Coronavirus / COVID-19
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Coronavirus / COVID-19

• Air
  • Korisnik
  • 72
05.11.2021 | 14:34
Od tada si stalno ponavljam: "Za sve su krivi necjepljeni, za sve su krivi necjepljeni..."

Valjda ću s vremenom i ja početi to razumjeti.
05.11.2021 | 14:40
Obzirom da nisam imao tu sreću/nesreću da prebolim covid bez pomoći cjepiva, zbog niza najavljenih ograničenja koja će me onemogućavati u svakodnevnim poslovnim obvezama i dovoditi u pitanje egzistenciju uže obitelji, očito ću se morati cjepiti(žrtvovati za svoju obitelj a ne za stoku sitnog zuba) jer potvrde o negativnom testu očito više nisu mjerodavne….što meni osobno daje naznake da je popriličan broj određenih ljudi kompletno skrenuo s uma
  • Daddo
  • Posjetitelj
05.11.2021 | 14:42
JOHN kaže:

Najveći krivci za širenje virusa su neodgovorne budaletine koje šmrkave šeću okolo, bili cijepljeni ili ne, skupa sa budaletinama koje to odobravaju u jeku pandemije
Bojim se da će dobar dio ljudi covid potvrde shvatiti kao pokriće za svoju neodgovornost

Idiota ne možeš spriječiti da bude idiot... cijepljen ili ne.

A neodgovornost pojedinca još uvijek nije zakonski kažnjiva (nažalost).

Odgovornost za provođenje mjera je na organizatoru događaja i pravnoj osobi (u ovom slučaju mislim da HNS, Grad Split i HNK Hajduk).

Daddo naravno zna puno tog što ti ne znaš, ali i ti znaš puno tog što Daddo ne zna (u nekoj drugoj sferi i temi).

Da je i Daddi debilno da 30 000 ljudi (cijepljenih ili necijepljenih svejedno mi je) može na stadion radi glupave utakmice - je.

Da li bi Daddo otišao na utakmicu ili na svadbu? Ne bi.

Ali ne bi ni u teretanu kao što ide Davor.

Ne jer ga je strah da se zarazi ili da zarazi nekog drugog nego jer mislim da ovo u čemu živimo nije ni zdravo ni normalno niti možemo se praviti da se ne događa.

Popit pivu s ekipom? Mogu, na terasi. Ali ću radije na tu istu terasu sjest sam. Jer mi je pun nos ljudi-idiota i bez pandemije.
  • Air
  • Korisnik
  • 72
05.11.2021 | 14:43
Air kaže:
Već sam pisao o slučaju Covida u mojoj obitelji.
Dakle svi smo bili pozitivni koji smo bili na zajedničkom druženju: supruga, dijete, ja, nećak i šogorica.

Od svih nas samo je šogorica bila jedina cijepljena (dva puta).

Ovakav je slijed događaja:
Iako je šogorica bliski kontakt svog zaraženog sina nije dobila samoizolaciju.
Iako je šogorica imala simptome, nije dobila samoizolaciju.
Iako je šogorica imala pozitivni test na Covid nije dobila samoizolaciju.

Šta reći na ovo?

Bitno da je nama Capak rekao da prijeti opasnost od Covid potvrda i bitno da nam je Daddo to potvrdio.

Evo nije prošlo ni sat vremena i imamo novu vijest link

Vjest kaže: imamo više aktivnih slučajeva nego ljudi u samoizolaciji. Nabacuju se nekim objašnjenjima (kao da se raspao sustav praćenja) a možda je objašnjenje veći broj cijepljenih zaraženih - koji prema mom dokumentiranom slučaju ne moraju niti biti u samoizolaciji?
05.11.2021 | 14:52
Daddo kaže:
JOHN kaže:

Najveći krivci za širenje virusa su neodgovorne budaletine koje šmrkave šeću okolo, bili cijepljeni ili ne, skupa sa budaletinama koje to odobravaju u jeku pandemije
Bojim se da će dobar dio ljudi covid potvrde shvatiti kao pokriće za svoju neodgovornost

Odgovornost za provođenje mjera je na organizatoru događaja i pravnoj osobi (u ovom slučaju mislim da HNS, Grad Split i HNK Hajduk).

