Ukrajina
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Ukrajina

13.04.2025 | 16:33
Djuro genijalac kaže:
Nije me bilo neko vrijeme i vidim da se ništa ne mijenja. Dat ću ti kontakte osobe koja živi u Irpinu pa njemu probaj prodavati ove folove. Ako budeš iznimno uspješan, poslat će ti komad tenka koji je uništen ispred njegove kuće (o tvom trošku) a slike i videa onog što se događalo u Buči i okolici idu gratis. Ti mu onda reci kako ti znaš bolje od njega što se tamo doista dogodilo i da su oni lutke bacali po cesti da bi napakostili ruskoj nejači koja je u samoobrani od imperijalističkih težnji Ukrajine (zamisli drskosti, sami odabrati svojeg predsjednika stvarnom većinom glasova na slobodnim izborima!!!) došla tamo u vidu helikopterskog desanta cijele satnije ili dvije, praćene svim oklopom koji su mogli skupiti sa jedno 70.000 ljudi.
I onda mu probaj objasniti kako su oni glupani koji ne razumiju da su zavedeni, jer su željeli i još uvijek žele živjeti na način kako se živi u EU, a Putin im samo želi najbolje nakon što mu predaju cijelu državu na upravljanje i brisanje nacionalnog identiteta.
Da, možda ti proslijedi i neku fakturu od popravka kuće koju su Rusi uništili iznutra i pokrali iz nje sve što se moglo...
Ali, ne daj se smesti, sve će to biti propaganda bez trunke osobnog iskustva i istine. Hindustan Times zna bolje. I u UN nikad nismo čuli niti jednu riječ koja nije istinita. Tako da ti odmah olakšam, Slavek bude lagal. I Dmitro Bojanovič, njegov kolega s posla, koji isto živi u Kijevu, nije ništa bolji. Taj isto samo laže i izmišlja kad tvrdi da ih napadaju raketama i dronovima, a ljudi stradavaju. Tu nema ni trunke istine. Rusi im šalju humanitarnu pomoć zrakom, a ove zavedene budale na to pucaju i onda kad im padnu ostaci na glavu jamraju da ih napadaju, i ljudi stradavaju od ruske ruke. Preglupi su, jadni, cijela nacija!, da shvate tko im je istinski prijatelj i da progledaju konačno da im je mjesto u Rusiji, jer je to tako zamislio osrednji KGB-ov aparatčik iz St. Petersburga....

Kako sad to, Davor je tvrdio da si uvidio svoje greške, da si bio pod utjecajem propagande i da ti je on otvorio oči, onako prijateljski, ipak si ti dobar čovjek i nije on mogao trpiti da ne znaš istinu. Uvidio si svoje zablude i od tada mu davaš podršku u inbox. Meni se čini da je Pinokiu nos opet malo narastao...

A da ne bude da izmišljam, jer ja ipak nisam vrijedan odgovora osim po potrebi evo i screenshot

sc.png

Ne gledam više ove teme niti komentiram, na ovo sam slučajno naletio pa eto čisto da se vidi
13.04.2025 | 16:48
Yonkis kaže:
Eto, i što reći? Kao da nije bilo muljaža u UNu, da nema političkih igara u samom Vijeću, tj sve je objektivno i nepristrano, Rusi kad pričaju tamo o Ukrajini bi trebala biti opće prihvaćena istina i basta. Hau jes nou. Nije ni amerika med i mlijeko, niti njemačka tj nitko nije bez putra na glavi ali brate mili, biram sve ostalo zlo pa čak i WEF i onu dindrlicu ali Ruse ne hvala, nikako. A sad mi se i Ameri pod vodstvom Trumpa vrlo brzo bliže toj nepoželjnosti.

Stvarno, što?

Davor je odlučio biti đavolji odvjetnik dva najveća kriminalca današnjice, Trumpa i Putina. Nemoguće je reći nešto a da se, potpuno opravdano, izjava ne okarakterizira kao vrijeđanje. A osim psovki i pogrdnih imena nemam tu ništa drugo.
13.04.2025 | 17:33
IgorD kaže:
Davor je odlučio biti đavolji odvjetnik dva najveća kriminalca današnjice, Trumpa i Putina. Nemoguće je reći nešto a da se, potpuno opravdano, izjava ne okarakterizira kao vrijeđanje. A osim psovki i pogrdnih imena nemam tu ništa drugo.

Ne, nisam ja toliko "đavolji odvjetnik" - jer ja nikada nisam rekao da Trump i Putin nisu svojevrsni kriminalci - koliko ste vi koji mi kontrirate bez kriterija, licemjerni, dvostrukih pravila i upravljani propagandom, a ne kritičkim razmišljanjem. I onda iz vas izlazi ono za što su vas programirali mediji, a samostalno analitičko razmišljanje nemate. Kada sam zadnji put ovdje nekome rekao da na zadanu temu sebi postavi pet objektivnih pitanja koja bi si svatko razuman postavio, pa onda neka na njih sam sebi odgovori, nastala je tišina.

