Ukrajina
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Ukrajina


16.06.2023 | 19:43
Evo, gledaj uvjete.... Tri tenka izvlače jednog koji je u blatu

twitter.com/ian_matveev/status/1669776809498476553?s=20

EDIT:
⚡️Запорожье. Пока ущербные обсасывали подбитый Леопард , ВСУ освободили плацдарм , с которого в Токмак уже будут прилетать артснаряды. Есть продвижение на Мелитопольском направлении.

Dok su svima bila puna usta uništenog Leoparda, AFU su oslobodile mostobran iz kojeg se već sad može topnički tući izravno po Tokmaku. Napravljen je napredak u smjeru Melitopolja.

Fyr6LW3X0AEFf2d.jpeg
17.06.2023 | 06:46
Da se maknemo malo od bojnog polja, znamo da ratove dobijaju ekonomije i logistika. Sad mi nije jasno kako ekonomski tigar Rusija može dobiti ovaj rat ? Zemlja koja posjeduje bar trećinu svih svjetskih resursa i po svemu bi trebala biti najrazvijenija, ima minimalnu plaću za svoje radnike od 160 E...pa Srbija ih šije više nego za duplo, tamo je minimalac 343 E.

ria.ru/20230616/mrot-1878684667.html

Dok Ukrajinci vode ofenzivu na ratištu, Rusija je krenula u diplomatsku ofanzivu...nije više Dodik in, stižu lideri Afrike
18.06.2023 | 06:55
Girkin upozorava...

twitter.com/igorsushko/status/1670256908341772289?s=20
18.06.2023 | 17:51
Nego, AFU napreduje. Tu sad nema zbora. Ne velim da je to šetnja u parku, ali definitivno se kreću prema naprijed. Promijenili su taktiku i poboljšali PZO: u tri dana su srušili 4 komada Ka-52 jurišnih helikoptera koji su glavno i najmodernije rusko oružje ove vrste
18.06.2023 | 17:55
Kao žedan vode osvježavam ovu temu da vidim i pročitam više detalja, opširnije plus mape ali nikak da se napojim.
18.06.2023 | 18:30
Vanjuška kaže:
Kao žedan vode osvježavam ovu temu da vidim i pročitam više detalja, opširnije plus mape ali nikak da se napojim.


Ukrajinci su pred ofanzivu rekli: "Psssssst!" tak da sad malo šutimo
18.06.2023 | 19:35
Ja jos nisam vidio ofanzivu za koju ti treba jos jedna ofanziva da dodjes do utvrdjenih crta da zapocnes inicijalnu ofanzivu

Znam da je situacija teska. Borbe su strasne, kao i gubici na obje strane.

Po meni, rezultati nisu sinkronizirani sa ulozenim resursima.

Cekamo dalje…
19.06.2023 | 07:30
Evo novosti. AFU definitivno napreduje i melje pomalo rusku obranu. Kako ono ide: ruske snage herojski uzmiču, a za njima AFU kukavički bježe? Vodite računa da su snage približno izjedančene brojem, ruska strana ima više artiljerije na raspolaganju, ali je ona lošija (manje precizna, lošije utrenirana) od ukrajinske strane koja je sad većim dijelom na NATO standardu. Pritom su zgodne usporedbe tehnike pa čujemo da AFU osobito hvale francuske haubice koje zbog preicznosti uspoređuju sa snajperima. Za Leoparde pak kažu da vrijede zlata koliko su teški. Da odmah odgovorim i na to pitanje: estonska obavještajna služba je izjavila da je Ukrajina dosad izgubila oko 10% zapadne tehnike. Ali, pritom je bitno naglasiti da pri tim gubicima tehnike gotovo nije bilo UOPĆE ljudskih gubitaka. Imamo i primjere finskih napadnih oklopnih vozila koja su pretrpjela dva-tri naleta na protuoklopne mine i ostala pokretna s neozlijeđenom posadom (ok, posada jest potresena, ali su svi živi). Po meni to je najveća prednost i strahoviti doprinos ovoj obrani Ukrajine: izučene posade su žive, prenijet će svoja iskustva dalje i mogu se opet uključitiu borbu. Psihološki utjecaj na ostatak snaga je tu također izuzetan, jer sad svi znaju (uključujući i cijeli svijet) da se u ovim oklopnim vozilima i tenkovima NE GINE samo tako.

