19.01.2023 | 17:57
dpasaric kaže:
Ono što mi nije jasno je koja bi bila motivacija tih bivših američkih marinaca da tako govore i pišu, misliš da su oni zaista plaćeni od Putina da to rade? Meni to izgleda nekako nategnuto, skloniji sam nekom drugom objašnjenju, kojegod ono bilo.
Nije ti jasno otkud im motivacija?!
Nije ni meni jasno otkud tebi motivacija da na nekoliko posjećenijih tema na forumu (Koronavirus, Ukrajina, Kriptovalute, Kakva je budućnost čovječanstva) stalno ostavljaš poruke sa linkovima na članke, slične ovome ovdje, za koje se, uz minimalnu uloženu energiju, može otkriti da su, ili pune laži, ili netočnih i/ili zavaravajućih informacija, ali ti to stalno radiš.
Koja je tvoja motivacija, ne znam, pretpostavljam da ti odgovara to što piše u članku, bez obzira koliko je točno (ili uopće ima ikakvog smisla) to što je napisano.
A oni koji pišu ovakve gluposti, su vjerojatno motivirani upravo time što će netko poput tebe to pročitati, i "share-ate" dalje misleći kako čini dobru stvar.
Po ovom članku ispada da se ni Amerikancima nije isplatilo koristiti tenkove u Zaljevskom ratu (a, i te kako si ih koristili), jer neke od ovdje iznesenih "mana" (kao što je udaljenost tenkova od pogona za popravak, njihov transport i sl.) bi važio i u tom slučaju, ali nije.
Inače, ista osoba je pisala i druge članke, također besmislene kao ovaj, a jedan od komentara takvog članka je i ovo:
Our response to this interesting interpretation of the worldwide scandal? Let’s put it this way, one can confidently conclude that the apparently prolific online self-podcaster ‘Brian Joseph Thomas Berletic’ has no degree from any accredited school and has never been hired by a reputable news organisation.
This is simply because he does not meet the basic standards of research discipline, starting with substantiating one’s allegations with evidence and logic.
Instead, he fulfills all the criteria for a paid propagandist or narcissistic self-publicist at best.
Neither does he take the basic step of inviting easily accessible targets to comment on his deductions nor does he pursue his research in any other direction than the rabbit hole he is bent on heading into.
It is all rambling, self-certified innuendo and nonsense of the type that could equally conclude that King Charles is Jack the Ripper or that the ninety year old next door is also working for the CIA.
Da se razumijemo, ja nemam ništa osobno protiv tebe, ali kad već iznosiš svoj stav, barem bi trebao nastojati biti konzistentan i logičan.
Naime, prije par dana si tvrdio da tenkovi dana de facto nemaju nikakvog smisla (iako sve vojske svijeta imaju i koriste tenkove), da bi zatim vjerodostojnost jednog od autora članka koje si ovdje linkao potvrdio činjenicom da je isti vodio jednu od najvažnijih tenkovskih bitaka poslije drugog svjetskog rata (dakle ispada da su tenkovi nebitni u ratu, ali eto, vojskovođe koji su istima zapovijedali su ipak bitni), i sada opet stavljaš članak koji nastoji umanjiti smisao korištenje tenkova zapadne proizvodnje u ratu (ili "posebnoj vojnoj operaciji" kako je tri puta naglašeno u članku) u Ukrajini, argumentima koji baš nemaju puno smisla.
Ne moraš biti ni vojni analitičar, niti stručnjak za vojnu tehnologiju, da bi shvatio kako su tenkovi bitni za ratovanje i vojne operacije, dok god ih većina vojski svijeta ima u svom sastavu.