Daddo naravno zna puno tog što ti ne znaš, ali i ti znaš puno tog što Daddo ne zna (u nekoj drugoj sferi i temi).

Da je i Daddi debilno da 30 000 ljudi (cijepljenih ili necijepljenih svejedno mi je) može na stadion radi glupave utakmice - je.

Da li bi Daddo otišao na utakmicu ili na svadbu? Ne bi.

Ali ne bi ni u teretanu kao što ide Davor.

Ne jer ga je strah da se zarazi ili da zarazi nekog drugog nego jer mislim da ovo u čemu živimo nije ni zdravo ni normalno niti možemo se praviti da se ne događa.

Popit pivu s ekipom? Mogu, na terasi. Ali ću radije na tu istu terasu sjest sam. Jer mi je pun nos ljudi-idiota i bez pandemije.

Ja se nikada nisam ni pravio da ovoga nema niti ne negiram postojanje virusa i bolesti. Ja samo znam da netko ili neki na čudan način upravljaju krizom, a da ima dosta ljudi koji ih u tome podržavaju.
Ja sam za obavezno cijepljenje, onaj tko se neće mora preuzet odgovornost za sebe i druge sa kaznenog i materijalnog aspekta. Sve ostalo mi je magla i bježanje od odgovornosti, a to ne volim. Svatko mora preuzeti odgovornost za svoje postupke. To mora biti svima jasno. I normalnom i idiotu.
  • Daddo
  • Posjetitelj
05.11.2021 | 14:56
Meni je super što ti misliš da je krizom na ovoj razini "moguće upravljati".

Ne bi da nisi osobno bio dio sustava kad je "običan potres" pogodio milijunski grad i vidio kako izgleda "krizno upravljanje".

Inače, eto na Kajzerici cijepe Ruse koji rade nerede... jel to znači da ne valja Sputnik V?
  • Air
  • Korisnik
  • 72
05.11.2021 | 15:49
Daddo kaže:
JOHN kaže:

Ovo mi ide u smjeru:
Brigo i krivico moja pređi na drugog.

Ako su stožer, njegov znanstveni savjet i mnogi njihovi zagovornici (kojih ima i ovdje) godinu dana govorili ljudima da je najvažnije cijepiti se i dobiti Covid potvrdu i time sve moći, i ako su to ljudi prihvatili, po kojoj osnovi možete kriviti te ljude?

Da ne nabrajam još neke floskule koje ti ljudi promoviraju, kao cijepljeni ne prenose zarazu, odnosno toliko malo da je zanemarivo...
  • Air
  • Korisnik
  • 72
05.11.2021 | 15:55
Daddo kaže:
Meni je super što ti misliš da je krizom na ovoj razini "moguće upravljati".

Ovo mi ide u smjeru indoktrinirane demagogije.
Na kraju će biti nitko nije krivi i nitko nije odgovoran, kako za nuspojave cijepiva tako niti za donešene odluke.

Samo ću se sjetiti ovogodišnjeg turizma kada nije ni postojao niti virus niti kriza koja već traje godinu i pol.
05.11.2021 | 17:18
@Air,

To što tvoja šogorica nije stavljane u samoizolaciju zato što je bila cijepljena, ne znači da je, što se tiče sustava, ona zdrava, i ne može se zaraziti.

Koliko se ja sjećam, a o tome je bilo riječi i ovdje u temi, osoba koja je cijepljena, a bila je u kontaktu sa potvrđeno zaraženom osobom, dužna je testirati se 5-6 dana nakon kontakta.
Da li je šogorica to napravila ili ne?

