09.03.2022 | 07:39
dpasaric kaže:
@Kloba - mnoge sam čuo da pljuju po njemu i sve ok, volim čuti kritike svakoga, ali uglavnom je to bilo kritizerstvo bez argumenata što je novinar konkretno krivo rekao ili zaključio. Što misliš da je krivo rekao u ovom izvješću sada?
Sada i u prvih par minuta koliko sam odgledao - apsolutno ništa.
Samo kada ga vidim, prisjetim se svih njegovih bljuvotina i maltene podržavanja uletavanja mase u Capitol, ne mogu ga gledati dulje od dvije minute bez da u sebi ne podivljam.
Jer je lutak kroz čija usta govore američki WASP-ovci visoke klase, obavazeno desno orijentirani republikanci.
I rednecksi.
Ne bi vjerovao koliko Tucker novaca donosi FOX-u.
Gledanost mu je 80 posto, u brojkama mislim oko 20 milijuna pa su mu u Upravi kompanije odlučili dati i podcast te još neki dodatni program da im mlati pare (zaboravih sada točno što).
Ništa protiv tvog stava, više sam puta istakao kada se slažem sa tobom; a s njegovom drugom rečenicom (da Amerika provocira direktni rat sa Rusijom dajući F-16 Poljskoj) se čak i slažem, samo bih izbacio ovo
provocira - jer rat je već tu.
Na kraju krajeva, u svojim traktatima sam ranije napisao da ovo nije proxy rat poput onih SSSR vs. Afganistan ili SAD vs. Vijentam.
Ovo je direktni sukob dviju supersila na kraju kojeg jedna više neće biti niti sila, a Ukrajina će biti bačena 50 godina u prošlost što se tiče obnavljanja infrastrukture (o ljudskim žrtvama na obje strane da ne govorimo, a tu je najveća tuga).
Ali kako to već biva, slabija je nacija već sada osvojila srca svijeta, pa im možda donacije pomognu ubrzati proces obnove.
Ponavljam, u cijeloj ovoj priči najgore prolaze obični ljudi.
I ukrajinski Rusi (koji nisu zapomagali za spajanje sa Rusijom da se razumijemo; i nitko ih nije maltretirao osam godina) i Ukrajinci koji ne govore ruski već su prozapadno orjentirani (razlika između ta dva jezika je kao između hrvatskog i makedonskog).
Tako da, nadam se da me sada zaista shvaćaš kada kažem da nemam problema s tobom ali nikakvih (dapače).
Izvor me muči, i to je to.
Oliver Stone i njegov film kojega si stavio dolje, s druge strane, odgledati ću drage volje odmah.
Čak ga i skidam da ga YouTube ne bi maknuo kao sa tvog linka, mada mislim (nadam se zapravo) da to nije bio razlog jer držim da Stone ovo ne radi toliko za zaradu koliko da se vidi.
Znači da mu je namjera da ostane na YouTubeu.
Možda ti je link blokirao neki posrednik zbog nekakvih prava, pojma nemam.
A Tuckera, oprosti i nemoj se ljutiti zbog toga, ne mogu smisliti ni da od sada počne raditi u Dječjem programu.
Toliko se puta napravio glup da bi mu trebalo zabraniti rad na TV-u.
On ovo ne priča iz razloga zbog kojeg pišeš ti, on to priča jer je plaćen da se pravi glup i radi face "oh no - we must build another nuclear shelter!!!".
No za to ga stvarno moraš odgledati desetak plus puta, pa uvidjeti da je on lošiji nasljednik Billa O'Reillya i njegovog "O'Reilly Factora" u kojemu su iznošeni identični stavovi i mizoginija, rasizam i blatantna mržnja prema svemu što ne zastupaju američki republikanci.
Bill je sada u penziji.
No, Bill je barem bio koliko toliko pametan.
Mogao si ga mrziti, ali kada je htio napraviti "hard talk", sugovornika bi sasjekao tako jako da da bi ti ga kasnije bilo žao (kao meni onomad Michaela Moorea jer sam navijao za njega u tom intervjuu).
Ovaj ima višegodišnju praksu izvođenja takvih gluposti da FOX-ovi novinari daju otkaz samo da se ograde od Tuckera.
www.inquirer.com/entertainment/tv/fox-ne...n-quit-20211122.html
Sorry, ako sam te uvrijedio ili ti digao živac nije bi mila najmera.
Bila mi je namjera pokazati tko je Tucker Carlson.
Gledam ovo iz nekog svog kuta.
Često nemam dokaza na koje se mogu osloniti, ali imam neki osjećaj koji se tu i tamo zna pokazati točan.
Zadnji primjer Poljska i avioni.
Amerika je morala to napraviti jer drugi korak osim slanja svojih imala nije.
A slati svoje neće.
I šta je SAD-u dati Poljacima to što traže kada imaju budžet tri puta veći od drugoplasirane zemlje po ulaganju u vojsku, pa veći i od ostalih devet na godišnjoj razini kada se ove zbroje?
Plus ono što Djuro dodaje, da to sigurno neće biti novi F-16 jetovi jer nisu novi ni MIG-29; ali mijenjanje istočne tehnologije zapadnom za naciju koja već ima F-16 borbene avione i pilote obučene za let istima - posao je "gladi bradu"...
Nije li?
EDIT:
Pazi raspored prvih deset zemalja po ulaganju u vojsku i gdje su Rusi tu danas:
The United States ($778 billion)
China ($252 billion [estimated])
India ($72.9 billion)
Russia ($61.7 billion)
United Kingdom ($59.2 billion)
Saudi Arabia ($57.5 billion [estimated])
Germany ($52.8 billion)
France ($52.7 billion)
Japan ($49.1 billion)
South Korea ($45.7 billion)
Nakon ovoga rata, mislim da nestaju sa popisa prvih deset...