Doktore Lovrić, ti si vidio vojski i svijeta, reci mi, što misliš o ovome i tko je to dosad koristio i u kojim uvjetima?

twitter.com/clashreport/status/1670512490063581186?s=20

Ruska strana uzela T-54/55, natrpala ga s 6 tona TNT-a i pokušala zabiti u položaj AFU. Prema nekima radilo se o daljinski upravljanom tenku, po drugima (po meni realnija mogućnost) je unutra sjeo neki fanatika Kadirova. U svakom slučaju, tenk je pogodio protuoklopnu minu i ostao nepokretan, a onda su ga AFU dokrajčile udarom RPG-a.
Ako ovo sad postaje obrazac djelovanja ruskim snaga, onda mislim da svjedočimo zadnjim trzajima prije konačnog sloma. Podsjećam da smo takve udare gledali na Pacifiku od strane Imperijalnog Japana 1945. i oni su nanijeli puno gubitaka američkoj pacifičkoj floti, ali nisu mogli odgoditi poraz.
S druge strane, AFU je pojačala udare po ruskoj pozadini i sad sistematski udara po velikim logističkim središtima/čvorištima. Donedavno su primarni ciljevi bila zapovjedna mjesta, ali sad udaraju po logistici. To bi mogao biti znak da su poskidali manje-više sva glavnija zapovjedna mjesta ili su zaključili da je veća korist kad se digne u zrak skladište streljiva i goriva i tako uskrati ruskoj strani sredstvo za borbu.
S druge strane, ruske snage imaju prednost i zračnim snagama koje drže ukrajinski oklop na oprezu zahvaljujući aligatorima (Ka-52) koji je najmoderniji i najsposobniji ruski helikopter ove namjene. No, i tu se nešto počelo događati, jer su ih AFU počele skidati u dovoljnom broju da to mora zabrinuti rusku stranu. U tri dana su izgubili 4 komada. Prije nego netko odmahne rukom tip: imaju oni toga, što je 4 komada, nemaju. Tih je helikoptera sve skupa u operatuvnoj upotrebi prije početka rata bilo stotinjak komada i dio je već izgubljen (cca trećina).
Dolazimo do novog momenta koji je posljedica ruskog razaranja Nove Kahkovke: bazen akumulacije se brzo suši i uskoro će biti prolazan za lakše postrojbe razine satnije (ili nekoliko njih) što će ponuditi nove potencijalne pravce prodora za AFU. Samo za podsjećanje: rsuka strana je povukla tj. povlači većinu snaga iz područja Hersona i šalje ih da krpaju rupe koje nastaju u obrambenom lancu na središnjem i istočnom frontu (Zaporižje smatram središnjim, a Donjeck istočnim bojištem).
Nakon tri dana teških borba, AFU su oslobodile Pijatihatki u oblasti Zaporižja. Ovo ističem, jer je po ruskim izvorima tamo uništen cijeli ruski bataljun (postrojba veličine cca 3 satnija, dakle 300-njak ljudi).
19.06.2023 | 09:45
Mladost - ludost:

twitter.com/igorsushko/status/1670602902031966209

Ako je kamera na pušci, kako to da je malo ispod, malo iznad a opet, kako drukčije?

Isto tako, mnogi uspoređuju Ukrajinsku operaciju s Normandijom. Dva mjeseca su saveznici napredovali jedva primjetno, bilo je puno negativnih komentara i pesimizma kod domaće javnosti jer je izgledalo da ne mrdaju s obale Normandije. I onda je Njemačka obrana pukla i par tjedana kasnije cijela je Francuska bila slobodna.
19.06.2023 | 16:51
Gospodo, ako je ovo istina, a izvor je ruski, onda je ovo velika vijest! Za Vanjušku, evo ima i karti i slika...
Dva majora na telegramu piše da se ruske snage povlače (rolling back) u Robotinu (Zaporižje) pod velikim pritiskom AFU. To bi, ako je istina, značilo prvo pucanje Surovikinove linije obrane tj. proboj glavne obrambene linije ruskih snaga.

