23.05.2024 | 13:29
JOHN kaže:
Na kraju je nevjerojatna ta snaga ljudskosti među ukrajincima prema zarobljeniku. Nadam se samo da će to smeće dovoljno odležat u zatvoru!
Ne mora znaciti da je taj Rus smece, niti zlocinac. Lako moguce da je neki obiteljski covjek kojeg je sudbina bacila na mjesto na kojem niti ne zeli biti.
Ne kazem da nema dragovoljaca koji jesu dosli da ubijaju i kradu, ali postoje i sasvim normalni ljudi natjerani da ratuju za tudje ideale.
Isto tako ne znamo dal bi taj zarobljenik prosao kako bi prosao, da se cijela stvar nije snimala. Tj. dal bi uopce ostao ziv.
Ja sam za sebe ne bih mogao garantirati sta bih uradio u ovakvoj situaciji. Sa tolikom razinom adrenalina uz sav taj nagon za prezivljavanje, ne ostane puno mjesta logici i osnovnim moralnim vrijednostima.
Mozda bih ga i ja zarobio. Mozda ubacio bombu u taj rov i nastavio dalje, praveci se da se nista nije dogodilo.
S jedne strane se svim silama boris da ostanes ziv, i sada svjesno biras da imas jos i dodatni teret brige o zarobljenom neprijateljskom vojniku koji nema sta da izgubi.
I sve to dok njegovi pucaju na tebe, jer nije borba na pauzi samo zato jer si ti nekog neprijatelja zarobio.
Jako jako nezahvalna situacija...