13.04.2023 | 22:22
VVP je tipican produkt onog sovjetskog sistema. KGB sluzbenik koji je to i ostao.
on je formiran kao licnost i karakter pre 40-50 godina i to se ne moze promeniti. dzaba sto se izdaje za demokratu, krsti i sto je kao vernik, i sto su ga u potaji krstili kad je bio klinac... i tako te price. to je jedan autokrata, i okruzio se ljudima koji ce mu povladjivati i lagati.
ima jedan stari vic o SSSR i njihovim vodjama i kako oni resavaju situaciju sa vozom koji je stao negde u rusiji i ne ide dalje, nema sina. kako to koji resava:
- Lenjin: organizovao radnu akciju sirokih narodnih masa da se napravi pruga.
- Staljin: streljati masinovodje i konduktere za primer.
- Hruscov: razmontirati sine i pragove iza koji se nece koristiti i staviti ih ispred i napraviti prugu.
- Breznjev: svi bi usli u vagone i po komandi se klatili, kao da voz ide, s vremena na vreme bi kondukter najavio stanice dokle su 'stigli'.
mislim da i sadasnja situacija nije daleko od ovog vica.
rusija jeste bogata, ali su narod i drzava siromasni. van Moskve i St. Petersburga, ljudi i dalje rade za 200-300 $. imaju problem kako da iskoriste svoje resurse, jer nemaju ni tehnologiju ni dovoljno strucnih ljudi. zasto bi neko ko zna posao ostao u rusiji da radi za par stotina $ ako moze da radi negde drugde za dosta vise? u firmi za koju radim ima nekoliko rusa koje znam, sjajni momci, znaju posao, vredni... i sad treba da u ovoj situaciji strahuje da ga posalju na front.
dalje, nisam ja neki poznavalac vojne vestine, ali eto taj Bakhmut je samo sto nije osvojen, pa je osvojen, pa jos malo... pa nikako da bude osvojen. ta taktika iscrpljivanja pije vodu kad se branis i kad si na svom terenu, ali ne kad napadas i osvajas. ali pazi kad 'Vagner' kao da kazemo elitna postrojba koja bi trebalo da bude efikasna jer je placenicka a nije placena da gubi vreme, zaglavljeni tamo i ne mrdaju. rusi ako i osvoje to izgleda strateski nevazno mesto, bice to pirova pobeda. i sluzice samo u propagandne svrhe, da se prikriju gubici i porazi na drugim mestima.