problem...
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

problem...

29.06.2007 | 20:16
stavila sam cd u svoj laptop i nije ga očitao. Zašto?

pošto ga nije očitao (nakon minute) stisnula sam tipku na tastaturi da mi izbaci cd. Nije to napravio...onda sam par puta stisnula tu tipku- ništa....i nakon par minuta mi ja javio da sam stavila blank cd- i napokon izbacio cd.

e sada, to nije prvi put, to mi se desilo već par puta
Zašto?

ps: kada sam kupovala laptop izabrala sam apple jer sam mislila da ako dam 17 tisuća a ne 7 da neću imati toliko problema koliko imam

pps: nisam znala kako da nazovem ovaj topic, ako admin ima bolju ideju - samo naprijed

razočarana
29.06.2007 | 20:49
Hy! Moguce je da je leca izvan fokusa pa ga malo zafrkava. A koje medije koristis? Ja sam ponekad imao problema sa nekim jeftinjarama od CD-ova i DVD-ova. Sad najcesce koristim Verbatim i nemam problema.
29.06.2007 | 20:50
Ništa čudno. Nečitljivost nekih medija nije samo problem na Apple računalima. Na jednoj od svojih kanti imao sam stalno problema sa Traxdata CDovima u Pioneeru 108.
Odonda izbjegavam Traxdatu i držim se Verbatima ili Sonya.
A glede izbacivanja cda - ukoliko se komp zblesirao, a ti moraš brzo dalje, restartaj ga i drži (lijevu) tipku na mišu kod restarta - pljunut će ga van.
Hah, glede 17k kuna - mogla si dati toliko, a i više za neki Sony Vaio kod kojeg bi ti se slično desilo kad tad
  • User
  • Posjetitelj
29.06.2007 | 21:11
Koja slucajnost, bas sam maloprije naletio na ovo: www.apple.com/support/downloads/superdrivefirmwareupdate21.html

Probaj s ovime pa vidi oce i dalje radit probleme, samo pazljivo! Firmware update je osjetljiva stvar
29.06.2007 | 21:47
hvala svima

kako brzo odgovarate
  • Dijete
  • Posjetitelj
29.06.2007 | 22:02
Kako mi se često događalo sa starijim medijima da mi ih moje razmažene prijateljice ne žele pročitati, odlučio sam ubaciti jedan stariji cdrw u firewire ladicu i to mi je riješilo manje više sve probleme.. uspio sam sve te \"problematične\" diskove backupirat...

taj cdrw je riknuo i sad je sljedeći korak naći neki stariji dvd (po mogućnosti 1x) i ubacit ga u isti case.. za slične potrebe, naravno..

a tebi držim fige da ti FirmW pomogne..
30.06.2007 | 06:09
Dijete je napisao:
Kako mi se često događalo sa starijim medijima da mi ih moje razmažene prijateljice ne žele pročitati, odlučio sam ubaciti jedan stariji cdrw u firewire ladicu i to mi je riješilo manje više sve probleme.. uspio sam sve te \"problematične\" diskove backupirat...

taj cdrw je riknuo i sad je sljedeći korak naći neki stariji dvd (po mogućnosti 1x) i ubacit ga u isti case.. za slične potrebe, naravno..

a tebi držim fige da ti FirmW pomogne..

samo, taj FirmW je besplatan? ne vidim cijenu
  • User
  • Posjetitelj
30.06.2007 | 07:20
tihana je napisao:
samo, taj FirmW je besplatan? ne vidim cijenu

firmware update (onaj link sta sam ti ostavio) ti je nadogradnja za jedan chip u SuperDriveu koji kontrolira i odredjuje njegov rad.

Ovaj installer koji ces skinut s Appleove stranice ce ti reprogramirat (popularno - \"flashat\") taj chip i donekle ce mu izmijenit nacin rada tako da moze citat CD-R(W) medije nize kvalitete. Ovo nije poboljsavanje mogucnosti nego popravljanje nedostataka, stoga Apple ovo mora ponudit svim svojim korisnicima koji imaju probleme ili koji jednostavno moraju imat sve up-to-date (iako, firmware je iznimka jer ga je najbolje ne dirat ako sve radi, no eto tebi ne radi ).

Najvaznije je tokom updatea osigurat stalno napajanje jer ako nestane struje tokom updatea - riskiras kvar na svom SuperDriveu!

Eto
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 11 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, VanjusOS, Anonimci (634)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.17 Seconds

Provided by iJoomla SEO