Ukrajina
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Ukrajina

11.03.2022 | 11:44
Hm….zanimljivo
11.03.2022 | 11:49
Isprika na izvoru, ali za sada bolji nisam našao.
Čisto da dobimo sliku o čemu se radilo...
EDIT:
Isprika je zbog prirode novina, ne zemlje u kojoj se čitaju.
Žuta štampa i to...
11.03.2022 | 12:11
Milanović: mene najviše zanima kako jedna letjelica može provesti skoro sat vremena iznad zemalja članica NATO-a a da to nitko ne vidi?
Banožić: radarski sustav je snimio letjelicu...
11.03.2022 | 12:25
Možda Davor ispadne u pravu za Yarun...
11.03.2022 | 12:31
Takvu vrstu zabune ja ne bi mogao prihvatiti, tko god da ga je poslao. To bi mi bila uvreda za inteligenciju.
11.03.2022 | 12:38
Sva sreća da nije roknulo u neku zgradu, sva sreća. Na desetke mrtvih bi bilo.....uh

www.index.hr/vijesti/clanak/video-milano...vnica_vijesti_prva_d
11.03.2022 | 12:43
JOHN kaže:
Takvu vrstu zabune ja ne bi mogao prihvatiti, tko god da ga je poslao. To bi mi bila uvreda za inteligenciju.

I dalje sam mišljenja da je ovo bio nedostajući kamenčić,... naravno, to nikad nitko neće potvrditi.
Bilo kako bilo, bolje da je pao dron nego letjelica graysa jer bi tad svi skupa bili u totalnoj banani.
11.03.2022 | 13:05
Bertone kaže:
JOHN kaže:

letjelica graysa

A to izgleda kako?
11.03.2022 | 14:07
JOHN kaže:

A to izgleda kako?

A to ti znaju dečki i cure koji su bili u Roswellu 1947. godine. Meni ni starci tad još nisu bili u planu, a kamo li ja
11.03.2022 | 14:46
Djuro genijalac kaže:
JOHN kaže:

Vjeruj mi. Bavim se time već 15 godina. Vjerojatnost da ja griješim u ovome što je pričam je ravna nuli.
Ako te bude zanimalo nešto više u tlu, možeš čak i do nas u tvrtku, pa češ vidjeti kako izgleda jedan laboratorij i uređaji za ispitivanje općih i mehaničkih svojstva tla

Poštujem! Očito nisam svjestan vlastite snage

Za primjer stavljam rezultate labosa za jedan projekt na kojem sada radim……podaci iz labosa se koriste za potrebe izrade geomehaničkog elaborata iz kojeg projektant konstrukcije unosi podatke za svoj proračunski model konstrukcije.

D2429044-1EFD-448C-A94B-F24A2B408A6E.jpeg
11.03.2022 | 15:10
Bertone kaže:
JOHN kaže:

A to izgleda kako?

A to ti znaju dečki i cure koji su bili u Roswellu 1947. godine. Meni ni starci tad još nisu bili u planu, a kamo li ja

Uglavnom. Ovo čudo je letilo 7 min u HR i nitko u HR nije ništa znao niti uzbunio. NATO je navodno pratio putanju.
Blago nama sa svima njima skupa.
11.03.2022 | 15:18
Jel se vi stvarno zajebavate ili iz pristojnosti niko nece da napise da Hrvatska doslovce NEMA CIME cuvati svoje nebo. Ni iz zraka ni sa zemlje.

Koja hrvatska PZO? Gdje su ti raketni sustavi? Cime to HV raspolaze? Kad se nabavilo ista moderno za protuzracnu obranu?

Ratno zrakoplovstvo je sustavno devastirano. Letjeli su momci na muzejskim MIG-21 koji su padali svako malo s neba. Moli boga da se ziv vrati sa trenaznog leta, jer avion je stariji od pilota.

Do Rafala ce proci jos vremena. Tako da politicari mogu kakiti i davati izjave kako je to kao nesto uoceno/praceno, a vojska sama zna koliko je nemocna i neopremljena po tom pitanju.

Zalosno.
11.03.2022 | 15:37
Da je dron pao bilo gdje drugdje na teritoriju RH osim u Zagreb, zaboravilo bi se (medijski) za manje od dva dana.
Zanimljiva slučajnost.
11.03.2022 | 15:49
Ne bi rekao. Ali da je pao negdje u šumu u Gorskom kotaru, možda. Jer nitko ne bi ni znao za njega.
11.03.2022 | 15:59
U BiH da je pao, za pola satane bi od njega ni vijak ostao

Cetnici su napravili oklopni voz u ratu i krenuli uci u Gradacac. To je bila bas velika kompozicija koja je zaustavljena. Dio se vratio natrag, dio je ostao na teritoriji Armije BiH.

