Ukrajina
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Ukrajina

13.03.2022 | 12:06
dpasaric kaže:
Ukrajina ne može u NATO jer svijet nije demokracija nego vladavina velesila. Rusi su na to dali veto. I nema dalje, to je tako. I sada možemo kukati i pozivati se na nepravdu, ali to ništa neće promijeniti. Tako je uvijek bilo i kada je USA sravnila neku zemlju radi svojih strateških interesa. Ne kontam koji scenario vi vidite kao ispravan u kontekstu današnjeg svijeta takvog kakav jest? Da odjednom svijet postane pravedan?

S ovime se slažem.
Zaključit ću s ovim pa se isključujem.
Ja vidim onaj profesora kojega smo samo ti i ja očito pogledali.
Njegov utopijski - da Ukrajina ostane cijela, ali bez ulaska u NATO ili EU. Buffer zona.
To je to.
Ljudi, uživajte!
13.03.2022 | 12:48
O da, Merkelova je vodila Uniju tako da sada ovisimo o ruskim energentima.
Sanjala je ona o 4. Carstvu ali joj se raspada pred ocima.
Unija je suplja i trula iz nutra i kao takva mora propasti.
Zadnje dvije godina najvaznije je bilo koliko ce tko mita strpati u gace od kupnje cjepiva.

Nacisti su crna odjela zamjenili zelenima,m i tao nam prodaju.
13.03.2022 | 13:01
dpasaric kaže:
tino1 kaže:
Davore, Rusi su napali Ukrajinu! Oteli joj Krim i istočne dvije pokrajine. Razlog tome je jer je Ukrajina htjela u NATO!!! To je odradio hrpom vojnika i vojne opreme (ne baš tako dobre kako se mislilo, ali). Sve ovo je fakt!

A ove gluposti koje ti izvlačiš iz bezdana neta su Fake! Izađi iz tok balona ugasi ga na tjedan dana pa onda procijeni ponovo.

Ukrajina ne može u NATO jer svijet nije demokracija nego vladavina velesila. Rusi su na to dali veto. I nema dalje, to je tako. I sada možemo kukati i pozivati se na nepravdu, ali to ništa neće promijeniti. Tako je uvijek bilo i kada je USA sravnila neku zemlju radi svojih strateških interesa. Ne kontam koji scenario vi vidite kao ispravan u kontekstu današnjeg svijeta takvog kakav jest? Da odjednom svijet postane pravedan?

Kako je fake izajava visoke dužnosnice State Departmenta i info na njihovom webu? Vi ste u nekom kolektivnom "denialu"?

Gledaj sine Davore, za pravednost se treba boriti i to rade sad jako hrabri ljudi u Ukrajini. Svakom ima pravo na svoj izbor, a i to nikoga ne smeta ako se polazi sa stanovništva na niko nikog neće napasti. A nijemci su računali o nekom stalnom miru, pa im se raspala vojska, nakon 2014 su svejedno potpisali ugovor o nord stream plinovodu pa i hrpa jahti se u njemačkim brodogradilištima izgradilo. Ako se spremaš na devar onda ti sigurno smeta NATO. Ovo što sad taj bolesnik izvodi u Ukrajini je grozno u svakom smislu riječi. Tip laže i sere kvake ko grlica i on i onaj ljigavac od Lawrowa. Milijuni ljudi bježe! Jer nisu htjeli da im bolesnik nametne nekog njegovog igrača nego da sami žele sebi birati vlast.

U ostalom ja više vjerujem ovima nego onom dugokosom egocentriku koji samo gluposti baljezga.

www.nytimes.com/2022/03/11/us/politics/u...-misinformation.html
13.03.2022 | 13:32
E pa bilo bi dosadno da samo na biolabosima stanemo...

www.vice.com/en/article/7kbmgg/russia-uk...eapons-trained-birds

13.03.2022 | 13:35
Moonlike kaže:
E pa bilo bi dosadno da samo na biolabosima stanemo...

www.vice.com/en/article/7kbmgg/russia-uk...eapons-trained-birds

A Daily Mail piše pak ovo:
www.dailymail.co.uk/news/article-1060648...ce-drugs-effect.html
Propagande na djelu...
Iskopirao ih Jutarnji...
13.03.2022 | 13:37
Kloba kaže:
Njegov utopijski - da Ukrajina ostane cijela, ali bez ulaska u NATO ili EU. Buffer zona.

