Coronavirus / COVID-19
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Coronavirus / COVID-19

06.11.2021 | 19:35
Bertone kaže:
Daddo kaže:
...
A neodgovornost pojedinca još uvijek nije zakonski kažnjiva (nažalost).
...

Slažem se, ja sam da se uvede Indijski model, nema papirologije, sudovi nisu opterećeni, građani nemaju financijsko opterećenje zbog kršenja mjera, odnosno nema plačanja kazni, ma milina

Ty za ovaj video. Mnogi moji na poslu su mislili da izmišljam, kad sam rekao da vozač kamiona radi sklekove, a pored njega je policajac. Stao mu kamion u brijegu i stvorio je gužvu i to mu je bila kazna.
06.11.2021 | 21:42
jura22 kaže:
Da li ce se povecati broj laznih cjepljenja pa time i laznih potvrda?
Da li ce ljudi koji se boje i/ili ne zele cijepiti iz ocaja namjerno se zaraziti da dobe potvrdu?
Da li je manje zlo cijepiti se i zaraziti se?

A da krenemo s idejom - ljudi koji se ne žele cijepiti? Žele prirodnim putem?

Eno izvolite u onaj red i pošpricajmo ih od glave do pete Covidom, hvala, idite sad doma mirovati 10 dana, ako se pojave simptomi preležite, vitamini i zovite bolnicu jedino ako se jako pogorša. Ako simptoma nema, dođite opet za 10 dana.

Ili to ili cijepljenje, svi odjednom pa što bude, samo da se trakavica završi
06.11.2021 | 22:10
tino1 kaže:
Daddo kaže:
Pa zapravo “ZNA SE”. Ali se uredno ignorira. Jer kazni ni restrikcija nema.

Ausvajz! Imam virus da sam papir. Cijepite se i gotovo!

Danas u teretani, momak koji s curom tamo dolazi već desetak godina. Došli na temu, pa mi kaže: "I mama i tata mi rade u KBC Rijeka, znam situaciju iz prve ruke, ne pada mi na pamet cijepiti se."

I ok, možda je čudan (meni se uvijek činio totalno normalan, zdrav, pametan čovjek), možda su mu roditelji ludi, možda je to neka opća psihoza, ali tih oprečnih stavova službenom narativu i informacijama koje dolaze iz medija ima gomila. I ok, razumljivo da u svakoj populaciji ima luđaka, psihičkih nestabilnih osoba itd, ali sada ispada da je to kod nas 50% nacije? (Haha, što isto nije nemoguće za jedan Balkan!)

Sretnem drugog frenda, pa mi kaže ovo: "Bio sam u Intersportu gdje su dvije zaposlene cure razgovarale da ih šef tjera na cijepljenje ali da se one boje i ne žele cijepiti. Jedan od kupaca ih je čuo i okrenuo se prema njima i panično se gotovo izderao "Nemojte se cijepiti, mene je sjebalo. Uništen sam, srce mi trokira, ne mogu napraviti tri koraka da se ne umorim. Pun sam ugrušaka i sve me boli, živci su mi stradali. I dođem nakon takvih problema kod doktora pa mi dijagnosticirali mentalne probleme" - nakon toga je počeo plakati i rekao da više neće biti isti." - i ok, možda je to luđak i sociopat željan pažnje, nije nemoguće.

Idući slučaj, čovjek zaposlen u FINA-i, cijepljen jednom dozom i ruka utrnula već deset tjedana(!). Odbio je drugu dozu. Doktori ne znaju šta mu je. Ok, možda izmišlja da bi privukao pažnju, možda ta utrnulost nije strašna, možda mulja da ne bi radio, tko zna, ali to je još jedan...

Treći slučaj, kod Terminala, cura i dva momka: cura kaže da joj je frendica prikovana za krevet dva tjedna nakon druge doze i da baš brine za nju. Njen frend komentira da mu je stari od frenda preživio infarkt neposredno nakon cijepljenja.

