Coronavirus / COVID-19
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Coronavirus / COVID-19

08.11.2021 | 13:48
Ako se dobar dio pučanstva Europe cijepio, kako to da dolazi do eksplozije zaraze? Moje mišljenje je da se ekipa malo previše opustila. Kao što rekoh ranije, dobili su neke potvrde i misle da je za njih epidemija završila. A sad još čitamo da učinkovitost značajno opada već nakon nekoliko mjeseci.
covid19.who.int/
covid19.who.int/
Ja još nisam ziher čime se cijepiti. Koju biste verziju cjepiva izdvojili, a da je učinkovitije?
08.11.2021 | 14:43
JOHN kaže:
...
Ja još nisam ziher čime se cijepiti. Koju biste verziju cjepiva izdvojili, a da je učinkovitije?

Rakija i češnjak,... ako i ne pomaže kod kovida, sigurno pomaže da se ljudi oko tebe drže na propisanoj distanci pa i više od toga čime je mogućnost da se zaraziš svedena na minimum
08.11.2021 | 14:50
@JOHN

Prema dosadašnjim rezultatima, bilo koje cjepivo je učinkovitije od necijepljenja.

A, kao i odabir cijepiti se ili ne, odabir cjepiva je također osobna stvar, izabereš ono što ti misliš da bi ti najviše odgovaralo.
08.11.2021 | 15:32
A zašto su neka cjepiva pivremeno ili trajno ukinuta u drugim državama?
08.11.2021 | 16:15
A jesi našao crkvu gdje ćeš se moliti, jedan dio članova će ti reći da ne valja ni jedno (to su oni bedasti), a drugi će ti dati savjet da je odluka na tebi (to su oni političari)
08.11.2021 | 16:18
jura22 kaže:
Nije važno cijepiti se, već dobiti papir.
Internet je pun članaka o lažnim potvrdama.

I onda neki takav mazlum skikne i piše se kao već cijepljen?
08.11.2021 | 17:19
Talijani su revidirali izvješće o smrtnosti od Covida. Pa se onda misli? Naši se valjda neće usuditi.
www.iltempo.it/attualita/2021/10/21/news...tro-mortalita-bechis
  • Daddo
  • Posjetitelj
08.11.2021 | 17:23
jzelko kaže:
Talijani su revidirali izvješće o smrtnosti od Covida. Pa se onda misli? Naši se valjda neće usuditi.
www.iltempo.it/attualita/2021/10/21/news...tro-mortalita-bechis

Dicono cosi:
SIAMO SPIACENTI PAGINA RICHIESTA NON TROVATA
08.11.2021 | 17:35
ScreenShot2021-11-08at17.37.23.jpg

Brave uredno otvara. Cenzura?
  • Daddo
  • Posjetitelj
08.11.2021 | 17:56
Meni ni Brave ne otvara... i dalje je pagina non trovata. 3 različita providera (telemach, A1, A1 mobilni) 4 različita uređaja (iOS, Android, MacOS, Win 10) i 3 različita preglednika (Safari, Firefox, Brave).

Super je inače članak i hvala ti na njemu. Znači iako jesu bili COV+ ne računamo da su umrli zbog COV+ jer su imali prethodnih bolesti...
08.11.2021 | 18:05
Više ništa ne otvara ! Blokirali ili izbrisali.Imam presliku originalne stranice (dijela), te se vidi original. Tko još sve ne kuži, nema mu pomoći!
Ima još teksta, ali su između slike. To sam skinuo prevedno na hr.Mogu i to stavit, ali glavno je viđeno.
  • Daddo
  • Posjetitelj
08.11.2021 | 18:19
Rekao bi veliki Duce - "Armiamoci e partite."

