25.12.2023 | 16:41
dpasaric kaže:
Gjuroo kaže:
Ne znam tko ovdje nije vjerovao (ili ne vjeruje) da Ameri u ratu u Ukrajini imaju svoje prste. Moj problem u cijeloj toj priči je što ne želiš vidjeti da je Rusija tu veće zlo.
To imaju li Ameri u tom ratu svoje prste niti nije tema, to je na razini "je li nebo plavo".
Pa ti veliš da nitko od "nas" u to ne vjeruje.
A moje mišljenje je da sigurno tu Rusija nije "veće zlo". Svaka nuklearna sila je "zlo" i za nju u međunarodnim odnosima važe posebna pravila (što se u ovoj raspravi od početka potpuno ignoriralo)...
Tko je to ignorirao?
, a dobro znamo koja je nuklearna sila dežurni šerif još od WW II, koja sila nije poštovala UN i sve radila na svoju ruku i za svoje interese. Američka hegemonija i ratovi koje su oni započeli nemaju konkurencije, a pogotovo ne u jednoj Rusiji koja je reagirala kako bi reagirala svaka druga nuklearna sila da joj dovedeš neprijatelja na granicu.
Ovo je npr. čisti propagandistički
bulshit kao što su i naziji u Ukrajini, kao što su i biolabovi i svaka moguća druga deflekcija misli od toga da je Rusija jednostavno brutalno napala suverenu zemlju s namjerom okupacije teritorija za kojeg ona misli da joj treba.
NATO joj je na granici otkako su baltičke zemlje ušle u taj savez. Eto, te zemlje su i dan danas u Savezu i nečini se da se Rusija oko nešto brine. U baltičkim zemljama nema ni nazija ni biolabova, a bogme nema ni litija ni zemnog plina ni Krima.
Da ne pričamo od tome da su Rusi dio nuklearnog arsenala prebacili u svoju produženu ruku - Bjelorusiju. Samim time je uvelike produžena granica dodira NATO pakta i ruskog pakta. Onak, mogu komotno instalirati lansirne rampe na par metara jedni od drugih. Jel su se dvije strane isti čas krenule nabacivati njukama? Nisu.
Sam sebi odgovori bi li Velika Britanija ostala cool da Irska pristupi u pakt s Rusijom, po granici postavi vojne-kemijske laboratorije i najavi otvaranje vojnih baza? Ili isti scenario s USA i Meksikom? Pa oni su bili skroz ludi već i na mogućnost da se to napravi na udaljenijoj Kubi. A ovdje su Ameri imali drsku ideju da jednu bivšu državu SSSR-a pretvore u svoju NATO bazu. Pa koja bi vojna velesila tako nešto progutala? Daj molim te...
Sve je to meni isti koš. Ne opravdavam ni američka sranja, a ne opravdavam ni ruska.
Kako su Ameri u Irak išli u rat protiv "terorizma#, "kemijskog oružja" i "oružja masovnog uništenja", tako i Rusi sada ganjaju "nazije" po Ukrajini i uništavaju svu silu "biolabova". Eto, slučajno se pogodilo da su svi naziji i biolabovi koncentrirani na Krimu i na kopnenom pojasu koji povezuje Krim s Rusijom.