16.04.2023 | 12:29
dpasaric kaže:
cariblanco kaže:
Ajmo reć da si u pravu. Ako se to desi, da li će to biti i
tvoj poraz jer će pobjediti sve one vrijednosti s kojim se ti ne slažeš ? Ili imaš dvostruke kriterije, da ne kažem ono za što bi me neki kazneno prijavili. Ako se desi taj tvoj scenario, ja ću to doživjeti kao i svoj poraz, jer sve što je napredno i gura svijet prema naprijed će mi se srušiti.
Sad je pitanje, da li i dalje vjeruješ u sve što gura nekom boljitku i slobodi, ili si više za Ruski svijet, ili si za jedno i drugo koje je teško spojivo i šestogodišnjem đuri
Kao prvo i najvažnije krivo shvaćaš našu raspravu kao neku situaciju
gdje npr. ti i ja stojimo na suprotnim stranama. Ja to sigurno ne doživljavam tako. Zamisli ovo kao da smo došli na globalno natjecanje u nekim opakim borilačkim vještinama i ti si se na kladionici kladio na jednog osvjedočenog zlikovca, siledžiju puštenog iz zatvora, a ja na drugog, nešto drugačije povijesti, ali sveukupno slično lošeg.
Nema tu dobre strane, obje su zle. To neko "veselje" jer je netko od nas bolje procijenio tko će dobiti nokaut je zapravo nebitno i nije stvarni "poraz".
Gle ovak Davore, znam da je to samo rasprava i da se mi nemožemo oko toga zakrviti. Kad sam spomenuo svoj osobni poraz, onda sam mislio na sve ono što je iza WW II proizašlo. A to je je da rata više nikad ne bude. Do sad smo živjeli u tom svijetu i u Evropi, osim našeg rata, drugih ratova nije bilo. Znamo svi da mnogi narodi u Evropi ne žive u svojim matičnim zemljama, ali im je napredkom civilizacije, to omogućeno, kao da žive u svojoj zemlji, jer tih etničkih problema namaju, zbog visokih standarda koji uvažava sav suvremeni svijet. Ako se nekome čefne, da dovoljno ojača i da poželi tuđu zemlju, zbog bilo kojih izgovora, onda pada "moj svijet" u koji sam vjerovao, to vjerojatno razumiješ. Svaka je opcija bolja nego rat, to ne treba posebno obrazlagati.
Dobro da si u svom odgovoru, stavio naglasak na sport ! Sad meni je poznatno, da većina ljudi u sportu navija za slabijeg na papiru, osim ako dotični klub nije tvoj klub za kojeg navijaš. Svi znamo da se dešava nebrojeno puta, da slabiji pobjedi jačeg na papiru, jer da pobjedi baš uvjek jači na papiru, sport ne bi imao smisla
Sad ako želiš, možeš mi odgovoriti na ovo, ali ako ne želiš prihvaćam. Za koga intimno navijaš u ovom sukobu, ako zamislimo da je ovo sportsko takmičenje ?
Koliko sam ja shvatio iz teme, ljude najviše nervira tvoj nekakav principjelni stav, ili ga moža nemaš ? Moj je principijeni stav, da oko granica nema pregovora ili nekih dilema, imaš li ti kakav sličan, ili povremeno izvačiš ; prava manjina, to što je netko nuke velesila,bio-labosi,ugroženost s NATO, korumipiranim zadadnim main-stream medijima i sl.
Hoću reći, ne možeš biti za prava gay populacije i istovremeno podržavati VVP, jer je to nespojivo. Mislim da je u tome bit "sukoba" koji imaš s većinom na ovoj temi. Ali to je samo moje mišljenje ili da prevedem mišljenje moje guzice