Ukrajina
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Ukrajina

11.03.2022 | 22:59
Bertone kaže:
S obzirom da se od jutra pregledava korito rijeke Save (a to nisam danas nigdje čuo ili vidio u medijima), opravdano je za pretpostaviti da se radilo o kontroliranom samouništenju ili uništenju sa najmanjom mogućom posljedicom, ali je eto igrom sudbine ipak jedan dio završio van korita rijeke,... i opet ponavljam, da trebamo sad odmah sve znati, ne trebamo

Samo da ti kažem kratko, rekli su na Novoj ovako "aktivirani su i ronioci (ili ronilačka služba)" - kraj citata oko toga.
11.03.2022 | 23:48
Moonlike kaže:
Koji god sustav navođenja korstio taj dron, siguran sam nije Google Maps

No, pa zar itko to misli? To je drone iz 1976. godine, Apple II razina u najboljem slučaju. Ali taj neki vojnik koji ukucava koordinate ih čita s neke karte, ako je mlad i neiskusan i zna zemljopis kao neki, nije nikakvo čudo da pronađe krivi Jarun/Yarun i upiše krive kooridinate.
12.03.2022 | 01:00
dpasaric kaže:
No, pa zar itko to misli? To je drone iz 1976. godine, Apple II razina u najboljem slučaju. Ali taj neki vojnik koji ukucava koordinate ih čita s neke karte, ako je mlad i neiskusan i zna zemljopis kao neki, nije nikakvo čudo da pronađe krivi Jarun/Yarun i upiše krive kooridinate.

Sada imaš smisla. Varga, onaj analitičar što je gostovao u podcastu Agelast - veli da je razlika između ruskog i ukrajinskog kao između srpskog i makedonskog. Znači, nije baš da se Rusi skroz razumiju u njihove nazive pa može biti da je stvarno tip pogriješio. Ima smisla. Ludo, ali ima smisla.
12.03.2022 | 01:09
Bidenov sin ima otvoren financijski interes u Ukrajini, pa sve ovo postaje nakaradno, a "sukob interesa" kakav obično vidimo kod domaćeg HDZ-a izgleda kao dječja igra.

"Tata, tata! Možeš li mi Ukrajinu urediti tako da lova curi i dalje?"

12.03.2022 | 03:00
dpasaric kaže:
Bidenov sin ima otvoren financijski interes u Ukrajini, pa sve ovo postaje nakaradno, a "sukob interesa" kakav obično vidimo kod domaćeg HDZ-a izgleda kao dječja igra.

Biden–Ukraine conspiracy theory
12.03.2022 | 06:35
dpasaric kaže:

Ok! A koji interes ina putin da napadne Ukrainu i roka ju bombama? Mora da je nešto logično a i pravo opasno po njega ili rusiju.

A možda:

"Tata, tata! Možeš li mi napraviti jednu ravnicu bez ljudi tamo gdje je sada Ukrajina".
12.03.2022 | 06:50
Da sam ja vojnik na uređaju koji to provjerava imao bi sigurno komandu: "ne diraj ništa, ako se nešto desi javi nama pa da vidimo s našim saveznicima kako i što."
E leti dron nad Zagreb. Naši stručnjaci zovu NATO: "ej NATO evo dron nad Zagrebom" a NATO na to: "daj ne seri, koji će im kurac Zagreb". Tako prođe 7 nimuta ko u LETU.
12.03.2022 | 10:41
tino1 kaže:
Da sam ja vojnik na uređaju koji to provjerava imao bi sigurno komandu: "ne diraj ništa, ako se nešto desi javi nama pa da vidimo s našim saveznicima kako i što."
E leti dron nad Zagreb. Naši stručnjaci zovu NATO: "ej NATO evo dron nad Zagrebom" a NATO na to: "daj ne seri, koji će im kurac Zagreb". Tako prođe 7 nimuta ko u LETU.

• Air
  • Korisnik
  • 72
12.03.2022 | 12:45
dpasaric kaže:

Ja se kod ovakvih informacija vratim na izjavu Šeksa:

"Politička moć u cijeloj Europi odvija se u neformalnim grupama gremija koje donose stvarne političke odluke koje se onda samo provode u parlamentu. Sumrak parlamentarne demokracije već je dugo u Europi, pa tako i u Hrvatskoj"

Sukladno toj izjavi i mnogim drugim informacijama o kojekavim pojedincima i grupama koji vladaju pojedinim svjetskim resursima (nafta, dijamanti, naoružanje, droga, hrana..) logično je da je na svaki komad zemlje ili nečeg što se može iskoristiti, koje vrijedi iz bilo kakve perspektive "bačeno oko" od takvih pojedinaca i grupa i da oni vuku konce.

Ovdje o Ukrajini se govori o pravima običnih ljudi i o nagađanjima tko je sve upleten i na koji način u igri oko Ukrajine. Tko je što napravio iz vojne ili političke perspektive.

