26.06.2024 | 09:41
Djuro genijalac kaže:
Dakle, ti tvrdiš da Ukrajina postavlja minska polja na svoje zapadne granice (dakle, prema Poljskoj) da bi spriječila svoj puk da pobjegne na Zapad? Jesam ja to dobro uferčio, kako bi rekli uBosni (jedna riječ uBosni, jasno)?
Mene tu više brine to što Ukrajinski puk ne bježi na Istok umjesto na Zapad, mislim, kad su već Rusi tako dobri, a WEF-ovci tako zločesti, za očekivati bi bilo da Ukrajinci bježe tamo gdje im je bolje.
Ima bit da su Ukrajinci obilato dezinformirani.
Trebao bi Davor skoknuti do njih da im malo objasni "doktrinu realizma", vojnog stratega koji proriče završetak rata (naravno, posvemašnjom Ruskom pobjedom) već više od dvije godine, ali nikako da mu se ispune predviđanja, iako je, barem po Davoru, "sve točno predvidio", pa bi svi pohrlili braći Rusima u zagrljaj....
Mislim... što drugo očekivati od osobe koja mrtva-hladna spomene Mariupolj, kao primjer Ruske privrženosti obnovi Ukrajine, nakon što su Ruske snage, korištenjem "precizne artiljerije" promijenili lični opis grada, i dobar dio građevina, ne figurativno, nego doslovno sravnile sa zemljom.
A, ta obnova se svodi na izgradnju luksuznog bloka zgrada, koju bi mogli priuštiti samo oni stanovnici Mariupolja koji su se odavno razbježali po svijetu, i ne pada im na pamet vratiti se dok sve ovo ne završi, dok preživjeli stanovnici mogu samo sanjati posjed takve nekretnine, a u isto vrijeme i dalje žive u uvjetima koji se po nikakvom kriteriju ne mogu nazvati normalni.