29.10.2021 | 22:21
Samo par misli za kraj današnjeg druženja od mene.
Jednom će ovoj bolesti doći kraj.
I kao što znamo podatke o ostalim bolestima prije COVID-a 19, nadam se da ćemo doznati i podatke o ovoj bolesti, kao i one o cjepivima protiv te bolesti.
Koliko je ljudi stvarno završilo sa teškim zdravstvenim posljedicama u odnosu na ukupni broj procjepljenih osoba; koja su cjepiva najčešća kao uzrok takvih stvari ili su sva podjednaka i po tom pitanju - naivno se nadam da će do toga doći.
Kao što se i naivno nadam da će se cjepiva poboljšavati s vremenom.
Do tada možemo kao Daddo prikupljati "čiste" brojke i sami raditi računice pa gledati što se uklapa ili ne; kao Air odabrati se ne cijepiti i živjeti što je moguće zdravije poput njega, ili odabrati nešto treće što za što pojma nemam ni sam što je.
Bitno je naglasiti da oba spomenuta čovjeka razumiju da se radi o pandemiji koja divlja, te da je za neke promjene životnih ciljeva danas - kasno.
Oni se mogu promjeniti i može se početi živjeti zdravije, ali orgaizam neće odmah početi to prepoznavati.
Imamo previše toksina u njemu nabačenih starim, nezdravim načinom života.
Ili se možemo cjepiti i moliti se kome se već tko moli da nas ne zakači gadna nuspojava.
Po slikama na zagrebačkom Velesajmu posljednja dva dana od kada je po 4500 novozaraženih dnevno, puno se ljudi odlučuje na ovo posljednje.
Ovo, da se razumijemo, nije nikakvo likovanje.
Da mi je jasno da Big Pharma ima interes u cijeloj ovoj priči - naravno da jest.
No, tko od nas zna koliko ljudi u populacijii ima životni stil koji ne odgovara anti vax stavu a drži se anti vax "politike"?
O čemu je i sam Air pisao, kada nam je prenio iskustvo sa prijateljima za koje je držao da je kasno da počnu živjeti poput njega.
Ili još "gore" - koliko se ljudi koji su se odlučili cjepiti - tek sada odlučilo na prvu dozu cjepiva?
Što će reći da moraju čekati (u slučaju Pfizera) narednih šest tjedana do druge doze, pa još dva tjedna da im to cjepivo u organizmu odradi što treba (ne ulazim u teorije što je zapravo zamišljeno i "skriveno" u cjepivima, a što se reklamira - čisto zato jer to nitko u javnom prostoru sa sigurnošću ne zna. Morali bi dobiti zviždača ili bi trebali iscuriti "Pandorini papiri" iz Pfizera da javnost tako nešto sazna).
Za ove koji su se tek sada odlučili cjepiti, samo se nadam da nije kako bi Ameri rekli, "too little too late".
Sve ovo iznad je čisto primjećivanje da nas ima izuzetno puno koji živimo "linijom manjeg otpora" i da smo odlučili odabrati cjepivo.
Neki odmah, neki kasnije, neki sada kada je "5 do 12".
Ljudi vide da se ponovo otvara Arena kao COVID-19 centar, i da nam slijedi još jedna zima sa tko zna kakvim brojkama.
Ne znam kako je u drugim gradovima, pretpostavljam da je slično.
A zaposlenici Države odnosno Gradova i Općina koji nam trebaju pružiti uslugu pucaju po šavovima na svim frontovima.
Ponovno sam se čuo sa sestrom Opće prakse, prvi sam je puta čuo da se žali i da je rekla kako će tražiti premještaj jer "više ne može".
Radi normalnu ambulantu obiteljske medicine, cijepi na Velesajmu i radi još nešto treće što nije u doticaju sa građanima, ali je njen posao od kada je pandemija.
Jedna osoba obavlja posao za tri osobe.
Ima dvije minute po pacijentu u smjeni.
Čovječe, dvije minute po pacijentu!?
Nema novih kadrova, dodaje, puno je mladih sestara i liječnika otišlo van - i sustav nam puca po šavovima.
Od dna prema vrhu.
Ni u Gradu Zagrebu nije ništa bolje (lakše za zaposlene), to Daddo prvi može posvjedočiti.