14.06.2023 | 15:31
m@xym kaže:
@cariblanco,
Ne znam koji je taj, ali uopće ne liči na onoga što je bio u posjeti na okupiranoj teritoriji Hersona.
Edit: A, i ovaj na videu mi je nešto previše pričljiv i sa vidljivima promjenama izraza lica dok govori, za razliku od onog Putina kojega možemo vidjeti kod međudržavnih susreta, koji izgleda kao da je progutao štap, a lice mu se ne miče ni najmanje dok govori.
Pa zato je i bio stol od 10-15m. Ipak na toj daljini nemožeš procjeniti psiho-fizičko stanje sugovornika, kao na par metara razdaljine.
Malo mojih špekulacija, meni se čini da je VVP umro ili da je u zadnjem stadiju života i da je sad počela bitka za vlast raznih grupa. Da je sve pet s VVP, nema šanse da se "kuhar" onako ponaša ili da Girkin piše na ovaj način i koji je jedan od osnivača kluba ljutih patriota, koji imaju radikalnije stavove od VVP. Neki današnji citati s njegovog telegram kanala,
ipak je on obavještajac i to malo većeg formata.
"Jako sam uznemiren sastankom vrhovnog zapovjednika Vladimira Putina s vojnim zapovjednicima.
Izrečeno je mnogo ohrabrujućih riječi. No zapravo se ništa nije govorilo o pravom stanju na fronti.
Za mene je bio šok da predsjednik nema apsolutno nikakvu kontrolu nad situacijom na fronti, ne zna koja su područja pod našom kontrolom, a koja su pod kontrolom Oružanih snaga Ukrajine.
Vrhovni zapovjednik je izjavio: “Gledajte, naše su trupe bile u blizini Kijeva. Prvo smo se dogovorili [s Ukrajinom] i pokazalo se da je to dobar dogovor o tome kako mirnim putem riješiti trenutnu situaciju, iako su oni to izbacili, ali ipak smo za ovo vrijeme došli do ovoga gdje smo sada. A ovo je praktički cijela Novorosija i značajan dio Donjecka s izlazom na Azovsko more i Mariupolj. I to gotovo sve, osim nekoliko iznimaka, u Luganskoj Narodnoj Republici.
Dopustite, Vladimire Vladimiroviču! Oni. Tvrdite da je gotovo cijela Novorosija već oslobođena, a to vam omogućuje da počnete govoriti da se deklarirani ciljevi NWO-a uspješno ostvaruju, te stoga možemo govoriti o završetku NWO-a?
Predsjednik! Zavirite u enciklopedijske rječnike i pročitajte što je Novorosija? Pogotovo jer ste ovo ime počeli koristiti još 2014. godine.
Podsjećam da je Novorosija dio teritorija današnje Ukrajine od Harkova do Odese.
Jesu li teritorij regije Harkov i grad Harkov pod našom kontrolom?
I grad Odesa i regija Odesa također su oslobođeni?
A grad Nikolajev i Nikolajevska oblast već su ušli u sastav Ruske Federacije?
Što mislite pod "značajnim dijelom Donjecka"? Nije li bivša Donjecka oblast dio DNR? Ali ŠEZDESET POSTO njenog teritorija i danas je pod kontrolom Oružanih snaga Ukrajine. A mi već petnaest mjeseci ne uspijevamo istjerati ukrajinsku vojsku iz Marjinke i Avdijevke, zapravo predgrađa Donjecka, odakle se svakodnevno granatira glavni grad Donbasa. Ali jesu li Slavyansk i Kramatorsk, kao i stotine drugih naselja Donbasa, već oslobođeni?
O kakvom sanitarnom pojasu govorite ako nismo uspjeli otjerati neprijatelja ni od Donjecka, podvrgavajući DEVET GODINA mukama, patnji i prijetnji smrću njegovih stanovnika?
Nakon Vaših riječi, koje sam citirao, još jednom sam se uvjerio da nam je loše ako vrhovni zapovjednik apsolutno ne kontrolira situaciju na frontu. I sjetio sam se još jednog vrhovnog zapovjednika - Josifa Visarionoviča Staljina, kojem je načelnik Glavnog stožera general Antonov svakodnevno osobno izvještavao o stanju na frontama Velikog Domovinskog rata uz obavezno prikazivanje na kartama. I Staljin je ovu situaciju znao napamet.
Ne želim vam davati savjete jer je to očito beskorisno, ali pokušajte dobiti detaljnu kartu borbi u Ukrajini na zidu svog ureda, gdje će se svakodnevno bilježiti sve promjene u tijeku borbi. Koje je preporučljivo dostaviti vama osobno nakon dnevnog izvješća aktualnog načelnika Glavnog stožera generala Gerasimova ili čak ministra obrane Shoigua. Možda tada nećete biti osramoćeni pred cijelim svijetom nepoznavanjem situacije na fronti?"
"Dok s prednje strane nema poruka, odlučio sam još malo “pogaziti” jučerašnje “bisere”
predsjednice.
Tako se jučer
predsjednica udostojila poručiti hrpi "pripuštenih za stol" dopisnicima i blogokurvama (kao što je Podlyaki) da "u slučaju da neprijatelj nastavi napadati naš teritorij (blah blah blah) - razmotrit ćemo pitanje stvaranja (blah blah blah) "sanitarne zone".