Priča je daleko složenija.

Toliko je složena i isprepletena da se ne može razmrsiti čak niti da raspolažemo sa svim činjenicama - da su svi učesnici i oni direktni i oni indirektni (iz sjene) iskreni i da su rekli što su napravili.

Ne može se silne negativnosti liberalnog kapitalizma s jedne strane i diktature Putina, Kineza (i sličnih) s druge strane niti na jedan način opravdati i imati mir, stabilnost i održivost čovječanstva.
Nažalost, ova činjenica mnogim ljudima nije poznata ili jasna.

Čak i da se situacija oko Ukrajine smiri iste sekunde bez ijedne dodatne žrtve, čovječanstvo ostaje tempirana bomba pijanih vladara (vojnih, političkih i gospodarskih) i pijanih i/ili opijenih običnih ljudi koji ne shvaćaju opasnosti stanja u kojem se nalazi čovječanstvo.

Nego svatko iz svoje perspektive nastavlja sanjati svoj san isključujući se iz stvarnosti - puta propasti čovječanstva (primjerice: što će biti sa Appleom ako Kina zatvori svoju "slavinu". Ova opaska nije usmjerena na Davora osobno, mislim da je on napisao ovo, nego se odnosi na sve nas jer i svi mi imamo neke takve misli koje nas određuju u nekom trenutku iako u dubini duše to nije naš temeljni sustav vrijednosti. Imamo mi i kojekave druge misli kojima se "štitimo" od spoznaje propasti čovječanstva jer mislimo da ne možemo ništa napraviti. Sorry Davore, nhf, što tvoju rečenicu uzimam za primjer, nemam pametnije pri ruci.)

Situacija čovječanstva se ne može razmrsiti, može se samo postaviti nove ispravne temelje.
12.03.2022 | 16:41
Pogledao Russella do samoga kraja...
Ima dobre zaključke, vuče dobre paralele.
Kako ga ne gledam svaki puta, ali znam o kakvoj se osobi radi - vjerujem da je negdje uspoređivao politički sustav UK i USA, oba prozapadne političke demokracije (iako malko drugačijeg političkog uređenja) no sustav u USA sa lobiranjima u DC-u je dosegnuo stadij nakaradnosti.
Svaki zakon u Senatu prolazi ili ne prolazi ukoliko stranka koja ga želi progurati plati dovoljan broj izuzetno skupih lobista da nagovori drugu stranu koji su njihovi benefiti (u startu imaju dopuštenje do koje maksimalne političke granice mogu ići da nekome nešto dozvole, za što su plaćeni izuzetnim sumama).
Kao i američki sudski procesi. Tamo doslovce imaju stručnjake za lovu. Znači, čovjek je forenzički stručnjak, no unaprijed plaćen od obrane ili tužilaštva da nađe rupe u zakonu po kojima njegovi nalasci ispadaju korisni za njihova klijenta/ s koje god strane vage pravde se on nalazio.
Tu je UK, kakva god bila - ipak malo više razvijenija demokracija od USA (pa starija je kojih sedam i pol stoljeća, kako i ne bi bila).
Iako on pretpostavljam ne štedi ni svoju motherland.
Izuzetno inteligentan čovjek.
To se vidjelo dok je još bio uvelike ovisan o seksu (i opijatima) te otvoreno pričao i o tome.
Pa nakon smrti Amy Winehouse, kada se očistio pa javno zalagao da se ovisnost tretira kao mentalna bolest a ne osobna mana.
"Čist" je od tada do danas koliko znam.
I on si zaradi finu sumicu sa pet milijuna njegovih "disciples" na Jubitou, kako ih zove.
Neka, barem je zanimljiv.
12.03.2022 | 18:57
Evo me s novostima koje to zapravo nisu. Naime, stvari su, manje-više nepromijenjene na terenu. Od sjajnih psiholoških poteza izdvajam onaj gradonačelnika Mikolajeva koji je gotovo u okruženju i bori se protiv brojčano nadmoćnijih snaga. On je ruskim vojnicima koji sudjeluju u napadu ponudio da se - predaju! Kaže da očekuje njihov odgovor u roku od dan-dva. Sjajan primjer psihološkog djelovanja na obje strane
Onaj ogroman konvoj koji je sjeverno od Kijeva i dalje je van upotrebe, ali su ga ruske snage sad ipak odvukle s ceste u šumu gdje je to bilo moguće da bi ga tako bar donekle vizualno sakrili. Ukrajinci ga napadaju kad god ulove vremena. Naime, na sjeverozapadu Kijeva su obrambene snage napravile protunapad i malo odbacile okupacijske snage od grada. No, nitko se ne zavarava i pripremaju se za obranu grada.