Fy_gJbhXsAMNKrI.png


Fy_gUTEWAAE_wSg.jpeg


Fy_iDuwWAAMqZEv.png


Fy_kcTOXoAA8cGa.jpeg


Kako je ruskoj strani artiljerija desetkovana, u pomoć im uskače RRZ.

Nastavno na to i temu Ka-52 od jutra, imamo još jedno dokumentirano oštećenje Aligatora koji je ostao u letom stanju samo zahvaljujući svojoj konstrukciji bez repnog rotora (za stabilizaciju tj. poništenje kontramomenta elise ne koristi repni rotor, nego dvije kontratorirajuće glavne elise) nakon što je primio pogodak u stražnji kraj.

Fy_myddWIAEGCOF.png
19.06.2023 | 18:47
Djuro genijalac kaže:
Gospodo, ako je ovo istina, a izvor je ruski, onda je ovo velika vijest! Za Vanjušku, evo ima i karti i slika...
Dva majora na telegramu piše da se ruske snage povlače (rolling back) u Robotinu (Zaporižje) pod velikim pritiskom AFU. To bi, ako je istina, značilo prvo pucanje Surovikinove linije obrane tj. proboj glavne obrambene linije ruskih snaga.


Imam i ja jedno 6-7 Ruskih izvora, ali sam neinformiran...ipak si ti genijalac Sad si nahranio Vanjušku, a ja sam ti na šprehi...Zagorje do Tokija ( vjerovatno ste tu zaebanciju vidjeli u nekom sigu na netu ), pa mi reci kak nama ide, jel vidimo bar predgrađe i jel miriše suši
19.06.2023 | 19:26
Baš sam ovaj vikend primjetio grafit u pothodniku u Sopotu: Sopot do Tokija.
19.06.2023 | 19:27
Prije 35 godina bio je grafit “Dugave do Babilona”
19.06.2023 | 19:37
U međuvremenu, vrhovni zapovjednik AFU vodi operacije ovako odjeven...!

FzAMRuxWAA85UZw.jpeg
19.06.2023 | 19:41
Djuro genijalac kaže:
U međuvremenu, vrhovni zapovjednik AFU vodi operacije ovako odjeven...!

FzAMRuxWAA85UZw.jpeg


Znači ipak je nacista, ziher vodi operaciju iz bio-labosa
19.06.2023 | 19:49
Djuro genijalac kaže:
Nakon tri dana teških borba, AFU su oslobodile Pijatihatki u oblasti Zaporižja. Ovo ističem, jer je po ruskim izvorima tamo uništen cijeli ruski bataljun (postrojba veličine cca 3 satnija, dakle 300-njak ljudi).


Bataljun iz Osetije. Ovako je krenulo: 300-njak ljudi, oklopna vozila i tenkovi.

FzAUDRXX0AAUwaO.png


FzAUDzKWAAkFPON.png


A ovako je završilo. Ovo je slika kompletne postrojbe sad. Ako sam dobro izbrojao, 16 pripadnika.

FzAULSrWABoxW_e.jpeg


Gruzija bi, da nema prorusko vodstvo, sad mogla riješiti svoje probleme za nekoliko dana...
20.06.2023 | 07:50
Vanjuška, evo da se informiraš. Prestao sam navoditi što sve AFU uništava u ruskoj pozadini, jer je toga previše, ali ovo je iznimka. Prekjučer ranom zorom AFU su udarile u pretovarno skladište streljiva u Riokovu (na karti ruskog izvora je to pod imenom Partizani).

Fy4Yy3gWAAAXldQ.jpg


To je vrlo vjeorjatno udareno storm shadowom i sve je skupa gorjelo i pucalo dva dana. Po slikama se vidi da je nastupilo totalno uništenje, na drugoj slici nema više ni željezničkih tračnica koje su otišle u zrak, a pragovi izgorjeli.

