07.07.2024 | 05:41
Nije bit priče da će zabraniti slanje vojske, to je Macron lupio bez veze, da se pravi važen. Bit je da će zabraniti dalekometne projektile, da udaraju po Rusiji. Kaj se tiče fronte, ona uvjek ide malo dole, malo gore. Koliko su sad Rusi osvojili teritorija u zadnju godinu dana, nakon Bahmuta i Avijivke ? Nisu niti desetinu toga, koliko su Ukrajinci oslobodili za tjedan dana u Harkivskoj oblasti, da ne pričamo o Zaporožju i vraćanje preko rijeke. Na kraju se mrtvi broje.
Sad po tebi su Ameri izazvali ovoj sukob da bi prodavali svoj skupi plin !!! Ne vjerujem što čitam ? Pa sad je plin jeftiniji nego prije rata. Reci ti meni da nije možda problem u onom plinu koji leži u tim pokrajinama koje Rusi žele osvojiti, ja znam da je, a Rusi nemaju nikakvo pravo polagati na njega, niti utjecati kome će ga i kako Ukrajinci ili netko drugi ako im oni daju dozvolu explotirati. Te priče o Ruskoj manjini i Majdanu, možeš mačku na rep okačiti. Takvo pravo je i hitler svojedobno koristio. Nema neke države u Evropi koja nema manjine, kad bi se po putlerovom modelu svi ponašali gdje bi nam bio kraj.
Zanimljivo je kako se boriš za Rusku manjinu, dok s druge strane nije riječi kritike gdje ta manjina upravlja s velikom većinom. Znači normalno je da 3 % Rusa drma Degestanom ili malo veči postotak po cijelom Sibiru ? I to je vjerovatno po tebi ok, pa ako je tako mogu ti reći da se boriš za Ruski Svijet.
Svaki sukob ima stotinu nijansi od ;geopolitičkih, vojnih,ekonomskih,humanitarnih,.medijskih do nekih trenutnih događanja, koji su se dogodili na frontu, tko je srušio neku civilnu zgradu i tko će pobio u njima NATO plaćenike. Ako je neki stvarno veći masakr među civilima, to je obavezno Ukrajinska PVO, jer Rusi to rade nježno.
Unazad dvije godine ovog sukoba, oko takvih X stvari je bila rasprava i ti si uvjek bio na jednoj strani, možda si ponekad bio i u pravu, ali ako čovjek drži samo jednu stranu, a kad ostane bez argumenata, okreće stvari na neke druge teme, onda se tog čovjeka može reći da provodi nečiju agendu.
BlackRock, WEF, širenje NATO, bio-labove, ugroženost Ruske manjine, smo već davno rješili i to je svima jasno osim tebi ? Moraš naći neke nove izgovore, ovi su već pase