Trebalo im je ravno 4 minute da TO maknu.... a ovakve stvari stoje od početka ovog sranja: civilna-zastita.gov.hr/vijesti/8?page=1&...;Datumdo=&pojam= ????
08.11.2021 | 19:18
Kako je Franco Bichasi to saznao? Mora da je vidovit!
Od 04.01.2022 obvezno Ausvajz. Još imate vremena primiti 2 doze. Polje toga datuma se diskvalificirani.
Pa vi slušajte što Franko Bichasi blebeće.
08.11.2021 | 20:27
Daddo kaže:
... a ovakve stvari stoje od početka ovog sranja: civilna-zastita.gov.hr/vijesti/8?page=1&...;Datumdo=&pojam= ????

Aj to još uredno izgleda, mene više bodu u oči ukoso skenirane odluke .
  • Daddo
  • Posjetitelj
08.11.2021 | 20:29
Točno se vidi da se svi skupa prave grbavi.
08.11.2021 | 20:32
Slabo im nešto radi ta cenzura, par sekundi "googlanja" početka članka dao mi je ovaj link:

www.iltempo.it/attualita/2021/10/21/news...ita-bechis-29134543/

Inače, vrlo interesantna logika; ako je netko imao jednu, dvije, tri, četiri ili pet kroničnih bolesti koje obično završe prijevremenom smrću, a bio je zaražen covid-om i umro na respiratoru, nije ustvari umro od covid-a nego od tih kroničnih bolesti, od kojih se niti jedna ne liječi respiratorom.
Vrhunski... negdje u razini komentara jednog od ovdje prisutnih, koji je svojevremeno izjavio da se i ljudi poginuli u prometnim nezgodama evidentiraju kao umrli od covid-a, ako se utvrdi da imaju pozitivan PCR test...

Baš me zanima koji to medicinski sustav liječi dijabetičare, visoko-tlakaše, srčane bolesnike, i oboljele od raka sa respiratorima, i otkad su povišena temperatura, gubitak njuha, opća slabost organizma i vrlo teško disanje, simptomi dijabetesa, srčanih i krvožilnih bolesti i raka.

Ili, da se vratim na primjer sa prometnom nesrećom, hoćemo li onda poginule u prometu, koji su imali nekoliko kroničnih bolesti, evidentirati kao umrle od tih kroničnih bolesti, a ne kao poginule u prometu.
08.11.2021 | 20:48
@Daddo, danas su me prijepodne dva puta s posla zvali doma i pitali jesam li cijepljen i želim li se cijepiti ako nisam na što sam rekao - NE pa su me počeli nagovarati da je to dobro i poželjno kako za mene, tako i za opće dobro i kako bi rekla Greta bla-bla-bla, ok, ne ljutim se na kolege koji su zvali jer im je neki šef rekao da zovu ljude i naprave popis (+ malo nagovaranja).
Onda me poslijepodne ponovno nazvali iz administracije i ponovno me pokušali uvjeriti da bi bilo dobro da se cijepim jer se ne zna kako će biti za par dana kad krene obavezno posjedovanje potvrde i tu sam puknuo i pitao kome sam prije tri tjedna donio potvrdu o bolovanju (zbog kovida) i je li moguće da nakon skoro dvije godine pandemije (i tko zna koliko napravljenih internih anketa o cijepljenju) još uvijek nemaju evidenciju za malo manje od 200 zaposlenika koji su se cijepili, koji se nisu ili koji su preboljeli,... i onda muk sa druge strane linije
Tako je vjerojatno i kod tebe
08.11.2021 | 21:03
tino1 kaže:
jura22 kaže:
Nije važno cijepiti se, već dobiti papir.
Internet je pun članaka o lažnim potvrdama.

I onda neki takav mazlum skikne i piše se kao već cijepljen?