Dakle, ako sam dobro shvatio generalni tok misli: Putin ne želi graničiti s NATO-m, pa je pokrenuo agresiju na Ukrajinu s ciljem da ju pripoji Rusiji da bi onda bio miran i siguran, jer će graničiti s, kolko, četiri države NATO-a?
To želite reći?
  • Daddo
  • Posjetitelj
13.03.2022 | 13:46
Djuro genijalac kaže:
Kloba kaže:

Dakle, ako sam dobro shvatio generalni tok misli: Putin ne želi graničiti s NATO-m, pa je pokrenuo agresiju na Ukrajinu s ciljem da ju pripoji Rusiji da bi onda bio miran i siguran, jer će graničiti s, kolko, četiri države NATO-a?
To želite reći?

Putin nema resurse kojima može trgovati s trenutnog teritorija Ruske federacije. Ukrajina mu je najbliži izvor potrebnih resursa da mu stanovništvo ne pomre od gladi i zime (realno jbmuse za vlastito stanovništvo, ali će kontrolom tih resursa moći određivati cijenu energenata Europi).

Nema to apsolutno nikakve veze s NATO savezom niti nekom prijetnjom. Zapad može kad bi to baš jako htio isfinancirati građanski rat u Rusiji, dovoljno je heterogena za tako nešto. Pravo pitanje je - zašto bi?
13.03.2022 | 14:12
Evo vam odlična analiza profesora Slavka Kulića:

www.novilist.hr/novosti/slavko-kulic-ukr...i-sravni-sa-zemljom/
13.03.2022 | 14:14
dpasaric kaže:

Kod teme covida si jako zagovarao pravednost i svacije pravo izbora dok u ovom to je jednostavno tako i s tim se treba pomiriti?
13.03.2022 | 14:15
Djuro genijalac kaže:
To želite reći?

Želim reći da će ovaj rat imati posljedice koje će baciti i Rusiju i Ukrajinu unazad kao što su bacile nas.
Sada ne pričam o liderima, pričam o ljudima, infrastrukturi, školama, bolnicama, svemu...
Rusija se taman digla, Ukrajina također - a ja ne pričam u utopiji Putina već sveučilišnog profesora i njegovog predavanja.
Na kraju krajeva, patiti će ljudi sa svih strana.
Pa i mi.
EU od 2027. ukida opskrbu ruskim plinom.
Naravno da sam svim srcem za Ukrajinu, ali oni zaista imaju ogromnu granicu sa Rusijom i neraskidive trgovinske, prijelazno granične i ine sporazume (koji su sada zamrznuti - no da me razumiješ) koji bi automatski bili trgovinski ulaz zemljama EU na tržište Ruske Federacije uđe li Ukrajina u EU.
Kako sam već jednom napisao te bi sporazume; građene decenijama - morali kao škarama prerezati.
EDIT:
Stavljao sam slike koje je profa stavljao kao zaključke.
Ovo vodi na istočnu i zapadnu Ukrajinu.
I tko je tu zadovoljan na kraju priče?
Nitko.
Rasturila se zemlja bez veze.
Ne krivim Ukrajince za Boga miloga, pa njih su napali.
A post koji citiraš je napisan kao odgovor Davoru.
Sa dijelom u kojem piše da smo taj profesorov video pogledali očito samo on i ja.
13.03.2022 | 14:44
tino1 kaže:
Gledaj sine Davore, za pravednost se treba boriti i to rade sad jako hrabri ljudi u Ukrajini. Svakom ima pravo na svoj izbor, a i to nikoga ne smeta ako se polazi sa stanovništva na niko nikog neće napasti. A nijemci su računali o nekom stalnom miru, pa im se raspala vojska, nakon 2014 su svejedno potpisali ugovor o nord stream plinovodu pa i hrpa jahti se u njemačkim brodogradilištima izgradilo. Ako se spremaš na devar onda ti sigurno smeta NATO. Ovo što sad taj bolesnik izvodi u Ukrajini je grozno u svakom smislu riječi. Tip laže i sere kvake ko grlica i on i onaj ljigavac od Lawrowa. Milijuni ljudi bježe! Jer nisu htjeli da im bolesnik nametne nekog njegovog igrača nego da sami žele sebi birati vlast.

