Ukrajina
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Ukrajina

08.03.2022 | 15:12
Ukrajina je ogromna drzava. Moze zrtvovati Krim (da im ostane Odesa i izlaz na more) i te dvije istocne pokrajine u zamjenu za mir. To bi bio nekakav idealan scenarij da se sacuvaju ljudski zivoti. Ukrajina garantira da nece u NATO (sto i nama pase realno, koji ce nam oni) i svi sretni.

Te dvije separatisticke pokrajine, to je sve jad i cemer. Male kuce, sirotinjske, limovi kovani po krovu i ogradama. Poneka stara komunisticka zgrada, vozila na cesti da te bog sacuva. Vojnici sami izjavljuju da su uglavnom rudari i fizicki radnici bili prije rata.

Etnicki ste Rusi, eto vam drzava. Snalazite se. Spojite se ako zelite sa Rusijom pa budite svi skupa jos brojnija sirotinja.

Problem koji ostaje nakon ovog rata je trajna sramota ruske vojske. Ne moze ih ni Ariel oprati nakon ovog blama. Sad ce isplivati sve sto nije valjalo. A to je realno 90% ove operacije.

Kako rat odmice, samo ce im rasti frustracije i sve to ce prerasti u totalnu destrukciju civline infrastrukture. I puno zrtava, nazalost.

Za 2-3 decenije imacemo ponovno neki drugi hladni rat, izmedju USA i KINE, koja je narasla u pravu globalnu silu.

Rusija ce odlaziti u zaborav i njen status globalne super sile ce nepovratno blijediti.

Drzava koja nema para i logistiku za 3 tjedna rata se moze smatrati samo globalni cirkusom a ne silom.

Peti dan rata ruski vojnik krade hranu po prodavnicama. Americki se u pola pustinje buni kako nema Iceberg salate, vec samo kristal. I sto je nestalo sladoleda koji on voli. Kako on sad da ratuje uz te silne prehrambene probleme?
08.03.2022 | 18:26
Ovo uopće nije benigno više, kakva analiza:

...i nadolazeći shitshow ako ima SAD zaista preko Poljske pošalje avione.
08.03.2022 | 19:21
Tucker i njegov razroki pogled u kameru te izraz face koji složi dok gledatelja tjera da zaključi što mu on predlaže mi je oduvijek dokazivao da news anchors u Americi (a pogotovo na FOX-u) ne moraju biti posebno inteligentni.
Pa John Oliver ga časti na tjednoj bazi, ali obavezno...
Čak mu je posvetio i emisiju koliko je fasciniran čovjekovim; biti ću blag - manjkom osnovne inteligencije...

Najbolji opis face koju Tucker složi kada izgovori svoju poznatu "What does that even mean?" frazu, Oliver je opisao izgledom "farmera iz 13. stoljeća kojemu objašnjavaš što je Bitcoin..."
Pa neka itko ko gleda Carlsona kaže da ne ovaj ne izgleda tako kada ponovi svoj byline u super glupim pitanjima poput: "White supremacy: what does that even mean?"
Nego, Putin je napravio listu neprijateljskih država:
Među neprijateljskim državama su SAD, Ukrajina, Crna Gora, članice Europske unije, Australija, Albanija, Andora, Velika Britanija, Island, Kanada, Lihtenštajn, Mikronezija, Monako, Novi Zeland, Norveška, Republika Koreja, San Marino, Sjeverna Makedonija, Singapur, Tajvan, Švicarska (da - i Švicarska!?), Japan.
Puko ko kokica.
Sam protiv svih...
08.03.2022 | 20:14
Gospodo, čini se da je prepuštanje poljskih MiGova 29 Ukrajini gotova stvar. Poljska ih ne daruje izravno Ukrajini, nego ih prebacuje u bazu Rammstein koja je američka, i daje SAD te ti MiGovi postaju američko vlasništvo. Vidjet ćemo kako će to dalje izgledati i na koji način će to doći do Ukrajine...
Inače, cijeli dan jučer i danas nisam pisao, jer pokušavam pronaći potvrdu vijestu da je ukrajinska vojska na zemlji uništila 30 helikoptera koji su pripadali zračno desantnim snagama. Postoji satelitska snimka mjesta gdje su helikopteri (vrtložnici, sjeća se netko? ) na zemlji, ali je oblačno sad i nije moguća satelitska provjera te vijesti/tvrdnje ukrajinske strane. Ako je to istina, onda su zbilja zadali jaki udarac Rusima.
08.03.2022 | 20:51
Djuro genijalac kaže:
Gospodo, čini se da je prepuštanje poljskih MiGova 29 Ukrajini gotova stvar. Poljska ih ne daruje izravno Ukrajini, nego ih prebacuje u bazu Rammstein koja je američka, i daje SAD te ti MiGovi postaju američko vlasništvo. Vidjet ćemo kako će to dalje izgledati i na koji način će to doći do Ukrajine...

