08.01.2024 | 13:43
Sjetit cete se da sam pricao prije vise od godinu dana da ce Rusija morati kupovati oruzje od Kima.
Za par eskadrila relativno modernijih aviona i nesto cisterni goriva/gasa, ovaj ce mu nastancati masu topnickih granata 152mm i Grad raketa. Ruda imaju, a i radna snaga u NK nije problem
Mislio sam da ce to transportirati zeljeznicom, to mi je nekako imalo smisla, medjutim rade to brodovima. Vec postoje satelitske snimke transporta. Nisu mi jasne rute, ali tisuce kontejnera vojne opreme brodovima ide iz NK za Rusiju.
Zamisli drugu silu svijeta u ratu koji je sama zapocela. Sve zivo su lagali desetljecima, ali su tako pomogli Zapadu da postane jos jaci. Ocigledno su u NATO vjerovali da Rusi imaju sve to sto pricaju.
Ovaj rat je pokazao da niti imaju 12000 tenkova, niti dovoljno modernih aviona, Armata je mit obicni, niti dovoljan broj raketa (krstarecih/balistickih). Mornaricke snage su im cirkus. Zrakopolovstvo se obrukalo za sve pare, jer nemaju prevlast u zraku, pa sve ostalo trpi radi toga. Ruski PZO mit razbijen, narudzbe otkazane i bez sankcija.
Svojom nesposobnoscu, pretvorili su ovaj rat u okrsaj kao u prvom svjetskom ratu. Sve se svodi na to ko ce vise granata ispaliti na protivnika.
Nacija zaostala u vremenu i prostoru. Oruzje im je bila jaka izvozna grana, mislim da ce nakon ovog rata i ta industrijska grana jako propasti.
Lagali su da su i izvozni modeli slabije inacice superirnijih strojeva koje ostavljaju sebi. Ispostavilo se da imaju identicne konzerve kao i one koje prodaju, jer im zivot vojnika nije bas neka bitna stavka. Cak i gore. U ruskoj armiji je zavrsavalo i sve ono sto su nezadovoljni kupci vracali.