Razočaravajuće za jednu zajednicu koja bi trebala predvoditi razmišljanje svojom glavom.
13.04.2025 | 20:33
Kad god sam imao prilike duže pričati sa nekim ravnozemljašem ili pobornikom neke od teorija zavjere, tvrdio je da "razmišlja svojom glavom".

Kada ti se "kritičko razmišljanje" svodi na iznošenje tvrdnji objavljenih samo iz Ruskih izvora, ili iz drugih izvora, ali koji pozitivno govore samo o Rusima, kao i na tvrdnjama kako si ti, eto, "bio u pravu", a nisi predvidio ništa od onoga što se trenutno može pročitati u vijestima, onda tu nema ni govora o nekom kritičkom razmišljanju.

Mi o svemu ovome možemo samo palamuditi na čisto filozifskom nivou (što bi bilo, kad bi bilo), jer niti imamo prave informacije, niti ih možemo imati.

Ali, ako neki tvoj kućni prijatelj radi sa NSA ili FSB, samo ti nastaviti iznositi sve te tajne koje znaš...
13.04.2025 | 21:24
sad si me nesto fino podsetio s ovim tvojim poslednjim postom, pa ne mogu a da ne pitam kolegu koji razmislja svojom glavom, par stvari:

- da li je zemlja ravna ploca? - DA ili NE.
- da li su se amerikanci iskrcali na mesec? (ili je to stenli kjubrik snimio u svom studiju). - DA ili NE.

samo kratki odgovori, bez nekih objasnjavanja i dokazivanja, molio bih. izvinjavam se sto malo skrecem temu.
13.04.2025 | 21:25
m@xym kaže:
Kad god sam imao prilike duže pričati sa nekim ravnozemljašem ili pobornikom neke od teorija zavjere, tvrdio je da "razmišlja svojom glavom".

Da, zaista, pa odmah se prepoznajem! Kada se pogleda malo s distance, zaista sam tipičan primjer primitivca, još jedan ravnozemljaš, loše obrazovan, nenačitan, loše informiran, bez kvalitetnih izvora informacija, neuspješan, iskompleksiran i frustriran svim i svačim, a uz to još niskog IQ tako da sam izrazito sugestibilno povodljiv. I onda još u svoj toj nezrelosti tražim pažnju i pripadnost čoporu retarda s aluminijskim kapama - zato i ne čudi što sam si umislio da razmišljam svojom glavom, a zapravo sam plaćeni glasonogovornik Kremlja i Trumpovog kabineta!

Nije vama lako, vas 10 na jednog takvog debila poput mene! To je najbolji dokaz koliko je ljudska glupost beskonačno velika, kada niti gotovo cijeli forum ne može urazumiti jednog potkapacitiranog teoretičara zavjere i primitivnog prorusko-proameričkog antivaksera!
13.04.2025 | 22:16
izvini prijatelju, ali niko od nas te nije pocastio nijednim od onih epiteta koje si nabrojio - ni direktno ni indirektno.
DA ili NE? navedi jedan primer gde te neko etiketirao na bilo koji ruzan nacin.

dalje, koliko puta si ti nas nalepio da smo neinformisani, ne razmisljamo svojom glavom, i tome slicno, i na kraju etiketa da smo - panjevi.
DA ili NE?

ja samo da pomenem ovo, ne ocekujem odgovore jer i do sada ih nije bilo. znam da rizikujem da budem klasa super-optimist, ali jednostavno ne mogu a da ne pitam dok ne isteram stvari na cistac.

dalje: ali ako, kako ti kazes da 10 ljudi kontrira tebi, ja bih se ozbiljno zapitao sa kim onda nesto nije u redu.
ima jedna stara poslovica - ako ti jedan covek kaze da si pijan, pusti ga sta on zna. ako ti dvoje ljudi kazu da si pijan, mozda je vreme da se zamislis. ako to troje ljudi kazu da si pijan, e onda lezi i valjaj se.
13.04.2025 | 22:22
dpasaric kaže:
niti gotovo cijeli forum ne može urazumiti

Urazumiti?

Gore sam izrazio nezadovlojstvo tvojim postanjem Ruske propagande. Ne treba se nikoga urazumiti jer...

1) ti znaš da je to Ruska propaganda

2) i dalje ćeš tu postati Rusku propagandu
13.04.2025 | 22:36
@dpasaric,

Nisi shvatio poantu.

Možda je stvarno Big-pharma napravila svjetsku prevaru sa koronavirusom.
Možda je stvarno WEF gurnuo Ukrajinu u rat sa Rusijom radi nekog svog razloga.
Možda Američka vlada stvarno pomno nadzire sve društvene mreže i diktira nominalnim vlasnicima kakva točno ograničenja moraju nametati korisnicima.
Možda je Bill Gates stvarno jedan od najzločestijih ljudi na svijetu.

Ali, ni ti, ni ja (niti bilo tko od nas na forumu) ne možemo znati da li je to istina ili ne, zbog toga što ne možemo doći do pouzdanih i kvalitetnih informacija na temelju kojih bi smo to mogli zaključiti.