Problem je cisto pravne prirode.

Poljski, citaj NATO, piloti ne smiju te avione dovesti u Ukrajinu. Tako fizicki ulaze u zonu sukoba, pa bi to to valjda bio direktan utjecaj u ratu. A ova donacija aviona to kao nije, ali eto kad se vec pravimo blesavi

Sigurno ce ukrajinski piloti doci u DE i pokupiti avione tamo, ovi im naprave zracni koridor i odose oni kuci.

Problem sto ti avioni nece napraviti borbenu prevagu kakva se ocekuje.

Razloga je vise:

1. Ukrajina nije Izrael da ima vrhunski obucene pilote pa im samo eto avioni nedostaju.
2. Gdje god avione da prebace Rusi ce to znati i polupat ce im Iskanderima piste i hangare na tom aerodromu.
3. Avioni se ne mogu koristiti u punom potencijalu jer su u dometu ruske PZO (S-400 su i u Rusiji i Bjelorusiji i na Krimu). Neke gerilske metode ce morati implementirati, brisuci letovi, jako nisko i sl.
4. Sta ce ti avioni pucati i ko ce im te bombe i rakete za avione dopremati?

Jako su korisniji Javelin i Stingeri, jer je to teze upratiti i unistiti na terenu, a ogromnu stetu prave ruski trupama.

Pratimo sta se desava u narednim danima...
09.03.2022 | 01:05
@Kloba - mnoge sam čuo da pljuju po njemu i sve ok, volim čuti kritike svakoga, ali uglavnom je to bilo kritizerstvo bez argumenata što je novinar konkretno krivo rekao ili zaključio. Što misliš da je krivo rekao u ovom izvješću sada?
09.03.2022 | 01:06
Ne znam jesam li propustio, ali nekako mi je čudno da nitko nije stavio ovdje link na film Olivera Stonea "Ukraine on Fire"?

Ako to niste gledali, svakako pogledajte za bolju podlogu što se tamo sve zbiva.

09.03.2022 | 01:11
Hohoho, vidim da YouTube cenzura radi čak na tome... iako je to dokumentarac snimljen debelo prije ovog sukoba, ali sada odjednom nije poželjan.

Što je najbolje meni link još radi jer sam stream započeo 20-ak minuta, valjda su ga taman uklonili... idem pokušati odgledati do kraja.

Žalosno i zabrinjavajuće. Sada je valjda i jedan Oliver Stone "Putinov igrač".
09.03.2022 | 03:44
dpasaric kaže:
Hohoho, vidim da YouTube cenzura radi čak na tome... iako je to dokumentarac snimljen debelo prije ovog sukoba, ali sada odjednom nije poželjan.

Što je najbolje meni link još radi jer sam stream započeo 20-ak minuta, valjda su ga taman uklonili... idem pokušati odgledati do kraja.

Žalosno i zabrinjavajuće. Sada je valjda i jedan Oliver Stone "Putinov igrač".

Jel to to?

