23.12.2020 | 10:15
Za igranje u dvoje, tipa FIFA ili PES, uvijek imaš opciju unutar igrice. Za igranje nekoga drugoga na tvojoj plejci postoji guest račun, ali on nema opciju kupovanja. Tako da ili ćeš klincima napraviti zaseban račun, na kojem će postojati opcija (pod obavezno) da upišu datum rođenja i tada će ih SONY nekom svojom unutarnjom politikom "čuvati" od igara koje su za "odrasle" (prekrvavih i tako dalje).
Što se plaćanja tiče, morat ćeš odmah staviti neku karticu s nekom lovom pri kreiranju računa, jer PS5 stavlja backup igara trenutno jedino na cloud kojeg nemaš ukoliko nemaš PS Plus uključen. Na četvorci imaš opciju da dođeš do saved backups i na lokalnom HDD-u, te ih backupiraš na USB disk.
To u teoriji postoji i na PS5, ali još nije uključeno. Zašto - nemam odgovor.
S druge strane, mjesečna pretplata na PS Plus ti je 65 kn, tromjesečna jeftinija od 65 x 3, polugodišnja još jeftinija od 65 x 6, a godišnja ti stoji kao da plaćaš punu cijenu polugodišnje karte, oko 500 kuna. I kao kupac PS5 odmah dobivaš nekih deset PS5 hitova za skinuti.
Ovo su ti te igre:
Batman: Arkham Knight
Battlefield 1
Bloodborne
Call of Duty Black Ops III Zombies Chronicles
Crash Bandicoot N. Sane Trilogy
Days Gone
Detroit: Become Human
Fallout 4
Final Fantasy XV
God of War
inFAMOUS: Second Son
The Last Guardian
The Last of Us Remastered
Monster Hunter: World
Mortal Kombat X
Persona 5
Ratchet & Clank
Resident Evil 7: Biohazard
Uncharted 4: A Thief's End
Until Dawn
PS: Neke od ovih igara tipa Bloodborne ili Resident Evil su praktički krvavi horori, pa ne znam da li bi to baš skidao djeci.
Moći ćeš, bez problema, ali nećeš morati.
I svaki mjesec ćeš imati dodatne dvije igrice free za skinuti (osim ovih) koje ćeš moći igrati dokle god ti članstvo traje.
Čim prestane, sve te igrice ti se "zaključavaju".
Tako da mislim da ti je trenutno najisplativija kupovina PS Plus kartice u Sancta Domenici na tri, šest ili 12 mjeseci, a isto možeš napraviti i preko kompa, da ne hodaš.
Odeš na Play Station Store, složiš račun, nađeš PS Plus i ukucaš broj kartice s koje ti skine lovu nakon tri provjere za onoliko koliko si platio. Cijena je identična.
I zadnje, igre koje ciljaš (tipa AC Valhalla) ispadnu i nešto jeftinije za one koji plaćaju PS Plus pretplatu.
Kako nemam djece, ovo me nije niti zanimalo, ali malo sam gledao i imaš opciju uključivanja Family accounta što mislim da je za tebe najbolja opcija:
Evo ti
link
Ako te još nešto zanima ili negdje zapne, pitaj. A za save igara na SSD-u, on to radi i sada - samo ti te save fileove ne možeš kopirati na USB drive. Ali, moći ćeš kasnije. Kao što ćeš moći ugraditi drugi SSD većeg kapaciteta (također zaključano trenutno) i još desetak stvari koje iz ne znam kojeg razloga trenutno - ne rade.