Ti si, međutim, iz nekog, samo tebi znanog razloga, zaključio da si ti, eto, došao do tih informacija, i da, de facto, imaš saznanja koja su, u stvarnosti, dostupna vrlo uskom krugu ljudi.

Naravno da ti nisi ravnozemljaš, ali ponašaš se potpuno jednako kao i bilo koji ravnozemljaš sa kojim sam razgovarao (razlika je samo u temi, tamo je bila tvrdnja da nas lažu i da je zemlja ravna, a ovdje sa tobom je tema koronavirus, Twitter, kripto-valute, rat u Ukrajini i sada Trump):

1. "oni" nas lažu
2. ti znaš "istinu"
3. sve informacije iz "tvojih" izvora su točne
4. sve informacije iz "mojih" izvora su lažne
5. sve informacije koje idu tebi u prilog su "točne", bez obzira na to iz kojih izvora dolaze
6. ti "ne vjeruješ drugima što govore"
7. razmišljaš svojom glavom

Evo, možda sam ja u krivu, ali nekako sumnjam da ti stvarno imaš tako dobro informacije i tako kvalitetan način razmišljanja da unaprijed znaš točno baš sve o baš svim temama kojih smo se dotakli ovdje na forumu.
13.04.2025 | 22:44
Ender kaže:
...klasa super-optimist, ali...

13.04.2025 | 23:57
m@xym kaže:
Ali, ni ti, ni ja (niti bilo tko od nas na forumu) ne možemo znati da li je to istina ili ne, zbog toga što ne možemo doći do pouzdanih i kvalitetnih informacija na temelju kojih bi smo to mogli zaključiti.

Evo, tu ti je greška. Itekako se može doći do pouzdanih i kvalitetnih informacija ako u to uložiš vrijeme, a pogotovo ako imaš sreće poznavati prave ljude iz neke domene.
14.04.2025 | 00:06
Ender kaže:
dalje: ali ako, kako ti kazes da 10 ljudi kontrira tebi, ja bih se ozbiljno zapitao sa kim onda nesto nije u redu.

Thomas Mann, književnik i nobelovac (1929.), Nijemac i ne-Židov, 1933. godine se iz Nizozemske nije vratio kući u Njemačku, nego je odselio u Švicarsku jer nije bio niz dlaku nacističkom režimu koji je upravo došao na vlast tada.

Taj je čovjek tada (ne kasnije, kad je rat završio) na tu temu izjavio "Ako sam i u manjini, to ne znači da nisam u pravu."

Uz napomenu da se više ne slažem s Davorom, nego što se slažem, a da se s njegovim načinom argumentacije gotovo uopće ne slažem, moram ti reći da - kad god u raspravi potegneš argument da je netko u manjini - zapravo si izgubio jer nemaš ništa čvršće pa se oslanjaš na snagu krda.
14.04.2025 | 01:08
o.k. prihvatam kritiku i tvoje misljenje, i sa te strane si u pravu, mada poredjenje sa Thomasom Manom i tom situacijom tada bas i nije adekvatno.
davor je prvi potencirao da je u manjini, a mi kao neprincipijelna vecina ga napadamo.
niko nema nista protiv njegovih stavova i misljenja - to je njegovo pravo i to verujem svi postujemo. problem je u njegovom naturanju da je jedino ispravno to sto on misli i zastupa. nisam primetio da tu ima imalo prostora za neka druga misljenja, jednostavno se apriori odbacuju. i sam si fino primetio i rekao da se ne slazes sa njegovim nacinom argumentacije.
svaki put kad je bio suocen sa nekim argumentima i cinjenicama, ili je cutao ili je okretao pricu na drugu stranu. to je ono sto smeta.
kod engleza postoji pravilo da kad si i 100% siguran u nesto, ili cak i kad si zaista strucan u svom polju rada, nikad ne kazes - to je tako i tako i nikako drukcije. nego kazu - 'I think...' i tako prvo ostavlja prostora i za druga misljenja, a i mogucnost da nije u pravu. cak i tada.
ovde je sve bilo vrlo iskljucivo i to na osnovu problematicnih i neproverenih informacija.
i kad mu vecina predoci ocigledne cinjenice, tera i dalje.
zasto ja uopste i gubim vreme na dokazivanju necega?
znam da ga ni ja ni drugi necemo ubediti, ali da pokazemo apsurdnost situacije i njegovih stavova i da malo smanjimo tu pro-putinovsku i pro-rusku i pro-trampovu propagandu.
mozda nije tako, ali mislim da nisam jedini koji je to zakljucio iz svih do sada poruka, jednostavno se takav utisak namece.
neka me ispravi neko ako gresim.
14.04.2025 | 01:52
Ender kaže:
davor je prvi potencirao da je u manjini, a mi kao neprincipijelna vecina ga napadamo. niko nema nista protiv njegovih stavova i misljenja - to je njegovo pravo i to verujem svi postujemo. problem je u njegovom naturanju da je jedino ispravno to sto on misli i zastupa. nisam primetio da tu ima imalo prostora za neka druga misljenja, jednostavno se apriori odbacuju.