Screenshot2023-06-20081837.jpg


Screenshot2023-06-20081905.jpg


Prema svemu što je moguće vidjeti, ovo je bilo skladište za cijelo južno bojište. Da AFU itekako zna što radi pokazuje baš ovaj primjer. Naime, prije nego je ovo dignuto u zrak, uništena su dva mosta koji vode prema ovom mjestu. Tako da sad, nakon što je ovo sve odletjelo u zrak i prestalo postojati, Rusija ne može samo tako poslati novu tranšu. Vjerujem da je ona vijest o povlačenju ruskih snaga od jučer izravna posljedica ovog događaja. Naime, ruske snage se sad suočavaju s nestašicom streljiva što im odmah diktira smanjenje utroška od barem 25%, ako ne i za pola. Ruske snage imaju, najvjerojatnije, streljiva za 7 do 10 dana maks i može se očekivati da će njihovo djelovanje (artiljerija, ali i osobno naoružanje) sad početi jako opadati na tom cijelom području.
Takvo bi stanje moglo potrajati cca iduća 2 tjedna, ako ne i dulje. Upravo u tom svjetlu promatram ove povećane gubitke RRZ (Aligatori, vidi gore) koje sad mora pokušatu kompenzirati nedostatak topničke podrške koja nema što ispucavati.
Također ovo sad predstavlja dodatni problem za ruske snage. Storm shadow nije jeftin, ali se definitivno isplati utrošiti ga za ovakav cilj. Rusija mora više disperzirati svoje zalihe da bi 'ponudila' više manjih meta koje same za sebe nisu dovoljno privlačne da opravdaju korištenje tako skupoh oružja. No, to onda značajno komplicira logističke pravce na terenu.
Uopće ne sumnjam da će rusko zapovjedništvo pokušati ovo kompenzirati dodatnim 'trošenjem' ljudstva do kojeg im nikad nije ni stalo, ali sad nastupa ozbiljan problem: ljudi je sve manje (dnevno Rusija gubi postrojbu reda veličine bataljuna, vidi gore, koje jednostavno nestaju tj. istrijebljene su), a Surovikinova linija obrane životno ovisi o topničkoj podršci koja će sad biti bitno manja ili možda u potpunosti nestati. Naime, linija obrane nije, kao ništa drugo u Rusiji, napravljena kako treba i oslanja se uglavnom na rovove za zaštitu pješačkih snaga i prepreke te minska polja.

PS. Evo, već se događa. Još jedan Ka-52 bites the dust...
20.06.2023 | 13:40
Djuro genijalac kaže:
Gospodo, ako je ovo istina, a izvor je ruski, onda je ovo velika vijest! Za Vanjušku, evo ima i karti i slika...
Dva majora na telegramu piše da se ruske snage povlače (rolling back) u Robotinu (Zaporižje) pod velikim pritiskom AFU. To bi, ako je istina, značilo prvo pucanje Surovikinove linije obrane tj. proboj glavne obrambene linije ruskih snaga.


Ruski vojni blogeri su sve nervozniji razvojem ove situacije. I Wargonzo je počeo paničariti, jer se AFU približavaju naselju. Ruske snage, navodno, pokušavaju s tenkovima uspostaviti obrambene položaje, a u pričuvi je osam (8!) brigada AFU koje još nisu ni ušle u borbu. U igru su ušle tzv. snage blokiranja sa strane Rusije koje imaju zadatak pucati u svoje snage ukoliko se one krenu povlačiti. O tome smo već čuli puno priča, a postoje i video zapisi.

Istovremeno, dalje na zapadu, ruske snage su pokušale protunapad na Pijatikhatku koji je odbijen. Dolaze vijesti o cesti Pijatikhatka-Žerebijanki koja je doslovce zatrpana ruskim uništenim oklopom (uglavnom tenkovima; strong Trpinjska cesta vibes). Nedostatak i nekvaliteta ruskog dočasničkog i drugog zapovjednog kadra je koštala života još jednog generala koji je morao na licu mjesta pokušati spasiti stvar: Jakov Rezancev više neće paliti i rušiti Ukrajinu.


FzEAQWFWAAEqqAx.jpg


Rusija dovlači pojačanja u pokušaju da ponovno osvoji Pijatikhatku, ali AFU je utvrdila svoje položaje i dosad, kako govore još uvijek nepotvrđene vijesti posmicala 25 komada tenkova i oklopnih vozila.