jez.jpeg

Pogledajte ovaj protuoklopni jež. On je bio korišten u II. svjetskom ratu kao obrana od Wehrmachta (na njemu je pločica opisa iz muzejskog postava) i sad su ga izvukli iz muzeja da opet pomogne. Da se čovjek zamisli nad svime, ali po meni još jedan primjer sjajnog psihološkog ratovanja.
Ruske logističke linije su i dalje pod jako teškim iskušenjima i dnevno trpe velike gubitke. Kako je napisao netko: Uništavanje tenka ili oklopnog vozila je sjajan meme, ali uništavanje logističkih konvoja dobiva rat.
Harkiv se i dalje drži, ali u Marijupolju je teška situacija. Obrambene snage su potpuno okružene i čini se da su polako zalihe oružja dolaze kraju. Rusi neselektivno taracaju grad i pokušavaju napraviti manevar na južnom bojištu prema istoku kako bi spojili snage i tako fizički dovojili jugoistočni dio Ukrajine u kojem su Krim i odmetnute pokrajine Donetsk i Luhansk. To je vjerojatno i cilj nakon kojeg bi Putin krenuo u pregovore o prekidu vatre. U zavjetrini Krima se skrivaju i mornaričke ruske snage koje bi trebale izvršiti desant na Odessu, ali kruže priče da je taj desant već dvaput odgađan. Navodno snage koje su određene za taj desant prijete pobunom, ako ih se pošalje, jer vide kakav je otpor Ukrajinaca. Osobno baš ne vjerujem u te priče (iako ne isključujem tu mogućnost) i logičnijim mi se čini da se tim smještaje desantne flote drže vezane obrambene snage Ukrajinaca koje tako ne mogu priskočiti u pomoć Marijupolju i obrani istočnijih područja.
Kako god, Ukrajina je na tom području izgubila jedan patrolni brod (donacija SAD), ali je i potopila ruski. Nisam stručnjak za mornaricu, ali po slikama se brod čini u rangu razarača. Vrlo vjerojatno je i taj gubitak prisilio rusku mornaricu na dodatni oprez.
Ono pismo neimenovanog djelatnika FSB-a se, po svemu sudeći, pokazalo istinitim. Naime, pojavili su se izvještaji da je Putin osobno smijenio vodstvo FSB-a zaduženo za Ukrajinu tj. 'specijalnu vojnu operaciju' i da su oni u kućnom pritvoru. Nisu mu se dopali izvještaji s terena, jer se nisu slagali s friziranim pričama koje je dobivao. Kako je netko napisao, očito je zaboravio koliko je on lagao dok je bio u KGB-u.
Dio koji je posebno indikativan u ovim izvještajima FSB-a odnosi se na Kinu. Naime, Kina je pristala na rusku avanturu s Ukrajinom pod (obećanom) pretpostavkom da će to biti brza i kratka operacija tipa aneksije Krima koja neće trajati dulje od tri dana. Osim toga, Kina je, prema tom dokumentu, imala slične ideje s Taiwanom u jesen, ali to sad više ne dolazi u obzir.
Tu bih samo dodao da ono što je rekao Korlević za Kinu itekako drži vodu. Još je Japan pred početak Drugog rata govorio o Sibiru kao o Sjevernoj rudno-energetskoj oblasti i uopće ne sumnjam da Kina ne pogledava u istom smjeru.
Dokument dalje spominje rusku nesposobnost da preuzme i jedan grad u Ukrajini od strateškog značaja. Hakriv i Herson su smatrani najviše proruskim gradovima Ukrajine, ali ni tamo nije bilo dočeka osloboditelja. Herson jest ppd okupacijom ruskih snaga, ali stanovništvo ne prestaje s demonstracijama i goloruko ide na vojnike koji bi trebali čuvati položaje i red. Na taj način remeti i propagandne pokušaje Rusije koja je planirala dovesti autobusima rusko stanovništvo koje bi snimili kao lokalno stanovništvo koje je jedva dočekalo osloboditelje.
Ukratko, Ukrajina se i dalje drži unatoč svim prognozama koje su joj davale par dana prije nego padne. Vojna pomoć dolazi i čini razliku na terenu. Zelenskij je danas objavio da je Ukrajina do sad izgubila oko 1300 pripadnika oružanih snaga. Istovremeno tvrdi da su ruski gubici viši od 11.000 vojnika. Zapadne procjene smatraju da je između 5 i 6 tisuća ruskih vojnika ostavilo kosti u Ukrajini. U svakom slučaju, neobično hladno vrijeme sad ide na ruku Rusima, ali taj logistički poguranac nisu u stanju iskoristiti da bi ostvarili neki napredak na sjeveru i istoku. Kad istinski zatopli, tek onda će biti u blatu do grla.
Da, jučer su iz Moskve otišla dva vladina aviona u Damask (Tu-154 i Tu-134). To je u skladu s glasinama da Putin pokušava od Asada naplatiti pomoć i traži da mu pošalje pojačanje iz Sirije. Posljednji pokušaj te vrste bili su Čečeni koje su Ukrajinci razorili čim su stupili na tlo Ukrajine.
A ako vas zanima pozadina patološkog lažljivca ministra vanjskih poslova Rusije, evo priče...
twitter.com/pevchikh/status/150187871570...8B1Zts7q663OzFDimD1Q
12.03.2022 | 19:43
Sada na Dnevniku analitičar govori da je Ukrajina preokrenula inicijativu u ratu i da su ruski gubici enormni.
Također predviđa da oni sljedećih 30 dana ne mogu izdržati.
Podsjeća da rat košta stravično, da je ruskim vojnicima slab moral dok ukrajinskim braniteljima raste proporcionalno tomu, kod ruskih trupa ima pobuna, vojska im ispada nespremna za dugotrajno ratovanje punog opsega, dodaje kako dopuna trupa sa istoka Rusije nije uspjela...
Živi bili pa vidjeli.
12.03.2022 | 20:21
Maloprije su u Dnevniku Nove TV usputno spomenuli mogućnost rušenja ISS-a, a danas se ponovno oglasio Dmitrij Rogozin da se ukinu sankcije.
Što se tiče Soyuza MS-21, brojčanik i dalje odbrojava.
Ako nekoga zanima, ovdje imate dobar i sažeti pregled koliko svi o svakome ovise u svemiru i neke poglede na budućnost.
12.03.2022 | 23:27
Nažalost, gledajući šire, sve te informacije s terena su nebitne; samo još više ljudi gine i rat se razvlači uz sve veću štetu za Ukrajinu. Ako je to taktika Zelenskog da dobije bolju poziciju u pregovorima - to je vrlo skupa taktika koja se kupuje ljudskim životima sugrađana.

