24.10.2021 | 19:09
jura22 kaže:
@m@xym, nemaš blage veze isto kao niti mi ovdje. Skupljamo fragmente od svukud.
Naravno da nemam blage veze, isto kao niti svi vi ovdje, ali za razliku od nekih od vas, uključujući tebe, ne iznosim vlastite stavove (osim kada to naglasim) nego stavove struke i stručnjaka.
Moj je zaključak da cjepivo ne štiti dovoljno od korone pa su i jedni i drugi u istome dreku s tom razlikom što se na cijepljene se prima jako korona, ali su izloženi riziku od nuspojava.
Zašto misliš da tvoj osobni stav, koji je u suprotnosti sa stavom struke, ima ikakvu vrijednost?
Uostalom, statistički podaci iz zemalja koje su cijepile većinu stanovnika, govore nam da je broj smrtnih ishoda povezenih sa COVID-19, znatno manji (u odnosu na broj PCR pozitivnih) u odnosu na period prije cijepljenja (kod UK taj odnos je skoro 1:10)
S druge strane, kako su mediji pumpali o svemogućnosti cjepiva, da su ljudi nakon cijepljenja vrlo opušteni i naravno izloženi većem riziku od zaraze od necijepljenih koji se ipak više paze.
Ne znam koje medije si ti pratio, ali, koliko se ja sjećam, nikad se nije pisalo o nekakvoj svemogućnosti cjepiva. U početku se govorilo o 95% uspješnosti dok je bila aktualna prva, alfa varijanta viruse, kada se cjepivo i stvaralo), a sada se govori o 60% uspješnosti cjepiva. Također, uvijek se govorilo da se i cijepljene osobe i dalje moraju pridržavati svih mjera, isto kao i necijepljene osobe.
Nadalje, cijepljeni se izgleda rjeđe testiraju jer su zaštićeni cjepivom, a simptomi su blagi -> šire zarazu.
Cijepljeni kada malo zakašljucaju trče se testirati.
Na temelju čega si to zaključio?! Na temelju nekog ispitivanja?
Realno, kada bi i bio cijepljen i kada bi dobio blagu temperaturu, sigurno se ne bi išao testirati.
Ovako, da pokucam o drvo, već par godina nisam ima temperaturu. Znam se prehladiti, ali je i to rijetko.
Bez obzira da li si cijepljen ili ne, ako imaš simptome korone (visoka temperatura, gubitak osjećaja mirisa ili okusa, kašljanje), trebao bi se testirati. A, čak i ako se ne odeš testirati, ali ti se zdravlja toliko pogroša da ti je potrebna bolnička njega, završiti ćeš u bolnici, biti testiran, i ući u statistiku koja nam govori da je broj cijepljenih na bolničkom liječenju bitno manji od broja necijepljenih. A, to je opet u suprotnosti sa tvojim izjavama.
smayoo kaže:
Tražim, ali ne nalazim izjavu koja odgovara ovom što si napisao.
Smayoo, ovo su izjave sa televizije, dnevnik Nova TV od jučer možeš pogledati na njihovim stranicama, a za dnevnik RTL-a ne znam, ali mislim da i njega možeš vidjeti na RTL-ovim stranicama. Oba dva priloga su emitirana negdje u početku dnevnika.
te je iz toga vidljivo isto što i iz izjave "protiv Lauca" koju su prekjučer objavili ovi drugi članovi - da uopće nema sukoba oko toga šire li cijepljeni zarazu. Svi se slažu da je šire.
U svojim izjavama, u kojima sam ponavljao ono što su rekli ljudi koji o COVID-19 znaju više i od mene i od tebe, nisam ni tvrdio da cijepljeni ne šire zarazu, nego da je ne šire podjednako.
Ako cijepljena osoba nema dovoljno jak imunitet, može se zaraziti i ako se zarazi, jasno je da će širiti virus isto kao i necijepljena zaražena osoba. Ali ako je cijepljena osoba razvila dovoljno jak imunitet da se ne može zaraziti u kontaktu sa virusom tj. drugom zaraženom osobom, tada će takva osoba eventualno moći zaraziti drugu osobu u znatno manjoj mjeri, jer ne generira nove viruse, nego samo "dijeli" viruse sa kojima je došla u kontakt (npr. na sluznici usta), (Da se razumijemo, ovo zadnje je moje mišljenje do kojeg sam došao temeljem informacija iz raznih izvora informiranja).