Također, kažeš da šogorica nije bila u samoizolaciji iako je imala simptome.
Koliko ja znam, ako neka osoba pokazuje simptome covid-a treba se testirati bez obzira na status cijepljenja.

Ako šogorica nije bila na testiranju 5-6 dana nakon kontakta sa zaraženom osobom, i nije se testirala nakon pojave simptoma, onda je to njena pogreška, a ne greška sustava.
  • Air
  • Korisnik
  • 72
05.11.2021 | 17:21
m@xym kaže:
@Air,

To što tvoja šogorica nije stavljane u samoizolaciju zato što je bila cijepljena, ne znači da je, što se tiče sustava, ona zdrava, i ne može se zaraziti.

Koliko se ja sjećam, a o tome je bilo riječi i ovdje u temi, osoba koja je cijepljena, a bila je u kontaktu sa potvrđeno zaraženom osobom, dužna je testirati se 5-6 dana nakon kontakta.
Da li je šogorica to napravila ili ne?

Također, kažeš da šogorica nije bila u samoizolaciji iako je imala simptome.
Koliko ja znam, ako neka osoba pokazuje simptome covid-a treba se testirati bez obzira na status cijepljenja.

Ako šogorica nije bila na testiranju 5-6 dana nakon kontakta sa zaraženom osobom, i nije se testirala nakon pojave simptoma, onda je to njena pogreška, a ne greška sustava.

Opet ti sa svojim fkn ne čitanjem.
05.11.2021 | 17:37
@Air,

Sorry, tek sad pročitah da je šogorica bila pozitivna na Covid test i nije dobila samoizolaciju.

Ako je to slučaj, onda je to greška sustava.
Osoba sa pozitivnim testom bi morala ići u samoizolaciju, bez obzira na status cijepljenja.
05.11.2021 | 18:03
Ausvajz je sve bliži. Mazlumi.
  • Daddo
  • Posjetitelj
05.11.2021 | 18:03
@m@xym - Air ne razlikuje mjeru izolacije od mjere samoizolacije ništa bolje od onog zaražen/zarazan. Meni je to ok. Prošlo je 20+ mjeseci otkad je u HR zabilježen prvi slučaj i svi smo pametni, a nitko (ili rijetko tko) si je dao truda i proučio bitne (i one manje bitne) razlike.
05.11.2021 | 19:29
Daddo kaže:
...
...

Slažem se, ja sam da se uvede Indijski model, nema papirologije, sudovi nisu opterećeni, građani nemaju financijsko opterećenje zbog kršenja mjera, odnosno nema plačanja kazni, ma milina

• Air
  • Korisnik
  • 72
05.11.2021 | 20:22
Daddo kaže:
@m@xym - Air ne razlikuje mjeru izolacije od mjere samoizolacije ništa bolje od onog zaražen/zarazan. Meni je to ok.

Potrudi se malo bolje i ne skreći od teme.
06.11.2021 | 05:38
www.novilist.hr/novosti/svijet/jednim-kl...ati-da-je-cijepljen/

Tko zna koliko je od oboljelih stvarno cijepljeno? Ali trebalo bi ih staviti dugo dugo u zatvor zbog takvih opasnih gluposti.
  • Daddo
  • Posjetitelj
06.11.2021 | 07:05
Bertone kaže:
1 kaže:
...
...

Slažem se, ja sam da se uvede Indijski model…

E pa ne budu!

Zamisli da ti dođe naša pravobraniteljica za ravnopravnost spolova sve s onom crvenom točkom na čelu i izdeklamira:

youtu.be/jnHkKZ14OYU

06.11.2021 | 08:58
tino1 kaže:

Tko zna koliko je od oboljelih stvarno cijepljeno? Ali trebalo bi ih staviti dugo dugo u zatvor zbog takvih opasnih gluposti.

Ovo je odgovor na sulude mjere. Da mjere nisu takve, lažnih potvrda bi bilo manje.

