Volio bih da si u pravu, ali mislim da ne kužiš taj mindset, to je mnogo kompleksnije. Držim palčeve da nikada ne saznamo tko je u pravu i da se ovo stiša prije dalje eskalacije.
Ma kompleksno je moju guzicu.
Ima moja supruga strucne literature gdje su ti kompleksni tipovi obradjeni u pola stranice. Ni prvi ni zadnji...
Bi li se kladio na to? Ja ne bih. Odrastao sam na Potoku s huliganima i mafijom i tamo sam mogao vidjeti točno taj uzorak pomašanja - gdje netko računa da je druga strana racionalna i da joj ponos nije toliko jak da učini iracionalnu štetu i sebi. No, nema tamo "pičkica", tamo se ide do kraja. Palio se novac iz inata, uništavali su se auti, lomile su se noge dečima i ruke curama(!), to je tipičan Majk Mažuran đir: zabit će se Mercedesom od xxx.xxx € u neku kramu jer ne može ispod crte koju je povukao. Ili će sestra ubiti brata, zamotati ga u tepih i zapaliti. No problem. Mislim da se Putin odavno pomirio s tim da ako bude trebalo on će roknuti taktičke nuklearne gdje treba.
I mnogo je ljudi koji s tim nemaju problem, to je taman ona situacija iz "Dana ludila" kada Michael Douglas kaže, parafraziram: "Ovako vezan, ako me udariš, past ću na pod, a onda sam gotov" - i to je ona crvena linija koja se ne prelazi. To sada imamo kod Putina i kada se staviš u njegovu poziciju onda vidiš da on nema velik izbor. Ako je zapad imalo pametan, dao bi mu sada neku pristojnu odstupnicu, zato se nadajmo da će doći do prihvatljivog rezultata za Rusiju samo uz konvencionalno oružje.
Putin nije vuk samotnjak u ovoj priči i njegove akcije nisu posljedica isključivo njegove volje i kaprica.
Volio bih da si u pravu, ali mislim da ne kužiš taj mindset, to je mnogo kompleksnije. Držim palčeve da nikada ne saznamo tko je u pravu i da se ovo stiša prije dalje eskalacije.
Ma kompleksno je moju guzicu.
Ima moja supruga strucne literature gdje su ti kompleksni tipovi obradjeni u pola stranice. Ni prvi ni zadnji...
Bi li se kladio na to? Ja ne bih. Odrastao sam na Potoku s huliganima i mafijom i tamo sam mogao vidjeti točno taj uzorak pomašanja - gdje netko računa da je druga strana racionalna i da joj ponos nije toliko jak da učini iracionalnu štetu i sebi. No, nema tamo "pičkica", tamo se ide do kraja. Palio se novac iz inata, uništavali su se auti, lomile su se noge dečkima i ruke curama(!), to je tipičan Majk Mažuran đir: zabit će se Mercedesom od xxx.xxx € u neku kramu jer ne može ispod crte koju je povukao. Ili će sestra ubiti brata, zamotati ga u tepih i zapaliti. No problem. Mislim da se Putin odavno pomirio s tim da ako bude trebalo on će roknuti taktičke nuklearne gdje treba.
Pa samo si potvrdio sto sam rekao i sto je struka davno dokumentirala, sve su to dobro poznati obrasci ponasanja.
Booo-ring. Idem ja iz jos jedne suvisne teme ovdje.
Davore, sve što tu piše stoji. U pitanju je kriminalni kartel. A nikad vođa kartela nije pokrenuo sveopće uništenje. Ovo su, kako bi rekli u komšiluku, secikese. Lopine.
Nego, što mislite hoće li NATO i EU uvesti sankcije Kini kada u sjeni ovoga preuzme Tajvan?
Bojim se da je to teže nego odvojiti se sada od ovisnosti rusije.
Zapad se sad boji definirati kazne za pomaganje rusima u zaobilaženju SWIFT sankcije. Kinezi svojim platnim sustavom pokušavaju instalirati zaobilaznicu za platni promet rusije. Neka vrsta Kineskog pragmatizma.
Njima ništa ne vjerujem i gotovo. Ako smo im bitni za pazar i bitniji od rusa neće se s nama natezati. Ako nismo onda se pripremite i s te strane na svašta.
Globalizacija se pokazala kao sranje kroz skroz gusto granje.