Ok, naravno da ljudi stalno imaju šanse za infarkt i da je statistički normalno da će netko dobiti infarkt i ovako i onako nakon cijepljenja, ali da zvuči loše kada se čuje, zvuči.

Država bi bolje učinila da umjesto da se bave prisilom, da se pobrinu da se oformi sustav ili fond dodatnog osiguranja za ljude koji imaju nuspojave. Gomila je privatnika koji si ne mogu priuštiti da su tjednima u krevetu ili da im ruka utrne 10 tjedana, njima egzistencija ovisi o tome. Ako bi postojao način da se jamči takvim slučajevima da su zaštićeni ako budu nesretnici kojima se dogodi ozbiljna nuspojava, bilo bi lakše. S druge strane, potpuno je neprihvatljivo siliti ljude na nešto dok im ti ne možeš pružiti neku recipročnu odgovornost.
  • Daddo
  • Posjetitelj
06.11.2021 | 23:04
@dpasaric - u pravu si... država bi (kao i uvijek do sad) zapravo najbolje učinila da ne čini ništa. Nažalost to nije opcija. Da postoji ta opcija, kompletno zdravstvo je trebalo raspustit i ostavit ljude da se snalaze sami. Jer ionako sami znaju najbolje.
06.11.2021 | 23:20
Stvar je u tome da nikada nešto dobroga nije izašlo iz represije. Zato sada i imamo odnos 50:50 u državi.

Moglo se raditi pametnije, afirmativno, logično, bez mjera koje nisu imale smisla, s nekom odgovornošću, a počelo je super na početku pandemije, Stožer je bio suvisao i imao podršku nacije, i desnih i lijevih, vukao je dobre poteze dok se još ništa nije znalo, ali gafovi kasnije su samo iziritirali građane i napravili podjelu - i ono najgore, učinili to da im se više ne vjeruje.

Sve situacije koje nisu išle u prilog onome što su radili su se gurale pod tepih, medijski zataškavale i to je samo učinilo to da izgube ikakav autoritet.
  • Air
  • Korisnik
  • 72
07.11.2021 | 11:27
dpasaric cijenim te kao mudru osobu, koja se ne izlijeće kojekakvim izjavama.

Stoga ovo što ću napisati nosi mi “prijetnju” da ćeš me iznenaditi / oprati nekim neočekivanim pozitivnim stavom. Ali to je i bit komunikacije.

Pokšavam cijelu situaciju oko Covida postaviti na ispravne temelje.

Primjer je laž koji sam naveo u rezimeu oko Covida.

Ako smo utvrdili da je to laž oko cjepiva.
Ako smo utvrdili da ta laž nije slučajna, nego da se sustavno ponavlja.
Ako smo utvrdili tko sve izgovara tu laž.

Kako možemo pričati o tim osobama koje su izrekle i dalje izgovaraju tu laž u bilo kakvim okolnostima osim kaznene i moralne odgovornosti?

dpasaric kaže:
Stvar je u tome da nikada nešto dobroga nije izašlo iz represije. Zato sada i imamo odnos 50:50 u državi.

Moglo se raditi pametnije, afirmativno, logično, bez mjera koje nisu imale smisla, s nekom odgovornošću, a počelo je super na početku pandemije, Stožer je bio suvisao i imao podršku nacije, i desnih i lijevih, vukao je dobre poteze dok se još ništa nije znalo, ali gafovi kasnije su samo iziritirali građane i napravili podjelu - i ono najgore, učinili to da im se više ne vjeruje.

Sve situacije koje nisu išle u prilog onome što su radili su se gurale pod tepih, medijski zataškavale i to je samo učinilo to da izgube ikakav autoritet.

Da, moglo se.

Ali i dalje bi ti ljudi bili isti: sposobni i spremni lagati i prevariti ljude u cilju ostvarenja svog nekog osobnog interesa. Samo je pitanje okolnosti koliko katastrofalne posljedice tog čina će biti.