Mislio sam ovdje zakeljiti "meme" o pojedincu i masi i tko je kada u pravu, ali objektivni Smayoo me preduhitrio svojim lijepim komentarom, na čemu mu hvala!

No, moram reći da vam je uzalud što ste u većini i što se ne slažete s mojim viđenjem situacije kada u konačnici ja ispadnem u pravu!

Zato i nije bitan neki moj "prostor za neka druga mišljenja" (a imate ga zaista naširoko na ovom forumu!) kada vas jednostavno stvarnost demantira. I neću davati prostor za "druga mišljenja" kada su naočigled licemjerna i nerealna, kada ne gledaju sveukupnost situacije i svode se na emotivno navijanje. Ne vidim zašto bih tome dao prostora u dijalogu. To se vi međusobno bodrite i navijajte koliko hoćete, a niti jedan od vas (osim Tino!) nije spreman otići tamo ili poslati svoje sinove u Ukrajinu. Znači vaša cijela retorika je isprazna, "salonska".

I možete se vi ljutiti koliko hoćete, ali doktrina realizma je pokazala da su vaše hipoteze o tom ratu bile krive, da je surova istina da će ga Ukrajina izgubiti - kao što je bilo jasno prvog dana. I može vas biti ovdje i sto koji mislite da to nije tako, da sam ja u krivu, ali stvarnost pokazuje da je Ukrajina ovaj rat izgubila i slijede gubitnički pregovori da se spasi što se spasiti može. Što se više s tim oteže, više će izgubiti.

Trump može biti ovakav ili onakav, ali se mudro izvukao iz užasa koji su stvorili njegovi prethodnici.
14.04.2025 | 06:19
Ender kaže:
o.k. prihvatam kritiku i tvoje misljenje, i sa te strane si u pravu, mada poredjenje sa Thomasom Manom i tom situacijom tada bas i nije adekvatno.

U tom načelu zapravo uopće nije bitno na koju stranu pokazuje moralni kompas. Da Amerikanci nisu ušli u rat 1941. godine, vjerojatni ishod drugog svjetskog rata bi bio stoljetna dominacija nacističke ideologije u Europi. Nama bi danas kukasti križ i pozdrav uzdignutom rukom bili normalna stvar, bili bi indoktrinirani takvom ideologijom od djetinjstva (ili bi bili među onima koji su nisu ni rodili jer su njihovi roditelji istrijebljeni u koncentracijskim logorima) i ne bismo ni znali who the f... is Thomas Mann. Badava bi mu bilo što je bio u pravu (iako u manjini).

Tako i u ovom primjeru - bez obzira na moralnu nakaznost, ono što i ja vidim kao bolnu istinu je - Ukrajina je od početka bila osuđena na ovo. To što je to tako - ne znači da ja (ili Davor) "navijam za Ruse" ili mislim da njihova agresija opravdana.
14.04.2025 | 07:24
@dpasaric,

Kada bi ti stvarno imao tako kvalitetne informacije, koje ti daju mogućnost da tako nepogrešivo predvidiš budućnost, onda ne bi gubio vrijeme trkeljajući ovdje sa nama na forumu, nego bi to svoje superiorno znanje bez problema unovčio.

Ali umjesto toga, izbaciš još jedan besmisleni meme, i misliš sam za sebe "uh kako sam pametan".
14.04.2025 | 08:27
14.04.2025 | 09:34
smayoo kaže:
Tako i u ovom primjeru - bez obzira na moralnu nakaznost, ono što i ja vidim kao bolnu istinu je - Ukrajina je od početka bila osuđena na ovo. To što je to tako - ne znači da ja (ili Davor) "navijam za Ruse" ili mislim da njihova agresija opravdana.

Hvala na pojašnjenju za one koji to nisu sami shvatili.
14.04.2025 | 09:45
m@xym kaže:
@dpasaric,

Kada bi ti stvarno imao tako kvalitetne informacije, koje ti daju mogućnost da tako nepogrešivo predvidiš budućnost, onda ne bi gubio vrijeme trkeljajući ovdje sa nama na forumu, nego bi to svoje superiorno znanje bez problema unovčio.

Ali umjesto toga, izbaciš još jedan besmisleni meme, i misliš sam za sebe "uh kako sam pametan".

Tvoje svođenje jednadžbe života na zajednički nazivnik novca pokazuje duhovno siromaštvo i jedan prilično prizeman svjetonazor.

I baš si našao mene kao primjer neostvarene osobe? Kladim se da izlistamo tvoj i moj doprinos našem društvu, informatičkoj zajednici, obrazovanju djece i studenata, da bi moja lista, onoga što ja važem kao pravo ljudsko bogatstvo, bila barem dvostruko veća od tvoje.