Jučer su rekli da je 49% zaraženih i cijepljeno. To sam u prolazu čuo na radiju.

Siječem se kada su cigarete poskupile (negdje kada su krenule kontrole po kafićima i zabrena pušenja), a nadobudni su brundali da je poskupljenje premalo. Obrazloženje je bili da ako jako dignu namete, crno tržište će procvasti. To rade i s koronom.
Tu je netko spomenuo da za 200€ dobiješ potvrdu neku.
06.11.2021 | 09:44
tino1 kaže:

Ne zna se što je gore, ovi prevaranti ili cijepljeni koji se ne testiraju jer imaju neku kartu i okolo šire klice
  • Daddo
  • Posjetitelj
06.11.2021 | 09:57
Pa zapravo “ZNA SE”. Ali se uredno ignorira. Jer kazni ni restrikcija nema.
  • Air
  • Korisnik
  • 72
06.11.2021 | 11:26
Moj rezime cjepiva protiv Covida.

Cjepiva su eksperimentalna - što dokazuje sam proizvođač, prethodno su postavljeni linkovi koji to dokazuju.

Mainstream medicinske znanosti (Svjetska zdravstvena organizacija i zdravstveni sustavi svih država - ljudi koji ih predstavljaju) tvrde:

- Cjepiva su sigurna.
Kako mogu to tvrditi kada su cjepiva još u eksperimentalnoj fazi? - Koji bi znanstvenik tvrdio ovo u ovoj eksperimentalnoj fazi i odgovarao za tu tvrdnju? Niti jedan.

- Cjepiva nemaju nuspojava
Kako mogu to tvrditi kada su cjepiva još u eksperimentalnoj fazi? - Koji bi znanstvenik tvrdio ovo u ovoj eksperimentalnoj fazi i odgovarao za tu tvrdnju? Niti jedan.

- Cijepiva nemaju ozbiljnijih nuspojava.

Navedene tvrdnje (Cjepiva su sigurna, Cjepiva nemaju nuspojava, Cijepiva nemaju ozbiljnijih nuspojava) su čista, najveća laž 21. stoljeća.

Navedenim tvrdnjama svi ti ljudi (i oni sitni indoktrinirani pijuni koji su spremni i đabe ponavljati navedene mantre) svjesno obmanjuju ljude lažnim informacijama o sigurnosti cijpljenja.

U ovom dijelu je bitno zapazati da nije važno da li će biti u konačnici više ili manje nuspojava cijepljenja (koliko će se sakriti ili neće), bitno je zapazati sposobnost svih tih ljudi da svjesno lažu čovječanstvu.

Na osnovu tih laži u mnogim zemljama se većina građana cijepila a da nisu svjesni da sudjeluju u eksperimentu za koji nitko nema odgovornosti.

Zašto je to moguće?

Pet osnovnih razloga su:

Prvi: Ti ljudi (Mainstream medicinske znanosti) imaju takav negativan sustav vrijednosti koji im omogućuje širenje takvih laži.

Drugi: Velika većina ljudi slijepo vjeruje (Mainstream medicinske znanosti) iako su se oni već više puta dokazali u svojim nečasnim, nepoštenim, kriminalnim i dvoličnim postupanjima. Evo jedan noviji link, one stare neću ponavljati, koga zanima naći će.

Treći: Pravni sustavi svih država su omogućili korištenje eksperimentalnog cjepiva na cijelom čovjeečanstvu bez ikakve odgovornosti iako je očita ekstremna zarada manje skupine ljudi.

Četvrti: Pravni sustav država im omogućuje tim ljudima da to čine nekažnjeno.