Poanta je utvrditi tko je kakav igrač u ovim dogđajima - kako bi narod rekao suludo je pristati sa Vragom tikve saditi.
07.11.2021 | 11:53
Svaka akcija izaziva reakciju.
07.11.2021 | 15:20
Evo danas novo, javila mi se frendica iz Zagreba, prenosim:

"Nevjerojatno koliko ima naivnih i povodljivih ljudi koji ne razumiju da stvar nije kakvom se prikazuje. Momentalno radim na radnom mjestu gdje vodim stotinjak žena, skoro sve do jedne imale su nuspojave, one što su se cijepile ne bi to više ponovile, neke su kroz koji mjesec završile u bolnici s velikim zdravstvenim nevoljama: srce, bolovi u kostima, krvne žile, jednoj je tekla krv iz anusa kao da ima menstruaciju, a prvo pitanje endokrinologa, sestre, kirurga, kada je primila zadnje cjepivo. Mladoj curi jedva zaustavili krvarenje iz nosa, odgovor doktora je bio dobro da je krv izašla na nos nego da je doživjela moždani. Pa se ti sad cijepi. Ja ću najvjerojatnije trebati zbog posla no odugovlačit ću maksimalno. Nije dobro, sestrična koja je prvi put preboljela koronu morala se cijepiti jer je doktorica, evo sada je opet dobila koronu. Čemu onda sve to ako ne pomaže ni malo, a nemamo blage veze kako će cjepivo djelovati na naše zdravlje kroz koju godinu. Povraća mi se od tog."

To nisu ludi ljudi, nisu ravnozemljaši, nisu religiozni fanatici, nuspojave su stvarne i skriva se koliko ih ima, a kada se to gura pod tepih, dobijemo ovo što sada imamo.
07.11.2021 | 15:22
A ovo je nešto najzabavnije što sam pročitao na temu pandemije u dugo vremena, sjajan Velimir Šonje strikes again:

arhivanalitika.hr/blog/trenutno-stanje-p...elu-ekonomskog-laba/

Ja sam u toj simulaciji dijaloga "gospodin B".
07.11.2021 | 18:43
Davore, sine, taj ko je u stanju tako golemu muljažu organizirati je tako jak da nema šanse da se na tome zaustavi. Taj hoće još i hoće sve. Neko ko je u stanju tako veliku stvar tako dobro ognizirati da nigdje ništa ne procuri, je u stanju svašta, pod tim uvjetima ja smatram da je bolje da umrem. Jer ako sada nisam bio pokusni kunić onda ću sigurno u nekom drugom sranju.
Ej Davore, jedva se nas 10 dogovori u koju ćemo birtiju, a ne da se organizira takva velika muljaža. Ko bi imao muda preuzeti odgovornost za to?
07.11.2021 | 18:53
Wow, kakav jak argument...
  • Air
  • Korisnik
  • 72
07.11.2021 | 19:05
tino1 kaže:
Ko bi imao muda preuzeti odgovornost za to?

Dobro jutro!

Već prije godinu dana je utvrđeno: nema nikakve odgovornosti za nikoga bez obzira što se desilo ili će se desiti (čak i ako većina čovječanstva koje se cijepilo umre u najtežim mukama)
07.11.2021 | 19:16
dpasaric kaže:
A ovo je nešto najzabavnije što sam pročitao na temu pandemije u dugo vremena, sjajan Velimir Šonje strikes again:

Ja bi osobu C na Goli otok. To je upravo onaj fašizam o kojem govorim a vi me sustavno pljujete.

Osoba B je razumna, boji se korone, ali ne srlja "glavom kroz zid" jer je "netko rekao".

Jedino se bojim da teoretičari urote i zavjere nemaju pravo.
07.11.2021 | 19:40
smayoo kaže:

Da šta, pravo dobro!
08.11.2021 | 01:56
tino1 kaže:
smayoo kaže:

Da šta, pravo dobro!

Moram priznati da nije ti loš argument!