Ako si već u nedostatku drugih argumenata krenuo AD hominem putem, nema problema, raspali - daj svoj CV ovdje, ja ću svoj, pa da vidimo tko je više gubio vrijeme u životu i tko je što ostvario - prije svega za dobrobit zajednice, a ne svoje osobno dupe.
  • Air
  • Korisnik
  • 77
14.04.2025 | 09:54
dpasaric kaže:
smayoo kaže:

Hvala na pojašnjenju za one koji to nisu sami shvatili.

Za one koji nisu shvatili...

u prepirci u ovoj temi nije u pitanju / nije nikada bio problem kako će proći Ukrajina u cijeloj situaciji, nego je u pitanju da li odobravamo pravo jednog naroda da se bori za slobodu (koju mi imamo) i da li ga u tome treba podržati i pomoći mu.

Većina političkog Svijeta je suzdržana, a mnogi ne odobravaju pomoć Ukrajini jer ih boli ona stvar za tuđu slobodu.

Pitanje je koga ćemo u toj situaciji podržati?

Većinu?
Manjinu?
Pravdu?
Poštenje?
Humanost?

Davor "relno" podržava tzv. "realizam" i boli ga ona stvar za slobodu i prava Ukrajinaca a mnogima to smeta i ne mogu se pomiriti s time da Davor koji je zadužio ovaj forum / ovu zajednicu ima takva negativan stav.
14.04.2025 | 10:07
Air kaže:
u prepirci u ovoj temi nije u pitanju / nije nikada bio problem kako će proći Ukrajina u cijeloj situaciji, nego je u pitanju da li odobravamo pravo jednog naroda da se bori za slobodu (koju mi imamo) i da li ga u tome treba podržati i pomoći mu.

Većina političkog Svijeta je suzdržana, a mnogi ne odobravaju pomoć Ukrajini jer ih boli ona stvar za tuđu slobodu.

Bio je to itekako problem! Ovdje su mnogi bili izrazito vokalni oko toga kako će Ukrajina pobjediti i istjerati Ruse koji kradu veš mašine da bi mogli popravljati svoje oružje. Kako su pijani, probušenih guma i dovoze tenkove iz muzeja jer više nemaju boljih. No, na stranu to...

Ovdje u suštini imamo pitanje licemjerja - jer "većina političkog svijeta", a i većina sudionika na forumu, okreće glavu od svježeg primjera Gaze gdje se isto radi o slobodi jednog naroda, a s nevjerojatnom lakoćom se zaboravljaju svi slučajevi kada je naš zapad potaracao nezavisne suverene države. No, pojeo vuk magare, "to se sada na broji", ti si prvi zagovaratelj te filozodije "a od sada pošteno" dok istovremeno okrećeš glavu na fundamentalno krivo postavljen sustav "međunardonog prava", ako se to uopće tako može nazvati, a moje mišljenje je da ne može.

I upravo zato sve što kažeš i zastupaš nema pravu težinu jer u trenu kada netko vikne "dvostruka mjerila" - ti zažmiriš i praviš se da to nisi čuo, a onda kreneš dalje sa svojom, zapravo lažnom, empatijom.
14.04.2025 | 10:14
tino1 kaže:

Ovo je izgleda malo diglo živac Trumpu i odmah se pozvao na slobode, slobodu tiska, slobodu izražavanja, sve moguće slobode koje su mu jako važne. Ne!

www.yahoo.com/news/trump-maximum-meltdow...media-052258686.html
14.04.2025 | 10:41
dpasaric kaže:
Air kaže:

Bio je to itekako problem! Ovdje su mnogi bili izrazito vokalni oko toga kako će Ukrajina pobjediti i istjerati Ruse koji kradu veš mašine da bi mogli popravljati svoje oružje. Kako su pijani, probušenih guma i dovoze tenkove iz muzeja jer više nemaju boljih. No, na stranu to...

Ovdje u suštini imamo pitanje licemjerja - jer "većina političkog svijeta", a i većina sudionika na forumu, okreće glavu od svježeg primjera Gaze gdje se isto radi o slobodi jednog naroda, a s nevjerojatnom lakoćom se zaboravljaju svi slučajevi kada je naš zapad potaracao nezavisne suverene države. No, pojeo vuk magare, "to se sada na broji", ti si prvi zagovaratelj te filozodije "a od sada pošteno" dok istovremeno okrećeš glavu na fundamentalno krivo postavljen sustav "međunardonog prava", ako se to uopće tako može nazvati, a moje mišljenje je da ne može.

I upravo zato sve što kažeš i zastupaš nema pravu težinu jer u trenu kada netko vikne "dvostruka mjerila" - ti zažmiriš i praviš se da to nisi čuo, a onda kreneš dalje sa svojom, zapravo lažnom, empatijom.