U isto vrijeme, uzimajući u obzir činjenicu da još nije planirana mobilizacija, tražio bih (od predsjednika i njegovih sjajnih savjetnika):
"I s kojim snagama uspostaviti ovu sanitarnu zonu, KADA neprijatelj nastavi s napadima i granatiranjem, i AKO" razmatranje "pokaže potrebu za stvaranjem takve zone?"
Gotovo sve borbeno spremne postrojbe i formacije, popunjene vojnicima po ugovoru i mobilizirane, uključene su na frontu. A granicu pokrivaju u suradnji s nekoliko postrojbi graničara, postrojbama koje čine uglavnom "ročnici". koja neće smjeti ući u hipotetsku „sanitarnu zonu“. (Graničari, teoretski, moguće je, ali ih je premalo). "Akhmat"? A on će – bez potpore vojske – ići? I hoće li daleko stići/boriti se puno bez interakcije s regularnim jedinicama? - Mislim da neće "osvojiti" ništa ... A ako odjednom pretpostavite da će ga neprijatelj ovako "mirno pustiti", koju liniju obrane "sanitarne zone" on može držati sam? Kilometara 30, ili čak 50? A tko će zadržati preostalih 200-300 km?
Čak i ako pošaljete "reanimiranog" Wagnera "da sanira" teritorij Harkovske i Sumske regije, opet neće biti dovoljno vojnika za potpuno novu "sanitarnu" frontu.
"Oh, ove bajke! O, ove pripovjedačice!"
Malo za one koji vole čitati između redova
"Krimska župa".
("Postaje sve čudnije i čudnije!")
Alyaksandr Rygorych Lukashenko je ili odlučio "sjesti u džep" svog dragog moskovskog prijatelja kao odgovor na neki zahtjev koji je doveo do smanjenja "bjeloruske neovisnosti", ili je jednostavno još jednom pokazao najdublji um i domišljatost koji su mu svojstveni - to jest nije važno.
Činjenica je da je on, zapravo, otkrio činjenicu pokušaja izdaje od strane najviših dužnosnika Ruske Federacije, počinjenog uz znanje predsjednika Ruske Federacije.
Odnosno,
Krim i Sevastopolj, ponovno službeno ujedinjeni s Rusijom, trebali su - prema prethodno dogovorenom projektu - IZGUBITI STATUS SUBJEKATA RUSKE FEDERACIJE i postati "predmet međudržavnih pregovora" na razdoblje od 15 godina (navodno, Vladimir Vladimirovič namjerava se odmaknuti od vrhovne vlasti do 2037., a nakon - "iako potop").
U svakoj modernoj državi koja tvrdi da je barem u skladu s barem nekom vrstom zakonodavnog statusa, takva bi poruka dovela do učinka "eksplozije atomske bombe". Zamislimo, primjerice, Francusku koja je doznala da Monsieur Macron vodi tajne pregovore s Nijemcima, zbog čega će Alsace-Lorraine postati predmetom “međudržavnih pregovora o vlasništvu”. Mislim da bi Macronu trebao jedan dan da se preseli iz predsjedničke palače u najbliži zatvor.
Istodobno, da je Luj 14. krajem 17. - početkom 18. stoljeća odlučio da neka Provansa nije vrijedna daljnjeg rata sa Svetim Rimskim Carstvom - nitko mu ne bi prigovorio ni pola riječi.. .
U vezi s tim postavlja se pitanje: je li Vladimir Vladimirovič pomazan (tajnim pomazanjem) za Kraljevstvo ili nije? Ako je namazan, nema pitanja: sve je “po pojmovima” apsolutne monarhije, u kojoj je poglavar države njen vrhovni vlasnik i nije dužan nikome polagati račune za ustupke, darove, najamnine itd. njegov teritorij.
Ako ipak Vladimir Vladimirovič još nije miropomazan i nalazi se u statusu predsjednika (čisto formalno) republikanskog statusa Ruske Federacije, onda bi trebao ljutito odbaciti klevetu Aleksandra Rigoriča i jasno reći: „Nije bilo ništa. tako! Kleveta!"
Ali praktički sam siguran da će Vladimir Vladimirovič skromno šutjeti.
U najekstremnijem slučaju, on će vas zamoliti da se prema vama odnosite s razumijevanjem, jer lišavanje Krima statusa subjekta Ruske Federacije u potpunosti ili samo na 15 godina je druga stvar ... - Uopće nije ono što glavešine i opunomoćeni predstavnici Savezne skupštine, Vrhovnog suda, Glavnog tužiteljstva i Državne sigurnosti, da ih imamo... uh-uh-..., bili su nešto više od hrpe dvorskih kmetova na dvoru Vladimirskom."
Za kraj njegov sarkazam.
"Putin će u subotu u Sankt Peterburgu primiti izaslanstvo sedam afričkih zemalja kako bi razgovarali o inicijativi za mirno rješenje u Ukrajini, rekao je Putinov pomoćnik Ušakov.
Prije toga, 16. lipnja, afričko će izaslanstvo u Kijevu razgovarati s rukovodstvom Ukrajine, rekao je."
Ruga mu se Girkin
"Zabrinut sam za
Vanuatu, Trinidad i Tobago i Polinezijski kanibalski oslobodilački front. Zašto nisu uključeni u mirovni proces? Ovo je diskriminacija!"