To me najviše i tješi, da bi bilo možda prekompleksno na toj razini izvesti super-scam, ali tko zna - ove biokemijske stvari je teško analizirati, nije to CPU programski kod koji je dostupan i haker ga može i doma razložiti, tako da svi skupa, a vjerojatno i najveći dio liječnika, zapravo nema pojma što je zaista složeno i kako. Da je to open-source za dobrobit čovječanstva, onda bi sve to imalo drugi okus. Ovako se svodi na povjerenje velikoj pohlepnoj korporaciji - koja je dokazano koruptivna i bez etike ako su mogli podmićivati liječnike.

Možda i idu na long-term plan, korak po korak? Kada čitaš one "teorije zavjere" prvo izgleda smiješno, onda primjetiš da se točka po točka pomalo ostvaruju i sada je pitanje u kojem trenu to prestaje biti slučajnost.

Vjerojatno je istina negdje u sivom i ima svega, vjerujem da big-pharma tek post-festum koristi situaciju koju je zakuhao Fauci i institut u Wuhanu, scenarija je bezbroj... zadnjih desetljeća imamo toliko nevjerojatnih stvari koje su bile zasnovane na lažima, od rata u Iranu, pa do relativno benignog varanja na eko-testovima od strane VW-a , tako da me ne bi iznenadilo da je i ovo neka igra velikih koji u tome imaju golem financijski interes. Uostalom pazi ti svijeta u kojem jedan Trump može postati vođa najveće svjetske sile.

U svemu tome treba paziti na sebe, na bližnje i preživjeti to sa što manje trenja.
08.11.2021 | 05:34
vidiš da se uvijek sazna istina i to jako brzo. Jedno je preuzeti odgovornost za laž oko Iraka i njegovog oružja za masovno uništavanje ili za defeat divice kod auta a opet drugo za "masovno laganje cijelog čovječanstva i iskorištavanje situacije". U njemačkoj su neki političari na jebali jer su se omastili o nabavku maski i to pravo, što misliš bi bilo da uspiju prokontat da ovi muljaju i to im dokažu!?

Tako će se i za ovo saznati istina kad tad. Ne smuljam da ima stvari koje su nam slagali ili krili, ali brate da tako nešto pokrenu!? Siguran sam da bi, kad se uzme agresivnost u obzir s kojom su antivakseri obdareni, to bilo pravo hrabro.

Hrpa renomiranih znanstvenika tvrdi da je sve u redu oko pelcovanja, ja im vjerujem u toj mjeri jer se želim što prije riješiti ovog govneta od virusa.
U ostalom, za ni jedno cjepivo koji sam u životu primio (a bilo ih je dosta) nisam znao ima li nuspojave i jeli prošlo sve kliničke testove, za svako su rekli je sve po PS-u., ali sto ih sprječava da tad lažu kad su sad to u stanju.
To je tako kompleksno i osjetio da nema šanse tako nešto pokrenuti bez hrpe involviranih ljudi i da će neko u pijanki nekome je sigurno, onda ide sranje punim.
08.11.2021 | 06:49
Air kaže:
tino1 kaže:
Ko bi imao muda preuzeti odgovornost za to?

Dobro jutro!

Već prije godinu dana je utvrđeno: nema nikakve odgovornosti za nikoga bez obzira što se desilo ili će se desiti (čak i ako većina čovječanstva koje se cijepilo umre u najtežim mukama)

Kako, u Europi je sad cijepljeno cca 60% svih. Koliko je umrlo od toga u najtežim mukama? A 40% ne cijepljeno, koliko je umrlo od toga u najtežim mukama? Daj ne kenjaj gluposti.
  • Air
  • Korisnik
  • 72
08.11.2021 | 08:58
tino1 kaže:
Kako, u Europi je sad cijepljeno cca 60% svih. Koliko je umrlo od toga u najtežim mukama? A 40% ne cijepljeno, koliko je umrlo od toga u najtežim mukama? Daj ne kenjaj gluposti.

Čitaj sa razumijevanjem podebljane dijelove - ja sam naveo pretpostavku "će se desiti" i "čak i ako":

Air kaže:
Već prije godinu dana je utvrđeno: nema nikakve odgovornosti za nikoga bez obzira što se desilo ili će se desiti (čak i ako većina čovječanstva koje se cijepilo umre u najtežim mukama).

