20.04.2023 | 20:39
cariblanco kaže:
-Zašto je tako puno Židova bilo kod stvaranja komunizma, a to njima nije urođeno niti proporcionalno zastupaju svoju zastupljenost u Rusiji ?
"To njima nije urođeno"? WTF? Što im nije "urođeno"? Komunizam?
Zašto misliš da je komunizam (ili ikoja druga ideologija) "urođen" nekom (ikom)? A osobito da je (ili nije) urođen nekoj specifičnoj etničkoj ili vjerskoj zajednici?
Normalno bi bilo da te upitam da to na neki suvisao način argumentiraš, ali dovoljno se dugo već ovdje dopisujemo da znam da je uzalud.
Jednostavno ćeš mi odgovoriti kako ja ne znam čitati tvoje postove "između redaka" jer velikani pisane riječi kao što su ti i pokojni Veselko Tenžera (ali na prvom mjestu ti) nisu dužni pisati suvislo, niti argumentirano, zar ne?
To što je Židova bilo disproporcionalno puno u komunističkoj vlasti nakon Oktobarske revolucije je vrlo vjerojatno zato što su u vrijeme carske Rusije bili disproporcionalno potlačeni i ugnjetavani. To je, naime, i inače razlog zašto se neka društvena skupina priklanja revolucionarnim pokretima. Logično, zar ne? Aha, da, sorry, ne, nema veze logika. Ono, Tenžera, skrivene poruke između redaka, i to...
-Zašto je Hitler htio zatrti sjeme Židovima i takav grozan genocid počinio ? Zašto nije toliko mrzio; Britance,Francuze,Španjolce...Slavene, Rome i druge je mrzio iz rasnih pobuda, jer su manje vrijedan narod, ali zašto takav pogrom prema Židovima ?
Hja... pragmatično, iskoristio je netrpeljivost koju je kršćanska zajednica prema židovima latentno održavala kroz stoljeća pa je puno lakše stvorio ozračje u kojem je postalo društveno normalno i prihvatljivo da se institucionalizira jedan takav totalni genocid, a zapravo sa svrhom sveopće pljačke (jer je trebalo namaknuti novac za ratnu mašineriju, i to u okolnostima u kojima je Weimarska Njemačka bila ekonomski ne na koljenima, nego klinički mrtva).
Osim toga, čovjek je očito bio neuračunljivi luđak i psihopat (ako ne vjeruješ meni, uzmi pa probaj pročitati Mein Kampf, pa donesi sam svoje zaključke), tako da nema puno smisla pokušavati racionalno proniknuti u njegov slijed zaključivanja i odlučivanja.
-Zašto mi imamo drugu vjeru od Židova ? Ako znamo iz povjesti i vjere da je Isus bio židov i spasio je svoj narod, posredno i cijeli svijet, pa mi imamo središte RKC u Rimu, znači u onom istom Rimu koji ga je ubio ?
Pišeš neki referat iz vjeronauka za 6. osnovne? Nemoj. Pusti djecu da sama rade svoju zadaću. Tako ćeš im najbolje pomoći.
Dosta spominjem Židove i ne želim da netko misli da je to neki anti-sematski moj istup i da imam nešto protiv njih. Naprotiv, mislim da su oni najrazvijeniji narod, jer posjeduju znanja, a znanje znači moć. Možda oni ta svoja znanja ne žele s drugima djeliti, ali to je njihovo pravo.
Evo, ostavit ćemo ove tvoje misli ovako citirane, tebi kao zrcalo, da ih ne možeš sutra mijenjati i tvrditi da nisi napisao nešto što si napisao. A ponajprije zato što su - hrpa besmislica. Pogledaj u povijesti znanosti i filozofije koliko ima Židova i u kojoj su oni mjeri doprinijeli svjetskom razvoju znanja i dobrobiti. Ako ćemo pravo, među znanstvenicima je globalno puno izraženija disproporcija Židova, nego među članovima Politbiroa CK KPSS prije 100 godina.
Ali ti i u tome vjerojatno vidiš neku zavjeru... Reci, jesi se javio specijalistu u međuvremenu? Daj, ne odgađaj, siguran sam da ti čovjek može pomoći...