09.03.2022 | 07:39
dpasaric kaže:
@Kloba - mnoge sam čuo da pljuju po njemu i sve ok, volim čuti kritike svakoga, ali uglavnom je to bilo kritizerstvo bez argumenata što je novinar konkretno krivo rekao ili zaključio. Što misliš da je krivo rekao u ovom izvješću sada?

Sada i u prvih par minuta koliko sam odgledao - apsolutno ništa.
Samo kada ga vidim, prisjetim se svih njegovih bljuvotina i maltene podržavanja uletavanja mase u Capitol, ne mogu ga gledati dulje od dvije minute bez da u sebi ne podivljam.
Jer je lutak kroz čija usta govore američki WASP-ovci visoke klase, obavazeno desno orijentirani republikanci.
I rednecksi.
Ne bi vjerovao koliko Tucker novaca donosi FOX-u.
Gledanost mu je 80 posto, u brojkama mislim oko 20 milijuna pa su mu u Upravi kompanije odlučili dati i podcast te još neki dodatni program da im mlati pare (zaboravih sada točno što).
Ništa protiv tvog stava, više sam puta istakao kada se slažem sa tobom; a s njegovom drugom rečenicom (da Amerika provocira direktni rat sa Rusijom dajući F-16 Poljskoj) se čak i slažem, samo bih izbacio ovo provocira - jer rat je već tu.
Na kraju krajeva, u svojim traktatima sam ranije napisao da ovo nije proxy rat poput onih SSSR vs. Afganistan ili SAD vs. Vijentam.
Ovo je direktni sukob dviju supersila na kraju kojeg jedna više neće biti niti sila, a Ukrajina će biti bačena 50 godina u prošlost što se tiče obnavljanja infrastrukture (o ljudskim žrtvama na obje strane da ne govorimo, a tu je najveća tuga).
Ali kako to već biva, slabija je nacija već sada osvojila srca svijeta, pa im možda donacije pomognu ubrzati proces obnove.
Ponavljam, u cijeloj ovoj priči najgore prolaze obični ljudi.
I ukrajinski Rusi (koji nisu zapomagali za spajanje sa Rusijom da se razumijemo; i nitko ih nije maltretirao osam godina) i Ukrajinci koji ne govore ruski već su prozapadno orjentirani (razlika između ta dva jezika je kao između hrvatskog i makedonskog).
Tako da, nadam se da me sada zaista shvaćaš kada kažem da nemam problema s tobom ali nikakvih (dapače).
Izvor me muči, i to je to.
Oliver Stone i njegov film kojega si stavio dolje, s druge strane, odgledati ću drage volje odmah.
Čak ga i skidam da ga YouTube ne bi maknuo kao sa tvog linka, mada mislim (nadam se zapravo) da to nije bio razlog jer držim da Stone ovo ne radi toliko za zaradu koliko da se vidi.
Znači da mu je namjera da ostane na YouTubeu.
Možda ti je link blokirao neki posrednik zbog nekakvih prava, pojma nemam.
A Tuckera, oprosti i nemoj se ljutiti zbog toga, ne mogu smisliti ni da od sada počne raditi u Dječjem programu.
Toliko se puta napravio glup da bi mu trebalo zabraniti rad na TV-u.
On ovo ne priča iz razloga zbog kojeg pišeš ti, on to priča jer je plaćen da se pravi glup i radi face "oh no - we must build another nuclear shelter!!!".
No za to ga stvarno moraš odgledati desetak plus puta, pa uvidjeti da je on lošiji nasljednik Billa O'Reillya i njegovog "O'Reilly Factora" u kojemu su iznošeni identični stavovi i mizoginija, rasizam i blatantna mržnja prema svemu što ne zastupaju američki republikanci.