...i da, neki jesu umrli od posljedica cijepljenja.

Mislim da ne razumiješ problematiku, tebe samo svrbi virus i želiš ga se "riješiti" po liniji manjeg otpora - a da ti napraviš najmanje što je potrebno.
S takvim razmišljanje se to ne rješava.

Proizvođači cjepiva su na cjepivima napisali da su u eksperimentalnj fazi.
Za one koji razumiju neke pravne osnove njima više ništa nije potrebno objašnjavati, oni su 99,99 posto skinuli odgovornost sa sebe.
To što netko pristaje u eksprimentalnoj fazi ubrizgati to nešto u sebe to je njegov "izbor" jer je upozoren od strane proizvođača.

Nitko (niti pacjent niti sustav) ne potpisuje nikakav dokument o odgovornosti ako nešto krene po zlu.
Naprotiv, farmacetske kuće su unaprijed neke vlade ucjenile da potpišu dokumente kojima se skida odgovornost sa faramaceutskih kuća ako nešto krene po zlu.

To što mnogi lažu da je cjepivo sigurno iako je u eksperimentalnoj fazi za to neće odgovarati.
  • Daddo
  • Posjetitelj
08.11.2021 | 09:53
dpasaric kaže:

Meni je ovo daleko zabavnije: www.index.hr/vijesti/clanak/rusi-stizu-n..._vijesti_najnovije_d

Unatoč domaćem Sputniku, eto baćuške dolaze po dozu Johnsona... valjda svaki donese umjesto boce votke onu plinsku, da se imamo s čim grijat zimi...

Živo me zanima što ćemo kad stignu braća iz Irana, hoće li nam donijet boce s koktelima... molotovljevim dabome...

Kinezi nek ponesu riže za đuveč...
08.11.2021 | 10:32
Znaš li zašto dolaze po J&J? Ne jer je Sputnik loš, dapače, oni su sada razvili već tri podvrste Sputnika za nove varijante virusa, nego samo jer korporativni banditi daju nekome mito da se ne u EU ne priznaje njihovo cjepivo iako je Putin prije par dana ponudio reciprocitet u priznavanju.

Rusima je to važno da mogu putovati Europom jer im se njihovo ne priznaje, a J&J je samo jedna doza, pa su na miru, znači zapravo dolaze po papir, ništa više. Frend ima turističku agenciju, pa znam iz prve ruke.
08.11.2021 | 10:42
Nije važno cijepiti se, već dobiti papir.
Internet je pun članaka o lažnim potvrdama.
  • Daddo
  • Posjetitelj
08.11.2021 | 10:43
Naravno da znam zašto dolaze. Jedino je šteta što im ne uzmemo 500-600 EUR po dozi. I na kraj reda s njima.
08.11.2021 | 10:43
Šta je tu novost?
Doslovno svaki drugi tekst o Rusima piše to isto.
www.vecernji.hr/vijesti/rusi-dolaze-na-b...-aranzmanima-1535799
08.11.2021 | 10:49
Super je Hasanbegović.
On ima ustavno pravo dobiti Koronu?!
Imaš trupino.
Ali onda imaš i obavezu ostati u karanteni.
I to što danas imamo preko 1000 novozaraženih, ma nije bed...
Lažu nas svi.
  • Daddo
  • Posjetitelj
08.11.2021 | 10:52
@Kloba - pa nije novost medicinski turizam. Do jučer su u HR Švicarci dolazili radit zube, u Beograd plastiku... nema ništa čudno u tom da sad Rusi dođu cjepit se... čudno je jedino što im ne uzmemo lovu za te doze koje smo platili (i novcima i životima) i čekali mjesecima nego im "potvrde izdajemo" besplatno.
08.11.2021 | 11:08
Ma, nisam tebi ni pisao.
Nego, stvarno me zanima koliko će ljudi na kraju riknuti od ove Korone u Hrvatskoj.
Sada je zima, ukupni broj umrlih već je na 10 000 ( u Domovinskom ratu poginulo ih je cca 8950) i samo će rasti.
Po ovoj putanji, baš me zanima ukupni broj tamo negdje u travnju.
Ma...
Čemu uopće pisati išta.
08.11.2021 | 11:10
Daddo kaže:
na kraj reda s njima.