Rusi će svoje isfurati ovako ili onako. Ne govorim to "navijački", niti sam za Ruse, nego sam jednostavno realista, to je tako uvijek bilo s velesilama i bit će opet tako.
13.03.2022 | 00:11
Nije moje, samo prenosim:

Day 1: “There are no Nazis and no biolabs.”

Day 5: “Maybe there’s a few Nazis.”

Day 10: “Okay, yeah, there’s a ton of Nazis. But they’re good Nazis. And still no biolabs.”

Day 15: “Okay, maybe there are a few harmless biolabs.”

Day 20: “What’s your problem with Nazi biolabs?”

I evo što kaže US marinac koji je bio tamo:

t.me/intelslava/22112
13.03.2022 | 08:18
E, fakat ga ......

Ti si svjestan da bi onaj naš bankrotirani zlosretni Imunološki zavod netko po istim mjerilima mogao proglasiti biolaboratorijem namijenjenim za uzgoj bolesti?
Mislim, fakat si zabrijal. Bez uvrede, ali jesi
13.03.2022 | 08:57
Djuro genijalac kaže:
E, fakat ga ......

Ti si svjestan da bi onaj naš bankrotirani zlosretni Imunološki zavod netko po istim mjerilima mogao proglasiti biolaboratorijem namijenjenim za uzgoj bolesti?
Mislim, fakat si zabrijal. Bez uvrede, ali jesi

Preskočio si moj post koji citira AMERIČKI službeni State Departmen web gdje je jasno rečeno čemu služe ti laboratoriji, evo ti još jednom:

"US Sen. Dick Lugar applauded the opening of the Interim Central Reference Laboratory in Odessa, Ukraine, this week, announcing that it will be instrumental in researching dangerous pathogens used by bioterrorists. The level-3 bio-saftey lab will be used to study anthrax, tularemia and Q fever as well as other dangerous pathogens."

To je tebi "imunološki zavod"?

A jesi li vidio zabrinutost State Departmenta da to ne padne u ruke Rusa? Zašto bi ih brinulo da se tamo razvijaju civilini proizvodi? I zašto bi USA financirala takve labove baš u Ukrajini? Kao poznati su po razvijenoj civilnoj farmaceutici? Ma daaaj...

Kako kaže onaj analitičar danas u Večernjem: "Hrvatska bi se ovaj put mogla naći na krivoj strani povijesti."
13.03.2022 | 09:19
dpasaric kaže:
Kako kaže onaj analitičar danas u Večernjem: "Hrvatska bi se ovaj put mogla naći na krivoj strani povijesti."