Oko toga se mi vrtimo, ti tvrdiš da "imaju pravo na svoj izbor", a ja ti ukazujem na činjenicu da nemaju! I primjeti razliku između toga da ja ne kažem da ne bi bilo pravedno da imaju pravo na izbor, naravno da bi u nekom utopijskom svijetu, ali to ne pomaže u svijetu velesila, znači činjenica je da ga NEMAJU, a to što ti imaš takve dobre želje, to mačku o rep. Tko ne bi volio da svaka država ima pravo na svoj izbor i da se sve odlučuje zaista demokratski, bez korupcije i bez utjecaja velesila?

Ti hrabri ljudi će izginuti za ništa - za još jednu korumpiranu državu, korumpiraniju i od Hrvatske, za interese velesila koji se lome na njihovom teritoriju i na kraju će iz svega toga izaći slomljeni i siromašni. A ovo da milijuni ljudi bježe, to si u pravu - pod ovom vlasti je iz Ukrajine iselilo 10 miliuna(!) ljudi. I onda kada ih strani mediji pitaju zašto, onda to obično ne objave jer se ne uklapa u trenutni NATO narativ.

A New York Times neću niti komenitrati, najbolji kriterij mi je kako su izvještavali za vrijeme pandemije i o kamiondžijama u Kandi.
13.03.2022 | 15:05
Riba kaže:
dpasaric kaže:

Kod teme covida si jako zagovarao pravednost i svacije pravo izbora dok u ovom to je jednostavno tako i s tim se treba pomiriti?

Sada kada je i druga runda tajnih Pfizer dokumenata vani, drago mi je da je na kraju sve za covid ispalo kako sam i govorio. Znači da sam imao dobre izvore i slušao ljude kojima je to struka. No, te dvije teme baš i nemaju veze osim u tome što elite koriste takve situacije za svoje interese, profite i kontrolu, a često i dodatno induciraju kaos u svom interesu.

Ja svakako zagovaram pravo izbora i pravdu, ali svijet nije tako ustrojen. Jednostavno nije, to je gola i ružna činjenica.

I onda bi ljudi sada u svojoj empatiji u ovom slučaju tražili pravdu i pravo izbora - jer nam je bure baruta pod nosom, ali u drugim slučajevima se flegma okreće glava.

Pravda i pravo izbora bi bilo da se sve takve odluke donose u Vijeću sigurnosti UN-a. A znamo da to nitko ne šljivi i da Ameri gaze što i koga stignu ako im geostrateški smeta ili im smeta za profit - i to bez da ikoga pitaju.

I to je tako od WW II, gola činjenica je da je tako. I sve velesile se ponašaju jednako, Rusi su još među manjim zlikovcima u tome. Pogledaj što su Ameri izveli od WW II do danas:

Je li to pravedno postavljen svjetski sustav u kojem ima smisla sada tražiti pravdu za Ukrajinu, a okretati glavu svaki put u jednoj od ovih situacija?
13.03.2022 | 15:20
Slažem se s Davorom, te ću još dodati zanimljiv i dosta objektivan tekst. Malo je duži, ali vrijedi ga cijelog pročitati jer sažima više toga u jednu cijelinu.
www.logicno.com/politika/usa-rusija-i-br...aju-leda-europe.html
13.03.2022 | 16:07
Davore... istom popisu koji si postavio za SAD intervencije nakon WW II slobodno mozes promjeniti boju i u naslov staviti USSR ili danas Rusiju... jel tamo di je SAD nakon WW II reagirao, reagirao je na pokusaje uplitanja USSR-a ili obrnuto... nebitno.

U svemu ovome, i prateci i citajuci sve sto linkas mi jedno ne stoji... a sto cemo sa Ruskim raketama na granicama NATO saveza (posto vidim iskljucivo su problem ove od NATO-a na Ruskim granicama).

Netocno prof. Kulic govori o oligarhiji i imperijalizmu zapada (SAD-a). Isto se moze govoriti i o oligarhiji i imperijalizmu Rusije, no o tome profesor ne prica. Zanimljivo mi je citati te analiticare, pa kazu kako je NATO isprovocirao Rusiju... molim te lijepo! Cime to? Kako si rekao, ovo je svijet velesila, pa ne vidim kako smo dosli do toga da je jedna velesila isprovocirala drugu? Ili je druga isprovocirala prvu?

USSR se raspao, a ako se vratimo u vrijemee prije raspada, buffer zona je bila sirina Berlinskog zida. Nikada nije bilo nikakve buffer zone, o cemu se to prica!? Kakve buffer zone... ko da ih je ikada bilo.

