31.10.2021 | 13:11
@smayoo,
Ja tebe zajebavam namjerno?!
Pa jeli ti uopće čitaš što ja pišem?!
Naravno da sam razumio to što si napisao, ako si stvarno napisao ono što misliš, ali s obzirom da moje odgovore, koji su jasno i nedvosmisleno napisani, uglavnom shvatiš potpuno pogrešno, kod tebe ništa nije sigurno.
Dakle da ponovim:
- postoji službena gradacija učestalosti nuspojava, izračunata po broju njihovih pojava na ukupnom broju
- na tu službenu gradaciju učestalosti fatalnost nuspojava ne utječe ni na koji način
Na to ti odgovaraš, citiram:
"Ako svaki tisućiti korisnik dobije jake želučane bolove od aspirina, to možemo nazvati jako rijetkim. Ali ako npr. svaki desttisućiti korisnik voltarena dobije infarkt, to je dovoljno često da ga liječnici prestanu nuditi pacijentima."
Pa te, jasno i nedvosmisleno pitam:"Po kojoj logici je nešto što se događa jednom na deset tisuća, češće od nečega što se događa jednom na tisuću?!"
Po, matematičkoj logici, sigurno nije, a koliko ja znam učestalost još uvijek računamo isključivo matematički.
Da se razumijemo, to što je jedan infarkt na 10000 ljudi prevelika učestalost da bi smo prihvatili primjenu takvog lijeka, ne mijenja činjenicu da je učestalost infarkta daleko rjeđa od učestalosti žgaravice ili želučanih bolova. Pa će u tablici nuspojava, infarkt biti u dijelu koji govori o vrlo rijetkim nuspojavama, a želučane tegobe, u dijelu koji govori o rijetkim nuspojavama.
Ali to tebi ne odgovara, jer nastojiš obraniti izjavu medicinske sestre, za koju ne postoji uporište u javno objavljenim statistikama, pa me onda optužuješ da te zajebavam, iako to zapravo ti radiš cijelo ovo vrijeme.