25.06.2024 | 03:32
dpasaric kaže:
drlovric kaže:
Rusi Ukrajinu smatraju svojim dvoristem? S kojim pravom?
Da. Smatraju. To je činjenica. Vi svi skupa, čini se, i dalje na razumijete stvarnost?
Nije bitno što misle Igor, Siniša, Davor ili Dragan! Bitno je što misli najveća nuklearna sila na svijetu. A oni misle tako. I smatraju Ukrajinom svojim dvorištem i traže da ostane neutralna. I uopće ne vidim to niti kao nešto nelogično niti posebno čudno.
Pa, onak, zdravorazumski, Rusija nema apsolutno nikakvih prava smatrati Ukrajinu svojom prćijom. To, što Rusija misli o Ukrajini je...
"Just their opinion, man." što bi rekao The Dude.
Rusija je tamo pokušala napraviti drćavni prevrat, Zapad je tamo pokušao učiniti državni prevrat... Ukrajina je u tim prevrarima odlučila biti na zapadnoj strani. Valjda se i taj narod tamo nešto pita. Bi li oni danas oni bili spremni ginuti za "Ruski mir" kao što danas ginu za pripadnost Zapadu?
A s kojim pravom? U tom smjeru ne želimo ići - jer s kojim pravom je Amerika napala Koreju, Vijetnam, Afganistan, Irak, Libiju, Siriju? Je su li to možda izglasale UN kao zajedničku akciju radi odluke međunarodnog suda?.
Upravo s onim pravom kojim osuđuješ Amere, a opravdavaš Rusiju. Ne pričamo tu o nikakvom pravu. Rusija je napala Ukrajinu istom silom kao što su Ameri napadali bilo koju državu. To je ono što još uvijek nisi u stanju prihvatiti sa samim sobom. Ne možeš povijesno pljuvati po Amerima, a da danas ne pljuješ po Rusima kad rade jedno-te-isto. Radiš ono što je najgore, a to je da opravdavaš Rusima jer rade nešto što što je prije njih napravio netko koga kakti prezireš. Kak?!
Kad su Ameri napali Irak, ja sam prosvjedovao. Radio sam za firmu u kojoj je jedan od glavnih klijenata bio jedan od najvećih američkih brandova. Moj omiljeni,
nevertheless. Svejedno, bio sam na rubu otkaza samo zbog "svojih glupih ispada". 2003. Gdje si ti tada bio i što si radio? Jesi li na ikoji način pokazao nezadovoljstvo napadom Amerike na Irak? Možeš li iskreno, najiskrenije odgovoriti na ovo pitanje?
Gdje nam je Air da sada kaže: "Ma dobro, to je bilo prije, sada je konačno tren da zaboravimo svo to zlo, da okrenemo novu stranicu povijesti, evo od invazije na Ukrajnu ćemo pravedno i pošteno!"
Za razliku od tebe, Air je jasno i glasno prihvatio stvarnost današnjeg svijeta kad mu je to bilo argumentirano prezentirano. On je tu katarzu prošao na drugoj temi, a ja sam to prošao na ovoj temi. Jedino nam još fali tvoja katrza, koju vjerojatno nećemo doživjeti.
Sada prozivaš Aira kojeg si... ne znam... meni je bio neugodno kada sam čitao tvoj odgovor Airu... Čovjek se zbilja potrudio da argumentira u raspravi. Imao je apsolutno pravo. Ti si ga otpilio jer "trenutno imaš pametnijeg posla". Nakon dva dana nisi imao "pametnijeg posla" i nisi se udostojio odgovoriti na ono što je Air napisao, kao što se nisi udostojio odgovoriti na bilo koji argumentirani pristup temi. Dereš po svome, a to nije ni diskusija ni rasprava. Prije 100 godina sam te pitao da nam objasniš "Starcraft filozofiju", nama koji smo upućeni u StarCraft i većini koji nisu upućeni u StarCraft, ni to se nisi udostojio objasniti. Da ta priča ima neku osnovu, vjerujem da bi bio to u stanju objasniti i 6-godišnjem djetetu. Ovak je to na vrbi svirala.