Bill je sada u penziji.
No, Bill je barem bio koliko toliko pametan.
Mogao si ga mrziti, ali kada je htio napraviti "hard talk", sugovornika bi sasjekao tako jako da da bi ti ga kasnije bilo žao (kao meni onomad Michaela Moorea jer sam navijao za njega u tom intervjuu).
Ovaj ima višegodišnju praksu izvođenja takvih gluposti da FOX-ovi novinari daju otkaz samo da se ograde od Tuckera.
www.inquirer.com/entertainment/tv/fox-ne...n-quit-20211122.html
Sorry, ako sam te uvrijedio ili ti digao živac nije bi mila najmera.
Bila mi je namjera pokazati tko je Tucker Carlson.
Gledam ovo iz nekog svog kuta.
Često nemam dokaza na koje se mogu osloniti, ali imam neki osjećaj koji se tu i tamo zna pokazati točan.
Zadnji primjer Poljska i avioni.
Amerika je morala to napraviti jer drugi korak osim slanja svojih imala nije.
A slati svoje neće.
I šta je SAD-u dati Poljacima to što traže kada imaju budžet tri puta veći od drugoplasirane zemlje po ulaganju u vojsku, pa veći i od ostalih devet na godišnjoj razini kada se ove zbroje?
Plus ono što Djuro dodaje, da to sigurno neće biti novi F-16 jetovi jer nisu novi ni MIG-29; ali mijenjanje istočne tehnologije zapadnom za naciju koja već ima F-16 borbene avione i pilote obučene za let istima - posao je "gladi bradu"...
Nije li?
EDIT:
Pazi raspored prvih deset zemalja po ulaganju u vojsku i gdje su Rusi tu danas:
The United States ($778 billion)
China ($252 billion [estimated])
India ($72.9 billion)
Russia ($61.7 billion)
United Kingdom ($59.2 billion)
Saudi Arabia ($57.5 billion [estimated])
Germany ($52.8 billion)
France ($52.7 billion)
Japan ($49.1 billion)
South Korea ($45.7 billion)
Nakon ovoga rata, mislim da nestaju sa popisa prvih deset...
09.03.2022 | 09:30
@Bertone - da, to je to, znači ipak postoje neke kopije koje rade. Zanimljivo. Dobar je dokumentarac jer daje malo širu slike stanja prije svega ovoga.
09.03.2022 | 09:41
Stručnjaci Googlea nisu se sjetili cenzurirati ovu verziju jer je ime na ćirilici
09.03.2022 | 09:44
Daje širu sliku, ali kao naručenu iz Moskve.
"Misteriozno trovanje Juščenka?"
Bandera i nacizam, pa neonacizam sve do šarenih revolucija (definicija šarenih revolucija jest da su po svojoj naravi nenasilne).
OK, samo onda spomeni da su i Rusi imali svoje koljače što uredno prešućuješ.
S tim da tu ne mislim na Staljina i njegove gulage.
Mislim da desnoorjentirane ruske organizacije pandan Banderinoj...
Protić ih je imenovao, nažalost zaboravih im ime.
Stone je (a nisam pogledao film do kraja) - gotovo sam siguran, sav materijal za ovo dobio iz Moskve.
Pa kako nemaš petlje reći da je Juščenko otrovan po narudžbi "iz Moskve s ljubavlju" kada je to očito i slijepcu?
No, OK - daje drugačiji pogled...
Također naručen, nažalost.
Kome se neda gledati, tu je petominutni sažetak:
www.bitchute.com/video/Jrw6arvQKsbr/
09.03.2022 | 09:51
Svatko ima pravo na emotivnu subjektivnost, ali teško da ti to može biti temelj za razmjenu mišljenja.
Za početak pogledaj Stoneove interviewe s Putinom, ako još nisi.