Ako Kina izolira zapad, zaboravimo na Apple, što od hardvera imate - imate!
Da znaš da sam si baš to pomislio nakon tvog teksta o Apple eventu.
Ako ćemo iskreno, ne točno - ali ono: nešto tipa "kako mi ovdje još uvijek razmišljamo o Apple proizvodima koje će si neki od nas priuštiti a 500 km od nas na pomolu sranje svjetskih razmjera koje nam može oduzeti ne samo plin, već i žito (tuku se drugi i četvrti svjetski izvoznici pšenice) pa sve po redu kako ide jer kada to dvoje poskupi, poskupljuje sve.
Primjerice - Apple koristi aluminij u svojim proizvodima, zar ne?
E pa, očekujmo znatno skuplje proizvode ukoliko ih uopće bude kada su najavljeni jer je cijena aluminija otišla u nebo...
Za Ruse pak, Morgan Stanley prognozira da će bankrotirati do 15. travnja.
Drugi analitičari prognoziraju krah Zapada.
Treći vide dizanje diva na dalekom istoku.
EDIT:
Pogledao dokumentarac o Ukrajini.
Nije loš, ali zaista držim da je jednostran.
Mada mi je intro izvrstan.
Ona ljepotica u plamenu - to je kip na kijevskom trgu ako se ne varam i predstavlja Ukrajinu.
Baš "Ukraine on fire"...
Evo, tebi u čast pogledati ću Tuckera kojeg si stavio.
Tebi ne smeta njegovo deranje?
Jasno mi je da moraš održati pažnju gledatelja, ali ne moraš buditi mrtve čovječe...
"FACT CHECK!!!" - veli on a naslov je napisan najnormalnije i što je najbitnije, bez uskličnika.
Već tu se vidi da ima agendu jer maltene vrišti u kameru.
Rusi od jedanput nisu više zainteresirani svrgnuti Ukrajinsku vladu (onu koju je vožd nazvao narkomanima i fašistima).
Ali nije mi jasno da mu vjeruju! Pa vidi se iz aviona da seronja treba pauzu da se ponovo formira, organizira i naoruža! Pa kad onda da gas.
Njegove su "snage" na jugu puno okrutnije i ljigavije nego oko sjevernih gradova. Vidi se da u tim redovima ima iskusnih separatista i Čečenaca.
Tino, pa medijska blokada.
TV programi u Rusiji su u vlasništvu oligarha koji su njegovi prijatelji a internet aplikacije i socijalne mreže zapada su im odrezane, mogu se služiti samo nekim svojima koje je napravio najmlađi oligarh kojega oni zovu ruskim Zuckerbergom.
Bojim se da je to teže nego odvojiti se sada od ovisnosti rusije.
Zapad se sad boji definirati kazne za pomaganje rusima u zaobilaženju SWIFT sankcije. Kinezi svojim platnim sustavom pokušavaju instalirati zaobilaznicu za platni promet rusije. Neka vrsta Kineskog pragmatizma.
Njima ništa ne vjerujem i gotovo. Ako smo im bitni za pazar i bitniji od rusa neće se s nama natezati. Ako nismo onda se pripremite i s te strane na svašta.
Globalizacija se pokazala kao sranje kroz skroz gusto granje.
Tebi ne smeta njegovo deranje?
Jasno mi je da moraš održati pažnju gledatelja, ali ne moraš buditi mrtve čovječe...
Ne smeta me njegov ton dok iznosi provjerive činjenice i istinu. Pa nije citirao Ruse, nego našu stranu, znači State Department potvrđuje da su tamo bili biološki laboratoriji. Što ćemo sad?
Ne smeta me njegov ton dok iznosi provjerive činjenice i istinu. Pa nije citirao Ruse, nego našu stranu, znači State Department potvrđuje da su tamo bili biološki laboratoriji. Što ćemo sad?
Ne kužiš što hoću reći.
Da čita stranu neutralnog Marsovca, čemu deranje?
Da ga gledam svaki dan oglušio bih pa bi mi trebao onaj kvadratić unutar ekrana sa znakovnim jezikom.
Ne mora naglašavati stvari koje se ne trebaju naglašavati.
On kao da čita proglas za 3000 ljudi u Starom Rimu.
Meni ispada smiješan.
Kada mi nije naporan.