Raspadom USSR-a, cijelovitost Rusije je spasio zapad, inace da nije niti ona nebi bila sto jest, vec bi imao tri ili cetiri nuklearne sile. Ovako je zapad ipak, spasivsi Rusiju od raspada, osigurao da je jedna nuklearna sila... Putin je u to vrijeme jos bio KGB potrcko, i lako mu je to sada zaboraviti.

NATO nije SAD... takve stvari iznosti u analizama kao neki temelj analize je vrlo neozbiljno. Ajmo uzeti Madarsku, Cesku, Slovacku, Poljsku, Rumunjsku, Bugarsku, Estoniju, Litvu, Latviju... zasto su pristale sve te zemlje uci u EU i NATO ( i nemojmo se zavaravati da je to za njih bio lagani put posut cvijecem od strane SAD-a i ostalih clanica - evo izvolite, nema problema )? Zasto nisu odabrale ostati "buffer" pa musti novce i od zapada i od istoka, kako ti to predlazes za Ukrajnu?

Jednostavno zato sto tog fantomskog buffera nema... Nemojmo umisljavati da su Svedska, Finska i ini neutralni zato sto cine "buffer"... Molim te nemoj biti toliko naivan.

Slazem se u jednome, ovo je rat istoka i zapada, ali nije taj poceo Ukrajnom... poceo je nakon WW II i nikada niti nije stao... jedina je razlika sto je u dvoristu sada. A kad tad trebalo je i do toga doci...

To ne znaci povuci se i rec Rusima, evo izvolite... da li ti zaista naivno mislis da bi Ukrajna mogla imati neutralan status, i da bi Rusija stala na tome?
13.03.2022 | 16:23
dpasaric kaže:
Je li to pravedno postavljen svjetski sustav u kojem ima smisla sada tražiti pravdu za Ukrajinu, a okretati glavu svaki put u jednoj od ovih situacija?

Meni su se jednako gadili Amerikanci u Iraku kao i Rusi u Ukrajini, ali ne pada mi na pamet posezati za Whataboutizmom
13.03.2022 | 16:28
Moonlike kaže:
To ne znaci povuci se i rec Rusima, evo izvolite... da li ti zaista naivno mislis da bi Ukrajna mogla imati neutralan status, i da bi Rusija stala na tome?

Da, upravo to mislim. Jer Rusija samo o tome priča zadnjih 15 godina. I sto puta su ponovili da im je to zadnja crta širenja NATO-a iza koje više ne popuštaju. A da bi oni išli na neki korak iza toga, to znamo da ne mogu jer udaraju u NATO granice i to je onda WW III.
13.03.2022 | 16:29
Riba kaže:
dpasaric kaže:

Meni su se jednako gadili Amerikanci u Iraku kao i Rusi u Ukrajini, ali ne pada mi na pamet posezati za Whataboutizmom

A za čime bi ti posegnuo, kako bi ovo riješio? Zamolio Ruse da se povuku jer "od sada ćemo svi igrati fer, evo majke mi"?
13.03.2022 | 16:35
dpasaric kaže:
Riba kaže:
dpasaric kaže:

A za čime bi ti posegnuo, kako bi ovo riješio? Zamolio Ruse da se povuku jer "od sada ćemo svi igrati fer, evo majke mi"?

Iskreno? Ja bih najradje da zafijare par tih nuklearnih s obje strane pa da se psihopatima kurci malo spuste, vjerojatno ce dugorocno najmanje ljudi tako stradati.

A da sam u Ukrajini, posegnuo bih za drskom kofera i ne bih se osvrtao.
13.03.2022 | 16:43
Riba kaže:
Iskreno? Ja bih najradje da zafijare par tih nuklearnih s obje strane pa da se psihopatima kurci malo spuste, vjerojatno ce dugorocno najmanje ljudi tako stradati.

A da sam u Ukrajini, posegnuo bih za drskom kofera i ne bih se osvrtao.

Evo, pa to je racionalno razmišljanje!