I opet naglašavam, NE OPRAVDAVAM NIPOŠTO rusku agresiju na Ukrajinu, a osobito ne napad na civile, ali ne smatram da je odgovoran isključivo Putin. Opet ponavljam, Amerikanci su sve zakuhali i sad su lijepo uzeli kokice i gledaju iz fotelje što se događa, a pušioničari su (tim redom, od najvećeg prema manjima): Ukrajina, EU, Rusija
09.03.2022 | 09:53
smayoo kaže:
Svatko ima pravo na emotivnu subjektivnost, ali teško da ti to može biti temelj za razmjenu mišljenja.
Za početak pogledaj Stoneove interviewe s Putinom, ako još nisi.

I opet naglašavam, NE OPRAVDAVAM NIPOŠTO rusku agresiju na Ukrajinu, a osobito ne napad na civile, ali ne smatram da je odgovoran isključivo Putin. Opet ponavljam, Amerikanci su sve zakuhali i sad su lijepo uzeli kokice i gledaju iz fotelje što se događa, a pušioničari su (tim redom, od najvećeg prema manjima): Ukrajina, EU, Rusija

Ne da sam ih pogledao, nego sam ih odgledao dva puta još onomad.
Sve nastavke.
Kao što sam napisao, tada mi se Putin činio jako simpatičan.
Upravo tu su se dvojica sprijateljila i na taj način je došlo do ovoga dokumentarca.
Osjećaja nema, logično zaključivanje.
Primjerice, što ti misliš kako je Oliver došao do svih ovih snimki u ovako kratkom roku?
A tada su si ofirali mjesecima, koliko je trajalo snimanje Intervjua s Putinom.
Smayoo - jedino što ja radim jest da gledam dokumentarce svih ovih godina.
Pa shodno posljedično tome mogu povezati nešto što vama promiče.
Kao to tada rođeno prijateljstvo sa ovim snimkama koje su očigledno je, izvučene iz trezora u Moskvi.
A gdje sam ja emotivno subjektivan u odnosu na Stonea?
Mislio sam da će biti na granici, on Ruse niti ne spominje (do sada)...
EDIT:
Što sam ja odgledao na ovu temu:
The Putin interviews (sva četiri nastavka dva puta), Putin; a Russian Spy Story (sva tri nastavka), sva tri nastavka doku serijala War in Europe - drama in Ukraine, Putin's War in ukraine, Razgovori s Lazanskim (dok je još bio živ, ne naknadno) i nekoliko Utisaka Nedelje Olje Bečković na ovu temu jer držim da su Srbi izuzetno dobar izvor što se Rusije tiče, pogotovo oni koji imaju blagi odmak prema zapadu i Kremlju.
A to su Milan Protić i Ivo Visković.
Ovo iznad nije samohvala - to samo nezaposleni ljudi sa puno vremena stignu, da se razumijemo.
Ti primjerice, imaš toliko posla da nisi polovio ni u jednom mom postu kako sam ja već više puta napisao da sam Razgovore s Putinom pogledao još kada su izašli.
Tako da, mislim da sam za početak pripremljen sasvim dovoljno da izvučem neke svoje zaključke.
Pa tako za link koji je priložio Air sa zaključcima Olivera Stonea u pisanom obliku držim da je sasvim korektan.
Mislim da tamo čovjek nije napisao niti jednu krivu riječ.
Pod time hoću reći da je pokušao biti što je više moguće objektivan.
Što se za ovaj uradak ipak, po mome utisku - ne može reći.
Možda sam naivan, ali mislim da drži stranu samo Rusima, nije da se ne može uvidjeti.
Ukrajinu danas, ukoliko nije proruski orjentirana - predstavlja kao naciste.
Varga je rekao (a držim ga puno kvalitetnijim izvorom od Olivera Stonea, doktorirao je rusko-ukrajinske odnose) da je povezivanje današnje prozapadne ukrajinske političke scene (osim par skroz desnih stranaka) sa Stepanom Banderom čista moskovska propaganda.
Pa Putinove izjave Oliver Stone je rezao iz Intervjua s Putinom; kako bih to znao da to nisam gledao...
09.03.2022 | 13:15
Ukrajinski paralament o-ho-ho prije ovoga:

09.03.2022 | 13:27
smayoo kaže:

Da, neki se smiju "pogubljenom Bidenu", a i meni se cini da je neki vjesti tim odradio igru i osvetio se za Trumpa.
09.03.2022 | 15:12
dpasaric kaže:

Irelevantno... ovaj govori o gradanskom ratu. U Ukrajni se ne vodi gradanski rat...
09.03.2022 | 15:21
Moonlike kaže:

Irelevantno... ovaj govori o gradanskom ratu. U Ukrajni se ne vodi gradanski rat...