Peti: Većina ljudi nema potrebnu kritičnu razinu odgovornosti za svoje zdravlje - spremni su se cijepiti eksperimentalnim cjepivom samo iz razloga kako bi mogli neograničeno putovati.
06.11.2021 | 11:45
@ Air, nažalost, potpuno si u pravu.Zapravo je još i gore !
  • Air
  • Korisnik
  • 72
06.11.2021 | 12:25
Daddo kaže:
@m@xym - Air ne razlikuje mjeru izolacije od mjere samoizolacije ništa bolje od onog zaražen/zarazan. Meni je to ok. Prošlo je 20+ mjeseci otkad je u HR zabilježen prvi slučaj i svi smo pametni, a nitko (ili rijetko tko) si je dao truda i proučio bitne (i one manje bitne) razlike.

Daddo to što sam ja koristio pojam samoizolacija tamo gdje je trebalo napisati izolacija ne mijenja ništa u cijeloj priči.

Nažalost ovo pokazuje tvoj već dokazani modus operandi - gdje nemaš argumenta tada zagrabiš u svoju rubriku prljavog diskreditiranja (ovaj je glup, ovaj idiot, ovaj je sa youtuba, a ovaj ne razlikuje osnovne pojmove izolacija i samoizolacija).

Ono zarazn / zaražen neću niti komentirati.
  • Daddo
  • Posjetitelj
06.11.2021 | 12:56
@Air: samo ti koristi što god tebi i tvom MO-u odgovara.
  • Air
  • Korisnik
  • 72
06.11.2021 | 13:39
Daddo kaže:
@Air: samo ti koristi što god tebi i tvom MO-u odgovara.

Ovo je neki argument za nešto ili protiv nečeg?
06.11.2021 | 14:13
Na kraju cijele priče će pobjedu odnjeti BROJEVI. Neće pobjediti niti; smayoo,air, ili Daddo, nego brojevi. Samo se nadam da su brojevi još uvjek neutralni, da je 3=3 ili 4=4. Vidimo koliko je Todorića to koštalo kad nije htio priznati broj 4, nego ga imenovao u 3,99
Slažem se da je je stožer bio jako kontradiktoran i da ne ulijeva neku sigurnost, ali pitam one koji se ne žele cijepiti, jel to prkose stožeru ili sistemu ? Pa valjda se svi cijepe, prvenstveno zbog sebe, a ne zbog nekog stožera. Ja sam laik u ovoj raspravi, ali imam još uvjek zdrav mozak ( nadam se ) Ja sam se cijepio primarno zbog brojeva i neke šanse da se izvučem iz sveg ovog. Ovo sranje traje već par godina, pa što smo svi zaboravili kamione mrtvaca iz Italije, ili dok su pokapali ljude u New York_u na obali ? Šta nam se treba dogoditi isti scenarij, da počenemo u nešto vjerovati i odbaciti svoj tvrdi stav !

Možda sam dosadan, ali budem opet ponovio. Bio sam u Indoneziji, kad je broj oboljelih i umrlih u toj zemlji bio na vrhuncu. Bili su jedno cca mjesec dana najgora zemlja po brojkama. Gledao sam na njihovoj tv. polja veličine nogometnog igrališta s načićkanim svježim grobovima, gdje je u toku prijenosa u živo od tri minute, stizalo po destak kombija s novim mrtvacima, dok su mali bageri kopali nove rake na tom polju. Takvih novih groblja je bilo na desetak u Indoneziji. Gledao sam djecu siročad, od cca desetak godina, koji su u tjedan dana, ostali bez oba roditelja. Te djece ima na stotine i sad razne humanitarne udruge im pomažu. Njihov problem je, da svi ne pričaju istim jezikom, imaju jedan službeni, ali ga svi ne pričaju, pa mnogi ljudi nisu ni vjerovali da korona postoji. Na mnoge otoke se tamo ne može doći, osim morskim putem. Tek kad je vojska uzela stvar u svoje ruke, ti su ljudi većinom procjepljeni i nakon toga, kad su cijepili i do dva milona ljudi dnevno, imaju danas brojke koje imaju, a ti su brojevi puno manji nego u Hrvatskoj. Inače oni imaju 285 miliona ljudi.