EDIT: još jedan izvor potvrđuje ovu priču o groblju oklopa na ovoj cesti i ta lista, navodno, nije konačna. Rusija i dalje šalje oklop u ovom pravcu.
20.06.2023 | 16:23
Djuro genijalac kaže:
Vanjuška, evo da se informiraš. Prestao sam navoditi što sve AFU uništava u ruskoj pozadini, jer je toga previše, ali ovo je iznimka. Prekjučer ranom zorom AFU su udarile u pretovarno skladište streljiva u Riokovu (na karti ruskog izvora je to pod imenom Partizani).


To te ja pitam. Ulovio sam vijest o Riokovu i uništenom čvorištu, vidio slike, no nisam shvatio koliko je bitno čvorište dok nisi ovdje opisao.

Kako bilo, jasno je da idu oprezno, gledam ove snimke gdje pozadinci čiste rovove i zaostale džepove, dok je glavna udarna igla već otišla dalje. Sad samo da probiju Surovkina negdje, a onda iza leđa da dođu svima lijevo i desno od mjesta proboja pa ćemo vidjeti čija majka crnu vunu prede.
20.06.2023 | 17:23
Vanjuška kaže:
čija majka crnu vunu prede.


... čija baba crnu vunu gargaša.

P.S. Gargaše su "četke" (čavli zabijenu u drvo oblika ženske četke za kosu, međusobno razmaknuti 1 do 2 cm) kojima se "češlja" tj. gargaša vuna tj. kojima se iz vune izdvajaju vlakna za pređu.

Inače, da ne budem skroz off-topic, u želji da dođem do neke nove informacije, "zalutao" sam na reddit grupu u kojoj se objavljuju eksplicitni video uratci sa lica mjesta, (konkretno to "čišćenje rovova")... baš gadno za gledati.

Hvala Đuru što ne objavljuje takve stvari.
20.06.2023 | 17:59
@m@xym, Gargaše...da si spomenuo garavuše, dobio bi palac Što se tiče tih video uredaka s lica mjesta, stvarno ima gadnih, čak sam jedan vidio na telegramu NOELREPORTS, gdje obično to ne objavljuje...4 Rusa ustreljana s par metara, tko bi normalan to linkao. To su ipak ljudi koji su stavljeni u nenormalne uvjete, ne svojom krivnjom i makar "navijam" za Ukrajince, zbog pravde, nemoguće je biti ne-empatićan, prema tim žrtvama. Kad god vidimo pogodak nečega u Ruski tenk i kad mu kupola odleti 30 metara u zrak, moramo znati da je u tom oklopu bilo tri ili četiri čovjeka, koji više nisu živi. Bio sam u jna tenkist na T-55 i u našem borbenom kompletu je bilo 34 granate od 100 mm, koje su djelile prostor s nama. Sad neki kumulativan pogodak, koji probije oklop i zapali taj arsenal granata...za naježit se je.

Da inače i moji Ruski blogeri su nekako danas tihi, nema nekih izvještaja s fronte, više je spika oko NATO i neke sporedne stvari. Da im dobro ide, već bi se pohvalili.
20.06.2023 | 18:25
@cariblanco,

Ovo "čišćenje" rova je bilo baš onako, eksplicitno, a ubijeni rusku vojnici su hodali naokolo poprilično izgubljeno, i bez oružja...

Ruski (posljedično i svi exYu) tenkovi su poznati po tome da su konstruirani tako da je municija u istom dijelu gdje i posada, i pogodak u sredinu tenka znači sigurnu smrt posade, dok tenkovi zapadne konstrukcije municiju smještaju odvojeno od posade, i sa ventilima koji u slučaju pogotka izbacuju zrak van, i tako sprječavaju eksploziju tenka.

Nemam fetiš na palčeve pa iste slobodno proslijedi tinu.
20.06.2023 | 19:00
Izgleda da Putinova moć kopni. Jedino tako si mogu objasniti ovaj posljednji istup Girkina....

twitter.com/BrennpunktUA/status/1671203333078503424?s=20
20.06.2023 | 19:15
Djuro genijalac kaže:
Izgleda da Putinova moć kopni. Jedino tako si mogu objasniti ovaj posljednji istup Girkina....

twitter.com/BrennpunktUA/status/1671203333078503424?s=20


Pravo je pitanje kojeg Putina? Ipak mislim da je živ ili da je sposoban upravljati, da Girkin ne bi ovako pričao...ali s Rusima se nikad nije znalo, kad se sjetimo njihove povjesti.
20.06.2023 | 19:46
Postoji teorija po kojoj je Girkin zapravo neslužbeni glasnogovornik FSB-a. To bi objasnilo njegovo udaranje po vojsci, jer se FSB i vojska ne podnose.
21.06.2023 | 14:08
Izgleda da je m@xym u pravu, što se tiče VVP. Evo što kaže Girkin oko toga, Putin je bio na otvaranju električnog riječnog tramvaja u Moskvi.