Samo da su Rusi na početku roknuli jednu taktičku digla bi se prevelika frka iznenada, to nisu mogli odmah u startu. A za ovo dati petama vjetra - apsolutno, koji je smisao ginuti za korumpiranu zemlju koja realno nema nikakve šanse jer nije s protivničke strane nekakva manja sila, već jedna od najvećih velesila. Znači uzaludna borba.
13.03.2022 | 16:43
dpasaric kaže:
Moonlike kaže:

Da, upravo to mislim. Jer Rusija samo o tome priča zadnjih 15 godina. I sto puta su ponovili da im je to zadnja crta širenja NATO-a iza koje više ne popuštaju. A da bi oni išli na neki korak iza toga, to znamo da ne mogu jer udaraju u NATO granice i to je onda WW III.

Rusija je zadnjih 15 godina iskljucivo radila na tome da postavi vecinu Europe u ekonomsku ovisnost, sto su i uspijeli donekle (cak i ne samo donekle). Jasno je zasto... kako ne bi imali otpor kada krenu sa svojim oligarsima i imperijalizmom nazad na granice koje Putin ima u glavi. Nazalost nisu racunali na ovakav jedinstven odgovor Europe... i tu smo gdje smo. Putin je ostao zatecen odgovorom Europe, za koju je mislio da ce biti razjedinjena. Sve nakon toga je Putin koji ne zna sto dalje i kako da ostvari svoje ciljeve...

A to sto kazes da Rusija zadnjih 15 godina prica je netocno. Zadnjih 15 godina pricaju da zele NATO na granice iz 1997. I to je cilj koji je Putinu sada pao u vodu.

Moje misljenje je da nitko nece povuc nuklearni potez... jasno je da se traze Putinu diplomatski i politicki tzv. "izlazi", jel svi znaju da ne moze izaci kao gubitnik... u svemu tome se gleda da ne "proguta" Ukrajnu...
13.03.2022 | 18:43
Ako bude netko ispalio nuklearnu raketu to su onda Amerikanci.
Jako im dobro idusranja u drugom dijelu svijeta.
13.03.2022 | 18:47
Rat mi uopce nije nepoznato okruzenje. Ni neprirodno. Tako se nekako u zivotu poslozilo...

Par mojih bliskih poznanika je vec u Ukrajini. Dvojica su me zvala nema ni pola sata. Kazu da propustam "a lot of fun" i da dodjem da ih posjetim malo. Njima sa vojnickog aspekta je tamo eto zanimiljivo i zabavno. Iz NATO su zemalja ali nisu aktivni vojnici. Uvjereni su da generalno rade dobru stvar. I tu ih podrzavam ALI odbio sam ih glatko.

Najiskrenije, osjecanja su mi bas pomijesana. Ovaj rat je pravedan za ukrajinsku stranu. Smatram da su na ispravnoj strani i zasluzuju da im se pomogne.

Onako kako se meni nije pomoglo kad sam ja bio ratno dijete. Cijeli svijet je nijemo gledao pokolje i masovne grobnice u nekoj maloj brdovitoj zemlji. Vise od 30% drzave pobijeno i raseljeno iz svojih kuca. Oni uveli zrtvi embargo za kupovinu oruzja.

Ja eto naivno zelim da vjerujem da smo u ovih par zadnjih decenija nesto naucili i kolektivno postali malo pametniji u ovim ratnim scenarijima. Odatle i silni dragovoljci i sva ta vojna pomoc Ukrajini, unatoc Putinovim otvorenim prijetnjama jos prvog dana.

Jedan dio mene zeli da im pomogne. Riskirao bih mozda i krivicni progon u svojoj zemlji i svjesno snosio sve rizike koje taj ratni angazman nosi. Odvojio bih par mjeseci zivota, cisto da svojim vjestinama pomognem nekome kome je ta pomoc zbilja potrebna. Ne trebaju meni pare niti bilo sto drugo zauzvrat.

Drugi dio mene se sjeca rata u Bosni. Konvoja ruskih dragovoljoca (tu je bio jako veliki broj Ukrajinaca, vjerojatno etnickih Rusa ali ko je to tada znao) koji su dolazili da se bore za srpsku stvar. Najvise ih je bilo na brdima oko Sarajeva. Srbi (a sa njima i ti Ukrajinci) su pod opsadom 3 godine drzali olimpijski grad u srcu Europe. Ubili su 1500 djece sa tih brda. E tu djecu ne zelim da im oprostim.

Pokusavam zamisliti osjecaj da dodjem u Ukrajinu da branim tvoje dijete od tvog "brata" Rusa, a tvoj otac je sa nekim drugim bratom Rusom pucao na djecu u mojoj zemlji. Ne zelim i ne mogu.

