20.10.2021 | 21:39
smayoo kaže:
Možeš sad filozofirati i izmišljati tumačenja omotana ulijevo i udesno, ali (kako kaže pjesma KUD Idijota), ja sjećam se (ma što mi uradili, ma što mi govorili) koji je bio izvorni "prodajni pitch" u medijima kad su krenuli s kampanjom. Stvarali su neukoj raji dojam kako će se, kad se cijepe, moći nesmetano družiti s djedovima i bakama bez rizika da ih zaraze, da će moći ići u dućane i drugdje bez maske, itd. Dok su istovremeno rijetki stručnjaci upozoravali da to nije istina, ali nitko ih nije doživljavao.
Bilo je još slogana, ali se njih ne sjećaš i ne spominješ ih jer ti se ne uklapaju u narativ, a i bili su prije no je cjepivo izašlo "na tržište". Podsjetit ću te:
#OstaniDoma - u doba lockdowna - nije bilo javnog prijevoza niti prijelaza iz administrativnih jedinica bez propusnica (ali i to su zayebali oni kojima se putovalo)
#OstanimoOdgovorni - kad su mjere počele popuštati
Prvi hešteg su nam smrdali potresi i mobilizirali odjednom hrpu ljudi koji su željeli pomoći stradalima (a potresi su pogodili preko 25% populacije)
Drugi hešteg je bio rezultat strogih mjera nakon lockdowna i situacije koju smo stavili pod kontrolu - kao - nema opuštanja
Treći i svaki idući hešteg koji tek treba smisliti će valjda na lokalnoj razini promovirati aktualni gradonačelnici jer je univerzalno primjenjiv na sva sranja koja su nas zadesila.
Ako raspišu natječaj (javni dakako), javit ću se s prijedlozima:
#StrpljivSpašen za turiste i dijasporce možemo taj SS i stilizirati munjevito + upakirati i dati turističkoj zajednici da odradi kampanju u zemlji i inozemstvu. Predlažem Jasenovac i Bleiburg kao mjesta promocije, oko toga se mogu obje strane usuglasiti.
#NeZoviMamaDoktora za djecu i mlade... promocija može na Zrću i Ultri, odnosno u poliklinici koja postoji u ZG a za ruralne sredine možemo dio prebacit SUVAG-u.
Inače... kad si se već sjetio i spominješ KUD Idijote.... vjerujem da se možemo složiti da
nije to još gotovo...
Nota bene, od ove dvojice u videu, ovaj s alopecijom je živ, čupavac nažalost nije.
Blago budalama?