Sve bi ti priznao, ali navođenje analitičara Večernjeg kao završne reference
To je novina u kojoj je jedan Ivkošić kolumnist, a jedna Mikulčićka (aka Zmija) stručni automobilistički novinar

Mislim da ti Kloba može dalje preuzeti seciranje Večernjaka kao relevantne tiskovine i skupine ljudi. U svakom slučaju, nebitno. Ako ti doista vjeruješ da Ukrajina razvija biooružje da bi istrijebila Rusiju, good luck with that.
Relativiziraš agresiju Rusije na Ukrajinu cijelo vrijeme kao da ne znaš o čemu se radi i kao da mi nismo prošli istu stvar, pa bi bar mi, od svih ostalih salondžija u EU trebali razumjeti o čemu se tu radi. Ok, realpolitik je realpolitik, to ti priznajem kao valjani argument, ali potragu po internetu da bi cirkularno dokazao da Ukrajina nema pravo na svoj odabir... Mislim, da se zainatim, sad ti mogu tu napejstat 30 linkova koji NEDVOJBENO dokazuju da je Zemlja ravna ploča, da je spuštanje na Mjesec HOAX i nije se dogodilo i što to dokazuje?
Nastavi uživati u alfi, a zaporožec ipak ostavi (samo) Rusima, ako ga i oni žele.
13.03.2022 | 09:27
Davore, pogledaj si trodijelni dokumentarac Putin: a Russian Spy Story.
Samo da se podsjetiš što je on radio da ostane na vlasti.
Ubojstvo Nemcova, glavnog političkog protivnika na 20 metara od najštićenijeg mjesta u Europi Kremlja (obližnji most prekriven kamerama i uvijek okružen policajcima - doslovno ne možeš prošetati da te netko ne pita što tu radiš), pa prvo ikada u povijesti Rusije u bilo kom obliku suđenje mrtvoj osobi (odvjetniku Magnitskom) i osobi koja je živa u odsustvu.
www.bbc.com/news/world-europe-21682470
Magnitski je mrtav osuđen na smrt, a ovaj čiji je bio odvjetnik te je već svojevoljno pobjegao iz zemlje - na izgon u trajanju od devet godina.
Zbog svega toga USA donjela zakon zvan Magnitsky Act.
en.wikipedia.org/wiki/Magnitsky_Act
Izuzetno brutalan rat sa Čečenima u trajanju od deset godina, zbog čega je ubio Anu Politovskaju iz Ruske Gazete, jer je jedina prenosila šta ruski vojnici tamo zaista rade (kolju djecu, žene, starce bez pardona).
Da bi nju zbog prenošenja svega na koncu ubio, a u Čečeniji na vlasti ostavio najbrutalniji klan i njihovog predstavnika po principu "ti tamo radi šta hoćeš, samo nemoj da mi to dolazi do Moskve".
Pa polonij i trovanje Litvinenka, koji mu je još dok je bio direktor FSB-a kao zaposlenik došao reći da je FSB premrežen korupcijom.
Litvinenko je odmah uvidio da ga Putin uopće ne sluša, shvatio je koliko je sati i za sebe i ženu zatražio azil UK-a u Londonu.
Za nagradu je otrovan polonijem.
Zašto?
Mogli su ga ubiti neprimjetno, iscenirati neku pljačku, samoubojstvo.
Ne, ovo je moralo biti teatralno.
Javno i svima jasno - a opet da nitko ne može imati dokaze.
Kako je puno Rusa koji se nisu slagali sa Putinom tada počelo obitavati u Londonu, ovo im je svima bila poruka: "možda ste u Londonu, nemojte misliti da ste i sigurni."
www.novilist.hr/ostalo/sci-tech/znanost/...ja-na-svijetu-ikada/
Stvarno je promijenio Ustav Rusije 2020. godine i sada može biti predsjednik do 2036.
Tako da je Medvedev, koliko god prozapadan bio, zapravo postavljeni predsjednik, a ne izabrani.
Trebao je osobu od povjerenja da mu čuva stolicu.
A da sluša Berlusconijeve savjete za botoks, vidi se iz priloženog:

Putin2000.jpg
13.03.2022 | 09:28
Gore je Putin 2000-e, ovo je Putin danas - kao da ga je izbo roj pčela:

Putin1.jpg

U dokumentarcu imaš na kraju prvog dijela Jeljcina koji sa unukom na koljenu gleda prvu pobjedu Putina kojeg je on predložio kada je odstupio u zadnjoj godini svog mandata, a na tim izborima postavio na predsjedničku listu - kako sav sretan što je Putin pobijedio čeka da ga ovaj nazove.
Pa kada vidi da slušalica ne zvoni Jeljcin zove Kremlj da bi mu rekli da je Putin zauzet i da će mu se javiti ubrzo.
Prolaze sati, kamera snima (kamerman u dokumentarcu priča da mu dan danas nije jasno kako mu nitko nije rekao da ugasi kameru) a đubre mu nikada nije vratilo poziv.
I vidiš snimku tužnog Jeljcina kako sam sjedi na stolici, unuk je poslan na spavanje, a on je shvatio da je u Kremlj postavio nezahvalnu zmiju.
I danas je ta osoba okružena sikofantima i ima politiku "neprijatelja znaš, s njim si uvijek na distanci, izdajicu si držao kao prijatelja i kada ga otkriješ treba ga ubiti".
On je progurao zakon po kojem Rusija može kao i Amerika nekoga preemtivno napasti usjeti li ugrozu.
Tako danas po ruskom zakonu ovo u Ukrajini ili da ispadne da je dron u Zagrebu ruski - nije nelegalno.
Mi smo se izjasnili protiv njih, a Ukrajinci su "fašisti" i "nacisti".
Malo da se podsjetiš možda bi bilo zgodno da izdvojiš tri puta po 50 minuta.
Ja sam sinoć po drugi put.
Već sam zaboravio koliko je dobar dokumentarac.
Ima tu i Kursk u Putinovoj prvoj godini mandata, za što čovjek zaista nije kriv - ali se nije vratio sa dače na Crnom moru s godišnjeg sve dok ovi nisu poginuli i još par dana nakon...
U početku je zbog manjka iskustva radio sve krive poteze.
Ali je naučio.
Imao je vremena.
Glavna lekcija - tko leži ne bježi (niti izdaje, i uvijek je dobra poruka ostalima).
13.03.2022 | 09:39
Ne znam da li vidiš da je Putin svoga FSB-ovca stavio u kućni pritvor.
Drži ga za izdajnika jer mu nije prenio situaciju u Ukrajini kako spada već mu je lagao na temelju čega se cijeli rat pretvorio u ovo.
Kremlj ti sada počinje ličiti na zadnje Hitlerove tjedne u bunkeru.
On se izolirao od svih, više ne vjeruje nikome i sve odluke donosi ljutit i sam.
Novinarka BBC-a koja ga prati 20 godina veli da o Čečeniji, Gruziji i Ukrajini nikada nije mogao razgovarati s njom bez da ne poludi (vidno).
Inače, dokumentarac podsjeća koliko su Rusi prosvjedovali protiv rata u Ukrajini 2014.
Tada je bio jako ljut na Ukrajince jer su svjetske naslovnice uzeli oni i njihovi prosvjedi na Majdanu, a on je upravo priredio ZOI u Sočiju da svijetu pokaže kako Rusija može prirediti nešto lijepo na svjetskom nivou.
Pa se odlučio umješati.
Dobar je Stone.
Ne kažem ništa.
Samo ti predlažem da si malo vratiš balans.
Ništa drugo.
Inače, da zaključim sa dokumentarcem - postoji izjava iz prvog mandata kako bi on jednom volio natrag u privatni život, biti nepoznat i bezbrižan.
Sada je svjestan da je to nemoguće, jer se toliko nakrao i toliko protivnika pobio da bi mu sudili i u najmanju ruku bi završio u zatvoru.
On je - kako bi Smayiin otac rekao - puko od dugoročne vlasti.
E vidiš, zato ljudi; koliko god ta demokracija bila trula - uvijek rađe žive u njoj nego pod ovakvima.
I da, VL je točno takav kakvim ga Djuro opisuje...
13.03.2022 | 10:09
Davore, Rusi su napali Ukrajinu! Oteli joj Krim i istočne dvije pokrajine. Razlog tome je jer je Ukrajina htjela u NATO!!! To je odradio hrpom vojnika i vojne opreme (ne baš tako dobre kako se mislilo, ali). Sve ovo je fakt!

A ove gluposti koje ti izvlačiš iz bezdana neta su Fake! Izađi iz tok balona ugasi ga na tjedan dana pa onda procijeni ponovo.
Ko Amerikanci nisu mogli donijeti svoj bojni otrov ili što već, nego išli ga proizvoditi u jednom od najnesigurnijeg dijela svijeta i 70% vjerojatnoće da će se u slučaju bilo kakvog sukoba svi naći. Ali ni do sad ga niko nije našao.
Pogotovo jer ti to prodaje neko ko je otrovao vođu opozicije Novi Šokom. A proizveo ga je gdje?
13.03.2022 | 10:45
Oko biolabova se neću miješati niti zauzimati strane.
Ja osobno ne vjerujem, no moje mišljenje je kao i moje dupe - ima ga svatko.
Samo da ti, Davore - pokažem da pokušavam i ja biti objektivan: ne znam jesi li ulovio "stručnjake" u VL-u kako mu testiraju hod (pregledavaju snimke zadnje inauguracije, kada prolazi onim dugim L hodnikom sa zlatnim vratima u Kremlju prije nego će dati zakletvu...
Uglavnom, liječnici sada navodno tvrde da Putin svoju desnu ruku drži mirno dok hoda dok mu se lijeva prirodno njiše kako korača i da bi to bi mogao biti znak nege degenerativne bolesti (tipa ili mu mozak propada zbog neke autoimone bolesti ili neke bolesti mentalnog tipa).
Koliko seru, uvjerio sam se u tom dokumentarcu jer isti hod ima i na prvoj prisezi.
Ali baš baš - identičan.
Tip; rekli bi naši iskusniji policijski detektivi koji po hodu mogu skužiti da li je netko alkoholičar ili narkoman (najozbiljnije ti kažem, pitaj nekoga ako znaš da radi u policiji) - jednostavno tako hoda.
Svatko ima svoj tip i način hoda.
Nismo svi učili hodati u Midikenu.
Eto, čisto da vidiš da i ja pokušavam ostati objektivan.
Pogledam Russella kojeg staviš.
Pogledam Ukraine on fire.
Što ti pogledaš a da smo stavili ili predložili mi?
Nije optužba, ne shvati me krivo - ali kao da već imaš formirano mišljenje i tek onda tražiš video klipove da ti potvrde to isto.
Tako mi djeluje.
I svaki put se pokušavam uvjeriti "ma briješ idiote, to je Pasarić"...
13.03.2022 | 11:02
@Kloba, misliš da je ruska propaganda lažljiva u odnosu na američku?
Niti za koronu nismo vjerovali, a ipak je labos proizveo kugu.
Putin ovo, Putin ono, a na što liči Biden? Meni oni liče kao karakterni blizanci u ogledalu.
Realno, uopće nemam empatiju prema Ukrajini, već prema Ukrajincima koji moraju tuđa govna gutati.
13.03.2022 | 11:08
dpasaric kaže:

A kada se to nismo našli na krivoj strani povijesti, pa sad bi možda mogli?
13.03.2022 | 11:16
jura22 kaže:
@Kloba, misliš da je ruska propaganda lažljiva u odnosu na američku?
Niti za koronu nismo vjerovali, a ipak je labos proizveo kugu.
Putin ovo, Putin ono, a na što liči Biden? Meni oni liče kao karakterni blizanci u ogledalu.
Realno, uopće nemam empatiju prema Ukrajini, već prema Ukrajincima koji moraju tuđa govna gutati.

Koliko se američkih predsjednika promijenilo u 23 godine?
Clinton, Bush mlađi, Obama, Trump, Biden.
Pet...
Kako sam napisao, "možeš je mrziti i pljuvati po truloj demokracji", no barem ti da opciju da izađeš na izbore - ili možeš imati Staljina, Putina, čak i tebi omiljenog Tita...
Pa ti biraj.
Da smo u Rusiji misliš da bi mogli ovako pljuvati i jedne i druge ili bi nam odavno netko pokucao na vrata?
EDIT:
Što se "Putin ovo; Putin ono" tiče - inače se ne ponavljam jer sam tako naučen da pazim, ali kada puno puta spominješ jednu osobu koja u rečenici za rečenicom ima sukobe sa drugim osobama - moraš jasno napisati ko je ko, da oni koji te čitaju znaju na koga pak sada misliš.
Znam da sam ime Putin napisao jedno 20 puta, u ovoj brzini bolje nisam mogao.
13.03.2022 | 11:32
zasto je problem sto je putin 22godine na celu, a nije problem merkelica sa 16g.. bila bi i dalje da se nije povukla...
13.03.2022 | 11:36
marioart kaže:
zasto je problem sto je putin 22godine na celu, a nije problem merkelica sa 16g.. bila bi i dalje da se nije povukla...

Really?
To je protuargument?
Merkelova je vodila Uniju najbolje što je mogla, a sigurno nije ubijala opozicionare i neistomišljenike doma ili u inostranstvu.
I Merkelova je izabrana na pravim izborima, voljena od svog naroda.
www.pewresearch.org/fact-tank/2021/09/22...ng-tumultuous-times/
Putinovi su šarena laža.
Da ne pričamo da nije imala make up suđenja okrivljenicima koji su već mrtvi, sa donešenom presudom "preminuli osuđenik taj i taj: osuđen je na - smrt".
Pa to nema ni u Monty Pythonu.
Nisam mislio da se ovo mora objašnjavati...
13.03.2022 | 11:38
Meni više ne pada na pamet s ikime diskutirati oko onog što sam napisao.
Tko ne vjeruje, ne mora.
Ako želite, imate tri sata materijala da se uvjerite ili pomislite koji bullshit.
Ili možete imati svoje mišljenje kakvo imate sada.
Meni zaista ne smeta niti jedno niti drugo.
13.03.2022 | 11:50
tino1 kaže:
Davore, Rusi su napali Ukrajinu! Oteli joj Krim i istočne dvije pokrajine. Razlog tome je jer je Ukrajina htjela u NATO!!! To je odradio hrpom vojnika i vojne opreme (ne baš tako dobre kako se mislilo, ali). Sve ovo je fakt!

A ove gluposti koje ti izvlačiš iz bezdana neta su Fake! Izađi iz tok balona ugasi ga na tjedan dana pa onda procijeni ponovo.

Ukrajina ne može u NATO jer svijet nije demokracija nego vladavina velesila. Rusi su na to dali veto. I nema dalje, to je tako. I sada možemo kukati i pozivati se na nepravdu, ali to ništa neće promijeniti. Tako je uvijek bilo i kada je USA sravnila neku zemlju radi svojih strateških interesa. Ne kontam koji scenario vi vidite kao ispravan u kontekstu današnjeg svijeta takvog kakav jest? Da odjednom svijet postane pravedan?

