07.03.2024 | 08:48
cariblanco kaže:
Evo, ovaj svoj post, sam namjerno poslao malo prije dva sata ujutro kod vas, očekujući odgovor ujutro...ali neprijatelj nikad ne spava, šala iz SFRJ
Znači ti si svoj život posvetio, da zalutalu ovcu vratiš u stado. Malo mi je to nategnuto, pogotovo, ako znaš kako svijet funkcionira na način mafije, ako to znaš pustiš mafiju da radi svoj posao i ne mješaš se
.Imam dosta vremena dok sam ovdje i mogu ti izući broj postova na ovu temu, ali to za tebe nebi ništa značilo.
Imam dosta godina i znam za razne slučajeve iz doba udbe iz bivše države, pa kad sam govorio u svoj firmi, tko je sve radio za tu službu, mnogi ljudi su se krstili i nisu vjerovali činjenicama...ali to je i normalno i ne osuđujem te ljude.
Ajde, baš me zanima, kada imaš iskustvo iz svoje firme, kako izgleda taj proces vrbovanja "profesionalnih trolova" (jer kako to nazvati?) koji bi za novac aktivno propagirali nečiju agendu?
Kako ti to vidiš? Rusi prate razne male specijalizirane forume (kao što je ovaj naš) po raznim malim zemljama i onda uoče nekoga tko je pogodan, mrvu pametan, ali zapravo prilično glup i pohlepan, i onda mu nekako pristupe? Što mu kažu? Dobije misteriozni email: "Dođi navečer u 21h u park ispod velikog hrasta, tamo ćete dočekati naš čovjek s uputama i novcem! Bit ćeš obilno nagrađen"?
I onda svakih tjedana dana filmski: "Prođi u 19h kraj one kante za smeće, tamo će biti zamotuljak s novcem i novim uputama!"
Vidiš, možda onda ne bih bio u minusu na računu jer sam upravo pljunio 600 € registraciju auta. Baš bi mi mogli poslati neku Ladu ti Rusi da se besplatno vozim!
Inače, kada uključiš svoj zapušteni sklop za kritičko razmišljanje u pogon, možeš primjetiti još neke stvari:
- to da ja i inače prilično agilno odgovaram na sve teme koje pratim
- to da ja cijelu ovu temu nikada ne bih započeo jer najviše volim da je Jabučnjak tehnološko mjesto, a ne forum gdje neka uska ekipa politizira
- to da sam u ovoj samoj temi, dosta rano, predložio da se cijela tema ukloni jer "truje" namjenu Jabučnjaka, pa ne bih valjda tako minirao svoj plaćeni posao za ruske špijunske službe?
- možda znaš, koliko onda plaćaju Milanovića? Jer naš forum ima mali doseg, ovo čita možda desetak-dvadest ljudi? Jesu li platili i starog hrvatskog generala Domazeta-Lošu? Koliko je dugačka ta platna lista, koliko ljudi su angažirali?
- to da sam u temi pandemije (koju također nisam ja započeo) uspio mnogim "zalutalim ovcama" otvoriti oči i da sami zbroje što se tu sve zbivalo, znači ne stoji ono da su svi tvoj tip "nema toga tko će mene uvjeriti u..." kako si neki dan ponosno, ali na svoju sramotu izjavio!
Završit ću su Markom Twainom:
"It's not difficult to fool someone, but nearly impossible to convince someone they have been fooled."
P.S.
Rusi su rekli da ništa od plaće jer sam trebao citirati Tolstoja!