I opet nisi shvatio poantu.
Zelio sam reci da sustavu nije vazno zdravlje i zastita stanovnistva vec samo administrativna potvrda.
Cijelo vrijeme se to provlaci kroz ovu temu.
Sustav samo represijom tjera na cijepljenje, a ne edukacijom. Da bi “normalno” zivio treba ti papir, a ne zastita.
Da normalno komuniciraju s narodom, bilo bi vise cjepljenih.
Budes vidio pred izbore, pandemija bude nestala, niti potvrde vise ne budu trebale.
08.11.2021 | 21:36
Pa ne znam da li je to tino1 uopće bitno. Imam neki čudni dojam da je njemu za sada bitna potvrda za mahanje na graničnom prijelazu i to je to. Mazlum na kvadrat?
08.11.2021 | 21:38
JOHN kaže:

Ja sam si odabrao Modernu. Ne sjećam se više točno zašto. Mislim da najduže drži (navodno).
Dakako, propustio sam otići na cijepljenje kad sam planirao, pa možda u međuvremenu i promijenim mišljenje o tome s kojim ću se roknuti
Mislim da čak i nije bitno s kojim ćeš se cijepiti već je bitno uopće donijeti odluku da se cijepiš. Odeš i odradiš.
Mal mi je sad krivo što to nisam napravio kad me je frend zvao da to odradimo, a bilo mi je praktički u komšiluku. Do sada bih već znao jel me osakatilo ili nije i ne bih više o tome morao razmišljati.

S druge strane, ak si zdrav i vitalan... Možda ti to cjepivo zbilja nije potrebno osim ako se bojiš da ćeš svojom zarazom ugroziti druge. Ah, da... al onda je bitno da su oni cijepljeni, a ne ti
08.11.2021 | 21:54
JOHN kaže:
Pa ne znam da li je to tino1 uopće bitno. Njemu je za sada bitna potvrda za mahanje na graničnom prijelazu i to je to. Mazlum na kvadrat?

A dobro... Nemoj sad na tino1. On je samo previdio prijaviti nuspojavu cjepiva da utječe na zdrav razum.
...što mu se ne može zamjeriti jer je, jelte... uskraćen u smislu rasuđivanja i djelovanja po tom pitanju. Koliko se sjećam, bio je zdrav i normalan prije cijepljenja
08.11.2021 | 21:54
Iskreno čekam preispitivanje odluka stožera oko uvođenja covid potvrda. Možda se predomisle, a ako ne…..nečime se moram piknut
08.11.2021 | 21:55
Gjuroo kaže:
JOHN kaže:
Pa ne znam da li je to tino1 uopće bitno. Njemu je za sada bitna potvrda za mahanje na graničnom prijelazu i to je to. Mazlum na kvadrat?

A dobro... Nemoj sad na tino1. On je samo previdio prijaviti nuspojavu cjepiva da utječe na zdrav razum.
...što mu se ne može zamjeriti jer je, jelte... uskraćen u smislu rasuđivanja i djelovanja po tom pitanju. Koliko se sjećam, bio je zdrav i normalan prije cijepljenja

I meni je tako djelovao.
08.11.2021 | 22:09
JOHN kaže:
Iskreno čekam preispitivanje odluka stožera oko uvođenja covid potvrda. Možda se predomisle, a ako ne…..nečime se moram piknut

Neće se predomisliti. Treba ti dva mjeseca da dobiješ potvrdu. A ovo da će u siječnju uvesti potvrde svugdje je već dogovoreno, vjeruj mi.
08.11.2021 | 22:12
Gjuroo kaže:
JOHN kaže:

O oprostite, mogu li sad prijaviti? Narasto mi jedan veliki rog na čelu.
08.11.2021 | 23:00
Jesi siguran da je to sve?
Provjeri ispod gaća, da se nije preselio!
08.11.2021 | 23:22
tino1 kaže:
Gjuroo kaže:
JOHN kaže:

O oprostite, mogu li sad prijaviti? Narasto mi jedan veliki rog na čelu.

Odma prijavi, al ja tu vidim dva roga, po jedan sa svake strane.
Neš se izvuć ko jednorog u duginim bojama, pa da još djeci prodaješ cjepivo
08.11.2021 | 23:23
JOHN kaže:
Jesi siguran da je to sve?
Provjeri ispod gaća, da se nije preselio!