No to sam ja...
Inače, Davore - u tvojoj potrazi za "neutralnim i objektivnim" izvorima baš si ubo - manijaka.
Ovo je njegov stav o Capitolu, i četiri sata standoffa u kojem si ljudi izgubili živote: www.independent.co.uk/news/world/america...rrests-b1978818.html
Imaš jako dobar dokumentarac koja je to drama bila za sve upletene zvan "Four hours at the Capitol".
Ali po Tuckeru, oni su se samo šetali...
Pa je u šetnji pucano na luđakinju koja je htjela ući u Rotondu, koja je kasnije podlegla ozljedama - sve zato jer ih je hrabri Trump nahuškao da odu tamo i da će on biti s njima.
A naravno, nije ni prismrdio lokaciji kada je vidio šta je uzrokovao.
I ti "to" držiš objektivnim izvorom?
Pa Dave Chapelle je više objektivan od ovog pajaca.
Čovjek je odrastao u DC-u, njegovi dječji prijatelji su branili Capitol od rednecksa.
Poslušaj malo njega što kaže o "nevinoj šetnji".
Izdvajaš toliko minuta na Tuckera, izdvoji deset na Chapella.
Shvati zašto se govor zove Redemption Song:
Ako si pogledao ovo (što čisto sumnjam) reci mi kako onda možeš držati da išta nakon ovoga što je Tucker kazao ima imalo istine u sebi?
Za razliku od Tuckera, Chapelle malo ide u povijest pa ti povezuje točke koje naizgled nisu povezive.
Tucker se pak, svjesno pravi glup, svjesno vrišti i to što on radi se zove huškanjem, nikako drugo.
FOX-ovi zaposlenici su dali otkaz zbog te njegove izjave, i još videa na temu Capitola u kojima se Tucker pravi toliko glup da ih je YouTube obrisao.
Tu se nije derao znaš...
Tu je imao facu farmera iz 13. stoljeća kojem nije jasno zašto se itko ljuti na jednu "šetnju"...
Zaboravio je spomenuti da je u toj "šetnji" rulja mlatila policajce štangama s američkim zastavama na vrhu.
Stvarno - nevina "šetnja"...
Plaćeni oglas: to je definicija Tuckera Carlsona.
Ma uopće nije bitan Tucker, pogledaj snimku unutar njegovog komentara kada se postavlja pitanje o biooružuju i što je žena hladno izjavila.
I šta u toj izjavi izaziva reakciju ponovnog zgražanja i čuđenja kakvu Tucker uvijek napravi po narudžbi?
Ukrajina ima nešto (Postrojenje kako ga ona naziva) za biološko istraživanje.
U čemu je problem?
Meni je malo veći problem kada Lavrov danas tvrdi da (danas, pazi - ne prije tjedan dana) Rusija ne ratuje u Ukrajini...
EDIT:
A kako da izjavi to što je rekla?
"Ukrajina ima postrojenje za biološko istraživanje" - kraj citata.
I sada možeš slušati pajaca kako te vodi do zaključka koji on želi da doneseš ili možeš sam prostudirati što ta rečenica znači.
Stopiraj poslije toga, ne dopusti njemu da ti radi buku i dolaziš do zaključka - pa?
Zemlja od 40 milijuna ljudi, zašto ne bi imali to?
Možda se radi o postrojenju tipa CDC?
Kako znamo da se radi o ičemu vezanom za biološko oružje?
Ako je istina, onda je to, kak se ono veli, huge? FSB (ex KGB) sigurno jako dobro zna kako stvari stoje. Što bi rekli englezi, the writing is on the wall?
Možda je onaj ekonomski analitičar bio u pravu.
Da Rusija ima love za ovaj rat do 15. travnja i to je to.
No, to je još 35 dana.
No, negdje sam ulovio da Ukrajincima stiže i britanski prenosni NLAW, pa još neko čudo koje ima tri zasebne cijevi jedne kraj druge (pojma nemam kako se to zove, pokrije kopletan torzo s prednje strane čovjeka kada ga stavi na rame), i Javelin rakete.
Ovo je NLAW na slici, no sada tražim ovo novo prenosno oružje što izgleda još razornije i glomaznije od ovoga: theconversation.com/how-do-anti-tank-mis...ines-soldiers-178886
S druge strane imaš mapu Ukrajine od ruske vojske (šera se po Telegramu) gdje se vidi da su ih toliko stisnuli da možemo uskoro očekivati dogovor i kompromis. Samo vrijeme će pokazati što je istina.