Nek oni sami nose svoj kriz, kao i svi ostali narodi koji su se borili za svoju slobodu. Ima tih Ukrajinaca toliko puno da sigurno nece ni primjetiti da mene tamo nema
13.03.2022 | 20:38
Lovrić sve rekao.
13.03.2022 | 21:32
dpasaric kaže:

Kaže vlasnik alfe....
13.03.2022 | 21:46
Ne mogu vjerovati za dron, koje konfuzne informacije se šire od medija do medija.
Te ima bombu, te je izviđački, te je bomba eksplodirala, te nije...
13.03.2022 | 22:13
Djuro genijalac kaže:
dpasaric kaže:

Kaže vlasnik alfe....

Pa tim više - jer vlasnici Alfi su entuzijasti, ljudi koji situacije uzimaju k srcu i ne odustaju lako, a ako ja koji volim pravdu gledam na ovaj rat tako da jednostavno nema smisla i da ljudi ginu uzalud, onda to isto nešto govori.
13.03.2022 | 23:43
Davore, čovjek se šali, jbt...
14.03.2022 | 05:05
dpasaric kaže:
Pa tim više - jer vlasnici Alfi su entuzijasti, ljudi koji situacije uzimaju k srcu i ne odustaju lako, a ako ja koji volim pravdu gledam na ovaj rat tako da jednostavno nema smisla i da ljudi ginu uzalud, onda to isto nešto govori.

Zar postoji rat koji ima smisla i u kojem ljudi ne ginu uzalud?
14.03.2022 | 07:31
dpasaric kaže:
Djuro genijalac kaže:
dpasaric kaže:

Kaže vlasnik alfe....

Ok, sad sam skužio Davore, ti kažeš da sigurno Ukrajinci neće moći pobijediti ili potisnuti ruse. Zato dalje kažeš, da bi bilo bolje i pametnije da se predaju i prihvate pravila koja nameće vožd.
Ali ako to sad tako bude, gdje mu je kraj? On je očito izgubio svaki kompas. Ako sad jedna kapljica (dron u Zagrebu) može napraviti puno pjene, onda je stvarno oprez i pripravnost.

P.S. Vlasnici Alfe su naviknuti na stajanje uz rub ceste, tako da bi se super uklopili u onaj konvoj koji stoji pred Kijevom. Nema odustajanja, samo stajanja.
  • Daddo
  • Posjetitelj
14.03.2022 | 07:41
@tino1 pristaneš sastrane dok ti Kinez ne pomogne s originalnim dijelom, samo jeftinijim.
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 5 sati, 57 minuta
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]
  • JOHN: Sve najbolje u novoj godini. Puno zdravlja, sreće i uspjeha.
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • Miro Spiro: Sretna Nova godina
  • Matija klc: Sretna Nova svima
  • Gjuroo: Sretna nova!
  • Bertone: Sretna Nova
  • Zdravac: Sretna Nova, i svako dobro vam želim!
  • dpasaric: Svako dobro i da vam 2025. bude još bolja! :)
  • smayoo: SRETNANOVAGODINAAAAAAAA!!!! :D
  • Yonkis: dpasaric, I think you're gonna love it :)
  • dpasaric: Kako imamo Lisu u Pikiju, to mi je na listi za gledanje!
  • Yonkis: [link] netko već gledao?
  • Zdravac: :)
  • JOHN: Jel prolazi integralni? :)
  • Zdravac: @JOHN, lagano sa ugljikohidratima (kruh), rakija je, s druge strane, preporučljiva :)
  • ping: Sretan Božić
  • JOHN: Sretan i blagoslovljen Božić. Pazite na slatko i slano. Samo kruh i voda i ajde može i pijača!:)
  • zoranowsky: Sretan Božić!
  • dpasaric: Sretan Božić i se najboljshe judi! :)
  • smayoo: Sretan Božić, svima svima neka bude veseo, miran, topao, sit i napit! :)
  • Gjuroo: Sretan Božić!
  • Zdravac: Sretan Božić!
  • drpongrac23: Sretan i blagoslovljen Božić!
  • Damirst: Sretan Božić svima!
  • Bertone: Sretan Božić
  • Yonkis: Sretan Božić svima, koliko god vas ima!
  • drlovric: Hvala hvala :)
  • Yonkis: Happy belated bday drlovriću!
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • JOHN: Sretan rođoš!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?