Kojeg reda?
08.11.2021 | 12:34
tino1 kaže:
Davore, sine, taj ko je u stanju tako golemu muljažu organizirati je tako jak da nema šanse da se na tome zaustavi. Taj hoće još i hoće sve. Neko ko je u stanju tako veliku stvar tako dobro ognizirati da nigdje ništa ne procuri, je u stanju svašta, pod tim uvjetima ja smatram da je bolje da umrem. Jer ako sada nisam bio pokusni kunić onda ću sigurno u nekom drugom sranju.
Ej Davore, jedva se nas 10 dogovori u koju ćemo birtiju, a ne da se organizira takva velika muljaža. Ko bi imao muda preuzeti odgovornost za to?

Ispuštaš iz vida još jednu mogućnost, a to je da su i oni koji su (možda) osmislili tu golemu muljažu i sami ostali iznenađeni kako se sve dobro i brzo razvija u njihovu korist jer u svim projekcijama koje su napravili, nisu mogli uračunati nemjerljivi jad birokracije koja stoluje u Briselu ili prethodnog američanskog predsjednika koji je samo u svom svijetu savršeno umno zdrav i sadašnjeg starčića koji se jedva popne po štengama u avion (a ni u ostalim zemljama državne administracije nisu puno bolje) tako da je bilo dovoljno samo zakotrljati grudu niz padinu, a fizika (svjetski političari i birokrati) je onda dalje odradila svoje.

Naravno, u pravu si kad kažeš da ti jedino preostaje da umreš jer je tebi (kao i meni u tom scenariju) nebitno je li gruda sama krenula ili ju je netko bacio kad većina populacije stoji u podnožju planine i jedino što može je čekati da posljedice grude dođu do njih.
  • Daddo
  • Posjetitelj
08.11.2021 | 12:34
smayoo kaže:
Daddo kaže:
na kraj reda s njima.

Kojeg reda?

Bože tebe, pa zna se koji je jedini red u HR - četverored!
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 2 sati
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]
  • JOHN: Sve najbolje u novoj godini. Puno zdravlja, sreće i uspjeha.
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • Miro Spiro: Sretna Nova godina
  • Matija klc: Sretna Nova svima
  • Gjuroo: Sretna nova!
  • Bertone: Sretna Nova
  • Zdravac: Sretna Nova, i svako dobro vam želim!
  • dpasaric: Svako dobro i da vam 2025. bude još bolja! :)
  • smayoo: SRETNANOVAGODINAAAAAAAA!!!! :D
  • Yonkis: dpasaric, I think you're gonna love it :)
  • dpasaric: Kako imamo Lisu u Pikiju, to mi je na listi za gledanje!
  • Yonkis: [link] netko već gledao?
  • Zdravac: :)
  • JOHN: Jel prolazi integralni? :)
  • Zdravac: @JOHN, lagano sa ugljikohidratima (kruh), rakija je, s druge strane, preporučljiva :)
  • ping: Sretan Božić
  • JOHN: Sretan i blagoslovljen Božić. Pazite na slatko i slano. Samo kruh i voda i ajde može i pijača!:)
  • zoranowsky: Sretan Božić!
  • dpasaric: Sretan Božić i se najboljshe judi! :)
  • smayoo: Sretan Božić, svima svima neka bude veseo, miran, topao, sit i napit! :)
  • Gjuroo: Sretan Božić!
  • Zdravac: Sretan Božić!
  • drpongrac23: Sretan i blagoslovljen Božić!
  • Damirst: Sretan Božić svima!
  • Bertone: Sretan Božić
  • Yonkis: Sretan Božić svima, koliko god vas ima!
  • drlovric: Hvala hvala :)
  • Yonkis: Happy belated bday drlovriću!
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • JOHN: Sretan rođoš!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?