Sada ne, ali sva zbivanja prije koja su dovela do ovoga ne mogu se ignorirati. Zato je dobro pogledati onaj dokumentarac od Olivera Stonea i onog američkog profesora analitičara.
09.03.2022 | 15:29
Nego, što ćemo s Kinom?

To pitam u duhu kineske izjave da ih treba shvatiti ozbiljno, je li se netko zapitao što bi od zapada ostalo da Kina nama udari sankcije?
09.03.2022 | 15:51
dpasaric kaže:
Moonlike kaže:

Sada ne, ali sva zbivanja prije koja su dovela do ovoga ne mogu se ignorirati. Zato je dobro pogledati onaj dokumentarac od Olivera Stonea i onog američkog profesora analitičara.

Ajmo malo paralele vuci, mada ti to ne volis jer tvrdis da dogadaji u bivsoj Jugi ne mogu biti u paraleli sa dogadajima u Ukrajni. No, pokazalo se ipak Rusija nije tako "velika sila" kakva je percepcija bila...
- 1990. dva prostora u granicama HR se separiraju i objavljuju nezavisnost (Istocna Slavonija i tzv. SAO Krajina - imamo tu i Zapadnu Slavoniju)
- JNA ulazi u Hrvatsku (odnosno ne napusta ju, je ispravnije) i krece u pohod srusiti Ustasku (fasisticku) vlast i osloboditi nas a zastititi manjinu (nema potrebe ikakve nacionalisticke pretenzije podizati, pa necu narodnosti spominjati - svi smo taj nacionalizam presli nadam se)
-Jedina razlika koju ja vidim je da je HR bila pod sankcijama a cijeli zapadni svijet podrzava Ukrajnu.

Scenarij je isti...
09.03.2022 | 15:54
Ne može biti isti kada su Rusi nuklearna sila. Zapad se ponaša kao da Putin blefira da će upotrijebiti i nuklearno oružje ako treba. A nažalost hoće i zato se nadajmo da će netko razuman ovo smiriti prije toga.
09.03.2022 | 16:03
smayoo kaže:

Bojim se da Ameriku tek čeka pušionica, a Rusi će se iz ovoga izvući.
09.03.2022 | 17:07
Biden sinoc izjavio kako nece od Rusije kupovati naftu, gas ni ugalj. Oslanjaju se na domace energetske izvore, jer ne zele da finianciraju Putinov rat. Malo ce gorivo u USA poskupjeti ali to je cijena slobode koju trebaju svi placati.

Razumije on da i odredjeni europski partneri ne mogu tek tako odreci se ovisnosti o ruskim energentima, ali ce se USA potruditi da u dogledno vrijeme oni to isporucuju lojalnim partnerima (scenarij sjasi Kurta da uzjase Murta)

Moji vozaci vec jutros kukaju da je gorivo osjetno skuplje (traze od mene vise para za isti load) i da ne znaju na kojoj ce cijeni stati. Izgleda da je USA za par sati potrosila sve ruske rezerve

Bogati postaju jos bogatiji na tudjoj nesreci.
09.03.2022 | 17:12
dpasaric kaže:
Ne može biti isti kada su Rusi nuklearna sila. Zapad se ponaša kao da Putin blefira da će upotrijebiti i nuklearno oružje ako treba. A nažalost hoće i zato se nadajmo da će netko razuman ovo smiriti prije toga.