prijatelju, nazalost ti si taj koji ima dvostruka merila, bas na ovim primerima ukrajine i gaze. u jednom slucaju vazi i startcraft i ostalo, u drugom idu neka druga merila, a jos kad se pojavio voljeni tramp sa mirovnim predlogom da se iseli 2 miliona palestinaca i da se grade hoteli - onda ti vise ta gaza nije bila interesantna, i ucutao si se.
da te podsetim, par puta sam te direktno i konkretno pitao na te teme da mi das odgovore - nije ih bilo.
14.04.2025 | 11:14
Evo kaže Trump da vjeruje da su rusi pogriješili, da to nisu htjeli, raketirati Sumy i Odessu. 34 mrtvih, usred bijelog dana. Nakon prve rakete su poslali raketu sa kazetnim punjenjem kojim su ciljani oni koji su priskočili u pomoć unesrećenima od prve rakete.
E da, kaže da novinari pitaju ruse o tome (da su pogriješili), da on nema ništa sa time, da je to Bidenov rat. "da sam ja predsjednik taj rat se ne bi desio" - jer bi "prodao" ukrajinu rusiji na neki način, postaviti proruskog predsjednika ukrajine ili nešto.
Koji ljigavac. Koji mekušac. Koja po$kica.
I nikada Putin ili ruska vojska neće biti procesuirana za zločine ali zato će ukrajina dati svoje generale na sud, kao što smo i mi svoje slali, ali srbi nikada, tako neće ni rusi.
I Ukrajinci ne smiju raketirati oko-za-oko jer su oni civilizirani, zapad bi ih osudio, to bi im bila ljaga njima kao naciji.. ali rusi zato brate mogu sve i svašta i nikome ni dlaka nije pala sa glave. Još im se povlađuje..
Uh! Svijet će se veseliti kad Putin umre a bogami i kad Trump otegne papke, nadam se da im nitko i nijedan predsjednik neće doći na sprovod. Znam da hoće ali fuj.
14.04.2025 | 11:16
neke vesti:

www.danas.rs/svet/uzimaju-sve-redom-u-ob...dovi-za-regrutaciju/

i jedan zanimljiv komentar:
"Nije to nista novo niti nevidjeno. U istoriji ratovanja postoji jedan nedvosmisleni indikator o stanju na ratistu. Kada se pocne mobilisati sve i svako, deca od 14-15 godina i stari od preko 60 godina ond veliko finale nije vise daleko. U proslosti se je to redovno dogadjalo i agresorima i braniocima."
14.04.2025 | 12:28
dpasaric kaže:

Jesu pijanice koje kradu po kucama.

Jesu na korumpiranim natjecaju kupili lose gume za kamione pa je nekoliko desetaka kilometara dug logisticki konvoj zastao na putu.

Koriste tenkove stare 50+ godina iz sovjetskih magacina jer ih zaboli za posade koje ginu u njima.

Postoje neovisni snimci i dokazi o svemu tome, ali neces ih ti logicno naci na svojim proruskim medijima.
14.04.2025 | 12:41
Yonkis kaže:

Koji ljigavac. Koji mekušac. Koja po$kica.

Najobicniji glupan bez mozga i muda. Biznismen koji navodno ne zna kako funkcioniraju carine na uvoiz robe, a njegovi glasaci mu vjeruju

Sad je evo navaljao ratne tehnike oko Irana glumeci neku silu ali ja sam uvjeren da nece smjeti bombardirati Iran vec ce neki novi sporazum potpisati.

On ce samoproglasiti politicku pobjedu, a Iranci ce nastaviti graditi bombu po svom.

Izrael ce iskoristiti svu americku silu tamo i nastaviti svoje operacije u Gazi.

Svi zadovoljni...
14.04.2025 | 13:00
@dpasaric,

Opet nisi shvatio poantu.

Niti sam rekao da je materijalizam smisao života, niti da si ti neostvarena osoba.

Stvari su puno jednostavnije.

Naime, kada bi ti doista raspolagao tako preciznim podacima, onda bi te informacije bile tako vrijedne da bi mnoge institucije bile spremne izdvojiti za njih velike novce, a u slučaju one bjelosvjetske zavjere, i ubiti te, kako bi spriječili daljnje širenje tako osjetljivih informacija.