"Je li riječni tramvaj prošao dva tjedna karantene prije nego što je predstavljen čovjeku kojeg zovu Putin? A onda jedna kopija Vladimira Vladimiroviča slobodno hoda oko masovnih događanja i komunicira s ljudima, a da biste došli do druge, morate izdržati karantenu ... Samo se pamti film prema E. Schwartzu "Zmaj" . .. s tri različita avatara iste esencije."

vk.com/wall-102796435_747291
21.06.2023 | 16:14
Ej đuro, sta je na ovim kartama ono plavo šlafirano, ko partizani nakvi. Je li to čemu?
21.06.2023 | 16:48
Tino, ne znam na kaj misliš?

U međuvremenu, Prigožin je progovorio i napao Ministarstvo obrane Rusije (Šojgua) iznošenjem činjenica o ofanzivi AFU.

Da se razumijemo, siguran sam da malo pretjeruje, ali cca 80 posto ovog što je rekao je istina. U principu, to isto je rekao i Budanov. Pa, idemo redom.

- Pyatikhatki, Urozhaine, the northern part of Robotyne - under the Armed Forces of Ukraine. Huge chunks have been given to Ukraine.
FzJ6y-wWIAM17-S.jpeg


- The AFU is located above Tokmak in the village of Sadove, and God forbid, if this is some kind of single group of 50-100 people.
FzJ6oZLWIAIhuTq.jpeg


- There is no control, no weapons, no ammunition, soldiers write letters that they need shells, anti-tank weapons, grenades, armor-piercing cartridges.

- On the sly from everyone, so that not a single military commander gets there, any information is shut up. The Armed forces of Ukraine go towards Molochny Liman. If they go there, most of the territories captured during the so-called. "SVO" will be returned.
FzJ6g74WcAI-uyo.jpeg


- AFU begin to cross the Dnieper. The first ommandos appear in Hola Prystan. All this is completely hidden from everyone.
FzJ6UWjWwAMI9ZF.jpeg


Russia will wake up one day and find out that Crimea has already been handed over to the Ukrainians.
- All this happens against the backdrop of losses. A soldier cannot fight when there is a 50-60% shortage of personnel in the unit.
- Everything that the leadership of "SMO" does is juggling facts in order to send beautiful reports to Moscow.
- The "SMO" is carried out at the cost of the total destruction of the army. For what? So that some Shvonder gets a marshal's star. For him to paint himself on the frescoes in the temple of the Ministry of Defense.

Ovo je izvor tj. original:
t.me/supernova_plus/21352

A tu je video s titlovima (engleski): twitter.com/BrennpunktUA/status/1671532551129780231?s=20

Na to imamo još jedno svjedočenje s bojišta (Guzenko, također s popisa terorista kao i Girkin) koje potvrđuje strahovite gubitke ruskih snaga.

FzJ8qLDWYAEKKY0.jpeg


FzJ8qLBXgAYhDae.jpeg


Prigožin sigurno pretjeruje u svojim tvrdnjama (nitko još nije nigdje nikako objavio da su pripadnici AFU ušli u Sadove iznad Tokmaka, npr.), ali ostalo bi moglo biti itekako blizu istine. A sasvim je sigurno da se istina skriva, tj. dotjeruje kako ona putuje kroz hijerarhiju ruskih oružanih snaga prema Kremlju.

I da, AFU srušile danas jedan Mi-24 Hind.
21.06.2023 | 19:23
Djuro genijalac kaže:
- AFU begin to cross the Dnieper. The first ommandos appear in Hola Prystan. All this is completely hidden from everyone.
FzJ6UWjWwAMI9ZF.jpeg


Izgleda da je (i) ovo istina. Počele su dolaziti vijesti o eksplozijama i borbama u Hola Prystanu i Oleškom, a oba mjesta su na lijevoj obali Dnipra.

