27.02.2023 | 04:49
Mislim da je Ukrajina, bez ikakvih argumenata, čisto po nekom osjećaju i postovima koje sam ovdje čitao još ranije - Krim nažalost izgubila zauvijek.
Ali se nadam zbog njih da će uspjeti vratiti sva područja koja im Rusi dodatno pokušavaju oduzeti.
Jednom rječju: Donbas.
A što se NATO pomoći tiče:
Gjuroo, opet ću ispasti glup i vjerojatno napisati krivo - de facto je tako kako pišeš, de jure nije (ili obrnuto - uvijek mješam to dvoje ali shvaćaš me ziher
).
Barem ja tako mislim.
Evo primjer zašto sam to napisao, svjež kao današnji kruh:
USA je zemlja koja je dala Ukrajini (osim brda love i ostalog naoružanja) i najviše helikoptera.
Ukupno 20 do sada.
Koja je sljedeća država?
Hrvatska (možda većina vas ovo i zna, ali ja sam ostao
paf! kada sam to vidio i pomislio si "konačno mudar potez naše vlasti da zamjene skalmeriju za barem jedan, dva Black ili Sea Hawka", koliko već mogu dobiti).
Upravo im šaljemo 14 MI-8 helića, sada brišemo sa njih svoje oznake i za 10 dana dio ih leti u Poljsku pa na zapad Ukrajine, drugi dio u startu zemljanim rutama do istoka ratišta.
I mi, ovakvi mali, ispadamo druga država po količini doniranih helikoptera Ukrajini kada se se to završi.
Kraj Milanovića koji po meni nekada i bekne istinu, ali mi sve više zvuči kao "Putinofil" (ne mogu naći bolji izraz pa sam to napisao) samo da kontrira Plenkoviću i Banožiću, koji je navodno svakako glup (za tog ministra obrane ne mogu procijeniti koliko je zaista glup a koliko je riječ o osobnom animozitetu Milanovića i njega - ne pratim toliko).
No ipak je i on morao dati zeleno svjetlo za te heliće, kao vrhovni zapovjednih oružanih snaga - mislim da su zajedno morali i Milanović i Plenković i Banožić to dogovoriti.
Uglavnom, za tu našu isporuku MI-8 Ukrajincima ima linkova od jučer pa valjda svaki dan dok se ne isporuče, da se provjeriti vrlo lako.
A gdje su ostale donacije tenkova, haubica, ostalog naoružanja i municije što gasi ruske živote (koji se istina, tu ne bi smjeli niti nalaziti - sve to stoji).
Ja samo pokušavam malo za promjenu stati u u rusku poziciju (kao, "pogledati objektivno"; sve shvaćaš).
Znači - iako se u načelu slažem s tobom, da NATO nogama tu kročio nije/prestajemo se "slagati" kada je Biden sletio u Kijev.
Ćao, doviđenja, to je već otvorena prijetnja Putinu i ovako nastrojenoj Rusiji.
Maknimo sa strane naša mišljenja o njima, stavimo se u njihovu poziciju - nije li?
Kako bi na taj američki potez gledao da si ti predsjednik ove Rusije danas?
Po meni je to već na jedva vidljivoj granici (u međuvremenu praktički izbisanoj) direktnog uplitanja.
Evo link s izvora kojeg mnogi od nas ne smatraju više ni relevantnim, no ja se čisto nadam da ovako nešto ipak ne mogu srati i izmišljati:
www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/velika-...helikoptera-15309916
Djuro - hvala na dopisu oko Trumpa, definitvno stoji svaka riječ!
Eto, toliko.
Ispričavam se na smetnji svima - ne želim pisati tu jer nisam stručan uopće pa ispadaju idiotarije ali eto, da me ne zaboravite.
Ako sam u krivu, demantirajte me - biti će mi drago naučiti nešto novo.