Ali, ne moraš brinuti, niti će te tko ubiti, niti je tko spreman platiti te informacije koje ti imaš, jer one nisu u nikakvoj korelaciji sa stvarnim stanjem (jer, da kojim slučajem jesu, onda bi ti bio u velikoj opasnosti).
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 13 sati
  • Borisone: Rekao političar i otišao krkati s generalima dok je vojska na paštetama i prekuhanim jajima.
  • Junuz: ko nehrani svoju vojsku hraniće tuđu
  • Yonkis: Apple Maps kamera naprtnjača: [link]
  • m@xym: ...nikakvu vojnu naobrazbu.
  • m@xym: Za dva mjeseca možeš naučiti rukovati pješačkim naoružanjem (od rastavljanja, sastavljana i čišćenja, do toga kako ga otkočiti, zakočiti, napuniti, sve do pucanja). Čovjek koji nema nikakvu vojnu naobrazbu, je glineni golub u slučaju rata, osoba koja je dva mjeseca nešto učila, i naučila, svakako nije. Zamisli koliko bi tek žrtava bilo da nitko od ljudi sa kojima si bio nije imao
  • Maxxy: Mi imamo malu aktivnu podobnu vojsku. A za 2 mjeseca će samo naučiti biti lijepa meta na ratištu. Proveo sam u ratu malo manje od 5 godina, i sve što ću još reći na ovu temu je da smo imali više žrtava od neznanja (igranje sa raznim zanimljivim spravicama i puškama) nego od neprijatelja! Srećom u ono vrijeme nije bilo dronova!
  • drlovric: Ja sam bio 10-11 mjeseci cini mi se. Pola vremena smo aktivno nesto ucili, pola smo ribali hodnike, kupili lisce i smarali se po vojarni. Ja sam bio 11107 (prepisali JNA VES oznaku) vojna policija, antiterosticke aktivnosti.
  • drlovric: Nekakav ustroj sa 3 mjeseca temeljne obuke da vojnik zna koirsititi pusku i kretati se unutar svoje formacije je bolje nego nista. I mozda neki modus za dodatna 2-3 mjeseca specijalisticke obuke tko to zeli. Kao neki vid nadgradnje znanja.
  • m@xym: Mi to (malu sposobnu aktivnu vojsku) već imamo. Ovih 2 mjeseca je sasvim dovoljno da mladići nauče osnove baratanja oružjem.
  • Maxxy: Vojnirok od 2 mjeseca je sprdnja. Ili lupite godinu dana, ili financirajte malu sposobnu aktivnu vojsku. Ovako se samo bacaju novci bez ikakve koristi
  • Yonkis: A što ne otvorite temu nego ovdje tipkate :)
  • Szguri: Ono što želim reći je da ljudi mogu živjeti nevjerojatno sigurne i udobne živote zato što je njihova država spremna za loše scenarije.
  • Szguri: nego zato što razumiju geografiju i povijest Rusija im je susjed, a povijest nije bila blaga. Isto sa Švicarskom: poznata po neutralnosti, ali izuzetno utvrđena i uvježbana. Država je doslovno dizajnirana tako da invazija bude noćna mora. Njihova neutralnost nije pasivna čuva je disciplina i spremnost.
  • Szguri: Osobno ne shvaćam naivnost toga da se ignorira činjenica da je rat i sukob odnosno mogućnost istog nešto što je ljudska slika i prilika od pamtivijeka. Možeš biti i spreman i miroljubiv, Švedska i Finska, primjerice, zadržale su ozbiljne obrambene kapacitete čak i tijekom mirnih vremena. Finska ima obvezni vojni rok i ogromne pričuvne snage, ne zato što su agresivne, nego zato što raz
  • Szguri: Pozdrav svima, čisto da se nadovežem na vruću temu. Kao netko tko je također bio u vojsci i imam raznog iskustva po tom pitanju.
  • drlovric: Bio sam u istoj misiji kao i profesionalni hrvatski vojnici. Nisam bio terorista niti neki placenik koji je isao da nanosi zlo ljudima tamo.
  • drlovric: Ja sam u pustinje isao po pare. Kao da je to neka tajna :) Nisam tamo bio iz uvjerenja ili nekih ideala, kao ni 95% ostalih ljudi.
  • JOHN: i odlučuje o tuđem mesu. Ja ako imam osjećaj braniti svoj dom i obitelj, to ću po inerciji napraviti, a ne da mi tamo neki kozojeb docira koji u backgroundu zgrče pare dok preslaguje pijune po karti a u pauzama vrti sa ratnim profiterstvom
  • JOHN: pustimo pojedince neka misle i idlučuju za sebe, a ne nekome da se hvali tuđim tijelom(mesom)
  • JOHN: Ako se granatiranje Zagreba ili recimo razvaljivanje Valpova smatra ulazak neprijatelja, onda jesam. I ne pričam drugačije od onoga što ti pričaš, nego samo kažem da netko okreće dobru lovu na tuđoj patnji. Ali kad me već potežeš za jezik…..daj me podsjeti kakve veze ima Afganistan i slične lokacije na kojima si radio s ulaskom u tvoj grad. Ponavljam, ja jedam za obuku i spremu, ali
  • drlovric: Da bi se ti u svojoj drzavi osjecao sigurno. Skupa sa svojom obitelji.
  • drlovric: Nisi srecom doziivo kako izgleda kada ti nepoznati naoruzani ljudi udju u grad/selo. Inace bi pricao drugacije i borio se za to da ti drzava ima najjacu mogucu vojsku.
  • drlovric: Vatrogasac treba alat za svoj posao. Ako ne ugasi pozar ljudi ginu. Vojnik treba alat za svoj posao. Ako vojnik ne odradi svoj posao, ljudi ginu. Jednostavno je.