Nakon rata su to pretvorili u spomenik. Ljudi su OKLOPNI VLAK rasturali i prodavali u zeljezo Copkali ga malo po malo, pa kad su skontali da ga nedostaje sve vise i vise, morali su to zastititi ogradama, cuvati i sl.

Zamisli sta bi tek dronu uradili. K'o termiti

gradacac_oklopni_voz.jpg
11.03.2022 | 17:30
JOHN kaže:
Ne bi rekao. Ali da je pao negdje u šumu u Gorskom kotaru, možda. Jer nitko ne bi ni znao za njega.

A da je pao u Slavoniju, tko bi znao za njega? Dobro kaže Borisone.
11.03.2022 | 17:31
drlovric kaže:
Jel se vi stvarno zajebavate ili iz pristojnosti niko nece da napise da Hrvatska doslovce NEMA CIME cuvati svoje nebo. Ni iz zraka ni sa zemlje.

Čuj, a što je tog drona netko "beamao" u HR zračni prostor? Ili je prije toga letio preko nekih susjednih zemalja gdje isto nisu ništa učinili?
11.03.2022 | 18:13
smayoo kaže:
Čuj, a što je tog drona netko "beamao" u HR zračni prostor? Ili je prije toga letio preko nekih susjednih zemalja gdje isto nisu ništa učinili?

Pazi ovo koliko si u pravu: Rumunjska, Mađarska, Hrvatska - tri zemlje članice NATO pakta ako se ne varam za Rumunje...
EDIT:
Kako su na Kuriru makli sliku drona i sada stavili video, link je postao nekoristan pa ću staviti link na Wikipedijinu stranicu o kojem se dronu radi.
Mislim da ima oko 14 metara i skoro četiri tone. Obratite pažnju da je netko na ovom linku već upisao da se isti srušio sinoć u Zagrebu.
11.03.2022 | 18:38
Ok, ajmo sad malo pretpostavljati

... taj dron (ako mu je cilj bio Jarun ili Yarun je sve vrijeme letio na visini od 1300 m i brzinom od 700 km/h (kako pišu mediji)? To znate sigurno iz provjerenih izvora?

A što ako je taj dron preletio Mađarsku na visini od 50-ak metara iznad tla brzinom od 150-200 km/h zaobilazeći naseljena mjesta i dva i pol brdašca jer znamo da Mađarska nije po planinama poznata zemlja,... je li i dalje mogao biti vidljiv PZO-u ili civilnim radarima? - ali ne, lakše je držati se natpisa iz medija o visini i brzini i pljuvati po nesposobnoj PZO.

PS.
I nemojte sad pričati da dron nemre letjeti 50 metara iznad tla
Za podsjetnik znamo (ili ne znamo) za što su avioni (pa i dronovi sposobni) jedan malo stariji video:

Htio sam staviti i video engleskog policijsko/vojnog helikoptera za presretanje i zaustavljanje vozila, ali ga nemrem naći
11.03.2022 | 18:45
Tko pljuje, Bertone?
Samo nam (ili mi, ako se drugi ne poistovjećuju sa ovim stavom, nema frke) je čudno da to nitko nije vidio, da i Rusi i Ukrajinci tvrde da nije njihov - a kako je ovdje aterirao samo dio drona, a studenti su prijavili da su prvo čuli eksploziju u zraku pa onda pištanje kako dio pada pa TRAS na zemlju i potres u bližoj okolini - za zaključiti je da ga netko ipak "skinuo"...
Samo šute.
To je moja pretpostavka, eto.
Ničim izazvan stav - ali imam "dojam" da je tako nekako bilo.
11.03.2022 | 18:52
Kloba kaže:
Tko pljuje, Bertone?
Samo nam (ili mi, ako se drugi ne poistovjećuju sa ovim stavom, nema frke) je čudno da to nitko nije vidio, da i Rusi i Ukrajinci tvrde da nije njihov - a kako je ovdje aterirao samo dio drona, a studenti su prijavili da su prvo čuli eksploziju u zraku pa onda pištanje kako dio pada pa TRAS na zemlju i potres u bližoj okolini - za zaključiti je da ga netko ipak "skinuo"...
Samo šute.
To je moja pretpostavka, eto.
Ničim izazvan stav - ali imam "dojam" da je tako nekako bilo.