Neće. On je narciosidni vođa kriminalnog kartela koji je za taoca uzeo cijelu državu. Ljubavnica s djecom mu je u Švicarskoj. Kćer mu gradi kuću u Nizozemskoj gdje živi.
Tašti kompleksaš traži za sebe mjesto u povijesti kao onaj koji je Rusiju učinio opet velikom. Ako sve razori, nema mu se tko diviti.
09.03.2022 | 17:19
Još jedan američki pukovnik koji priča isto:

09.03.2022 | 17:21
dpasaric kaže:

I tak veliš... Ovo se nekad zvalo Hitler-jugend, ako se ne varam (da ne bude zabune, ne govorim ništa protiv djece, ona nisu niš kriva)

09.03.2022 | 17:21
Djuro genijalac kaže:
dpasaric kaže:

Neće. On je narciosidni vođa kriminalnog kartela koji je za taoca uzeo cijelu državu. Ljubavnica s djecom mu je u Švicarskoj. Kćer mu gradi kuću u Nizozemskoj gdje živi.
Tašti kompleksaš traži za sebe mjesto u povijesti kao onaj koji je Rusiju učinio opet velikom. Ako sve razori, nema mu se tko diviti.

Volio bih da si u pravu, ali mislim da ne kužiš taj mindset, to je mnogo kompleksnije. Držim palčeve da nikada ne saznamo tko je u pravu i da se ovo stiša prije dalje eskalacije.
09.03.2022 | 17:26
dpasaric kaže:
Volio bih da si u pravu, ali mislim da ne kužiš taj mindset, to je mnogo kompleksnije. Držim palčeve da nikada ne saznamo tko je u pravu i da se ovo stiša prije dalje eskalacije.

Ma kompleksno je moju guzicu.

Ima moja supruga strucne literature gdje su ti kompleksni tipovi obradjeni u pola stranice. Ni prvi ni zadnji...
09.03.2022 | 17:44
Riba kaže:
dpasaric kaže:

Ma kompleksno je moju guzicu.

Ima moja supruga strucne literature gdje su ti kompleksni tipovi obradjeni u pola stranice. Ni prvi ni zadnji...

Bi li se kladio na to? Ja ne bih. Odrastao sam na Potoku s huliganima i mafijom i tamo sam mogao vidjeti točno taj uzorak pomašanja - gdje netko računa da je druga strana racionalna i da joj ponos nije toliko jak da učini iracionalnu štetu i sebi. No, nema tamo "pičkica", tamo se ide do kraja. Palio se novac iz inata, uništavali su se auti, lomile su se noge dečkima i ruke curama(!), to je tipičan Majk Mažuran đir: zabit će se Mercedesom od xxx.xxx € u neku kramu jer ne može ispod crte koju je povukao. Ili će sestra ubiti brata, zamotati ga u tepih i zapaliti. No problem. Mislim da se Putin odavno pomirio s tim da ako bude trebalo on će roknuti taktičke nuklearne gdje treba.

