA!!!! :D
  • Yonkis: dpasaric, I think you're gonna love it :)
  • dpasaric: Kako imamo Lisu u Pikiju, to mi je na listi za gledanje!
  • Yonkis: [link] netko već gledao?
  • Zdravac: :)
  • JOHN: Jel prolazi integralni? :)
  • Zdravac: @JOHN, lagano sa ugljikohidratima (kruh), rakija je, s druge strane, preporučljiva :)
  • ping: Sretan Božić
  • JOHN: Sretan i blagoslovljen Božić. Pazite na slatko i slano. Samo kruh i voda i ajde može i pijača!:)
  • zoranowsky: Sretan Božić!
  • dpasaric: Sretan Božić i se najboljshe judi! :)
  • smayoo: Sretan Božić, svima svima neka bude veseo, miran, topao, sit i napit! :)
  • Gjuroo: Sretan Božić!
  • Zdravac: Sretan Božić!
  • drpongrac23: Sretan i blagoslovljen Božić!
  • Damirst: Sretan Božić svima!
  • Bertone: Sretan Božić
  • Yonkis: Sretan Božić svima, koliko god vas ima!
  • drlovric: Hvala hvala :)
  • Yonkis: Happy belated bday drlovriću!
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • JOHN: Sretan rođoš!
  • smayoo: Oho! Sretan rođendan i od mene! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, MacSlavko, Miro Spiro, Riba, songoku, Anonimci (408)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.41 Seconds

Provided by iJoomla SEO