FzKkTTHXoAYyaMl.jpeg
21.06.2023 | 21:42
cariblanco kaže:
Izgleda da je m@xym u pravu, što se tiče VVP.


Pa nije neka filozofija primijetiti da "Putin" na različitim snimkama izgleda očito različito, ili shvatiti da je vrlo mala (zapravo nikakva) vjerojatnost da će lik koji se sa stranim državnicima sastaje u kontroliranim uvjetima za stolom dugim desetak metara odjednom, iz čista mira, iz tako kontroliranog okruženja poći u obilazak okupirane teritorije, na kojoj postoji realna opasnost da sto stvari pođe po krivu...

S druge strane, nije nikakva tajna da su autokrati u istočnom dijelu Europe tijekom prošlog stoljeća (i ne samo tamo i samo tada, nego širom svijeta) uvijek imali na raspolaganju dvojnike, a ima ih (ili ga) vjerojatno i onaj sjedi dementni lik tamo preko bare.
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 7 sati, 51 minuta
  • miomika: restartaj router. isto kao i Bonjour, nakon nekog vremena router se objesi i ne radi
  • big_mac: Nije nađen niti jedan airprint uređaj
  • big_mac: Pokušao sam sve navedeno ali uvijek isto
  • Kloba: Posljednji - baš za povezivanje inečega sa hp printerima: [link]
  • Kloba: Javi ako išta pomaže
  • Kloba: Ovo je troubleshoot sa stranica Applea: [link]
  • Kloba: Ovo? [link]
  • big_mac: Pokušao sam već tim putem ali ništa nisam našao sto je pomoglo.
  • Kloba: Ukucaj na Google ili YouTube, neko sigurno ima iste probleme i objavio je post kako to riješiti
  • big_mac: Jel zna netko kako rijesiti problem sa airprint na ios 18 a i prijašnjoj verziji ne mogu naći hp pisac
  • Kloba: Isprika, ipak je na kraju dobio 30 dana...
  • Kloba: Trifunović je navodno htio do Rijeke. Od tamo mu je žena s kojom se u međuvremenu oženio. I sad, poučen iskustvom (dobio je šest mjeseci uvjetno, ne 30 dana ja mislim), neće više vrijeđati preko X-a nego je hladno poručio: "uskoro postajem hrvatski državljan". I on i buraz oženili Hrvatice.
  • Yonkis: Ajme ovaj Photos u iOS 18 treba zasebni manual/priručnik.
  • JOHN: Smayoo što se mene tiče oderao bi i domaće
  • Zmay: Poz! Moguće napraviti da se oglasi sami brišu nakon nekog vremena npr.? Puno stvari je već prodano, a autori oglasa ih ne brišu...hvala
  • smayoo: Lik je dobio 30 dana zatvora uvjetno. I morao je platiti troškove. Što bi više? Kad pogledaš po internetu ima hrvatskih državljana koji pljuju po policiji svaki dan pa ih nitko nikad nije niti pokušao privesti, niti identificirati., a kamoli prekršajno goniti.
  • JOHN: Lik je dobio novčanu kaznu od 150 eura, a samo na transport je potrošeno više od toga. A gdje su plače policije ooja ga je privodila, tužitelja, odvjetnika, suca, režijskih troškova itd. Trebali su ga samo na ime tih troškova oderat 4000-5000 eura. Pa nek blebeće
  • JOHN: I mišljenja sam da mu je kazna preblaga. Ja bi za svako ponavljanje x10 od prethodne pa nek dogura do doživotnog ili neka ga opelješe do daske.
  • JOHN: Čovjek želi biti valjda novi Pernar ili šta ja znam recimo ADRI. Radi pizdarije a paralelno otvara kanal. Ili ga je jednostavno pojeo sustav, droga ili nešto treće :)
  • JOHN: a kamoli u tuđoj
  • JOHN: Nekih posljedica mora biti. Meni recimo ne pada na pamet u vlastitoj zemlji javno ponižavat
  • Kloba: Mada, nije mi baš ok da svako ko se pokenja na netu hapsimo. Pogotovo ako je Srbin. Baš ono. Jadno. Šta je to - pismeni delikt?
  • Kloba: Ali današnji post/vapaj - "Jel može razmena za Severinu?"