Nemoj mu sad još pumpati ego, vidiš da ga je ionako lupilo
08.11.2021 | 23:40
m@xym kaže:
Slabo im nešto radi ta cenzura, par sekundi "googlanja" početka članka dao mi je ovaj link:

www.iltempo.it/attualita/2021/10/21/news...ita-bechis-29134543/

Inače, vrlo interesantna logika; ako je netko imao jednu, dvije, tri, četiri ili pet kroničnih bolesti koje obično završe prijevremenom smrću, a bio je zaražen covid-om i umro na respiratoru, nije ustvari umro od covid-a nego od tih kroničnih bolesti, od kojih se niti jedna ne liječi respiratorom.
Vrhunski... negdje u razini komentara jednog od ovdje prisutnih, koji je svojevremeno izjavio da se i ljudi poginuli u prometnim nezgodama evidentiraju kao umrli od covid-a, ako se utvrdi da imaju pozitivan PCR test...

Baš me zanima koji to medicinski sustav liječi dijabetičare, visoko-tlakaše, srčane bolesnike, i oboljele od raka sa respiratorima, i otkad su povišena temperatura, gubitak njuha, opća slabost organizma i vrlo teško disanje, simptomi dijabetesa, srčanih i krvožilnih bolesti i raka.

Ili, da se vratim na primjer sa prometnom nesrećom, hoćemo li onda poginule u prometu, koji su imali nekoliko kroničnih bolesti, evidentirati kao umrle od tih kroničnih bolesti, a ne kao poginule u prometu.

Jako dobar komentar. Svi ćemo jednog dana otići, ali vjerujem da nitko ne želi otići na onaj svijet na respiratoru, bez ikog svog i okružen ljudima u skafanderima. Evo ja priznajem da me je strah takve smrti, čak mogu razumijeti onog čovjeka koji je pobjegao iz bolnice u zg. kad je saznao da mora na respirator, nakon dan-dva je umro, vjerovatno okružen svojim najmilijima.
09.11.2021 | 00:09
Zanimao bi me i podatak, ako ga netko može izvući, uporaba respiratora, prije corone. Vjerujem da je većina umrlih završila na respiratoru i izgubili su bitku. Znači mrtve skidamo s njega svakodnevno, a nove priključujemo na respirator. Zna li tko za podatke o respiratoru prije corone...možda Daddo to može izvući ?
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 6 sati
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]
  • JOHN: Sve najbolje u novoj godini. Puno zdravlja, sreće i uspjeha.
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • Miro Spiro: Sretna Nova godina
  • Matija klc: Sretna Nova svima
  • Gjuroo: Sretna nova!
  • Bertone: Sretna Nova
  • Zdravac: Sretna Nova, i svako dobro vam želim!
  • dpasaric: Svako dobro i da vam 2025. bude još bolja! :)
  • smayoo: SRETNANOVAGODINAAAAAAAA!!!! :D
  • Yonkis: dpasaric, I think you're gonna love it :)
  • dpasaric: Kako imamo Lisu u Pikiju, to mi je na listi za gledanje!
  • Yonkis: [link] netko već gledao?
  • Zdravac: :)
  • JOHN: Jel prolazi integralni? :)
  • Zdravac: @JOHN, lagano sa ugljikohidratima (kruh), rakija je, s druge strane, preporučljiva :)
  • ping: Sretan Božić
  • JOHN: Sretan i blagoslovljen Božić. Pazite na slatko i slano. Samo kruh i voda i ajde može i pijača!:)
  • zoranowsky: Sretan Božić!
  • dpasaric: Sretan Božić i se najboljshe judi! :)
  • smayoo: Sretan Božić, svima svima neka bude veseo, miran, topao, sit i napit! :)
  • Gjuroo: Sretan Božić!
  • Zdravac: Sretan Božić!
  • drpongrac23: Sretan i blagoslovljen Božić!
  • Damirst: Sretan Božić svima!
  • Bertone: Sretan Božić
  • Yonkis: Sretan Božić svima, koliko god vas ima!
  • drlovric: Hvala hvala :)
  • Yonkis: Happy belated bday drlovriću!
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • JOHN: Sretan rođoš!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?