Da li itko iz ove priče brojeva može nešto zaključiti ?
  • Daddo
  • Posjetitelj
06.11.2021 | 14:31
@cariblanco: To ti pokušavaš reć da treba na Poljud ko misli ić protiv Rusa, doć bagerom?
06.11.2021 | 16:01
Da li ce se povecati broj laznih cjepljenja pa time i laznih potvrda?
Da li ce ljudi koji se boje i/ili ne zele cijepiti iz ocaja namjerno se zaraziti da dobe potvrdu?
Da li je manje zlo cijepiti se i zaraziti se?
06.11.2021 | 17:28
@cariblanco, tvoj zdrav razum ti kaže da ako se cijepiš, da se nećeš zaraziti ili ako se zaraziš da ćeš imati manje nuspojave bolesti.

Moj zdrav razum mi kaže da ću se prije ili kasnije zaraziti, ali da će tijelo samo odraditi što treba odraditi bez težih posljedica i da bi mi namjerno unošenje cijepiva (stranog tijela umjetno napravljenog) moglo naštetiti.

Za sada ja vodim 1:0 jer sam odradio koronu (uz jedini simpom/problem u vidu gubitka njiha na nekih dva tjedna), a tebi od srca želim da nikada ne dođeš u priliku izjednačiti rezultat.

Zato misao, kako si rekao; da se valjda svi cijepe radi sebe, a ne radi stožera, politile ili nekog drugog je jednako vrijedna i legitimna kao i onih koje se ne žele cijepiti jer se oni ne žele cijepiti radi sebe, a ne radi stožera, politile ili nekog drugog.

Što se tiče brojeva i Indonezije, danas imaju 285 miliona ljudi, za 100 godina kad prirodnim putem poumiru danas živući i u idućih desetak godina rođeni, možda će ih biti 2,85 miliona ljudi.
06.11.2021 | 19:34
Daddo kaže:
Pa zapravo “ZNA SE”. Ali se uredno ignorira. Jer kazni ni restrikcija nema.

Ausvajz! Imam virus da sam papir. Cijepite se i gotovo!
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 2 sati
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]
  • JOHN: Sve najbolje u novoj godini. Puno zdravlja, sreće i uspjeha.
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • Miro Spiro: Sretna Nova godina
  • Matija klc: Sretna Nova svima
  • Gjuroo: Sretna nova!
  • Bertone: Sretna Nova
  • Zdravac: Sretna Nova, i svako dobro vam želim!
  • dpasaric: Svako dobro i da vam 2025. bude još bolja! :)
  • smayoo: SRETNANOVAGODINAAAAAAAA!!!! :D
  • Yonkis: dpasaric, I think you're gonna love it :)
  • dpasaric: Kako imamo Lisu u Pikiju, to mi je na listi za gledanje!
  • Yonkis: [link] netko već gledao?
  • Zdravac: :)
  • JOHN: Jel prolazi integralni? :)
  • Zdravac: @JOHN, lagano sa ugljikohidratima (kruh), rakija je, s druge strane, preporučljiva :)
  • ping: Sretan Božić
  • JOHN: Sretan i blagoslovljen Božić. Pazite na slatko i slano. Samo kruh i voda i ajde može i pijača!:)
  • zoranowsky: Sretan Božić!
  • dpasaric: Sretan Božić i se najboljshe judi! :)
  • smayoo: Sretan Božić, svima svima neka bude veseo, miran, topao, sit i napit! :)
  • Gjuroo: Sretan Božić!
  • Zdravac: Sretan Božić!
  • drpongrac23: Sretan i blagoslovljen Božić!
  • Damirst: Sretan Božić svima!
  • Bertone: Sretan Božić
  • Yonkis: Sretan Božić svima, koliko god vas ima!
  • drlovric: Hvala hvala :)
  • Yonkis: Happy belated bday drlovriću!
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • JOHN: Sretan rođoš!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?