  • Kloba: I da, još jedna novost. Opet priveli Trifunovića. Sa Bajakova, gdje je došao i samo se približio našem cariniku da pita jel sada sve OK jer je godina dana prošla od zabrane ulaska u HR na godinu. I ovaj brže bolje, marica pa 800 km do Splita. Razlog, vrijeđanje na X-u od lani. Ustaše ovo ono
  • Kloba: Postoji razlog, čak je i logičan...
  • Kloba: Nego, tko zna zašto današnji mlađi nogometaši deru štucne?
  • Kloba: Tako da, to što je Jakirović očito isto htio poručiti "mlađem kolegi", mislim si da mu je ovaj samo kimuo i pomislio si "i trenersku diplomu ima svatko..." :)
  • Kloba: Oću reći, ovi mladi lavovi koji sada dolaze iz igračkih u trenerske uloge, pa to će gaziti klubove kao cipelarka deset na jednoga. Nema tu više "nema ponižavanja". Zna se ko je ko i ćao. A Dinamu je ovo velika lekcija i neka je
  • Kloba: I ovi su nas prešli ko plitak potok. Ima jedna anegdota sa SP-a u Brazilu da je isto to - nemojte ponižavati protivnika, navodno rekao Joakim Low Elfu na poluvremenu one utakmice s Brazilom, ali ovi ga nisu baš poslušali
  • Kloba: "..a sada hoću da ih zgazite!!!"
  • Kloba: Ma. A najbolji mi je Jakirović na kraju tekme koji 2očita bukvicu" Kompanyu. Ovaj mlađi od Modrića godina dana, doslovno smo kao repka igrali protiv njega (Belgijanac je), i kako je igrao u Manchester City-u čovjek je naučio okomiti nogomet do perfekcije. I to prenio radnišnim Švabama. Jer on im je na poluvremenu rekao (kada su naši izjednačili ili došli na gol razlike sa dva gola) "e,
  • drlovric: Dinamo se sinoc osjecao kao 70% HNL klubova kada igraju protiv njega. To samo govori koliko smo smijesna liga.
  • Kloba: IMa jedan kafić. Zove se Plavi devet. Nije zajebancija. Sada to koriste ko meme.
  • Kloba: Neka. Sada znamo koliko smo svjetosnih godina udaljeni od stvarnih prvaka liga petice
  • smayoo: Alo, dinamovci, šta se to igralo u Munchenu? Rukomet? :D
  • cariblanco: Rekorderi...iza dobrog konja se uvjek praši
  • drlovric: 9 komada. Ouch :)
  • cariblanco: Nova vrsta rata ?
  • cariblanco: The Death Toll from today’s Pager Attack in Lebanon has risen to 9, while the Injured has passed 3,000.
  • smayoo: Nažalost, da, Josip je zatvorio firmu i odselio u Njemačku :(. U Rijeci nema ništa drugo što je za preporučiti...
  • MacSlavko: To mi je zadnja opcija, ako nema ništa bliže Rijeci…
  • Yonkis: MacSlavko: iStyle?
  • MacSlavko: Off topic: Nisam znao da JM Elektronika više ne radi… Kamo sad odnijeti MBA 2020 na popravak?
  • Borisone: Dostupnost servisa i značajki po regijama: [link]
  • miomika: ne rade ni Live caption na Facetime-u ako je .hr primarni jezik :)
  • Zdravac: Inaće, upravo napravio update, i istina je, ne radi iPhone mirroring
  • Zdravac: Jebiga, to je osveta za usb-c, šteta, ali EU mora biti veća od jedne kompanije. Ja bi sigurno pronašao način da ih natjeram da omoguće to...
  • drlovric: A jbg ne moze ni vi europejci bas sve da dobijete :)
  • Yonkis: Apple today said that European customers will not get access to the Apple Intelligence, iPhone Mirroring, and SharePlay Screen Sharing features that are coming to the ‌iPhone‌, iPad, and Mac this September due to regulatory issues related to the Digital Markets Act. - June 21, 2024
  • dperec: Nadogradio MacMini i Iphone... I phone mirroring ne radi u našoj regiji :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 1.44 Seconds

Provided by iJoomla SEO