06.11.2021 | 22:10
tino1 kaže:
Daddo kaže:
Pa zapravo “ZNA SE”. Ali se uredno ignorira. Jer kazni ni restrikcija nema.
Ausvajz! Imam virus da sam papir. Cijepite se i gotovo!
Danas u teretani, momak koji s curom tamo dolazi već desetak godina. Došli na temu, pa mi kaže: "I mama i tata mi rade u KBC Rijeka, znam situaciju iz prve ruke, ne pada mi na pamet cijepiti se."
I ok, možda je čudan (meni se uvijek činio totalno normalan, zdrav, pametan čovjek), možda su mu roditelji ludi, možda je to neka opća psihoza, ali tih oprečnih stavova službenom narativu i informacijama koje dolaze iz medija ima gomila. I ok, razumljivo da u svakoj populaciji ima luđaka, psihičkih nestabilnih osoba itd, ali sada ispada da je to kod nas 50% nacije? (Haha, što isto nije nemoguće za jedan Balkan!)
Sretnem drugog frenda, pa mi kaže ovo: "Bio sam u Intersportu gdje su dvije zaposlene cure razgovarale da ih šef tjera na cijepljenje ali da se one boje i ne žele cijepiti. Jedan od kupaca ih je čuo i okrenuo se prema njima i panično se gotovo izderao "Nemojte se cijepiti, mene je sjebalo. Uništen sam, srce mi trokira, ne mogu napraviti tri koraka da se ne umorim. Pun sam ugrušaka i sve me boli, živci su mi stradali. I dođem nakon takvih problema kod doktora pa mi dijagnosticirali mentalne probleme" - nakon toga je počeo plakati i rekao da više neće biti isti." - i ok, možda je to luđak i sociopat željan pažnje, nije nemoguće.
Idući slučaj, čovjek zaposlen u FINA-i, cijepljen jednom dozom i ruka utrnula već deset tjedana(!). Odbio je drugu dozu. Doktori ne znaju šta mu je. Ok, možda izmišlja da bi privukao pažnju, možda ta utrnulost nije strašna, možda mulja da ne bi radio, tko zna, ali to je još jedan...
Treći slučaj, kod Terminala, cura i dva momka: cura kaže da joj je frendica prikovana za krevet dva tjedna nakon druge doze i da baš brine za nju. Njen frend komentira da mu je stari od frenda preživio infarkt neposredno nakon cijepljenja.
Ok, naravno da ljudi stalno imaju šanse za infarkt i da je statistički normalno da će netko dobiti infarkt i ovako i onako nakon cijepljenja, ali da zvuči loše kada se čuje, zvuči.
Država bi bolje učinila da umjesto da se bave prisilom, da se pobrinu da se oformi sustav ili fond dodatnog osiguranja za ljude koji imaju nuspojave. Gomila je privatnika koji si ne mogu priuštiti da su tjednima u krevetu ili da im ruka utrne 10 tjedana, njima egzistencija ovisi o tome. Ako bi postojao način da se jamči takvim slučajevima da su zaštićeni ako budu nesretnici kojima se dogodi ozbiljna nuspojava, bilo bi lakše. S druge strane, potpuno je neprihvatljivo siliti ljude na nešto dok im ti ne možeš pružiti neku recipročnu odgovornost.