Na Bug-u autor u članku komentira da je do eksplozije došlo kada je navigacijski sustav rakete zaključio da neće doći do odredišta i da je pokrenuo samouništenje, što ima logike, ali nisam stručnjak pa ne znam...
11.03.2022 | 19:06
Možda je krenuo na more u penziju ali je skužio da je prognoza loša pa je popi*dio i samoubio se.
11.03.2022 | 19:16
smayoo kaže:
Možda je krenuo na more u penziju ali je skužio da je prognoza loša pa je popi*dio i samoubio se.

Dron samoubica.
Banzaiiiii!!!!
11.03.2022 | 20:25
Kloba kaže:
Tko pljuje, Bertone?

Pljuju svi, mediji, neki političari, građani na cesti i u birtiji, neki postovi u ovoj temi su pljuvački obojeni (čiji su, naći će se sami),... i usput, opet, tko kaže da nađen samo dio drona?... mediji, studenti (svi koje sam danas na TV-u uhvatio nemaju pojma što su čuli i vidjeli), vladajući političari koji su se danas pojavili na TV-u?

Kakvu istinu očekuješ prvih par sati nakon događaja koji nije nimalo bezazlen?
11.03.2022 | 20:31
Rumunjska, Madjarska, Hrvatska. Perjanice NATO saveza

Bas mi je cudno da je nesto proletjelo kroz te ultra moderne PZO.

Madjarska ruku na srce opasno modernizira svoju vojsku u zadnje vrijeme. Fali im jos svacega ali na dobrom su putu.

Rumunji su sirotinja koja krade konzerve iz Afganistana i nose doma u torbama. Jednom vojniku pukla torba na ukrcajnoj pisti, otkotrljase se limenke

Zalosno je koliko ih je samo izginulo u mojoj bazi. Ti ljudi nisu imali nista. Stara neka ruska vozila. Ne nose ni NATO oruzje. Uniforme lose.

Hrvatska uopce nema PZO. U uporabi su topovi 20-30mm i neke Strijele koje je pregazilo vrijeme. Cisto eto da se formacijski broji da te jedinice postoje a u praksi ih nema. Niti bilo sta mogu da sacuvaju.

Jedina svrha i razlog ulaska svih istocnoeuropskih drzava u NATO je zato sto su blizu Rusiji i to je valjda svakome jasno.
11.03.2022 | 20:38
drlovric kaže:
Rumunjska, Madjarska, Hrvatska. Perjanice NATO saveza

Čiji ono kanaderi gase požare u tvojoj državi?
11.03.2022 | 20:45
Hrvatski naravno BiH jos veca fukarastinja. Da nema Kosova, bili bi u svemu najgori. Ovako smo predzadnji

Isto kao sto su HR helikopteri spasavali srpske civile u Obrenovcu. Niko to ne osporava.

Ali zasto je problem reci da negdje postoji problem?

PZO je decenijama najveci problem HV. Nedostaje SVE. I sad odjednom se neko uvrijedi kad se o tome otvoreno prica.
11.03.2022 | 21:18
Ja nisam doživio da Bertoneu smeta što ti pišeš koji su nedostaci hrvatske PZO općenito, nego da mu smeta što sad netko a priori se*e po PZO, a da baš ni ne znamo točno i pouzdano koje su okolnosti preleta, odnosno da možda nije ni bilo mogućnosti u tih 7 minuta nešto poduzeti.

Nekako slično kao što meni strašno smeta kad netko se*e po zimskoj službi svaki put kad pada snijeg jer je indolentni škrti šupak koji smatra da je pametniji od cijelog svijeta pa se vozi na ljetnim gumama kroz Gorski kotar zimi i onda mu je zimska služba kriva što on prošlajfa na uzbrdici od Vrbovskog prema Ravnoj gori na 3 cm snijega. A realno nećeš ni u Austriji naći planinsku dionicu autoceste bolje održavanu od hrvatske A6 autoceste.
11.03.2022 | 21:26
Vrbovsko, djedovina...
Kada smo kod sedam minuta, 45 minuta je dron letio nad Mađarskom. Samo tri minute nas Rumunjskom i tih sedam nad Hrvatskom. I da, ispričavam se - pogledao sam Dnevnik na Novoj - izgleda da bi to ipak mogao biti kompletan dron koji je imao neku automatsku naredbu da se uništi kako je tu već napisano. Sutra će pokušati doći do crne kutije pa da vide šta je fotografirao.
11.03.2022 | 21:32
@Smayoo, kao i obično pogodio si u sridu