S druge strane imaš mapu Ukrajine od ruske vojske (šera se po Telegramu) gdje se vidi da su ih toliko stisnuli da možemo uskoro očekivati dogovor i kompromis. Samo vrijeme će pokazati što je istina.
E Telegram.
Pavel Durov.
To je njegova aplikacija i njega zovu ruskim Zuckerbergom.
To je Rusima dozvoljeno od socijalnih mreža trenutno.
Slažem se da će vrijeme pokazati što je istina.
To je barem uvijek tako bilo.
Isprika na neznanju, i jedno i drugo što sam opisivao je zapravo NLAW.
Samo kada ga osoba stavi na sebe, zaista ne izgleda kao jedna cijev.
Tu ima video od par minuta kako to izgleda:
Oko 45 sekunde tip to stavlja na sebe uz pomoć drugog vojnika.
Ima mislim i nišan i radar - to su valjda još te dvije dodatne (kako sam pogrešno protumačio prvo) "cijevi".
Što ćemo s otkrivenim dokumentima Ukrajine da je njihova vojska planirala upad u Donbas u ožujku?
Je li to sada izmišljeno od Rusa kao propaganda ili je možda istina i time bi Ukrajina prisilila Ruse na akciju, ali uz znatne žrtve, pa ih je Putin preduhitrio?
Neki govore da bi takav scenarij objasnio činjenicu da su zapadnjaci već u siječnju znali da dolazi do rata u Ukrajini. Sve to govori koliko ova situacija nije nimalo crno-bijela i da pažljivo treba vagati sve informacije s obje strane.
Isprika na neznanju, i jedno i drugo što sam opisivao je zapravo NLAW.
Samo kada ga osoba stavi na sebe, zaista ne izgleda kao jedna cijev.
Tu ima video od par minuta kako to izgleda:
Oko 45 sekunde tip to stavlja na sebe uz pomoć drugog vojnika.
Ima mislim i nišan i radar - to su valjda još te dvije dodatne (kako sam pogrešno protumačio prvo) "cijevi".
Nije o tome bila riječ. Ono Britansko oružje s tri cijevi je protuzračno oružje koje dostiže brzinu od 4 maha. To je prenosivo oružje i djeluje na relativno malim visinama, kao stinđer, samo je puno brže.
cariblanco: Elon postaje gori od Ele Dvornik, nije za vjerovati, mada mu i ja osim širim propagandu, ali čovjek ne može šutjeti na sve ove gluposti
Zdravac: ht - naknada dodatno na mjesečnu tarifu 4 eur
Zdravac: ht podržava multi sim i za apple watch (za galaxy watch već neko vrijeme)
Yonkis: iStyle počeo prodavati Apple Watch Cellular model.. Opa bato! Nismo više ograničeni
drlovric: Ne bih ja podcijenjivoa tako to trziste. Ogromna vecina ljudi u USA koriste iPhone, pa im je i Apple Maps logican izbor
smayoo: Ajd... Iako... zašto više troše novac na to. Kasne za Google Mapsom 20 godina, a za OSM-om 10.
Yonkis: Jeste li znali za Apple Mape na webu? [link]
Piko: Skužio, AppleInteligence, kategorizacije u Mailu, Image Playground i sl. se pjavi kada podesim sistemski jezik na Engleski …. Kada je na hrvatskom, toga ničeg nema… Bezveze.
smayoo: Podsjetnik, vidimo se sutra u Kokolu u 18h! [link]
drlovric: Bez veze je iskreno....niskoristi od svega toga
Piko: 18.2 isti ko i prijašnji .... nažalost "Image Playground" nije dostupan u HR
Gjuroo: Sam da se pridružim karminama za Šveca. Legenda stojedinice i svih nas koji smo tada bili privilegirani biti dio tog pokreta. Svima nama, koji smo morali slušati Raosa kako s balkona na Trgu viče "Strepiteee!", Radio 101 nije bio samo radio. Švec je bio veliki dio tog pokreta.
Yonkis: Pa baš ništa novo osim što se video sad prikazuje full screen na otvaranju. Baš sam to trebao (sarkazam). I naravno, spravci