I mnogo je ljudi koji s tim nemaju problem, to je taman ona situacija iz "Dana ludila" kada Michael Douglas kaže, parafraziram: "Ovako vezan, ako me udariš, past ću na pod, a onda sam gotov" - i to je ona crvena linija koja se ne prelazi. To sada imamo kod Putina i kada se staviš u njegovu poziciju onda vidiš da on nema velik izbor. Ako je zapad imalo pametan, dao bi mu sada neku pristojnu odstupnicu, zato se nadajmo da će doći do prihvatljivog rezultata za Rusiju samo uz konvencionalno oružje.
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 sat, 33 minuta
  • smayoo: Oho! Sretan rođendan i od mene! :)
  • VanjusOS: sretan rođendan @drlovric
  • miomika: nisam znao. Ja sam na A1, tamo još ni ne razmišljaju..
  • Zdravac: danas naručio, stiže za 3-5 dana, pa kad stigne, napisati ću iz prve ruke kako radi :)
  • ZeljkoB: Jel vec tko isprobao eSIM sa Apple Watch?
  • ZeljkoB: @Zdravec, ovo je super vijest!
  • cariblanco: Elon postaje gori od Ele Dvornik, nije za vjerovati, mada mu i ja osim širim propagandu, ali čovjek ne može šutjeti na sve ove gluposti :(
  • Zdravac: ht - naknada dodatno na mjesečnu tarifu 4 eur
  • Zdravac: ht podržava multi sim i za apple watch (za galaxy watch već neko vrijeme)
  • Yonkis: iStyle počeo prodavati Apple Watch Cellular model.. Opa bato! Nismo više ograničeni :)
  • drlovric: Ne bih ja podcijenjivoa tako to trziste. Ogromna vecina ljudi u USA koriste iPhone, pa im je i Apple Maps logican izbor :)
  • smayoo: Ajd... Iako... zašto više troše novac na to. Kasne za Google Mapsom 20 godina, a za OSM-om 10.
  • Yonkis: Jeste li znali za Apple Mape na webu? [link]
  • Piko: Skužio, AppleInteligence, kategorizacije u Mailu, Image Playground i sl. se pjavi kada podesim sistemski jezik na Engleski …. Kada je na hrvatskom, toga ničeg nema… Bezveze.
  • smayoo: Podsjetnik, vidimo se sutra u Kokolu u 18h! [link]
  • drpongrac23: Čestitke!!! [link]
  • drpongrac23: Nemam, čak sam ugasio i upalio mob, sve izgleda po starom
  • Yonkis: Ja sam u Zagrebu :)
  • miomika: Nemam....to je zigleda privilegija Amerike i Australije.
  • Yonkis: Nemaš ove kategorizacije na vrhu? [link]
  • drpongrac23: Ja ne primjećujem nikakav update Mail app
  • Yonkis: Zanimljivo da je Mail app dobio update na telefonu ali ne i na iPadu i Macu. Očigledno smišljaju kako to prikazati na većim ekranima.
  • Zdravac: ...sa Apple intelligence
  • Zdravac: OS X Sequoia 15.2 update
  • drlovric: Mail app je fin redesign
  • drlovric: Bez veze je iskreno....niskoristi od svega toga
  • Piko: 18.2 isti ko i prijašnji .... nažalost "Image Playground" nije dostupan u HR
  • Gjuroo: Sam da se pridružim karminama za Šveca. Legenda stojedinice i svih nas koji smo tada bili privilegirani biti dio tog pokreta. Svima nama, koji smo morali slušati Raosa kako s balkona na Trgu viče "Strepiteee!", Radio 101 nije bio samo radio. Švec je bio veliki dio tog pokreta.
  • Yonkis: Pa baš ništa novo osim što se video sad prikazuje full screen na otvaranju. Baš sam to trebao (sarkazam). I naravno, spravci
  • drlovric: Instalira se 18.2 :)
  • hal9000: Linus VOLI novi Mac Mini! Hihihi! [link]
  • Beli: Počivaj u glazbi kume. My Hand Over My Heart...
  • smayoo: RIP. Ostaješ u sjećanju, Švec!
  • smayoo: Stvarno prerano. :/
  • smayoo: O, jebote... :(
  • FiFi: RIP Siniša Švec
  • Borisone: [link]
  • Lihto: prije prodaje
  • Lihto: Jel treba uključiti file vault pa onda formatirati Mac M1 ili je dovoljno erase all content and settings?
  • Beli: Prošla akcija ...
  • Beli: Aplikacija Funkey koja proizvodi zvuk mehaničke tipkovnice od sada je besplatna: [link]
  • dpasaric: Kakav entuzijast!!!
  • zoranowsky: Ajme mrak...
  • Gjuroo: Ludo.
  • hal9000: Izuzetno lijepo za pogledati: [link]
  • cariblanco: Sretan imandan Nikolama...jel vam kapnulo što u čizmu ;)
  • hal9000: Anketa bi trebala imati checkboxes, a ne radio buttons. Za nas koji koristimo više mac-ova. Just sayin'.
  • Yonkis: Kradljivci našli nov način krađe Apple proizvoda [link]
  • zoranowsky: Al me ložite :)
  • Yonkis: zoranowsky - kako reče jedan korisnik M1Pro-a: I think the sweet spot is M2 Pro as of right now. I really don't see a reason to get M3 Pro - it has lower memory bandwidth, less P-cores , and it costs more. But if you're on M1 Pro... Just don't upgrade, there is no point.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.35 Seconds

Provided by iJoomla SEO