  • JOHN: Vatrogasac neće nikoga ubiti brentačom ili recimo bocom kisika
  • JOHN: Pa uvijek je sporna kad je u pitanju ljudski život
  • drlovric: ne znam zasto je nenormalno to ocekivati. Nece ni vatrogasac gasiti pozar bez opreme, ali samo je za vojsku uvijek sporna svaka nabavka. Osim kad te napadnu pa kad radi guza od straha :)
  • drlovric: oni koji su spremni da riskiraju zivot, treba da imaju sve sto bi im u toj borbi pomoglo, da soase drzavu svih nas i ostanu zivi ako je moguce :)
  • drlovric: Ja sam kazem da sutra CG, SR, HU, IT napadne HR, ja bi za 3 dana bio na prvoj crti. Ako sam ja voljan braniti tu drzavu i riskirait svoj zivot, normalno je da ocekujem da ta drzava ima sanitet, ili helikopter da me spasi ako negdje krvarim. Ili da ima topnistvo, avione, obucene vojnike/ljekare/informaticare. A imati sve to je proces koji trazi vrijeme, pare i znanje. Ne treba svi ni da ratuju, ali
  • JOHN: :)
  • Bertone: Ak netko iz SOA-e sad čita Jabučnjak, još bu zaključio da je drlovric švercer oružja :D
  • stefanjos: znam ja kako je drlovric kruha zaradio, i niti jednim postotkom svog tijela mu ne zamjeram na to. to je nazalost ta realnost koju on meni pokusava predociti, i svjestan sam je. samo mi se gadi da smo mi kao ljudi takvi kakvi jesmo.
  • JOHN: Treba se znati braniti, no to nužno ne znači da moraš poginuti. Netko u ratu bude iza monitora, netko na bojištu, ali oboje bi trebali znati koristit obrambena sredstva. Čudne sorte vode države. A ako ćemo tjerat mak na konac….tko ih je u konačnici birao?! Pa na kraju dođemo do one…..svi bi jebali a nebi umočili
  • JOHN: Čim shvatite da je drlovric dobar dio svog kruha zaradio na tematici naoružanja i rata, možda će te ga shvatiti. Malo je iskrivljeno, ali što će te. Slične poveznice možemo tjerati s farmaceutima, modificirane hrane i ostali. Zbog nekih umreš jer te riješio metak, drugi i treći jer te trovao, četvrti jer te lago, peti jer te klikom miša okrao/opleo …….
  • stefanjos: pa jesam evo, nije me sram. mene je sram sto postoje ljudi koji su voljni ici ubijati druge za svoju korist. to je mene sram.
  • drlovric: Svaka ozbiljna drzava mora imati ozbiljnu vojsku. Ne mozes tu cinjenicu ignorirati. Osim ako nisi lik sa vjecitom pricom "koliko smo vrtica mogli napraviti za te pare?" :) Takvi prvi bjeze u slucaju rata...
  • drlovric: @stefanjos: Ti se onda uzdaj da ce misice uspjeti da se izbore za mir u svijetu :) Sta drugo da ti kazem. I kada ti neko tko zna koristiti oruzje dodje da ti nametne svoju volju, ti mu lijepo umilim tonom objasni da to nije lijepo i da je glupo koristiti oruzje :)
  • Tito: pardon, jebo ih oruzje
  • Tito: @stefanjos - baš tako, jebo vas oružje.
  • stefanjos: drlovric i zasto je to lose, ova civilizacija je usitinu tako nakaradna ako je nije cilj oruzje u potpunosti izbrisati kao izum, a tebi je bed sto netko ne zna ocistiti pusku. koga boli, evo da budem prost i trpiti cu ban, kurac za puske i gluposti. moramo se sto prije udaljiti od tog midnseta da je ikakvo ubijanje potrebno
  • smayoo: Evo, razumijemo se. Moj je sin, nažalost, taman u dobi da ga pozovu da pogine. :(
  • drpongrac23: Imam sina, 8 godina mu je, kao i svaki roditelj, za njega želim najbolje, a u ratove neće ići dok sam ja živ.
  • smayoo: Kladim se da nemaš sina. :/
  • drlovric: Kukala nam majka sa danasnjim sinovima, ako bi se sutra zaratilo pa nas oni budu branili :) 95% mladica danas ne zna pusku ocistiti ni rasklopiti, nije nikada ispalilo niti jedan metak, ne moze uraditi 10 sklekova niti trcati par stotina metara. Sustavni je reset potreban i povratak vojnog roka, da bi se imali cemu nadati u buducnosti.
  • smayoo: Od tebe neće nitko to ni tražiti. A od tvog sina (ako ga imaš)? :(
  • drpongrac23: Cilj je osiromašiti ekonomije i stanovništvo, nakon toga slijedi rat. U koji naravno više be idem za nikog i nigdje.
  • Ender: ja mu psujem zenu, pa mi nekako bude lakse :)
  • drlovric: Cijene svega oonako divljaju, nitko normalan ne zna zasto. Sada barem znamo kome mozemo opsovati i za sta je kriv, i za sta nije. Bude covjeku nekako lakse :)
  • Bertone: *jep=još
  • Bertone: Kaj se brinete za amere, Tim Cook je podmazao Donaldovu inauguraciju sa 1 mil $ za što se zna i tko zna koliko jep prije toga tak da bu se našao neki izuzetak od carina.
  • Ender: znaci ko je kupio iPhone - kupio je. a mnogi smo se zalili da su skupi, evo tramp nas demantuje...

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.30 Seconds

Provided by iJoomla SEO