Kako je fake izajava visoke dužnosnice State Departmenta i info na njihovom webu? Vi ste u nekom kolektivnom "denialu"?
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 sat, 13 minuta
  • Yonkis: Happy belated bday drlovriću!
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • JOHN: Sretan rođoš!
  • smayoo: Oho! Sretan rođendan i od mene! :)
  • VanjusOS: sretan rođendan @drlovric
  • miomika: nisam znao. Ja sam na A1, tamo još ni ne razmišljaju..
  • Zdravac: danas naručio, stiže za 3-5 dana, pa kad stigne, napisati ću iz prve ruke kako radi :)
  • ZeljkoB: Jel vec tko isprobao eSIM sa Apple Watch?
  • ZeljkoB: @Zdravec, ovo je super vijest!
  • cariblanco: Elon postaje gori od Ele Dvornik, nije za vjerovati, mada mu i ja osim širim propagandu, ali čovjek ne može šutjeti na sve ove gluposti :(
  • Zdravac: ht - naknada dodatno na mjesečnu tarifu 4 eur
  • Zdravac: ht podržava multi sim i za apple watch (za galaxy watch već neko vrijeme)
  • Yonkis: iStyle počeo prodavati Apple Watch Cellular model.. Opa bato! Nismo više ograničeni :)
  • drlovric: Ne bih ja podcijenjivoa tako to trziste. Ogromna vecina ljudi u USA koriste iPhone, pa im je i Apple Maps logican izbor :)
  • smayoo: Ajd... Iako... zašto više troše novac na to. Kasne za Google Mapsom 20 godina, a za OSM-om 10.
  • Yonkis: Jeste li znali za Apple Mape na webu? [link]
  • Piko: Skužio, AppleInteligence, kategorizacije u Mailu, Image Playground i sl. se pjavi kada podesim sistemski jezik na Engleski …. Kada je na hrvatskom, toga ničeg nema… Bezveze.
  • smayoo: Podsjetnik, vidimo se sutra u Kokolu u 18h! [link]
  • drpongrac23: Čestitke!!! [link]
  • drpongrac23: Nemam, čak sam ugasio i upalio mob, sve izgleda po starom
  • Yonkis: Ja sam u Zagrebu :)
  • miomika: Nemam....to je zigleda privilegija Amerike i Australije.
  • Yonkis: Nemaš ove kategorizacije na vrhu? [link]
  • drpongrac23: Ja ne primjećujem nikakav update Mail app
  • Yonkis: Zanimljivo da je Mail app dobio update na telefonu ali ne i na iPadu i Macu. Očigledno smišljaju kako to prikazati na većim ekranima.
  • Zdravac: ...sa Apple intelligence
  • Zdravac: OS X Sequoia 15.2 update
  • drlovric: Mail app je fin redesign
  • drlovric: Bez veze je iskreno....niskoristi od svega toga
  • Piko: 18.2 isti ko i prijašnji .... nažalost "Image Playground" nije dostupan u HR
  • Gjuroo: Sam da se pridružim karminama za Šveca. Legenda stojedinice i svih nas koji smo tada bili privilegirani biti dio tog pokreta. Svima nama, koji smo morali slušati Raosa kako s balkona na Trgu viče "Strepiteee!", Radio 101 nije bio samo radio. Švec je bio veliki dio tog pokreta.
  • Yonkis: Pa baš ništa novo osim što se video sad prikazuje full screen na otvaranju. Baš sam to trebao (sarkazam). I naravno, spravci
  • drlovric: Instalira se 18.2 :)
  • hal9000: Linus VOLI novi Mac Mini! Hihihi! [link]
  • Beli: Počivaj u glazbi kume. My Hand Over My Heart...
  • smayoo: RIP. Ostaješ u sjećanju, Švec!
  • smayoo: Stvarno prerano. :/
  • smayoo: O, jebote... :(
  • FiFi: RIP Siniša Švec
  • Borisone: [link]
  • Lihto: prije prodaje
  • Lihto: Jel treba uključiti file vault pa onda formatirati Mac M1 ili je dovoljno erase all content and settings?
  • Beli: Prošla akcija ...
  • Beli: Aplikacija Funkey koja proizvodi zvuk mehaničke tipkovnice od sada je besplatna: [link]
  • dpasaric: Kakav entuzijast!!!
  • zoranowsky: Ajme mrak...
  • Gjuroo: Ludo.
  • hal9000: Izuzetno lijepo za pogledati: [link]
  • cariblanco: Sretan imandan Nikolama...jel vam kapnulo što u čizmu ;)
  • hal9000: Anketa bi trebala imati checkboxes, a ne radio buttons. Za nas koji koristimo više mac-ova. Just sayin'.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.29 Seconds

Provided by iJoomla SEO