PS. S obzirom da se od jutra pregledava korito rijeke Save (a to nisam danas nigdje čuo ili vidio u medijima), opravdano je za pretpostaviti da se radilo o kontroliranom samouništenju ili uništenju sa najmanjom mogućom posljedicom, ali je eto igrom sudbine ipak jedan dio završio van korita rijeke,... i opet ponavljam, da trebamo sad odmah sve znati, ne trebamo
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 5 sati, 29 minuta
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • JOHN: Sretan rođoš!
  • smayoo: Oho! Sretan rođendan i od mene! :)
  • VanjusOS: sretan rođendan @drlovric
  • miomika: nisam znao. Ja sam na A1, tamo još ni ne razmišljaju..
  • Zdravac: danas naručio, stiže za 3-5 dana, pa kad stigne, napisati ću iz prve ruke kako radi :)
  • ZeljkoB: Jel vec tko isprobao eSIM sa Apple Watch?
  • ZeljkoB: @Zdravec, ovo je super vijest!
  • cariblanco: Elon postaje gori od Ele Dvornik, nije za vjerovati, mada mu i ja osim širim propagandu, ali čovjek ne može šutjeti na sve ove gluposti :(
  • Zdravac: ht - naknada dodatno na mjesečnu tarifu 4 eur
  • Zdravac: ht podržava multi sim i za apple watch (za galaxy watch već neko vrijeme)
  • Yonkis: iStyle počeo prodavati Apple Watch Cellular model.. Opa bato! Nismo više ograničeni :)
  • drlovric: Ne bih ja podcijenjivoa tako to trziste. Ogromna vecina ljudi u USA koriste iPhone, pa im je i Apple Maps logican izbor :)
  • smayoo: Ajd... Iako... zašto više troše novac na to. Kasne za Google Mapsom 20 godina, a za OSM-om 10.
  • Yonkis: Jeste li znali za Apple Mape na webu? [link]
  • Piko: Skužio, AppleInteligence, kategorizacije u Mailu, Image Playground i sl. se pjavi kada podesim sistemski jezik na Engleski …. Kada je na hrvatskom, toga ničeg nema… Bezveze.
  • smayoo: Podsjetnik, vidimo se sutra u Kokolu u 18h! [link]
  • drpongrac23: Čestitke!!! [link]
  • drpongrac23: Nemam, čak sam ugasio i upalio mob, sve izgleda po starom
  • Yonkis: Ja sam u Zagrebu :)
  • miomika: Nemam....to je zigleda privilegija Amerike i Australije.
  • Yonkis: Nemaš ove kategorizacije na vrhu? [link]
  • drpongrac23: Ja ne primjećujem nikakav update Mail app
  • Yonkis: Zanimljivo da je Mail app dobio update na telefonu ali ne i na iPadu i Macu. Očigledno smišljaju kako to prikazati na većim ekranima.
  • Zdravac: ...sa Apple intelligence
  • Zdravac: OS X Sequoia 15.2 update
  • drlovric: Mail app je fin redesign
  • drlovric: Bez veze je iskreno....niskoristi od svega toga
  • Piko: 18.2 isti ko i prijašnji .... nažalost "Image Playground" nije dostupan u HR
  • Gjuroo: Sam da se pridružim karminama za Šveca. Legenda stojedinice i svih nas koji smo tada bili privilegirani biti dio tog pokreta. Svima nama, koji smo morali slušati Raosa kako s balkona na Trgu viče "Strepiteee!", Radio 101 nije bio samo radio. Švec je bio veliki dio tog pokreta.
  • Yonkis: Pa baš ništa novo osim što se video sad prikazuje full screen na otvaranju. Baš sam to trebao (sarkazam). I naravno, spravci
  • drlovric: Instalira se 18.2 :)
  • hal9000: Linus VOLI novi Mac Mini! Hihihi! [link]
  • Beli: Počivaj u glazbi kume. My Hand Over My Heart...
  • smayoo: RIP. Ostaješ u sjećanju, Švec!
  • smayoo: Stvarno prerano. :/
  • smayoo: O, jebote... :(
  • FiFi: RIP Siniša Švec
  • Borisone: [link]
  • Lihto: prije prodaje
  • Lihto: Jel treba uključiti file vault pa onda formatirati Mac M1 ili je dovoljno erase all content and settings?
  • Beli: Prošla akcija ...
  • Beli: Aplikacija Funkey koja proizvodi zvuk mehaničke tipkovnice od sada je besplatna: [link]
  • dpasaric: Kakav entuzijast!!!
  • zoranowsky: Ajme mrak...
  • Gjuroo: Ludo.
  • hal9000: Izuzetno lijepo za pogledati: [link]
  • cariblanco: Sretan imandan Nikolama...jel vam kapnulo što u čizmu ;)
  • hal9000: Anketa bi trebala imati checkboxes, a ne radio buttons. Za nas koji koristimo više mac-ova. Just sayin'.
  • Yonkis: Kradljivci našli nov način krađe Apple proizvoda [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.28 Seconds

Provided by iJoomla SEO