23.10.2021 | 05:59
Daddo kaže:
Preboljenje ti garantira da nećeš završit ko siroti Zok za godinu dana (ili prije) od iste stvari? Ili misliš da će te sreća pomaziti i drugi (i treći i peti i sedmi i N-ti ) put pa ćeš proći "bez posljedica" (nije baš da ima neka bolest koju preboliš a da ne ostavlja posljedice)?
Pa da, zapravo. Preboljenje virusne bolesti bez trajnih i teških posljedica ti daje neusporedivo bolje izglede da ćeš, ako se ikad opet razboliš od iste bolesti, proći jednako lako.
Želiš reći da znaš za slučajeve gdje je netko pjevajući prebolio, pa se opet razbolio i završio na respiratoru? Radi corone, gripe, herpes zostera, neznamčega...
Za podcrtano - ajd kad ju idući put sretneš/čuješ... pitaj je jel bi mijenjala mjesto sa Zokom? Čisto da si stavi stvari u perspektivu i podsjeti se da je (još uvijek?) živa. Ako joj je teško pronaći odgovor na to pitanje... možete skupa do Zoka pitat ga jel bi on mijenjao mjesto s njom.
Vrlo pjesnički, sugestivno i inspirativno pišeš
, ali (namjerno ili ne) izbjegavaš stvarnost. Stvarnost NIJE takva da je izbor između smrti i kardinalnih nuspojava cjepiva.
Stvarnost je takva da se ljudima nameće izbor između toga hoće li kockati svojim zdravljem NE cijepeći se, ili će kockati svojim zdravljem DA cijepeći se. I pri tom se laže, skriva i mulja o nuspojavama cjepiva (kako je napisao Bertone, a kamo sreće da sam to čuo prvi puta) indolentnim izjavama kako "nema dokaza" da je nešto posljedica cjepiva (čak i nakon nekoliko incidencija u nekoliko dana, i to uvijek nakon primanja cjepiva). A ljudi se okrenu oko sebe, čuju što se događa drugima, čuju - ovaj i onaj su umrli od corone, ovaj i onaj se jedva izvukao, a ovaj, onaj i netko treći ponovno uče hodati nakon cjepiva i nitko im ne zna reći hoće li se ikad oporaviti.
I onda svatko za sebe na kraju odluči u kojoj će kladionici uplatiti listić.
U Danskoj je prije više od mjesec dana proglašen kraj pandemije. Cijepljeno ih je preko 80%, moj sin gore živi normalan život (osim što je hladno, kiša i mrak
). Zašto ljudi gore vjeruju vlasti, a ovdje ne? Pa zato što njih njihova vlast ne laže i ne mulja. *SVAKA* nuspojava se registrira, objavljuje, a država preuzima punu odgovornost i brigu (i, naravno, suspendira primjenu cjepiva kod kojih se događaju užasne nuspojave, pa ma koliko rijetke, a nisu ni približno tako rijetke kako su tvrdili proizvođači u početku).
Iskreno, u kontekstu toga što uglavnom o mojim prihodima ovisi blagostanje moje obitelji, prilično sam siguran da bih *JA OSOBNO* radije umro, nego ostao sje*anog mozga ili, još gore, moždanog debla, kao tikvica u krevetu. Gore nego tikvica, jer tikvica ne treba pelene.
Ipak sam se cijepio, računajući da moram putovati i raditi, i da je degnerativna progresija, ako me zakači ta nesreća od teških nuspojava, dovoljno spora da se stignem autom zaletjeti niz neku liticu. Ali - da sam spreman bilo kome savjetovati da učini isto - apsolutno nisam.