12.12.2020 | 02:35
dpasaric kaže:
PS5 postao traženija roba i od iPhonea!
Ove su godine tu negdje, stvarno.
Sjećaš li se kada su na neku Novu godinu provalili u Store u Parizu? Točno u ponoć da se ne čuje buka.
Ovo se desilo u UK.
drlovric kaže:
Ja zelim digitalnu. Opticki pogon mi uopce ne treba u zivotu, ali omjer digitalnih u iglasima je 1:10 u BiH. Sve su sa optickim pogonom. Ne kuzim...
Frende, Davor ti je napisao najveće razloge zašto je prodaja HD Blue Ray verzije u odnosu na onu digitalnu nekih 7:3 za prvo navedenu.
Puno više ljudi ima klasične diskove PS4 igara nego što ih skida preko PS Storea. Pročitao sam to negdje, na Gamespotu ili nekoj sličnoj stranici.
Kod nas ljudi u dućanima kupuju samo najnovije naslove koje ne žele čekati, ostalo nabave preko oglasnika po manjoj cijeni.
A najbolje je što i najnovije igrice, tipa Assassins Creed Valhalla, u PS Storeu stoje 519 kn (osnovna za PS4 & PS5) do 899 (sada je minus 20% pa je cijena 719,20), a na oglasniku 450 kuna stoji disk, a digitalnu igru prodaju za 250 kuna.
No u čemu je kvaka - ta igra će svakog igrača koji će je htjeti odigrati cijelu stajati u konačnici više.
Na primjer AC Odyssey. Kupio sam osnovnu verziju misleći da skuplja donosi samo već otključana oružja, okope i slično. Međutim, u skupljoj su dodali
game pass i remastered verziju AC III kada izađe. A
game pass omogućuje da "besplatno" skidaš sve DLC-ove koje će Ubisoft izbaciti poslije. Izbacio ih je tri. Svaki je koštao oko 180 kn. Plus AC III zasebno koji je stajao cca 300 kn.
Znači, isto će biti i sa Valhallom. Ovi koji su odmah dali 900 kuna za igru će prvo završiti osnovnu pa će čekati kada Ubisoft izbaci prvi, drugi, pa možda i treći DLC iste. A ovi koji su kupili najjeftiniju verziju će, čim izađe prvi DLC - moći kupiti samo to ili će si uzeti game pass koji će stajati više, ali će im omogućiti da više ne plaćaju dodatne (
down
loadable
contents).
Tako da, koliko god to sada ispada skupo, zapravo najskuplja verzija ispada najjeftinija onima koji planiraju platinasti trofej.
Nego, pročitah da je
Sucker Punch Productions dobio najviše nagrada na ovogodišnjem
Game of the Year izboru za
Ghost of Tsushima, ali nije glavnu.
Game of the Year je dodijeljen
Naughty Dogu za
The last of US II.
Na mrežama se mnogi bune, da "naracija dvojke nije toliko dobra kao što je bila u jedinici", dok je "GoT potpuno osvježenje" i slično.
Drugi kažu: "šta se očekivali? Nastavak je. Osnove naracije već znate". Pa drže da su obje igrice podjednako dobre.
No, većini je, ispada - Tsushima bolja.
Kako bilo, obje će kad tad leći i u moju kolekciju. E sada, hoću li ih igrati na PS4Pro ili na petici, kako bi rekao Stevie Wonder - bumo vidli.